Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alvomacko

1 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valami szöveg gyün ide...
Alvomacko 2008.01.03 05:54:29
„Magamat kigúnyolom, ha kell”, sőt, mástól is eltűröm, ha igaza van, és ezt nem sértően tálalja. Most azonban az olvasók szórakoztatására töredelmesen bevallom, hogy valamikor 20 és 25 éves korom között jöttem rá az alábbiakra:A resztelt máj nevű étel nem reszelt…..
Közeleg egy ünnep, és mivel karácsonykor is igyekszem ezt sulykolni, most is felhívom rá a figyelmet: az ünnepek nevét kisbetűvel kezdjük.Kerülendő: Karácsony, Húsvét, Anyák napja, Újév.Ajánlott: karácsony, húsvét, anyák napja, újév.Talán vannak, akiknek tanítottak olyat,…..
Az -e kérdőszócska helyére szeretném felhívni a figyelmet, ez aztán tényleg ide való téma, mert nagyon sok, amúgy helyesen író és helyesen beszélő ember rendszeresen rosszul használja. Ha szándékosan, akkor jót röhögök, ha nem szándékosan, akkor viszont…..
Alvomacko 2007.04.11 21:20:28
Most csúnya leszek nagyon, ezért azzal kezdem, amivel előre jóvá szeretném tenni tettemet: a www.kofelverodes.hu weboldal tulajdonosa jó minőségű munkát végez, és az elmúlt pár évben (rendszeresen látogattam a weboldalát) komoly fejlődésen ment keresztül. Nem beszélve arról,…..
Régen érettségiztünk, sok éve elhagytuk az iskolapadot, sokat felejtettünk, de persze utáljuk, ha kijavítanak minket. Ezzel én is így vagyok. Mivel érzékeny a téma, első cikkemet mindjárt saját szarvashibámmal nyitom, amit 10 évvel ezelőttig én is rosszul használtam, és a…..
Ez még mekkora klasszikus! A lényeg, hogy a települések azok helységek (Pécs, Makó, Hódmezővásárhely, Los Angeles, Csepel:), az épületekben található szobák viszont helyiségek, tehát ott még van egy i. Ez alapján:Kerülendő: mellékhelység, kerthelység, helység…..
Gyakran szeretünk játszani a betűkkel, úgy írjuk, ahogy a legjobban néz ki, például a viszonylag újdonságnak számító zRt. és nyRt. esetében, amelyek így helytelenek. Egy cégnévben minden rövidítés nagy kezdőbetűvel írandó. Tehát:Kerülendő: bt., kft., zrt., zRt.,…..
szószedet szemfelszedő 2007.03.05 10:46:00
Érdekelne, mennyien tudják (a poszt elolvasása előtt!:), hogy ez mi? a ~ egy mára méltán elfeledett és kihalt 'mesterség': a harisnyán leszaladt szemeket szedte fel, így helyrehozva az akkoriban nehezen pótolható szexis darabokat A zöldmagazin szerint "ha leszaladt a…..