Regisztráció Blogot indítok
Adatok
helyi gyerek

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves rendőrbácsik! Ha az autós nem a neki kijelölt úton megy, hanem mondjuk a játszótéren át, ugye meg tetszenek bírságolni? Vélemények az azonos című írásunkról...
Az MSZP a parlamenti választási kampányban fontosnak érezte, hogy döntsön az októberi önkormányzati voksolásra állítandó fővárosi listájától, és egyben megnevezze főpolgármester-jelöltjét. Vajon mi az oka ennek a sietségnek, és biztosak lehetünk-e abban, hogy a már…..
Paramilitáris jó délutánt minden Homár-olvasónak, Aki nem olvasta volna a korábbi posztot: Gábor levelet írt nekünk, mert egy vérmes, civil fickó rendőrnek képzelve magát le akarta állítani a kocsiját a Velencei tó mellett, melléhajtott, ráhúzta a kormányt és komolyan…..
Nem minden önkormányzat élő betlehemmel, vásárral, műsorral vagy díszkivilágítással lepte meg Karácsonykor polgárait. A II. kerületben például egy csomó új óriásplakátot tettek ki az ünnepek alatt - derül ki Rocky fotókkal illusztrált leveléből. Építész olvasónk még…..
helyi gyerek 2009.01.07 16:34:04
@smalladam:

Én sem hiszem hogy lenne rá engedély. Ha lenne, akkor jobban a Földbe ásták volna és masszívabb lenne az egész szerkezet.
helyi gyerek 2009.01.08 00:18:47
Sziasztok! a Kerületi szabályokról amik erre vonatkoznak:

2004/18 a II. kerületi önkormányzat tulajdonában álló közterületek szabályozásáról szóló rendelet 7.§(1) c alapján "Nem adható közterületi hozzájárulás reklámberendezésekre: országos vagy helyi védelemben részesített építményeken és annak ingatlanán, illetve a műemléki környezetül kijelölt ingatlanokon." (Például szerintem a híd amin a villamos átmegy... megj.:h.gy.)

+

"(5)1 Közterületen lévő és/vagy közterületről látható reklám- és egyéb hirdetőberendezés, amely az 1 m² nagyságot meghaladja – függetlenül attól, hogy az ingatlan, ahol elhelyezésre került köz- vagy magántulajdonban van,- valamint a homlokzati állványon elhelyezett reklámháló mérettől függetlenül építési engedély alapján helyezhető el."


Szóval ha nincs építési engedély akkor jön a következő:

"

16. § (1) Az építési hatóság az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. Törvény 55. § (1) bekezdés b) pontja alapján elrendelheti az engedély nélkül elhelyezett reklám-, hirdetőberendezés, illetve falfirka, graffiti megszüntetését.

(2) A megszüntetés költségei a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 339. § (1) bekezdése alapján a kárt okozót terhelik.

(3)1 Az e rendelet előírásainak megszegésével elhelyezett hirdetményeket a tulajdonosa - vagy akinek az érdekében a hirdetményt kihelyezték - ha jogszabály kivételt nem tesz 8 napon belül köteles azt saját költségén eltávolítani. (Magyarul ha nincs építési engedély például... megj.:helyi gyerek)

(4)2 Amennyiben a hirdetmény eltávolítását az (3) bekezdésben meghatározott személy nem hajtja végre, a jegyző a kötelezett költségére a hirdetményt eltávolíttatja."

És a harmadik számú melléklet szerint 4700 Ft/hó/m2 ami jár az önkormányzatnak ezekért a plakátokért. Szerintem nem ér annyit