Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lemon1975

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégiben került ki egy új looter-shooter játék, amely igencsak felborzolta a kedélyeket a hazai és külföldi videósok berkeiben. Kipróbáltam...
  A közhiedelemmel szemben, nem az a bajom a Rising Starral, hogy a TV2 csinálja, vagy hogy a szombati X-Faktor annyira leszívja az agyam, hogy másnapra csak a zombulás marad és a kétségebeesés, hanem az, hogy ez egy rettenetesen rossz formátum, amiből a TV2 igyekszik ugyan kihozni,…..
lemon1975 2014.11.17 20:41:58
@ff48bp: Nagy szavak ezek egy olyan embertől aki úgy olvassa ezt a blogot, hogy ki nem állhatja... :D Sajnos számomra ez az egyik oka annak, hogy hiteltelen ez a kritika, mert nem hiszem el, hogy valaki olyan blogot képes már nem is tudom hanyadik hete olvasni, amit ki nem állhat. Ezért imádom ezeket a fórumokat! Egy hozzászóló aki saját magát kritizálja, de olyan hülye, hogy soha életében nem fog rájönni se magától se külső behatás által. Más ehhez az állapothoz komoly mennyiségű tudatmódosító szert kénytelen használni, szóval le a kalappal. :D :D :D
És csak, hízik a gárda, egyre, már annyian vannak lassan, mint a Barátok köztben, de most már tényleg csak a Lovag 6 és hasonló szerepek vannak hátra. A két új arc közül a fontosabbik Gilly (Szegfű) lesz, aki a sorozat egyik nagyon kedvelt szereplőjének életében tölt majd be…..
 Ki hitte volna hogy E.T. még visszatér a filmvászonra? Ki hitte volna, hogy távolléte alatt görcsös testépítésre és emberevésre adja a fejét? Ki hitte volna, hogy a "Szuper 8" ennyire jó lesz? Én biztos nem, azt hittem, már kinőttem az "önfejű kisgyerekek…..
Én is ilyen nyugdíjas szeretnék majd lenni rovatunkban bemutatkozik Wacko Jacko, aki 66 éves, a nappalait a kertészkedés és a vitorlázás tölti ki, éjjel viszont átvedlik Battlefield-veteránná, és online osztja a fejlövéseket a Bad Company 2-ben. A videó nekem egy picit túl profi a…..
A PlayON (leánykori nevén CD Projekt) bátor vállalkozásba fogott: ezentúl nemcsak játékokat, hanem könyveket is ki fog adni, méghozzá a lengyel Andrzej Sapkowski fantasy regényeit. Aki nem tudná: Sapkowski írásai alapján készült a The Witcher című pc-s szerepjáték, aminek a…..
A Csillag születik és a hasonszőrű tehetségkutatók elsődleges célja, hogy egy olyan műsort prezentáljon a nézőknek, amit érdemes nézni, amiben van kiért szurkolni, főleg az ún. rút kiskacsáknak, akiket első látásra kiröhögünk, de produkciójuk végére telesírjuk a…..
Van egy klasszikus Leiter Jakab a magyarítások történetében, a Roger kapitány, ami az évek során egyre kevesebbszer, de kitartóan felbukkan a tévékben-híradásokban. Az eredete a jóég tudja mikorra tehető, mindenesetre az oridzsinál elkúrást elkövető fordító annak idején a…..
lemon1975 2010.07.28 08:55:54
@esef:
De nem ám. Azon egyszerű okból kifolyólag, hogy akkor az angol azt úgy mondaná, hogy: captain Roger. Az Roger kapitányt jelent. Viszont itt úgy hangzik el, hogy roger captain ami egyértelműen "vettem kapitány" -t jelent. Klasszikus baromság, alapfokú nyelvvizsgával illik nem eltéveszteni... :)
Szabó Dániel nevű olvasónk kiöntötte a szívét a Lost végével kapcsolatban, és úgy gondoltuk, ha már volt egy abszolút pozoitív és egy tök negatív vélemény itt a blogon, akkor legyen egy középutas is.  Egyik szemem sír, a másik nevet. Eltelt már jó pár óra és…..
lemon1975 2010.05.27 12:22:03
Tényleg nagyon jól sikerült összefoglaló lett és a legtöbb dologgal egyet is értek amit leírtál. Viszont szerintem minden történet tulajdonképpen egy ígérettel kezdődik. Ezért kezdjük el olvasni, nézni stb. őket mert kíváncsiak vagyunk, hogy az adott ígéretet milyen módon teljesíti majd végül. Nekem a Lost azt "ígérte" kezdetben, hogy felfedezhetek egy csodálatos szigetet ahol szörnyek laknak, egy hely ami meggyógyítja a betegeket, de nem szeretné ha ott születne valaki, ahová csak az juthat el akit a sziget maga is szeretne, ahol titkos tudományos társaságok végzik kísérleteiket építik fura bunkereiket, ahol olyan erők munkálnak amik ősibbek talán még az emberiség történeténél is. Persze ezek nem mind mindjárt az elején merülnek fel, de számomra ezek voltak a legérdekesebb rejtélyek.
És igazából függetlenül attól, hogy most akkor jó volt -e a finálé vagy sem, a sorozat nem teljesítette azt amit ígért. Szerintem pedig egyikünk sem szereti a hamis ígéreteket.
Azzal amúgy egyetértek, hogy nagyon erős karakterek remek színészi játékkal párosítva igazi barátainkká tették a figurákat akikért (akikkel) lehetett epizódról-epizódra együtt izgulni, hogyan is alakul majd a sorsuk. Viszont (megint csak) szerintem ez alapvető része kell legyen egy jó történetnek. Igazi szerethető mese egyszerűen nem létezik erős karakterek nélkül. Micimackó, Luke Skywalker, Woland professzor hiányában a történetük messze nem lenne az ami, de ha nem élnének át jó néhány furcsa, izgalmas kalandot akkor a kutya sem emlékezne rájuk. Arról nem is beszélve, hogy nem árt ha tartanak valahonnan valahová. Szóval amire ki akarok lyukadni, hogy az igazi mese tény és való, hogy nincs meg jó szereplők nélkül, de ez elengedhetetlen alap és nem a legfontosabb végső cél egy történetben.
Ezt az "alapot" a Lost a maga szintjén majdnem tökéletesen prezentálja is ellenben később sajnos nem igen képes eljuttatni őket valahová. Az, hogy mind meghalnak majd valamikor a távoli jövőben esetleg már láttuk is őket meghalni nem egy nagy és megdöbbentő végkifejlet hanem egy szükségszerűség ami mindannyiunkat el fog érni. Előbb-utóbb meghalunk mindannyian és pont. Ennél azért kicsit bonyolultabb végkicsenést is összehozhattak volna az alkotók. Nekem az a nagy fájdalmam, hogy ilyen módon tulajdonképpen minden történet befejezhető. "Boldogan éltek amíg meg nem haltak" (Na jó néha nem annyira boldogan, de ez már csak részletkérdés... :))
Úgyhogy nekem az "Egyszer úgyis mind meghalunk és akkor majd talán újra látjuk szeretteinket" közhely nagyon soványka végkövetkeztetés és nem méltó egy Lost szintű sorozathoz sem...

Más szempontból pedig nekem van egy nagyon kellemetlen érzésem miszerint a fináléval az alkotók egyszerűen csak a 6. évad alternatív mellékszálát zárták le mintegy "elsumákolva" a teljes "szigetes" fővonalat. Sajnos legtöbben már csak olyanok vagyunk, hogy hiába nagyon finom egy ital ha a végén kellemetlen az utóíze az teljesen el tudja rontani az élményt...
Barakonyi Szabolcs fotós kolléga szerint (a képeket ő készítette) elég semmilyen volt a tegnap este ünnepélyes körülmények között megnyitott Lost-kiállítás, és van egy olyan sanda gyanúm, hogy aki nem Lost-függő, az pontosan ugyanezt fogja mondani. A VAM Design Centerben…..
lemon1975 2010.04.23 14:24:58
@zsebtelep:
Szia. Én meg tudom neked mondani, hogy milyen órát visel Miles a filmben! Viszont már nem gyártják ezt a típust úgyhogy elég nehéz lehet pont ilyet beszerezni.
Nos az óra neve: GT Armada Watch és a Red Monkey Designs gyártotta.

Infó az óráról:
www.thisnext.com/item/4E4425E6/26A38A53/Red-Monkey-Designs-GT-Armada

A gyártó honlapja:(itt ma is van rengeteg ehhez hasonló!)

www.redmonkeydesigns.com/store/index.php?cPath=2_51

Remélem hasznosan segítettem. :)
w A zemberek alkonya 2010.02.05 06:50:00
  Végre országértékelés, már alig vártam. El kell mondjam, hogy rettentően utálom az egész műfajt, illetve az orbáni feldolgozását. A mintával, az amerikai elnök éves State of the Union-beszámolójával összevetve ordít a provincializmus, a paranoia és a pátosz, minden,…..
A brazil állapota stabil, bár életveszélyben van orvosai szerint, jelenleg altatják, gép lélegezteti, reggel ébresztik, miután sikerült az esti operáció - mondták az F1-pilóta magyar orvosai a késő esti sajtótájékoztatón.Műteni kellett, mert súlyosan sérült a…..
lemon1975 2009.07.25 18:31:52
@mindphaser:
Én is ezen lepődtem meg, hogy az ok, hogy a magyar egészségügyben nagy gondok vannak, de ettől eltekintve nagyon jó szakembereink vannak. Biztos vagyok benne, hogy Massa nagyon jó kezekben van. Amúgy nem közvetlenül a sérülés a probléma hanem az, hogy a sérülés miatt az agya elkezd duzzadni és mivel a koponyának nem igen van kijárata (az egyetlen az öreglyuk) ebbe már villámgyorsan bele lehet halni.
Ha szakszerűen és gyorsan ellátták akkor nem lehet probléma legalábbis nagyon szurkolok neki!
lemon1975 2009.07.25 19:07:27
@Gyuri1976: Szerintem sem szándékosan(!) fékezett. Ugyanis ha ebben a szituációban minimálisan is megvan a cselekvőképessége akkor kanyarodnia kellett volna! Nyilván a legrosszabb ha szinte frontálisan belemegy a falba..
Elvesztette az eszméletét és tehetetlenül nyomta a pedálokat. Nagyon rossz volt nézni! :(
Bocsánatot kért a Forma-1-főnök Bernie Ecclestone, amiért a hétvégén a The Timesnak adott interjújában Adolf Hitlert dicsérte. Hétfőn azzal védekezett, félreértelmezték, de miután több szervezet is felszólította és egy német politikus lemondta találkozójukat, elnézést…..
lemon1975 2009.07.08 11:25:03
@Werwolf: Természetesen jogod van a saját nézőpontodhoz! És abban is tökéletesen igazad van, hogy a SZU -ban olyan szintre "fejlesztették" a borzalmakat, hogy Hitler továbbképzésre járhatott volna hozzájuk...
Viszont én abból a szempontból nézem a történteket, hogy ha egy vadállat széttép egy embert azt erkölcsileg senki nem próbálja számon kérni rajta. Ezt jobban kibontva oda jutunk, hogy a SZU területén iszonyatos nyomorban élő szó szerint primitív népek ha nem is a vadállat szintjén, de egyszerűen nincs tisztában a tettének az elképesztő oldalával.
Ezt viszont a német emberekről nem mondhatjuk el hiszen köztudottan Európa egyik legfejlettebb népéről beszélünk abban az időben. Szóval ők úgy követték el a borzalmakat, hogy tettük erkölcsi, emberi szörnyűségeit tökéletesen megértették. Tudom nehéz elfogadni, hogy ezzel az erővel a tömeggyilkos bennem vagy akár benned is ott lehet, de asszem' ezzel jobb szembenézni és elgondolkodni rajta mint nem tudomást venni róla.
lemon1975 2009.07.08 11:28:22
w Két pogány közt 2009.06.09 23:00:00
EP-választás, IV. rész - Fidesz A győztes Fidesz nehéz helyzetbe nyerte magát. Kétfrontos harc mellett nehéz megőrizni a hitelességet, és elkerülni a két ellenfél szavazóinak protest-mozgósítását. Ha a Jobbik radikálisainak udvarolnak, azzal az SZDSZ egykori és az MSZP…..
lemon1975 2009.06.14 13:05:53
@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke:
Azért érdekes belegondolni, hogy demokráciában (vagy abban amit ennek jelentenie kellene...) előfordulhat e olyan, hogy gyakorlatilag mindenki egy állásponton van?! Szóval nekem az a tapasztalatom, hogy sokszor 5 ember is képes háromféle nézetet vallani. A demokráciának (amit állítólag képviselnek) nem az a lényege, hogy mindenki ész nélkül ugyanazt szajkózza. Akárhonnan nézzük az egy olyan rendszernek a sajátossága ami ellen ők ágálnak a legjobban. Egyszerűen hiteltelen, hogy csak 5 ember ne értene egyet Orbán Viktor újraválasztásával. Szó se róla gondolom, hogy OV a legtámogatottabb ebben a kérdésben, de az is biztos, hogy azért nem ekkora arányban. Nem jó üzenet ez a gondolkodó emberek felé szerintem.
...hogy egy 1988-as csinos, de pixeles grafikájú játék minden tekintetben élvezhetőbb, mint annak 2005-ben kiadott feldolgozása?Ember azt hinné, ha már ríméket készítenek, legalább kijavítják az eredeti program hibáit, de helyette minden tekintetben rosszabb lett. A héten…..
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
lemon1975 2009.05.26 14:44:20
@omgwtf:
Ja, bocsánat! :) Én csak azon döbbentem meg, hogy ekkora "öntökönrúgást" nem mindennap lát az ember. Acélbetétes bakanccsal, nekifutásból. :D
lemon1975 2009.05.26 15:08:53
@pink a floyd:
Ugyan már ember! Épp az imént hangzott el, hogy az érvénytelen szavazat miért nem "jó". Szerinted ugye eleve aki nem megy el szavazni az "lusta", "nemtörődöm". Pont te lennél az első aki azt mondaná, hogy nézd a hülyét még szavazni sem tud. Gy.k.:
Az érvénytelen szavazatokat könnyű úgy feltüntetni, hogy egyszerűen elrontotta aki "elkövette" ergo nem is jelent valóban semmit.
A Lost ötödik évada úgy fejeződött be, mint az összes többi: egy zseniálisan összerakott, de bizonyos tekintetben csak a logikus gondolkodás totális felfüggesztésével élvezhető történettel, ami számos válasz mellett felvetett néhány olyan kérdést, amin bőven el lehet…..
lemon1975 2009.05.16 10:14:17
Szerintem meg csak változtatniuk kellett valamit ezzel a bombás akcióval mivel Jacob és az ismeretlen beszélgetéséből ha más nem is de az kiderül, hogy úgyis mindegy minden mert folyton ugyanaz történik. Faraday is pont így van vele nagyon sokáig, hogy cseszhetik mert a múlt megváltoztathatatlan. Aztán egyszer csak rájön, hogy ez nem igaz mivel ők ott vannak, tudják, hogy mi fog történni és ha akarják akkor lehet ez máshogy is. Szóval a "gonosz"(?!) terve a Lock szálon fut és el is éri látszólag amit akar a "jó"(?!) terve pedig ezen a múltbéli síkon. Kérdés, hogy Jacob terve mi volt hőseinkel? Robbantsanak vagy ne robbantsanak? Azonban az meglehetősen valószínűtlen, hogy Faraday ekkorát tévedett volna. Persze a magyarázat lehet az, hogy pontosan minden nem volt benne abban a naplóban ezért a tervet száz százalékosan csak Faraday tudta volna kivitelezni.
Szerintem az a verzió látszik a legvalószínűbbnek, hogy a bomba nélkül a sziget elpusztul a fúrás hibájából, ha beválik Faraday terve akkor egyáltalán nem történik meg az incidens, illetve nem fejti ki a hatását. Van azonban egy harmadik lehetőség is, hogy a 90% -ban jól végrehajtott "bombázás" pont azt éri el, hogy visszafogja ugyan a földben elszabaduló energiát, de tökéletlenül ezért meg kell építsék a bunkert.
Viszont változnia csak kell valaminek mert akkor az állandóan papolt szabad akarat szál teljesen értelmetlen volt??!!
Van ez a több milliárd dolláros, mozgó reklámfelület, amit ugyebár száguldó cirkusznak hívnak azok, akik hálóőrt mondanak kapus helyett. A forma-1. Most vasárnap például csak azért nem állt le a közvetítés, mert ugye vannak az aláírt szponzori szerződések, és ha már nem a…..
lemon1975 2009.04.06 17:20:59
Mondjuk kevés dologra merném ezt kijelenteni, de igen ezt az F1 közvetítős dolgot asszem' jobban csinálnám mint Palik... :) Mondjuk ez nem az én képességeimet méltatja, hanem ennek a marhának az alulmúlhatatlan hozzá nem értését jelenti. Komolyan egy ritkán előforduló egészen feszült helyzetből (ami mondjuk nem autóverseny...) gyakorlatilag nem bír kihozni semmit. Aztán vagy 40 percig azt kell hallgatnom, hogy ő mekkora istencsászár mert már húsz éve leközvetített egy szimpla pocsolyát. Hát óhatatlanul az jutott eszembe, hogy ennyire alkalmas ez a szerencsétlen, hogy legfeljebb egy pocsolyát közvetíthessen. Máshoz nem is nagyon kellene odaengedni. Aztán az mekkora volt már amikor arról mesélt, hogy ő mennyi lóvét nyert motorversenyeken mert mindenki másnál hamarabb ismer meg bármilyen versenyzőt! Hát ez már konkrétan az önteltség világrekordja. Ezt pont az a Palik mondja aki olykor "átsiklik" olyan apróságok felett, hogy egy versenyző már vagy fél órája kiesett a versenyből és még emlegeti a pályán. Szánalmas... Hagyni kellene a "Gyulát" egyedül közvetíteni, ő egy egészen tehetséges riporter.

Amúgy meg fejezzétek már be ez az idióta "Te tudnád e jobban csinálni?" baromságot! Ezen az alapon mindenki egyen szart mert a többség -ugye- nem szakács. Baromság. Attól mert nem értesz valamihez profin(!) még lehet véleményed róla. Főleg ha neked kellene fogyasztanod az adott dolgot.
w Az én antiszemitizmusom 2008.10.18 14:58:00
Határozott véleményünk, hogy a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának egymáshoz való viszonyának súlyos torzulását tükrözi ez az írás éppen úgy, mint az – a Magyar Hírlapban megjelent –, amelyet mottóként idéz, és amelynek – egyesek…..
Homár Miriam (4 1/2) és Homár Borisz (5 3/4) szívós szalámitaktikája végre célt ért, és vettünk egy kutyát. Nem is akármilyet, egy Uma Thurman, Audrey Hepburn és Cindy Lauper tulajdonságait ötvöző szálkásszőrű tacskólányt. Most nem untatnék senkit a csöpögős, illetve…..