Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Helike13

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Huszonhat éves római katolikus értelmiségi vagyok, Budapesten lakom. Minden héten járok misére, komolyan gondolom a hitem. Teljes munkaidőben dolgozom, de szüleimmel élek, mivel így rengeteg pénzt tudok félretenni. Alig pár napja jött ki a Magyar Ifjúság 2012 kutatás, mely egy…..
Egy csokorral pls. ..
Helike13 2013.03.17 11:27:26
Derült égből villámcsapás... senki sem számított arra, hogy XVI. Benedek pápa ma bejelenti, hogy február 28-án lemond a pápai trónról. A Szentatya rendkívül idősen, 78 évesen vált pápává még 2005-ben, így élemedett kora és ezzel együtt megromló egészsége miatt hagyja ott…..
Sokszor veszem észre, hogy egyes nők mennyire kihasználják a férfiakat. Elvárják az ajándékot, babusgatást, sőt még a teljes kiszolgálásukat is. Amíg a hölgy mosdóba megy a férfi őrizze a táskáját, sőt akár sétálás közben vigye az egész úton. Legyen hozzá türelmes,…..
HamPLÓ Villamossal Budaörsre 2012.04.03 18:00:00
Most nem a jövőről, nem a tömegközlekedés fejlesztéséről fogok írni (pedig lenne miről), hanem a múltról: hogy Budaörsre 1977 júniusáig sárga villamos járt. Valahol ott volt a végállomása, ahol ma a kör alakú felüljáróról a TESCO parkolójába kanyarodik az ember: 41-es villamos Budaörsön, a…..
Helike13 2012.10.07 16:38:41
A fenti két képet Sadia fedezte fel a Fortepanon: az Erzsébet híd budai hídfőjénél készült mindkettő úgy 25 év eltéréssel. Talán az egyetlen közös pont rajtuk a platán, mely túlélte a világháborút, a régi híd lerombolását, romjainak eltakarítását és az új…..
mivel kaptam egy felkérést arra, hogy fordítsam le a magyar nyelv egyik kedvenc demo-szavát, hát ím, megteszem.edit: "Feltennék egy kérdést neked, mint English teacher-nek.megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért szót hogyan fordítanád le angolra?Köszike! Ha nem megy az se…..
Helike13 2011.07.22 09:26:06
A buszos valószínűleg megunta, hogy a kerekesszékes utast minden reggel fel kell segítenie a buszra, ezért tette fel neki a címben lévő igen bunkó kérdést. Olvasónk nem unalmában utazgat reggelente, munkába megy, és csak ezzel a busszal éri el a másik alacsonypadlós buszt, amire…..
Helike13 2010.01.07 14:42:06
@joszip: Szerintem poénkodott.
A lenti levelet kommentár nélkül küldeném mindazoknak, akik az Odacsuktunk egy gyereket! -„És? Üljön vissza, és fogja be a száját!” című bejegyzés íróját azzal vádolták, hogy hazudik, nem ír igazat, felfújta az egész történetet: Tisztelt Gál Mihály!A BKV…..
Helike13 2009.12.18 19:17:39
@Laslocska: Rendkívüli felmondásért nem jár végkielégülés
Olvasónk tanácstalanul állt a rákoskeresztúri városközpont buszmegállójában. Miközben útbaigazítást kért, egy buszvezető meglökte, majd azt mondta: "Húzzál már félre a p*csába te is az útból". Olvasónk a buszon kérdőre vonta a buszvezetőt, aki tovább…..
Helike13 2009.12.03 11:29:41
@SereG: Akkor az iPhone az micsoda?
Olvasónk hiába várta a vonatot 1 és fél órán át Érd alsón az nem jött, pedig korábbi vonathoz ment ki az állomásra, nehogy elkéssen a munkából. Felhívta a MÁV Direktet, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy a vonatok nem késnek. Tovább várt majd rádöbbent, hogy az…..
Olvasónk Székesfehérvár felé szeretett volna utazni még hétfőn a Déli pályaudvarról. Két kijelzőre is az volt írva, hogy a 10-es vágányról indul a vonat, ezért több utastársával együtt felszállt és helyet foglalt. A vonatnak 17:43-kor kellett volna indulnia, ám csak ekkor…..
Olvasónk vasárnap Szeged és Budapest között közlekedett IC-vel. A kocsiban ahol ült, nem működött a klíma, az utasok izzadtak, mint a ló. Egy kalauz hölgy sietett a segítségükre, aki először ablakot nyitott, majd minden –a kocsiban ülő- utasnak keresett helyet az első…..
Olvasónk a Déli pályaudvaron érdekes eseménynek volt szemtanúja. Az egyik takarító egy gyanúsan barna WC-kefét abban az ivókútban mosott tisztára, melyből az utasok (így én is) inni szoktunk. Nincs külön hely erre? Vagy csak lusta volt elsétálni odáig? Kedves MÁV-figyelő!…..
Helike13 2009.07.31 12:57:15
@maguborka: "vélhetőleg szaros WC-kefét is beledobott a kút „tányérjába” majd nagy vízsugárral mosni kezdte, a csaphoz is hozzáérintette"

Tehát nem csak a mosdótál lett szaros.

Szövegértés egyes.
Rendszeresen jeggyel utazók előtt biztos ismert a jegyvisszaváltásra vonatkozó szabály. Az előre megváltott jegyet csakis a kiindulási állomáson lehet visszaváltani. Olvasónk megvette a jegyét, majd később kiderült, autóval utazik. A jegyet nem tudta visszaváltani késő este,…..
Lelépett a mozdonyvezető, hoppon maradtak a Somogy Intercity utasai – állította hétfőn a gazdátlanul maradt szerelvényen utazó taszári hölgy. Átmenetileg Dombóváron ragadt a vonat. Az utasok elképedése akkor vált döbbenetté, amikor fény derült a késés okára. A taszári…..
Olvasónk eddig leszólta azokat, akik elveszítették a bérletüket. A napokban ő is megtapasztalta milyen az, ha az utazási igazolvány elveszik. Szerencséje volt, mert egy kalauz megtalálta, és postán visszaküldte az utasnak. Szia MÁV-figyelő! Megyek haza pénteken (jún. 12.)…..
Helike13 2009.06.20 00:44:10
@Lalikiraly: "parkolóban az autó mellett elejtette az ember a kocsiját"

Szerencse, hogy nem esett senki fejére a több száz kilós kocsi.......
Pár hete volt itt a blogon egy pozitív sztori. Olvasónk elhagyta a csomagját, amit a MÁV dolgozóinak segítségével meg is talált. A BKV-figyelőn is volt már több ilyen észrevétel. Az utas felhívta a BKV-t, akik kapcsoltak egy diszpécsert, aki kapcsolatba lépett a villamosvezetővel.…..
Nem irigylem azokat, akiknek ismeretlen vonalon kell utazniuk. Velem is megesik, hogy egy megbeszélésre, találkozóra olyan járatokkal megyek, amikkel még sosem utaztam. A legtöbb helyen a buszvezetők nem mondják be a következő megállók neveit, vizuális tájékoztatás is hiányos. Így…..
Megkérdem a kedves utasoktól, hogy szerintük melyik a szebb: egy sima tag, vagy egy nagyobb felületen elmaszatolt tag? Ha csak ezek közül lehet választani, akkor szerintem inkább az előbbi, mert az valamennyivel szebb, mint a szétmaszatolt. Persze jobb lenne, ha egyáltalán nem lenne…..
Helike13 2009.04.08 21:51:01
@Helike13: MÁVéknál (alvállalkozó) csak klóros szarokra fussa.
Olvasónk levideózott egy ellenőrrel kiabáló cigányasszonyt az egyik miskolci villamoson. A nő sajnos csak a jogaival volt tisztában, a kötelességeivel nem, ezért nem nagyon akart együttműködni az anyázást jól tűrő ellenőrrel. Egy utas kiállt az ellenőr mellett és rászólt a…..
Tegnap délben szerver meghibásodás történt az Indamail szerverparkjában. Az egyik kiszolgáló szerverünk üzemzavart jelzett, és biztonsági mentés után leállt. A probléma néhány felhasználónkat sajnos közvetlenül is érinti: az ezen a szerveren tárolt postafiókok tulajdonosai…..