Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ökoparazita

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombat délután lesz a Budapest Pride 2012 egyik programjaként az Andrássy úti felvonulás. A világ szerencsésebb országaiban felszabadult karneválhoz hasonlít egy ilyen rendezvény, nálunk pedig annak is örülni kell majd, ha atrocitások nélkül véget ér a felvonulás. A tüntetés…..
ökoparazita 2012.07.06 13:02:25
Ez egy picit vérszegény lett. Tudom, hogy a HÉH.blog. igyekszik PC és szakmai maradni, de a téma ennél azért töbet érdemelne, különösen a jogalkalmazás hazai gyakorlatának fényében.
A diszkrimináció tilalama, a véleménynyilvánítás szabadásga mint olyan alapvető jogok, amelynek biztosítása az állam kötelessége. A meleg egyenjogúság egyik korlátjaként a házassághoz való jogot az állam intézményvédelmi kötelezettségére való hivatkozással korlátozták az európai felfogású jogalkotók. Magyarán: a házasságkötés, a családi élethez való jog alkotmányos korlátja volt a házasság mint intézmény - férfi és nő utódok létrehozására irányuló kapcsolata - védelme. Ebbe beletartozik tehát az is, hogy az utódok létrehozásának korlátja - biológiailag az azonosneműség, jogilag az örökbefogadás és a maesterséges megtermékenyítés korlátozása - a jogalkotói gondolkozás egyenes következménye. Ezen jogpolitikai hozzáállás korlátozása nélkül nincs tovább "kis lépések politikája", leaglábbis jogilag. Ez alkotmányozási mélységig ható probléma, mióta az alaptörvénybe került hogy a férfi és nő egymással kötött köteléke a házasság - lásd korábbi OVB vitában dr. Fazekas Marianna álláspontját, amely szerint a Csjt. nem mondta ki, hogy férfinak nővel kötött köteléke, ez alapján tehát értelmezhető volt a férfinak férfival és a nőnek nőnvel felállás is, nyilván az egyéb tényezők - nagykorúság, cselekvőképesség - fennállása esetén és figyelembevételével.
A tiltás és a felvonulás joggyakorlásának alapjogi értelmezése is megérne egy misét természetesen - pl. Garamvölygi úr tisztázhatná, hogy milyen "provokáció" korlátozhatná mások alkotmányos alapjogát, illetve milyen "provokáció" az, amellyel bűncselekményt lehet megvalósítani - pl.: tiltott önkényuralmi jelképek használata, közösség elleni izgatás, zászlóégetés, garázdaság (a horogkereszt/vöröscsillag nem gyakori jelenség egy melegfelvonuláson).
Politikailag számos kérdés maradt "karcolatlanul" a cikkben... szóval sovány lett egy kicsit. Sajnálom.
Subba Zsóka nyeld le! 2012.05.17 11:09:00
Frappáns kis levél Zsókának címezve a pár héttel ezelőtti ámokfutására reagálva: Mocskolják az autóversenyzők Kapócs Zsókát! Felborult autójával és állítólag egy másik embert is veszélybe sodort nemrég Kapócs Zsóka egy amatőr autóversenyen. A szőke…..
A piros sokak szerint a zöld egy árnyalata. Kétféle gyökér van: az egyik nem veszi észre a piros lámpát, a másik meg leszarja. Itt nem csak azokról a vagány robogósokról, biciklisekről, autósokról beszélek, akik nem várják meg, amíg zöld lesz, és elindulnak előbb, mert úgy…..
ökoparazita 2012.05.14 17:42:23
A nap hősei tényleg a tanúk, akik ott maradtak. Ilyen esetben egyébként az első teendője mindenkinek az legyen, hogy szerezzen be három nevet telefonszámot és lakcímet akik látták az esetet, lakcím azért kell, mert bíróságra tanút címmel együtt kell bejelenteni.
Ha elismeri a károkozó a felelősségét, nem is kell változtatnia az álláspontján, mert a nyilatkozata a biztosítót nem köti, úgyhogy az szabadon dönthet úgy, hogy szerinte a baleset nem úgy következett be, ahogy leírták.
fényképezzétek körbe helyszínt, főleg a balesetben részes kocsik helyét, hogy hol és hogyan álltak meg, még mielőtt a helyszínen bármit elmozdítanátok. legjobb, ha mindkét fél készít felvételeket. Fényképezzétek le a sérüléseket, amik a gépeken keletkeztek - kedvenc biztosítós játék, hogy adott sérülés nem a balesetben hanem később keletkezett - főleg ha üzemképes marad a gép.
Készítsetek mindeképpen orvosi látleletet legkésőbb másnap, és az orvos mindeképpen írja rá, hogy mi a várható gyógytartam - nem árt, ha traumás szakorvos az illető - személyi sérülés minden balesetben van (zúzódás, ficam, horzsolás, stb. legyen dokumentált) Ha esetleg vittetek valamit,akkor csomag illetve ruházat sérülése is legyen benne.
Biztosító ellen pereskedni szar de nem reménytelen!
egyébként az ilyen autós esetében pedig elsőre rögtön rendőrt kell hívni, tökmindegy, hogy mi van. Az első nem mentem át piroson után nincs több vita, jöjjenek a yardok!
MrMojo egész újlipótvárosi társasházának lakásonként 50000 ezer forintot kellene befizetnie a Díjbeszedőnek. 5 éven keresztül ugyanis egyik szolgáltató sem volt hajlandó kikapcsolni a villanyt/gázt a gondnoki lakásban, pedig többször is jelezték az illegális lakásfoglalást…..
A Megasztár a Tv2 egyetlen igazán sikeres terméke, már ha elfogadjuk azt, hogy a Tények bármilyen sikeres is, valójában nem hírműsor. Csak egy vándorcirkusz kopott előadása nap, nap után ugyanazzal a fakó bundájú kétfejű kecskével, ugyanazzal a szakállas nővel, és ugyanazokkal…..
Gondolom sokan hallottatok már a Magyar Termék Programról. Az alábbi videó infografikából, megtudhatod, hogy az elmúlt években hogyan esett vissza a nálunk is megtermelhető áruk előállítása/termelése, miközben az import a duplájára nőtt. Elgondolkodtató, hogy vöröshagymából…..
ökoparazita 2011.01.31 12:32:45
Ezt a demagóg ostoba baromságot!!!!! Felháborító!!!! Ennyi hülyeséget összehordani az már borzalom. A fogyasztót okolni azért, mert a magyar termékek megszűntek rohadtul felháborító.
Az ok a hülye magyar politikus, aki szétverte a szövetkezeti rendszert, és a hülye magyar paraszt, aki azt hiszi, hogy egyedül megél egy globális piacon. felháborító és rosszindulatú a film! persze vegyek magyar terméket háromszázért és üzenjem azt a gazdának, hogy kedves gazda, termelj szar árut jósok adóforintból kapott támogatásból és utána még sírjál is, ha nem tudod eladni. Ne tömörülj TÉSZekbe, ne nézd meg, hogyan csinálják ezt a dolgot Mórahalmon, vegyél fel OTP hitelt, hogy Csányi Sándoré legyen a földed, mert megművelni úgysem tudod, szerezz be harmadik traktort, és fizesd a milliókat érte.
Ugyanazon a területen, ahol korábban az állami gazadaság és a tsz termelt, most háromszor annyi gép (traktor, kombájn, munkagépek, permetezők stb.) végzi a munkát, mint abban a borzalmas szocialista időben. mindenki állatot akar tartani, meg zöldésget és gyümölcsöt termelni, miközben vágóhíd és hűtőház nem épül, pedig lenne elég termelő hozzá, ha összefognának. De a magyar paraszt nem fog összefogni senkivel soha... hát ez baj fiúk. Vagy szövetkezetesítjük az országot, vagy éhen halunk. Ezt csinálják a dánok és a hollandok is, és tudjátok kitől lesték el? Hát tőlünk... édesapáméknál egymásnak adták a kilincset a nyugati mg-i szakemberek, hogy megnézzék, hogyan működik egy magyar kombinát, most meg ugyanazt a céget egy agrárbáró viszi és lopja ki belőle a mezőgazdasági támogatást.
Uff. bocs a hosszú kommentért de ez dühítő.
a videó tényleg jó lett
Minden összeállt szombaton, amikor elolvastuk a Bestben Szalai Annamária emberi oldalát bemutatni akaró kétoldalas cikket. Kicsit kevés volt a két oldal erre, viszont csomó minden kiderült, és kezd tisztulni a kép.  A legfontosabb információk a cikkből: nincs tévéje…..
 Csekély publicitást kap a honi sajtóban és a blogközösség vitafórumain is, de az Orbán-kormány tevékenységét közel sem övezi akkora idegenkedés, mint amennyire azt egyesek itthon láttatni szeretnék. Időről időre találkozhatunk ugyanis méltató, elismerő véleményekkel…..
ökoparazita 2011.01.06 11:42:04
Ne haragudjatok, de ezt a butaságot címlapra tenni tényleg nagy hiba volt az indextől.
"Az 1975-1979 közötti nagy-britanniai események kísértetiesen hasonlítanak a 2006-2010 közötti magyarországihoz: a baloldali kormányzás gyakorlatilag csődbe vitte az államot, így a nemzeti valuta összeomlását követően az állam kénytelen volt az IMF-hez fordulni hitelért, ami (a jól ismert, sehol be nem vált recept alapján) szigorú költségkorlátozást, a beruházások, a gazdasági növekedés visszafogását kényszerítette az államra."
Javaslom az alábbiak átnézését:
1. 75-79: olajválság, nehézipar hanyatlása a UK-ban, közszolgáltatási reformok hiánya
2. restriktív politika és kiadáscsökkentés sikeressége - lásd német válságkezelés a szocdem elhajlással nem igazán vádolható Angela Merkel kormányától
3. "baloldali kormányzás gyakorlatilag csődbe vitte az államot": nyilván a szociális népszavazás által kivett háromszázmilliárd az eü-ből ebbe nem számít bele és a 2008-as másodlagos hitelpiaci válság sem számított semmit ebben a kérdésben
Szóval ha valaki buta, mint szíjjártó péter, az menjen el elnöki szóvivőnek, ne írjon blogot, vagy ha már legyártja a digitális hulladékot legalább az indexnek legyen anniy kritikai érzéke, hogy nem rakja ki címoldalra.

ja és az ukrán példa: barátom... őrizetbe itt csak baloldali politikusokat vett az ügyészség és eljárásokat csak ellenük folytat, és bizony előbb utóbb kiengedik az ártatlanul megvádoltakat, és itt most nem a kövér főpolgihelyettesre gondolok
ökoparazita 2011.01.06 12:10:43
@Osonkodó: értelmezd a mondatokat:
UK-ban és Magyarhonban a szocik tönkretették az országot: biztosan nem voltak ártatlanok, ettől még nem kell szíjjártóba átmenni és butaségit írni. Ott is voltak annak másokai is, ugyanazok mint nálunk: kedvezőtlen külgazdasági helyzet, hazai ágazatok válsága (lásd magyarhonban a beszállítói láncok válsága IT szektortól autóiparig ott nehézipar) és a strukturális reformok hiánya. A két krízis a butaság pontosítását szolgálta.
2. A reformokat ott a konzik megcsinálták és nem pedig legyilkolták baromságokkal.
3. Attól hogy neked is vannak szüleid és nekem is, még nem hasonlítunk egymásra. Attól hogy orbán és a vaslady is azonos kiindulópontú helyzetből indulnak még nem hasonlítanak egymásra, lévén viktorunk a népszavazásosdival aktívan tett azért hogy a kakisvödröt magára borítsa, meg még hárommillió pénztártagra, másfélmillió devizahitelesre, kilencszázezer minimálbéresre és a többi. Nem konzervatív politikát folytat, hanem matolcsy féle gazdasági woodoot.
Thatcher-Orbán párhuzam nincs. Ennyi erővel feltételezhetünk tetszőlegesen Ben Gurion és Szent István párhuuzamot is... mindkettőnek egy nemlétező államot kellett csinálnia. Emberek, Orbán Viktor egyetlen európai politikussal sem állítható párhuzamba, és véleményem szerint nem is törekszik ilyesmire.
  Leminősítette Magyarországot a Moody's. Durván hangzik, igaz? Hogy még egy lapáttal rá is tegyen a félelemkórus, azt is hangsúlyozzák, hogy alig kerültük csak el a bóvli kategóriát. Amikor államkötvényeinkkel már csak gyerekeink játszhatnak, ők is szigorú szigorú…..
„…a farkas szőrét szokta változtatni, nem erkölcsét.” (Alvinci Péter: Magyarország Panasza, 1620)   Létre kell hoznunk a Progresszió Múzeumát, hogy a progresszió nálunk meghonosodott utópikus műfaja, a holt dolgok és az idegen szellemek ne torlaszolják el…..
Mifelénk a lopás nem bocsánatos bűn. Még a közösből sem, hát még a középosztály szűkös vagyonkájából: a Fidesz éppen saját leghűségesebb törzsszavazóit kopasztja és bélyegzi meg. Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd napvilágra kerülésének napján megbukott. Bár még…..
ökoparazita 2010.11.26 15:18:23
Tisztelt Véleményvezér!
Már régóta figyelemmel kísérem a munkásságát, és nem volt kétségem affelől, hogy írásának részleteiben kapitális butaságokat rejt el, vagy tévedésből vagy a ferdítés szándékával. Ebben a cikkben sikerült akkora butaságot írni, ami az egész elemzést félre viszi.
A fidesz támogatottságában nincs jelentős változás. A törzsszavazóit ugyanis nem tudja elvelszteni, mivel nem tudnak másra szavazni: nincsen ugyanis másik konzervatív - kis adók, csekély szociális háló - programot hirdető párt. Továbbá nincsen középosztály Mo-n, és soha nem is létezett. A magántulajdonról alkotott véleménye alapján pedig a Fidesz nem is akarja a középréteget építeni, támogatni, létrehozni. Magyarországon sajnos csak az állami/önkormányzati mutyin hízó tehetős vállalkozók, pártközeli pénzemberek, valamint a szociális ígéretekre mindig tapsoló, az újraelosztás növelésében érdekelt alsó réteg van. Attól, hogy létezik egy több tízezres, a Fidesz által helyzetbe hozott jól menő vállalkozói és pénzember kör, akik úgy gondolják, hogy ők a középosztály, még sajnos velük is bármit megtehet az a kormány, aki a fejlesztési pénzeket, a parlament kétharmadát, az adóhatóságot és az ügyészséget irányítja. Ergo egy olyan réteg elfordulását vízionálja, akit a Fidesz a korbács és a kockacukor birtokában kényelmesen tart a kezében.
btw: nyugat-európai körökben nem az a kérdés már, hogy marad-e fidesz uralom ebben az országban évtizedekre, hanem az, hogy lesznek-e szabad választások 2014-ben? és azok az urak, akik ezt megkérdezték egy újságírói fórumon nem az Ön által lenézett és megvetett balliberális pártkutyák közül valók, és nem is az Ön által megtestesített politika által patronált vállalkozók közül.
Tudja, aki kint volt, hogy ma a teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták az 5-20 ezres sárga csekkeket a bringásoknak. Volt, akinek a fejlámpája nem volt még bekapcsolva félhomályban és voltak jópáran, akiket sárga…..
ökoparazita 2010.09.23 13:34:45
a bringásokat igenis bírságolják meg, ha nincs prizmájuk, csengőjük és működő világításuk... mindegy, hogy naponta teker, vagy évente egyszer.
Képzeld el, ha úrvezető, aki évente kétszer kihozza a 2000ben vásárolt szuzukiját és lámpa és fékek nélkül elkezd vele autókázni a forgalomban, akkor a rendőr megállítja és megbünteti, mindegy hányszor vezeti a roncsot, amit autónak hív. Egy városban tudnunk kell együttélni az autósokkal és gyalogosokkal. minden nap bringázok és nem tartom be a szabályokat, nem azért mert gonosz vagyok, hanem azért mert a szabály arra való, hogy minden körülmények között megakadályozza azt hogy baleset történjen,de én az adott helyzetet úgy értékelem, hogy nincsen veszélyhelyzet és a szabály figyelmen kívül hagyása mellett elkövetett cselekmény társadalmi veszélyessége/ forgalmi rend megzavarására vagy baleset előidézésére alkalmassága csekély. Ha gyalogos kóricál a bringaúton csengetek neki, ha erre pimpog akkor az általa megütött hangnemben válaszolok neki és felhívom a figyelmét arra, hogy rossz helyen van, ő is és én is összetörjük magunkat ha hülye. ha figyelmetlen vagyok, és autóst akadályozok, vagy gyalogost veszélyeztetek, akkor az ledudál, anyázik, utándob valamit... benne van a pakliban. az emberek így működnek. Ezen szerintem nem kell senkinek mély erkölcsi alapon állnia és másokat kritizálnia, mert abból kettősmérce lesz.
ugyanígy igaz ez a rendőrségre is, kivonultak egy rendezvényt biztosítani. mintha elmentek volna egy focimeccsre. ott aki széket tör könnygázt kap a fejére, itt aki szabálytalanul közlekedik - nincs lámpája, nincs csengője, nem jó a bringája, stb - az csekket kap. És igen, az ott álló rendőrök azért voltak ott, hogy a bringásokra figyeljenek, akik meg nem azért voltak ott mert leugrottak az oktogoni gyorskajáldába egy sajtburiért,hanem mert elmentek egy rendezvényre... fair, hogy azokat szemezgetik, akik miatt ott vannak. Plusz. a CM azért van, hogy a bringás közlekedést népszerűsítse, a rendőrség meg azért hogy a bringásokkal is betartassa a szabályokat. A CM reprezentálta a bringások érdekeit, a rendőrök meg a rendőrség érdekeit. Ilyen dolog az érdekérvényesítés uraim.
Mégegyszer mondom: minden nap bringázom, de ezzel az álszenteskedéssel nem tudok azonosulni.
Bocs ha hosszú voltam