Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The Fireman

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy Laci, a magyar kézilabdasport kerületünkben élő legendája is eljött, hogy jelenlétével támogassa a ma induló, a gyalogátkelőhelyeink biztonságáért indított kampányunkat. Mindezt úgy, hogy ma délután már tétmérkőzése van Veszprémben, jövő héten pedig Bajnokok Ligája meccsre készülnek a…..
Az elmúlt két évtizedben számos kisebb-nagyobb volumenű közterület-felújítási projektet végeztek el a fővárosban – olykor valamelyik kerületi önkormányzat saját hatáskörében, máskor a Fővárosi Önkormányzat irányításával. Viszont mindegyiknek van egy közös jellemzője: a kivitelezés során használt…..
Német rendszámú Porsche terepjáró parkol szabálytalanul a Villa Bagatelle előtt – miközben onnan 30 méterre, a Királyhágó téren legalább tíz szabad parkolóhely van...
235 új, korszerű LED-es lámpa került ki a hegyvidéki utakra. Ráadásul az egészet a világ egyik legnagyobb lámpagyártó cége fizette. Az új, energiatakarékos  lámpák installálása a Kékgolyó utcától a Csörsz utcáig történt  a nagyobb forgalmú utak mellett. A fejlesztés…..
Már hetekkel ezelőtt felbukkantak az üzenőfalamon a hóvirágos posztok. Először csupán arra voltak kíváncsiak az ismerőseim, hogy mikor jön a tavasz, és hol lehet látni nagyobb területen. Néhány napja páran elkezdték posztolni a kertekből és a Mecsekből a hóvirágos fotókat. Mivel sokakat hoz lázba…..
A Széll Kálmán téren több százezer utas halad keresztül naponta. Ekkora tömeg tájékoztatásához szaktudás és rutin kell, azonban a felújítással járó forgalmi változások folyamatos és naprakész helyszíni informálása a BKK utastájékoztatásért felelős szakembereit nagy kihívás elé állította...
Mivel szerény nyomott véleményem szerint már vagy tíz éve esedékes volt a feladatra szörnyűségesen alkalmatlan (bónuszként a Vár spontán elsivatagosodását is elindító) Ikarus 405-ösök leváltása, egy hideg hétvégén ki kellett próbálnom a török utódtípust: Kinézetre az S91-es jobban tetszett, de ha…..
The Fireman 2016.02.18 22:39:20
@nyelv-ész: Először azért ment ott mert lezárták a Várfok utcát, aztán ott ragadt, mert a Várfok utca még ma is csak lefelé egyirányú, de pihenni már oda járnak a buszok.
A Városi Szemlélő A Hannoveriek 2013.09.05 17:54:59
A Hannoveri villamosok a nagy villamos beszerzési gondok megoldásaként érkeztek 2001-től. Az egyik legfontosabb járaton, a 3-mas vonalon is közlekednek. Pontos típusjelzésük TW6000 és TW6100. Eredeti felbukkanásuk helyén, Németországban a hetvenes évek óta gyártották őket.…..
A család és a gyermekek társadalmi fontosságára hívta fel a figyelmet a Tarlós István a Föld napján. A főpolgármester ebből az alkalomból átadta a megújult Kőcsikó játszóteret. A Főkert segítségével négyszázan ültettek egyszerre virágot. Két hete még parlagon hevert a…..
Felújított, részben alacsony padlós (alacsony beépítésű) Ikarus 405-ös autóbusz állt forgalomba a 16-os autóbusz vonalán. A jármű 1995-ben készült el, kifejezetten mozgásukban korlátozott utasok szállítására alkalmas kivitelben, a második ajtónál részben alacsony padlós…..
A budai fonódó villamos projekt április 3-i fórumáról számolt be nekünk egy Margit körúton élő olvasónk.   Sajnos kevesen jöttek el a Marczibányi téri szabadidőközpontba szervezett fórumra - a terem félig sem telt meg. A projekt képviselői majd' két órán át…..
Van olyan, hogy az ember kap egy marék régi képet, és gyorsan végigszalad rajtuk, és van, amikor egyetlen képet tíz percekig el tud nézegetni. Ha ez a kép ráadásul még nagy felbontású is, az külön öröm, hiszen ilyenkor nem csak arról van szó, hogy több sárga pixelből áll a…..
vonatmagazin EEP 5 olcsón 2012.08.16 07:35:20
Anno még talán 2007-ben jelent meg itthon az EEP vasútmodell szimulátor program 5.0-s verziója. Egy házaspár ölte bele a program és kézikönyv lefordításába az energiáját, egyedi fémdobozt is készítettek hozzá, majd az árusításába fogtak. Finoman szólva sem volt olcsó a…..
Érdekes közterülethasználat folyik a Városmajor északi szegletében. Az egy dolog, hogy a Majorka téli szezonra létesített sátra napjainkra fix fémbódévá bővült, a nagyobb baj az, hogy a vendéglátóegységhez érkező áruszállítók rendre a Városmajor utca mentén álló (nemrég örvendetes módon felújított)…..
Gábor egy örök igazságra szeretné felhívni az olvasók figyelmét, vagyishogy használaton kívüli taximegállóban is megbüntetik az embert:A Fővárosi Vidámpark előtt van egy taxi stand, ami használaton kívül van ősztől tavaszig, mivel a Vidámpark zárva tart, ezért a taxik…..
The fospumpa is rising! Szilárd a füves univerzum legpechesebb embere. Nem szívni, nyírni akart pedig szegény, méghozzá igényesen, ezért egy akcióban is 76 ezer forintos modellt választott a Bricostore-ból. A boltban külön a lelkére kötötték, hogy 5 üzemóra után cseréljen…..
StingSymphonicity TourRoyal Philharmonic Concert Orchestraconducted by Steven MercurioBudapest, MagyarországPapp László Budapest Sportaréna2010. november 6., 20:00 A Sting.com ma bejelentette, hogy Sting és zenekara a Royal Philharmonic Concert Orchestra zenekarával (vezényel Steven…..
The Fireman 2010.06.08 09:13:47
Sting Symphonicities (-cities) 2010.07.13 Deutsche Grammophon B003LAH7MU Sting újabb önfeldolgozásos lemezt készít. A júniusban startoló nagyzenekari turné (An Evening with Sting) setlistjéből válogatott legjobban sikerült dalok audio lemezen is hallhatók lesznek. A július 13-án a…..
The Fireman 2010.05.15 20:18:29
Tavaszodik, kinézünk hát a kerületi szántóföldekre. Első helyszínünk a Hűvösvölgyi parcellák. A nyári újraparcellázás dűlőút teljes hosszában. Mai napig nem értjük mitől keletkezhettek, hiszen ekkora barázdákhoz traktorok kellenének, de mivel a város tele van  a…..
Tavaly év végén már nagyon vártam, most pedig megérkezett. A magyar shop.lego.com-on még nem, de Angliában és az USA-ban már kapható. Továbbra sem értem miért tetszik nekem ennyire ez a készlet, pedig valamiért nagyon. Lehet titkon amerikai repper szeretnék lenni, aki limóban iszik…..
Mégis elvezetik a vonalakat oda, ahol utasok vannak? A fővárosi közgyűlés SZDSZ-es és fideszes képviselők szavazatával megszavazta, hogy ne fogadják el a két külső körirányú villamos EU-s támogatású fejlesztésének jelenlegi terveit, hanem a döntést halasszák el, hogy…..
The Fireman 2010.03.12 00:20:13
Néha belefut az ember olyanba, amikor tapasztalt rutinos mérnökök olyat tárnak a nagyvilág elé, amit a mai világban, a mai szemlélettel kitágult szemmel hallgat vagy olvas az ember. Biztos megvan ez minden szakmában amúgy, afelől nincs kétségem. Csakhogy a tömegközlekedés és…..
A Sting.com bejelentette, hogy Sting a Royal Philharmonic Concert Orchestra-val ezen a nyáron világkörüli turnéra indul, melyet a Xerox cég támogat. Az 54-tagú nagyzenekart Steven Mercurio karmester irányítja (Pavarotti, Bocelli) A turnén Sting leghíresebb dalainak újragondolását…..
Mostanában annyit járok Rogán-beszédeket hallgatni, hogy lassan megírhatnám az életrajzát (a "Tóni és az intelligens szökőkút" szerintem bestseller-gyanús cím lenne egy ifjúsági regénynek). A Fidelitas bringás konferenciája után tegnap ugyanis a Fugában hallgattam meg…..
Beindult a kampány. Érkeznek a levelek, emailek, telefonok a hon -és kerületi atyáktól, régiektől és újaktól. Az ő figyelmükbe szeretnénk ajánlani a következő hirdetést, melyet a napokban találtunk az ingatlan.com oldalán; Eladó a Moszkva tér !www.ingatlan.com/4366695Sajnos az…..