Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kulmar

0 bejegyzést írt és 297 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha mindig is érdekelt, hogy milyen, amikor direktbe a kormány vagy egy párt íratja a cikkeket az érdekkörébe tartozó médiafelületeken, akkor az idei október 23-i megemlékezéseknél nincs is jobb alkalom ennek az illusztrálására. Az ATV szúrta ki, hogy az Origo már 17:05-kor kiélesített egy cikket a…..
Kulmar 2016.10.25 09:22:56
@Kancsendzönga: Olvasni remélem még tudsz: (KIFÜTYÜLTÉK AZ ELNÖKÖT) - "a Jobbik rendezvényén antifasiszták tüntettek Vona Gábor ellen. A tüntetők állítólag kifütyülték a pártelnököt és különböző rigmusokat skandáltak Vona beszéde alatt. Az Origo úgy tudja, hogy lökdösődés is volt az 1956-os megemlékezésen."

De ha olvasni nem is, akkor kérdés, hogy később miért változtatták meg a cikkeket?
A Csernobili és a Fukusimai katasztrófát követően számos zöldszervezet vetette fel a nukleáris létesítmények fokozatos leépítésének gondolatát az alternatív energiaforrásokban lévő potenciált előhívva, majd azokat felhasználva: az azonban tagadhatatlan, hogy jelenleg nincsen…..
Kulmar 2014.12.21 10:09:14
@Ööö: "felsőfokú mérnöki végzettséggel kell rendelkezniük, valamint öt évet kell eltölteniük a már említett képesítés birtokában, nukleáris létesítményben tapasztalatot szerezve."

tehát együttes feltétel. Ha gépészmérnökként öt évet eltölt szakmai tapasztalatot szerezve, akkor OK.
Ez most nem jött össze a Sztárban sztárnak. Van ez így, olyan nincs, hogy egy többrészes showműsor minden adása egyformán vicces, friss, szórakoztató legyen, és hát a TV2 műsorának tegnapi adását tulajdonképpen csak a zsűri, és főleg Hajós András megjegyzései mentették meg…..
Kulmar 2014.09.22 14:25:38
@gabcigirl: ezt most úgy mondtad, mintha a nem ker.tv tele lenne nem bárgyú műsorokkal, amik olyan magasra teszik a lécet, amit már képtelenség átlépni.
Nehéz megmagyarázni az alábbi videóban látható teherautós viselkedését. Emberünk az út mellett parkolva egyszer csak gondolt egy merészet, és úgy döntött, megfordul a kétszer kétsávos úton. Azt azonban egy pillanatra sem észlelte, hogy mögötte, a belső sávban érkezik egy…..
Kulmar 2014.09.21 10:07:07
@Istóczy úr: neked mi bajod van? mi köze a komcsiknak ahhoz, hogy valaki nem figyel, pontosabban szarik a környezetére?

és ha már itt tartunk, mi a komcsi ellentéte? és vajon a komcsi ellentéte tökéletesen betart-e minden szabályt, továbbá a szabályokon felül is tökéletesen viselkedik?
  A balatoni nyaralótelepek szolidan rendezett stílusukat, középosztályi státuszukat az 1950-es években elveszítették. A tömeges, turnusokban zajló üdültetésre átrendezett települések nehezen tudtak megbirkózni a hirtelenjében megváltozott viszonyokkal. A vállalati…..
Kulmar 2014.08.11 16:50:26
@Pepe135: én meg bőven éltem, talán már vezettem is, amikor még Siófokig sem ért az M7-es. Ja és '71 után születtem.
Kulmar 2014.08.11 16:58:46
@maxval a bircaman: akkor már csak az a kérdés, hogy miért készült el ez a bejegyzés :)
Nemrég jelent meg az angol Classic Rock Magazine 200. lapszáma. Ebből az alkalomból a lap szerkesztői a magazin 1998 novemberi indulása óta megjelent dalokból összeállítottak egy 200-as listát, melyből itt az első 20 helyezett. Azért tudnánk vitatkozni velük :-) 20. Heaven And…..
Néhány napja csendben követem a devizahiteleseket állítólag megmenteni hivatott törvényjavaslat körüli legújabb felhajtást. És bár nem vagyok eladósodva sem svájci frankban, sem forintban,  azaz nem erősítem a magyarországi pénzügyi analfabétáknak titulált pórul járt…..
Kulmar 2014.06.30 10:27:07
@feketeesfeher: én autót törlesztettem amikor régen 210 ft körül volt a svájci pénz, azóta szívok miatta, de valószínűleg többet szívtam volna, ha tovább fizetem, mert pl. az autó már meg sincs. Ha átvertek, akkor elvileg nekem miért is nem jár vissza pénz?
A minap békésen dohányoztam Budapest egyik nevezetes terének névtelen buszmegállójától pont annyi méterre, hogy a törvényszegés gyanújának árnyéka se vetülhessen rám, amikor egy bőröndjét éppen arra toló-húzó, hetvenes éveit taposó hölgy a fővárosi zaj csendjét…..
A XXI. századi Magyarországon ritkán kerül az ember olyan stresszhelyzetbe, amire a stresszreakciót megalkotta a természet. Kevésszer kell élet-halál harcot vívni, mégha egy sorbanállás néha annak is tűnik; nem üldöz a medve, és nem törnek be ellenséges hordák a falvainkba. De…..
Jelentem, elkészült. Három és fél év után roncsaiból újjáépült Botond barátom (a Totalcar-közösség Bopatja) DeLorean DMC-12-es kupéja. Három és fél év – ez tényleg időutazás volt, Marty McFly a Dokival a mozifilmben letudta volna fél perc alatt, de a valódi világban…..
Kulmar 2014.04.04 09:04:07
@errgerberger: arra mégy egy évet várni kell! egyelőre marad a plutónium
TComment Így neveljünk barmot 2014.03.26 06:15:00
Létezik egy dolog, ami ha nincs, akkor bunkó vagy, ellenben ha túlzásba viszed, akkor is bunkó vagy. Előzékenységnek hívják és így irtják ki a kezdőkből. Azonos című írásunk kommentposztja...
Kulmar 2014.03.27 15:37:32
@Ikukám: megoldás erre, hogy fennhangon kell közölni az oktatóval(vizsgáztatóval): én most megállok, hogy szerencsétlen bicikliseknek ne kelljen ott ácsorogniuk. különösen ha hideg van/esik az eső :)
Három olyan arc áll majd pénteken kaján vigyorral a Gellért téren, akik korábban nagyjából a halál faszára kívánták azt a projektet, melyet épp felavatni készülnek. A durva az, hogy alapvetően igazuk is volt: a 4-es metró az elmúlt évtizedek legnagyobb elkúrása, de ha már…..
Kulmar 2014.03.25 21:15:35
@Mensikov: csak ne föld alatt ;)
Március 21-e, a rasszizmus elleni küzdelem világnapja A Ténytár és a Mérték Médiaelemző Műhely közös kezdeményezésének eddigiekben és továbbra is célja a kirekesztés és a diszkrimináció elleni fellépés. Az ugyanis egyre jobban terjed a parlamentben, a médiában és a…..
Tények és elméletek, csak a miheztartás végett. Szándékosan ugrasztották ki a nyulat a bokorból? Beáldozták Ricciardo pontjait? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Kulmar 2014.03.19 11:18:03
@Mourinho már nem a király: kevéssé valószínű, hogy arra számítottak, hogy nem kapják el őket. Abban is biztosak lehettek, hogy kapnak valamilyen büntetést. Viszont a nyuszi valóban kint van ;)
Bernie Ecclestone, aki köztudottan nem lelkesedik különösebben az új motorokért, és az egész felfordulásért, amely napjainkban áthatja az egész Forma-1 Cirkuszt, a kudarcba fulladt idei első, Jerez-i teszt után kijelentette, hogy ő megmondta előre, ezekkel az új motorokkal a…..
Kulmar 2014.03.17 15:20:13
@Teshow: szerintem nem baj, hogy kicsit terelgetik a gyártókat ebbe az irányba. Amit viszont kifejezetten fájónak tartok, az a tesztek hiánya. Baromi jó, hogy csak 5-6 versenyző esett ki technikai hiba miatt, egyet meg kizártak, mert csalt, hogy tudjon haladni(nyilván nem ő). Talán hagyni kellett volna sokkal több tesztet, mert így röhejes lesz a verseny(?).
Régebben, ha ide tetszettek klikkolni, akkor feljött egy videó, amin Király Linda átértelmezi a Himnuszt, márminthogy elfelejti a szöveget, és a közönség segítségét kéri, mert "hát nem magyarok vagyunk mind?" vagy valami hasonló indokkal, sajnos nem elérhető a videó, így nem…..
Kulmar 2014.03.11 10:52:38
itt: supertv2.hu/musoraink/pimasz_ur_ottalszik/7431_a_himnusz_hatasa_kiraly_linda_eletere.html

azt mondják, hogy szegény lánynak lámpaláza van. Mondjuk az nekem is van, ezért is állok ritkán közönség elé. Tehetne ő is így!
Ma megjelent Zuschlag János könyve. Attól tekintsünk el, hogy hemzseg a helyesírási hibáktól. Nyilván gyorsan kellett írni, hogy még a kampány idején megjelenjen.... No, de a 121. oldalon kiderül, mit lát János az MSZP gondjának: Továbbá az MSZP egyik nagy problémája, hogy…..
Kulmar 2014.03.11 07:15:39
@Mr. Közbiztonság Szilárd: Azért valamikor régen egy könyvet nem adtak ám ki tele helyesírási hibával. Nem azért, mert az író tudott vagy nem tudott írni, hanem mert volt aki átnézte vagy átnézték.
Egy pár perc erejéig arra kérem az olvasót, hogy képzelje magát egy olyan országba, ahol az adófizetők pénzéből finanszírozott közszolgálati televízió a pártatlan tájékoztatás és a korrekt középen állás megtestesítője. Egy olyan médium, amely értéket közvetít, és…..
Kulmar 2014.02.27 09:47:12
@MACISAJT: én már annak is örülnék, ha senki nem takarózna azzal, hogy az előző mennyivel nagyobb seggfej volt. Mellesleg valóban volt időszak, amikor az un. jobboldalnak alig volt megjelenési lehetősége,mert az un. baloldal kezében sokkal több volt. DE a közszolgálati TV-nek akkor is és most az volna a feladata, amit fentebb a postban leírtak.
Kulmar 2014.02.27 10:13:19
@Fecus: miért van igaza? még mindig az a kérdés, hogy miért nem lehet jól csinálni. Aki fröcsögést akar az valóban nézzen ATV-t / hallgasson klubrádiót 4 után. De mi van azokkal, akik utálták a napkeltét és utálják azt a szart, ami most van. És nem attól lesz valami kiegyensúlyozott, hogy ha elküldenek valakit az anyjába, akkor elküldik az ellenfelét is.
Mellesleg a közszolgalati adók mindenkinek pénzbe kerülnek, nem csak a mindenkori kormány szavazóinak. De ez már nyilván demagógia
A Jobbik plakátkampányai elsősorban nem 2014-ről, hanem hosszabb távról szólnak. Barátai az iszlám világnak, csak ne jöjjön Magyarországra. Novák Előd nem antiszemita, a magyar-zsidó együttélés múltja nem kampánykérdés. A kereskedelmi és szolgáltató szektorban a nyugati…..
Január első napjaiban írtam arról, hogy a szilveszteri kijózanodáson felbuzdulva, Orbán Viktor miniszterelnök másodmagával, azaz Rogán Antallal karöltve, levélben hirdette meg a rezsicsökkentés gonosz erőkkel szembeni megvédését gyakorlatba ültető Magyar Csapat megalakulását.…..
Kulmar 2014.01.30 15:06:13
@Wagem: a tények:

2008. február 85,7 Ft + 20% ÁFA 102,8 Ft
2008. december 99,6 Ft + 20% ÁFA 119,6 Ft
2009. december 89,2 Ft + 25% ÁFA 111,5 Ft
2011. december 103,0 Ft + 25% ÁFA 128,8 Ft
2012. december 105,7 Ft + 27% ÁFA 134,3 Ft
2013. december 86,2 Ft + 27% ÁFA 109,5 Ft

Ezek az I. árkategória árai 34,1 MJ/m3-rel számolva
2010-es számlát nem találtam :(
Kulmar 2014.01.30 16:12:01
@Mérnork: lejjebb ill. innen nézvést feljebb van pár adat a rezsi árairól. Vesd össze a dollár/forint kereszttel és rájössz, hogy árat csökkenteni nem csak úgy lehet, hogy közlöd a szolgáltatóval mennyiért adhatja az adott terméket.
Néha a véletlen úgy hozza, hogy olyan listák birtokába jutunk, amik egyébként jól elzárva pihennek egy-egy tévés vezér fiókjában. Most is így történt, megkaptuk azt a nézettségi listát, hogy tavaly január 1. és december 31. között mely csatornákat nézték a 18 év felettiek…..
Kulmar 2014.01.07 23:27:01
@tabajdi: ez kijelentés? a nem magyar nyelvű AXN valóban nem, node a magyar nyelvű az meg nagyon is.
Kulmar 2014.01.07 23:29:29
@Giggsy: nekem a múltkor végig be volt kapcsolva a TV2-es adásszünet alatt. Meg amikor álmomban ráfekszem a távirányítóra, akkor is érnek meglepetések reggel. Kb ennyit érne ha lekérnék az adatokat pl. rólam.
Majdnem úgy alakult, hogy Orbán Viktor törökországi látogatásának híre nem érte el az ingerküszöbömet, a keleti országban tett e heti diplomáciai pofavizit ugyanis látszólag semmivel sem volt érdekesebb-izgalmasabb mint a magyar miniszterelnök bármely más, hasonló kiruccanása.…..
Kulmar 2013.12.20 09:08:59
@Trackers: jahh de megválogatni a befektetőket származásuk szerint hülyeség.
Kulmar 2013.12.20 12:06:28
@konrada: nyilvánvalóan igen. Habár a néhány török ismerősöm alapján úgy tapasztaltam, hogy olyan velük együtt dolgozni, mint sajtreszerelővel.... Mondhatnám, hogy a törökök hülyék, és kisemmizik az országot, de nem mondom, mert nem minden török olyan, mint akiről beszélek.

Arra azért kíváncsi lennék, hogyan tudja azt megállapítani egy miniszterelnök, hogy ki milyen befektető. És ha meg is állapítja, akkor mit kezd vele?
Olvasom, hogy Balogh Emmi megint a nyakába ránt némi perhadat, miközben rendkívüli sürgősséggel igyekszik tiporni a "megfelelni" pedált az orbanizáció taposómalmában. Meg persze olvasom a Tótavét, nézem a Pokorni elkámpicsorodott arcát, amint az oktatási bizottság elnökeként…..
Kulmar 2013.12.17 18:37:26
@willdattaa: ha pedig egyféle van, akkor feltételezed, hogy mindenki egyforma. Pedig nem. Egy iskolában egy évfolyamon két osztály nem egyforma. Sokszor nem ugyanabból a könyből tanulnak. De te addig jutottál, hogy a ballibok (most akkor melyik is?) mit gondolnak. Sajnállak
TComment Hol trafizzunk? 2013.12.11 06:01:05
Ön is fog fizetni gyorshajtásért, hiába szabálykövető. Elmondjuk miért. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Kulmar 2013.12.11 11:42:07
@Shopping: kis hazánkban van ilyen szabály? Hasonló probléma: autópályán veled szemben álló rendőrautó vajon hogyan fordult meg?