Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petőfee

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szegénység blog Sztrájk 2008.12.19 08:00:00
Namármost.Én vasárnapig borzasztóan türelmes és megértő voltam a sztrájkolókkal a hőbörgőkkel szemben. Az volt a véleményem, hogy mindenkinek vannak törvény adta demokratikus jogaik, amelyekkel élhetnek. Ilyen jog például a sztrájk is. Mindenki úgy érvényesíti az…..
Legkedvesebb barátom csörgetett meg karácsony előtt – családorvos, három gyermek apja –, hogy kislánya komoly feladvány elé állította őket a feleségével. Mert mit is kért ajándékba? Na nem hajasbabát, ahogy egy rendes négyévestől illett volna. Nem is színes ceruza…..
Petőfee 2009.01.09 00:06:56
@bölcsésztanár: Először is:én nem vagyok HP rajongó, csak itt van a polcomon mind a hét kötet viszont film egy sincs meg, mert az szerintem undorító.Attól kell a gyerekeket védeni (mármint a túl fiatalokat) nem pedig a könyvtől!!!A filmi ijesztő lehet gyerekek számára, de viszont a könyv esetében mindent úgy képzel el, ahogy azt ő akarja.Háááát...nem biblikus ezt én se tagadom.De véleményem szerint az üzenetét a könyvnek még akár biblikusnak is lehet értelmezni.Mondok egy-két példát:A HP első kötetében (a bölcsek kövében) a 276.oldal lap alján keződő utolsó mondat:"Ha van olyan dolog, amit Voldemort nem tud felfogni, az a szeretet." És ez még csak egy példa a sok közül, ahol a szeretet a téma.Na és a Biblia?(Máté evangéliuma 34-40) "Mikor pedig a farizeusok hallották, hogy a szadduceusokat elnémította, összegyűltek ugyanoda.S közülök egy törvénytudó, hogy kisértse, megkérdezte tőle:Mester, melyik a "nagy parancsolat" a törvényben?Ő pedig így válaszolt:Szeresd a te Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből:Ez az első és a "nagy" parancsolat.Ehhez hasonló a második:Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat.Ezen a két parancsolaton függ az egész törvény és a próféták." Egyszóval én úgy mondanám a legnagyobb parancsolatot, hogy szeretet.Ezen alapszik a Biblia, ezen alapszik a Harry Potter.Így nézve biblikus, de mégse az, mivel a vallás meg se jelenik benne, de nem is ez a célja.Az a baromság meg, hogy okkultizmusra, mágiára tanít ez egyszerűen hülyeség.Épp, hogy viccet csinál a mágiából.(Gondoljunk csak a félnótás Trelawney professzorra, a jóslástanárra vagy az önimádó Gilderoy Lockhartra)A varázslást csak felhasználja a regénybe, a mi technikánkat helyettesíti a könyvben.Én nem vitát akarok itt kezdeményezni, csak kiakadtam azon hogy "tuti sátáni"Kész röhej!Ja és még azt ajánlanám, hogy olvasd el figyelmesen mind a hét kötetet és utána állapítsd meg, hogy sátáni-e vagy sem.OK? (Ha már elolvastad volna, akkor ajánlatomat vedd úgy, hogy oda se írtam és abban az esetben bocsánatot kérek)
Petőfee 2009.01.09 00:15:30
@bölcsésztanár: Ja még valami:Az a bizonyos 11 éves gyerek.Megkérdezném itt azt, hogy a könyvről vagy a filmről van szó?Mert nem mindegy.De ha a könyvről van itt szó, akkor azt is megkérdezném, hogy hanyadik kötettel próbálkozott a kis srác?Mert EZ SE mindegy.De ha egy gyerek fél de viszont rajta kívűl több százezer, sőt több millió nem fél hanem élvezi és szereti pluszba olvasásra kap tőle, akkor melyik oldalra állnál?A HP ellen vagy mellette?