Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luigicar

22 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vitézy Dávid a BKK vezérigazgatója négy olyan 2020-ig megvalósuló fejlesztésről beszélt a Heti Válasz mai konferenciáján, melyeket itt jelentett be először, s melyekre már rábólintottak Fellegiék is a Nemzeti fejlesztési Minisztériumban. Gyorsan idesorolom őket, a…..
Na, erre a hírre sem számítottam így hétfő reggel. Elindult a magyar Apple online üzlete, hivatalosan, az Apple.com/hu oldalon most már gyakorlatilag az angol nyelvű oldal minden elemét láthatjuk. Vagyis ott az Áruház gomb is, amit megnyomva válogathatunk a termékek között,…..
Luigicar 2011.09.19 08:25:37
ötkilós Merre is van az arra? 2011.09.09 14:17:00
Nyár van. A tengerparton, a napon parkolt kocsiban 50 fok, és a navigáció az istennek sem akar ott fent, egy az űrben keringő konzervdobozzal kapcsolatba lépni. Pedig menni kellene már, a parkolójegy már lejárt, a kölkök hátul egyre idegőrlőbbek. Térkép sehol. Ismerős?…..
Ejnye na, de pajzánok ezek a hazai reklámosok. Ha fürdőszobáról van szó, azonnal valami sikamlós poén jut az eszükbe. Sokak emlékezetében még élénken él az "Otthonában felállítjuk!" fősorral futott hidromasszázs kampány, amelyről egy csak a leglényegesebb pontokon…..
Kiválasztottuk a beérkezett pályázatokból a hét általunk ítélt legjobbat, akik bekerültek a Budapest Bank Startupverseny döntősei közé.Íme az eredményA Dragontape egy webes alkalmazás, amelynek segítségével a felhasználók percek alatt tudnak a kedvenc videóikból egy…..
Első látásra úgy tűnik, nincs min gondolkozni, engedni kell a zsarolásnak és azonnal át kell lépni az állami nyugdíjrendszerbe. Mi azonban nem vagyunk ebben olyan biztosak. (Fotó: regionaplo.hu) A múlt hét óta tudjuk, hogy akik magányugdíjpénztári tagok maradnak 2011.…..
Luigicar 2010.11.29 19:08:39
@bee-lah: Hiába fordítanák minden fillérét adósságtörlesztésre, közel sem fog akkora hatást kifejteni a költségvetési egyensúlyra, mint azt a kormány állítja. (kamatteher csökkenésben sem) Viszont két év múlva nagyon fog hiányozni az a pénz, amit nem kellett volna kifizetni az akkor nyugdíjba vonulók 25% után.

Az a baj, hogy arról soha, senki nem beszél, hogy a következő 2 év után miből tervezi finanszírozni a kormány pl. a nyugdíjkassza hiányát. És most tegyük félre azt a borgőzös elképzelést, hogy 5% fölötti GDP, meg hasonlók. Álomodozni lehet, csak éppen felesleges.

A nyugdíjkasszából azért hiányzik a mnyp befizetés, mert a gazdaságot szétszexuálták. És bizony ezt a fidesz kezdte 98-ban, majd tapsolva asszisztált a folytatáshoz a maszopnak. Sőt, még ők követelték a 100 napos program során, hogy még-még. Ha a gazdaság rendben lenne, akkor nem hiányozna ez a pénz sem. És ez a legnagyobb gond. Ebben az országban soha, semminek nincs következménye. (politikai értelemben) Mindkét oldalon olyanok vannak az élen ma is, akik más eu-s országban már rég kiírták volna magukat a közéletből. Ehelyett mindig találnak valami ad-hoc megoldást, amit legitimizálnak magunknak, és rombolnak tovább.
Tegnap megkezdődött az, amit az utókor Nagy iOS 4.2 nyomkodás napjának nevez majd el, az eseményt kísérte a Hová a francba tűntek el a zenéim és a Fogom-e használni a Find my iPhone funkciót kérdéskör megválaszolása.Én is letöltöttem az iPhone 4-esemre a cuccot (erre kétszer…..
Luigicar 2010.11.23 11:46:20
Végre a minisztériumban is elkészült az az Excel-tábla, amelyik összevetette a kiadási és a bevételi oldalakat. Nem lesz 7%-os GDP-növekedés, túl nagy lesz a költségvetési lyuk, be kell valamivel tömni. A Véleményvezér általában rezignáltsággal veszi tudomásul a kormány…..
Elfogyott a Giuseppétől beszerzett olívaolaj-készletem, és kipörögtem a fénybe, Giuseppét nem tudtam elérni, főzni pedig kellett, úgyhogy a boltból vásároltam. A Carapelli, Bertolli vonal jólismert ipari vacakjaihoz nem volt kedvem, nagyon olcsót meg pláne nem akartam venni, és a…..
Luigicar 2010.11.04 23:19:05
Oppala: sajnos olyan nincs. Amit itthon kereskedelmi forglaomban (hiper-szuper, spar, cba, stb.) lehet kapni, (bertolli és társai) az pl. olaszoknál ipari hulladéknak számít. Akit érdekel a téma, szokott tartani Giuseppe (www.granditalia.hu/) kóstolót, ahol vakteszten össze lehet hasonlítani az itthon kapható olajokat az eredeti olasz, (igen, eredeti, mivel a bertolli és társai, nem olasz (hanem többnyire spanyol) alapanyagból készülnek, csupán Olaszországban készítik el őket) olajokat. Aki volt már ilyenen, az soha többé nem vesz ipari olajat.
A rendkívüli adók miatt kevesebb lesz a külföldi tőke és beruházás, a magánnyugdíjrendszer lebontása miatt pedig a hazai is. Hogy lesz így gyors gazdasági növekedés, egymillió új munkahely? (Fotó: fidesz.hu) A miniszterelnök tegnapi bejelentései kiválóan rámutattak arra,…..
 Bejutottunk. Hurrá!-ezt kellett volna éreznem, de ehelyett elöntött az aggodalom, hiszen az óvónőket egyáltalán nem ismertem.Hát... addig volt jobb.Mostanra kiismertem a rendszert is meg őket is és egyre kevésbé akarom, hogy a gyerek oda járjon, miközben végig…..
Az i-Doki sorozat újabb része következik, a MacBookok és az iPhone hibáinak felsorolása után ezúttal a különböző iMac-generációk szériahibáit szedjük össze, majd azokat a meghibásodásokat vesszük sorra, amelyek minden szériánál előfordulhatnak. i-Doki ebben a hónapban is…..
A T-Mobile a premier előtti napon végre közölte az árakat, lássuk, mennyiért vehetünk holnaptól iPhone 4-et:Ezek alapján hűségnyilatkozat nélkül és bármilyen előfizetéssel elvihetjük a telefont, aminek az ára magasabb lett, mint az iPhone 3GS esetében. Míg egy közepes ikonnal,…..
Luigicar 2010.09.23 12:52:41
@Kecsege2: Nem a T-nél/nek dolgozol véletlenül?
Ez elég gyenge kifogás, és szerintem te sem gondolod komolyan. Ugyanolyan kockázatkezelés van a mobilosoknál is, mint a bankoknál. Hogy nem tudják leellenőrizni? Persze... Ha az a kérdés, hogy várjak 1-2 órát esetleg napot, vagy tegyek le 70 -100e forintot előre, nos... Más kérdés?
Luigicar 2010.09.23 12:55:47
@Kecsege2: Nem a T-nél/nek dolgozol véletlenül? (költői kérdés volt) Ezt te sem gondolhatod komolyan. A mobilosok ugyanolyan kockázatkezelést működtetenek mint a bankok. Nem tudják leellenőrizni... persze. Ha az a kérdés, hogy várok 1-2 órát/napot vagy tegyek le 70-100e forintot...nos... Újabb kérdés?
Luigicar 2010.09.23 12:58:01
@Luigicar: szar a blog. Az előbb eltűnt, most megkerült. Bocs.
Appleblog Lezúztam az iPhone-om 2010.09.14 12:28:00
Nyugalom, az i-Doki rovat nemhogy nem szűnt meg, még csak át sem alakult, egyszerűen csak két hetet késik, de addig sem kell Apple-mester nélkül maradnotok, hála annak, hogy hétvégén kicsit összetörtem a mobilomat: Az eset azért meglepő, mert ez az iPhone lényegében már mindent…..
Onlinemarketing blog Harakiwiw 2010.05.26 23:24:00
 Vajon meddig fokozható még idehaza a Facebook őrület? Kicsit olyan érzésem van, mint amikor megérkezik a sztárművész a provinciába, és mindenki mindent félretesz, hogy menjen, és ünnepelje az ittlétét. Nem számít senki és semmi, még a helyi hatalmasságok is félreteszik a…..
Luigicar 2010.05.27 11:10:59
Nemcsak a dizájn papírszerű, de maga a táska is egy erősebb papírból készült. A tervezők szerettek volna egy nagyon könnyű anyagból készült táskát, mely kényelmes utazáshoz. Az egyszerűen Papier névre keresztelt táskákat szintetikus papírból készítik, a nagyobb táskák…..
Luigicar 2010.02.25 10:43:49
Őszintén szólva eleve felemás érzéseim voltak az iPhone-ra írt iGo navigációs programmal. Egyrészt örültem neki, hiszen végre készült egy megfelelő közlekedésszervező a mobilra, ami ráadásul magyar, másrészt meg úgy gondoltam, hogy komoly probléma van a program grafikai…..
Korábban is említettem már, hogy az iPad és az egész tablet-cirkusz nem önmagában vizsgáladnó jelenség, mint ahogy az iPhone sem értelmezhető AppStore nélkül (2007-ben ugyan próbálkoztak vele, de feladták). A mit használunk és a hogyan használjuk kérdésekre már megvolt a kész…..
Luigicar 2010.02.18 12:43:17
@trixilw: Ez már most is működik iPhone-on. Lásd Zinio. Amerikai újságok, (köztük pl. az Elle) veszik a fáradtságot, hogy kiadjanak ilyen változatot. És már ezek sem (az iPhone jelentette korlátok ellenére sem) csupán pdf-es formátumok. Interaktívak, stb. A világ ebbe az irányba megy, tehát aki nem áll be a sorba, az előbb vagy utóbb kénytelen lesz: vagy beszállni, vagy kiszállni. Már most is drasztikusan csökkenek a print darabszámok. Ennek két oka van: a fogyasztó, és a hirdető. A hirdetők visszacsábításának ez az egyik legjobb módja. Interaktív hirdetések, amiket nem csak átlapozol, hanem "eljátszadozol" velük, tehát sokkal nagyobb a valós elérésük, és főleg a recall értékük.
   Az igazság az, hogy ezzel a poszttal régóta adós vagyok. Hiszen maga a teszt még a nagy decemberi megindító ünnepcsoport előtt esett meg. A tesztalanyok tudományos gondossággal történő kiválasztása, (nevezetesen az irodában életjelet mutató egyedek asztalhoz…..
Luigicar 2010.02.18 09:44:16
@motorosfutar: Hidd el, jobban jártál! :)
Néhányan talán emlékeztek arra, amikor tavaly előtt novemberben megírtuk, hogy Obama Macet használ, így az Apple beverekedi magát a Fehér Ház falai közé.   Na most ez semmi ahhoz képest, hogy facebookos oldaláról kiderült, Orbán Viktor is az almás gépekre esküszik, és ha…..
Barnabás egy új notebookért fizetett, de használtat kapott. És ezek után még neki kellett hosszasan szívóznia az Electro Worldben, hogy cseréljék le egy olyanra amit még nem használtak a kollégák. A sztori tavaly december 19-én kezdődött. Hosszas megfontolások, keresgélés,…..