Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tlantos

0 bejegyzést írt és 1350 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életemben csak néhányszor kerültem ingatlanközvetítővel kapcsolatba, a munkájukat azonban évek óta nyomon követem. Szeretek ingatlanhirdetéseket nézegetni ugyanis... Szóval úgy gondoltam leírom mi a véleményem erről az életpályamodellről... mert szakmának azért nem nevezném. Szóval házat, lakást…..
Bevezetés Régen, a magyar gyalogos turizmus hőskorában a turistautak jelzéseinek formáját ötletszerűen alakították ki különféle színeket, számokat és alakzatokat használva, ebben a dzsungelben 1929-ben vágtak rendet, amikor bevezette a Magyar Turista Szövetség a Dr. Strömpl Gábor által kidolgozott…..
Lássuk be, az egész mogyorós csokoládé a fogyasztási élmény fokozására lett kifejlesztve. A tejcsokoládé és a törökmogyoró íze nagyon passzol egymáshoz, de ami még hozzáad ehhez az édességhez, az a pörkölt mogyoró roppanós állaga. Így hát a kóstolócsapat legalább felének félre kellett tennie az épp,…..
tlantos 2021.10.15 16:22:45
Lepcsánkparty Rumpsteak 2021.10.14 00:10:00
Csábító a manapság kapható sokféle steak, sokszor nem is tudja az ember, tulajdonképpeen mit is tiszteljen benne. A mai marhahússzelet '30 napig érlelt black angus rumpsteak' hangzatos névre hallgatott, vastag zsíros szegélyéről lehet megismerni. Így nézett ki:  Borzasztó egyszerű az elkészítése:…..
India alapélelmiszere a basmati rizs, amelyet a Himalaya lábánál termesztenek. Vékony, hosszú, rugalmas, nem ragacsos, aromás rizsről van szó. Egészségesebb a fehér rizsnél, magas a rosttartalma, több vitamint tartalmaz és alacsonyabb a glikémiás indexe is. A basmati rizsből is különböző…..
tlantos 2021.09.02 04:26:44
A világon nem egy, nem két és nem három olyan híd van, amelynek fotóját megnézve nagy bizonyossággal meg tudnánk mondani nem csak a nevét, de azt is, hogy pontosan hol fekszik. Ez köszönhető a panorámának, a híd színének, kialakításának vagy éppen funkciójának. Elágazás a parton: vajon hova…..
tlantos 2021.04.15 10:48:56
@kondi2005: majd ha a sajat f.szaval veri a csalant, azt csinal, amit akar.
De itt masok penzet koltotte, es masok hetkoznapi hasznalati targyat alakitotta at ugy, hogy az ne legyen alkalmas 100%-ban a feladata ellatasara.
Reggeli sült baconnel és tojással, ebéd baconbe göngyölt szűzpecsenyével vagy B menüben juhturós sztrapacska pirított baconnel? Mindegyiket imádjuk és ennél még jóval több ételünket teszi tökéletessé ez a szalonna. Kíváncsiak voltunk a bolti választékra, ezért vaktesztekjtük most a 15 országosan…..
Avagy valóban „Egyértelmű, hogy az M9-es sztrádának Pécsen és Mohácson át kell futnia Szegedig”? Vendégszerzőnk, dr. Rigó Mihály (ny. mérnök) írása Kiinduló állapot és az új nyomvonal Az első térképen a 2030-ra tervezett gyorsforgalmi úthálózat látható (forrás) A második képen (forrás) pedig…..
Lassan egy éve gyakorlatilag megszűnt a turizmus, ami a Kanári-szigetek nélkülözhetetlen bevételi forrása. Az idei január 40.000 vendégéjszakája a 2020-as 600.000-hez képest óriási visszaesés. A vírushelyzet és az elmaradt nyaralások miatt nagy a munkanélküliség, vállalkozások szűnnek meg, boltokat,…..
tlantos 2021.02.28 15:17:26
@/\ngel: Az eleg eros, kibirja, hamarabb kap melot. Aztan majd ha mar jogosan van itt, importalja a pereputtyot. Tucatjaval. Ezert nem lenne szabad beengedni.
  Soha ennyi kézen tesztautó még nem ment át nálunk. Pedig az elvakultak szemében csak egy francia hulladék. Na ők azok, akik sosem tudják meg, miért a Citroën DS3 az idei év meglepetése. Vélemények az azonos című írásunkról...
A vaj finomabbá teszi szendvicseinket, a párolt zöldségeket, a sülthúsokat. Sokan vágyunk néha egy egyszerű vajaskenyérre paprikával, de ellenállhatatlan ízt ad a vajas süteményeknek is. Arra voltunk kíváncsiak, hogy jelenleg egy vakteszten melyiket találnánk legfinomabbnak. Ezért kóstoltuk végig az…..
Sötét, októberi reggelünk van, nem esik jól kinézni az ablakon. A holnapi útvonalamat nézem a google mapsen, és csak azt tudom, hogy biztosan nem fogok szombat estig Doverig eljutni. Hallgatom a párásító csordogálását, miközben fényt csak az íróasztali lámpám ad. Ez most a világ. Szeptember elején…..
tlantos 2020.10.02 08:53:44
@odamondó: "míg egy szinten egyetértek veled sajnos ez úgy van hogy az irodista felsőfokú kényelmes melóra millió +1 ember jelentkezik. És ebből felvesznek 1-et."
Ez rendben van, csak:
- ne legyen az elváráshoz képest nevetséges ajánlatuk
- ne lássam viszont változatlan formában a hirdetést 1-2 hét múlva
Ahogy a jó kőművest is meg kell fizetni, a jó szellemi munkást is meg kell fizetni, akin a cég élete múlik (nem a lecserélhető egységsugarú Gizikére gondoltam).
Amúgy szakember tényleg nincs. Pont most mondtam valakinek, hogy ha a kivitelezőm nekiáll kötözködni, akkor megmondom neki, hogy szépen idehozza az összes embere iskolai papírját, mert hogy azok az alkoholistáknak nem volt semmi szakképesítésük, az fix.
tlantos 2020.10.02 09:28:39
@BImi1986: kinek mi a kényelmes. Ha éppen azért vagy leb.szva hétfő reggel, mert a szombat éjjel küldött emailre nem válaszoltál vasárnap, akkor annyira nem kényelmes.
A meglepően rövid idő alatt kiépült Kína hatalmas nagysebességű vasúthálózata, amely megoldotta a nemzeti vasút kapacitási problémáját és a vasúti ágazaton túl is előnyöket generált. A Világbank átfogó jelentése szerint más országok számára is értékes tanulságokkal rendelkezik. A Kínai…..
1937. A Hindenburg léghajó katasztrófájában elhunyt németek gyászszertartása az Egyesült Államokban..
tlantos 2020.08.31 09:04:12
Három és fél hónap után újra útra keltünk. A célpont kiválasztásánál természetesen a járványügyi helyzet és a beutazási szabályok voltak elsősorban mérvadóak. Egészen pontosan három kritérium volt: nagyon akarjunk oda menni, nullához konvergáljon a koronások száma az adott területen és lehessen is…..
A játékok alapvetően a gyerekek számára készülnek és abban talán mindenki egyetért, hogy a gyermek a legnagyobb kincs a világon. Éppen ezért a játékok esetében különösen szigorúan be kell tartani a biztonsági előírásokat, nehogy a gyerekek szórakoztatására kitalált tárgyak kárt okozhassanak bennük.…..
A vírusok működési mechanizmusa, járványszerű terjedése nem csak a természetben figyelhető meg. Mesterséges környezetben, a számítógépek világában is előfordulnak – de főleg előfordultak – vírusjárványok, amelyek sok hasonlóságot mutatnak a biológiai vírusok működésével, terjedésével. A…..
tlantos 2020.05.21 22:24:46
@Visceroid: angolul 2t, szoval lehet, hogy igy vettuk at anno. En nem igazan emlexem, pedig c64-en is csinaltam.
Franciaország fővárosa számos látványosságot tartogat az odalátogatóknak. Még felsorolni is nehéz lenne, nem hogy végigjárni a műemlékeket, múzeumokat, parkokat, templomokat, bevásárlóutcákat és még ki tudja mi mindent, amit Párizs nyújt az idelátogatóknak. Ám nem csak a felszín tartogat…..
Nem mondom, hogy avatott mestere lennék a körutak szervezésének, de van már mögöttem pár darab. Írországban csak két állomás volt, de legutóbb Romániában már hatra bővítettük a megállók számát. Idén pedig egy lengyel két illetve egy olasz öt-hat megállós van szervezés alatt...
Andrásék boldogan bevásároltak a 3440 Ft-os jegyekből, lefoglalták a szállást, elintézték az autóbérlést, aztán elolvasták az Eurowings válaszlevelét. Oda a boldogság: a légitársaság szerint túl olcsó volt a jegy, ezért inkább mégsem adják oda ennyiért. Egy hete én, a feleségem és öt barátunk…..
tlantos 2019.12.19 14:56:58
@havrilla: "mikor az elöregedett gépeket nem tudják miből pótolni"
Nincs is repulojuk jellemzoen egy sem, nem is kell potolni.
Lizingelik. Visszaadjak, es keruk a kovetkezot. Kalkulalhato fix koltseg, sokkal egyszerub, mint megvenni, es foglalkozni vele.
Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a fenti fürdőszobán semmi sírnivaló nincs. Nem túl nagy, az igaz, de ezt leszámítva teljesen pöpec darab. Hogy miért kell mégis sírni rajta, pontosabban benne, azt az alábbi levél részletesen kifejti, fotókkal és egy - még a fotóknál is lehangolóbb - videóval…..
tlantos 2019.10.21 10:22:00
@Amineknevetadokelveszik: es ilyenkor derul ki a vegen, hogy az ember KATAs, vagyis nem is lesz afa.
Az Egyesült Államokban a világ összes konyhája jelen van. A bevándorlók miatt az elmúlt pár évszázadban mindenhonnan érkeztek alapanyagok, ételek és étkezési szokások. És persze az amerikaiak is készítettek saját ételeket, amelyeket utána a világ átvett. A malmöi Gusztustalan Ételek Múzeumában jópár…..
tlantos 2019.09.30 15:34:31
@Attilajukkaja: csorkiam ott a kepen inkabb szaritott lehet.
Hatarozottan nem nyulizu. Szep piros, ropogosra sutottek a boret, a hasureget pedig zoldfuzszerekkel tomtek meg (ki tudja, lehet, kokalevel is volt kozte :)
Egeszen pontosan cuy al horno. Merthogy van, ahol forro olajban keszitik, nem sutoben, vagy parazs folott.
Folytatódik “Legyen itt egy zebra” című kampányunk. Ezúttal az Örs vezér teréről jelentkezünk, ahol arról kérdeztük a járókelőket, hogy miért használják a bicikliseknek kialakított felszíni átkelőhelyet. A forgalmas kereszteződésben évek óta működik zebraként a kerékpáros átkelő, a lakosság és a…..