Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tanito

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Legyenek-e új blokkok Pakson? I. Magyarország egyik legtartósabb hatású szakpolitikai döntése jelenleg a paksi atomerőmű bővítéséről szól. A magyar GDP 10 százalékára rúgó beruházás a következő 60-70 évre meghatározza az ország energetikai rendszerét, külső…..
Tanito 2013.07.13 16:08:48
Kedves Benedek,

A szokásos régi kérdésekre a szokásos régi válaszok adhatók. Nem tudom, kinek milyen vita hiányzik még, amikor a fenti felszínes kérdések karcolgatásával már jómagam is vagy 15 éve részt vettem (vagy messziről követtem) a minden évben aktuális nukleáris- antinukleáris vitában.
A "sürgős" szóról is talán lemaradt az idézőjel. 2007-ben, azaz öt éve megállapították, hogy a hatósági, jogi környezet nem megfelelő egy ilyen beruházáshoz. 5 év alatt sikerült ezt az akadályt leküzdeni. Ezalatt a kínaiak felépítettek 13 metróvonalat Pekingben, két kutatóreaktort, és hadd ne folytassam.
Most olcsó az áram, hát le kell állítani minden erőművet, venni egy jó nagy akkumulátort, és eltenni télire. Hol vannak ezek az akkumulátorok? A fotovoltaikus áram árában benne van az akkumulátor ára is?

Miért van az kedves Benedek, hogy a hasonló vitákban a politikai, gazdasági kérdések mindig nagyobb hangsúlyt kapnak, mint a műszakiak?

Németország és Dánia most éppen 25% importra rendezkedik be. Csak legyen, aki kipótolja.

A 4. kérdésén érdemes egyedül elgondolkodni. Nem biztos,hogy párhuzamosan kell működtetni sokáig a régi és az új erőműveket. De ahogy a dolgok haladnak, nem is biztos, hogy ez akkora kérdés.

Én feltennék további kérdéseket is: ha ez egy ilyen drága beruházás, akkor nem kellene-e nekünk arra törekedni, hogy minél nagyobb részt vállaljanak magyar vállalkozások belőle?
Hol vannak azok az akcióterv, amellyel helyzetbe hozzák a magyar beszállítókat? Ha olyan kevés gyártó van a világon, miért nem foglalkozunk a gondolattal, hogy magunk építsük fel az erőművet fővállalkozásban?

üdvözlettel

Horváth Ákos
w Az új elkúrás 2010.08.17 07:00:00
Szeretnék néha szirénát szerelni a fejemre. Valami nagy-nagy-tüzet kéne nyitni. Mert amit Schmitt Pál és a hozzá hasonló majomságok elfedenek, az valójában borzasztó. Az Új Elkúrás tanúi vagyunk. Mert mi az elkúrás? Mi volt Gyurcsány felejthetetlen bűne, amit 2004 és 2006…..
Az iráni atomtudósok hosszú fekete köpenyben dolgoznak. Különböző színű a turbánjuk, beosztásuknak megfelelően. Ugyanakkor mindegyik szakállas, vastag, keretes szemüveget hord és nagy, szuvas lapátfogaik vannak. A falon, mögöttük, a Legfelsőbb Vezető hatalmas képe. Zölden…..
 Kitűnően tölthették idejüket tegnap a Klubrádió Ötös című műsorának hallgatói: Kuncze Gábor vendégével, Dessewffy Tiborral boncolgatta, hogy miért olyan hálátlan a nép, miért nem tudja értékelni azt a sok jót, amit választott vezetőitől kap. Itt hangzott el a…..
Tanito 2009.02.27 04:37:24
@KA_Steve: dehogynem.
Szerintem Kunczenak a koteles beszed adta az otletet. Akkora jofejnek gondolja magat, hogy neki meg ezt is szabad. Te Steve csak azt hallod belole, amit hallani akarsz. Nem kell ezt hosszasan magyarazni. Az eredeti Kover beszed is olyan volt, amit nem lehetett ugy ertelmezni, ahogy szerettek volna, de megis (ld. Gyurcsany vallomasat). Dobbenetes, hogy Kuncze megengedte maganak ezt a poent, a post rendkivul jo.
Tanito 2009.02.27 08:31:50
@KA_Steve: dehogynem.
Szerintem Kunczenak a koteles beszed adta az otletet. Akkora jofejnek gondolja magat, hogy neki meg ezt is szabad. Te Steve csak azt hallod belole, amit hallani akarsz. Nem kell ezt hosszasan magyarazni. Az eredeti Kover beszed is olyan volt, amit nem lehetett ugy ertelmezni, ahogy szerettek volna, de megis (ld. Gyurcsany vallomasat). Dobbenetes, hogy Kuncze megengedte maganak ezt a poent, a post rendkivul jo.
w Zárt osztály 2009.02.21 06:00:00
Patrióta gazdaságpolitika lesz mostantól; eddig ugyanis valamiért nem az volt, de majd most megpróbáljuk. A patrióta politika pedig olyasmi, hogy megmondjuk a Tescónak, mától nyolcvan százalékban áruljon magyar élelmiszert. Az még majd eldől, hogy ezt méterben, értékben vagy…..
 Azt hiszem, a magyar rendőrség ilyen gyorsan még belső vizsgálatot nem folytatott le, mint Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány esetében. Egyetlen munkanap sem kellett hozzá, hogy megszülessen a döntés Pásztor visszahelyezéséről: pénteken, munkaidő után függesztették…..
Tanito 2009.02.01 13:04:13
@calam: Tudod ki a konzervativ a parizsiak szerint? Az a liberalis, akihez mar ketszer tortek be.
Nekem az nem tetszett Munk irasaban, hogy komplett kifelejti azt a lehetoseget, hogy valaki a csaladjaban megtanulja a bunozo eletformat. Nem kell azzal jonni, hogy biztos a genekkel hordozza. Nyilvan az ilyen ujsagironak azert nem jut ilyen az eszebe, mert nem csaladban el.
Az elmúlt napokban (órákban) megtudhattuk, hogy igazából halvány sejtelme sincs senkinek, mennyi időre elegendő a gáztartalékunk. A rendkívüli helyzet, illetve a gyenge felkészültség miatt nagyon sok a bizonytalansági tényező, mi azért mégis elkezdtünk számolni. Kezdjük az…..