Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pasi a konyhából

37 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Boldog szülinapot magamnak. Nemrég töltöttem be a krisztusi kort, amit a rendkívül sok ősz hajszálam is tanúsít, így arra gondoltam, hogy meglepem magam egy tortával. Bár nem egy klasszikus piskóta és krém kombinációs tortáról van szó, mert azt saját magamnak nem csinálnék.…..
Pasi a konyhából 2013.06.06 14:15:54
@Gabriella86: Ebben teljesen igazad van, de akkor csak pépes lesz a vaj, nekünk meg az kell, hogy folyós legyen.
Hát ez királyság. Kezdtem lassan elfelejteni a NAGY klasszikus együttesek régi számait, úgyhogy nosztalgiából éppen Metallica számokból csinált válogatást hallgatok, miközben írogatok. Akkor zúzzunk, rock and roll. Az ember nem is gondolná, hogy hol szerez ihletet egy-egy…..
Most egy abszolút nem gyors ételt csináltam. Ebben az esetben inkább a látványra mentem, ugyanis a tésztát saját magam csináltam. Azoknak javaslom a raviolit, akiknek van tésztagépük és szeretnének valakit elkápráztatni a kézügyességükkel. tudom, hogy fokhagymás a dolog, de…..
Ma egy kis levest kívántam meg, úgyhogy megcsináltam ezt a finom kis fokhagyma krém levest. Gyorsan elkészíthető, elég hozzá fél óra és a hozzávalók sem drágák, szerintem minden konyhába megvannak. Essünk is neki. Hozzávalók 2 személyre: 1 fej vöröshagyma 6-7 gerezd…..
A munkanélküliség és a munkakeresés egyik nagy előnye az, hogy az ember olyan dolgoknak tud élni, amiket szeretne, de eddig nem volt rá ideje. Így vagyok ezzel most én is és két állásinterjú között van időm főzőcskézni és bejelenteni, hogy mostantól Facebookon is…..
Végre tavasz van! Bár csak dátumilag, mert a hőmérséklet szerint már nyár van. Lassan jönnek a friss zöldségek is, tudjátok, azok a fajták, amiket a napfény érlelt finomra és nem a fóliasátor. Úgyhogy, most egy zöldséges kaját csináltam. Nem kell aggódni, nem megyek át…..
Pasi a konyhából 2013.05.10 10:02:12
@Húsimádó: Ez baromi jó lett. Nagyon tetszik. hiába a mai kölkök már nagyon vágják a témát, vagy te csináltad?
Pasi a konyhából 2013.05.06 22:06:04
@Húsimádó: Nagyon szépen köszönöm :) A css programozásom meg rajta vagyok :)
Üdv mindenkinek. Ma egy kicsit közel-keletiesre vettem a figurát. Azért nem írok konkrét országot, mert a kebab az inkább arabos, szerintem, a padlizsán meg inkább törökös, szóval maradjunk a közel-keletnél. Éppen Limp Bizkitet és Linkin Parkot hallgatok, szóval rá is pörögtem…..
Anyám. Rettenetes hátfájással ébredtem reggel. Ritkán szokott így és ennyire fájni, de most sikerült. Még főzni se volt kedven annyira, pedig csinálni kellett volna valamit ebédre. Belenéztem a hűtőbe és rá kellett eszmélnem, hogy csúnyán bevásároltam csirkecombból,…..
Pasi a konyhából 2013.05.01 18:37:26
@Húsimádó: Nagyon szépen köszönöm. A blog nem rég óta él megint, de én is gondolkoztam a dizájnon, de 2 probléma is volt. Sajnos nem volt megfelelő fényképezőm, ez most már pipa. Valamint nem tudom, hogy hol lehet sablont szerkeszteni :( van esetleg erre ötleted?
Pasi a konyhából 2013.05.02 19:18:21
@Húsimádó: CSS? Az mi? Bocsi, de nem vagyok annyira toppon ebben a témában. Utoljára 7 eve programoztam bármiben is.
Helló mindenkinek. Úgy tűnik, hogy megint belenyúltam egy hosszabb ételbe. Elméletileg gyorsan elkészíthető 15-30 perces kajákat szerettem volna, de ez megint nem jött össze. Ugyanis most rizottót csináltam és mindennel együtt kb. 1 órát vett igénybe. Most gondolom felmerült…..
Mikor reggel felkeltem eléggé éhes voltam és azon gondolkoztam, hogy mit kellene enni. Ekkor beugrott, hogy van még néhány igazi piacos L-es tojás a hűtőben. Először rántottát akartam, de úgy voltam, hogy ahhoz minimum 4 tojás kellene, viszont az omletthez, az igazi omletthez 2 is…..
Két dolog jutott eszembe este. Egyik, hogy ennék valami édességet. A másik pedig, hogy a török éttermekben isteni a tejberizs és amúgy is imádom a közel keleti konyhát. Merthogy tágabb értelemben Törökország a közel kelet országai közé tartozik, a wikipédia szerint. Na ezért…..
Pasi a konyhában CsirkeBurger 2013.04.10 17:02:29
Na véééégre. Kisütött a nap. Nincs se hó, se eső és talán eljön végre a tavasz, amikor ki lehet szabadulni a szabadba és a napsütést és a meleget élvezve kaját csinálni. Imádok grillezni és még jobban szeretem utána betolni az arcomba az igazi faszénen grillezett húst és…..
Pasi a konyhában Viva Italia 2013.04.06 23:13:41
Szép jó estét mindenkinek. Tegnap előtt egy finom kis desszertet csináltam. A történet hozzá annyi, hogy Hévízen egy panzió éttermében volt egy desszert, a Római Galuska, ami megtetszett, de úgy éreztem, hogy nem eléggé színes. Így azt találtam ki, hogy kicsit megszínezem. Az…..
Valamelyik nap a fehérvári úti vásárcsarnokban jártam, amikor megláttam őt, vagyis őket. A nagy ŐKET. Ott kellették magukat a piac közepén. Gyönyörű kis vörösek voltak és csábítóak, és ami a legszebb volt bennük, hogy olcsóak voltak ugyan, de isteniek azoknak, akik…..
Ez az első bejegyzés a nagy pihenés óta. Szóval vágjunk is bele. Van egy gyors éttermi lánc, ahol először ettem ilyet és meglepő módon ízlett is. Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy tudom e egyáltalán, hogy m i a fene van benne ténylegesen. Az okés, hogy van benne husi meg…..
Pasi a konyhában Feltámadás 2013.04.01 22:37:37
Szép jó napot mindenkinek. Tudom, hogy némi magyarázattal tartozom azoknak, aki olvasták a blogomat, vagy csak belepillantottak, de az most hosszú lenne. A lényeg, hogy most elhatároztam, hogy folytatni fogom. Továbbra is egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételek lesznek, amiket…..
Egy újabb munkában letöltendő szabadságvesztés közepette eszembe jutott a szülinapi ajándékom amit az én egyetlenemtől kaptam, egy tésztakészítő gép. mindig is szerettem volna egy ilyen, persze az után, hogy Jamie Oliver tésztákkal foglalkozó műsorait többször is megnéztem.…..
Pasi a konyhából 2010.12.09 21:07:20
@a milliomos:
Elősször is elnézést, hogy ennyi idő elteltével raktam ki a kommentet. Másodszor, pedig simán megpróbálkozhatsz, bár kicsit nehezebb és macerásabb lesz kinyújtani, de próba szerencse :-)
Fotó: MTI- Vajda jánosÜdvözlet minden ide tévedőnek. Ezt a bejegyzést egy kérésnek szeretném szentelni. Mint tudjátok az országot hetek óta súlyos esőzések sújtják és ez miatt nagyon sok település víz alá került. Az árvíz miatt sokan elhagyni kényszerültek az eddig…..
Hát igen. Elért engem is ez a szép kor. Most már 3 X-el kell kezdenem az életkorom. Hurrá. Viszont ez egy remek alkalom volt arra, hogy megint összejöjjünk a barátainkkal és racklettezzünk. Igen jól hallottátok, a szobában grilleztünk. Remélem senki nem a faszenes, füstös…..
Eljött a desszert ideje. Az igaz, hogy az utolsó bejegyzés óta már meg is lehetett emészteni a főfogást, az előételről nem is beszélve. Gondolom sokakat a víz vert ki már a süti nevének kimondásakor is, hogy Míííí cékla van benne? Fúúúj, én utálom a céklát!!! Nos, én…..
Az IKEA főzősóján elkészített főétel sem volt kevésbé egzotikus mint az előétel, már ami az alapanyagokat illeti. Igazi svéd finomság volt. Piros áfonyával grillezett lazacderék, paszternákpürével. Wow. Szinte láttam és éreztem, ahogyan mindenki megrökönyödött és…..
Helló Mindenki. Igértem nektek, hogy az Ikea főzősón elkészített 3 fogásos menüsor receptjét, amit Kaldeneker György mesterszakács irányítása alatt valósítottunk meg, megosztom veletek. Az akadékoskodóknak üzenem, hogy igen nem saját recept és igen kértem a tulajdonos…..
Wow, nem semmi dolog volt. Amikor Barbi megkérdezte, hogy mit szólnék egy ilyen főzőshowhoz, én csak annyit mondtam, hogy szuper lenne, de ahogyan az IKEA honlapját nézem, már megvannak a résztvevők és mi nem vagyunk közöttük. Ő erre azt mondta, hogy lehet, hogy nem vagyunk köztük,…..
Este van, este vanKi ki nyugalombanCsak a blogger ír még Ok az nem lett egy fergeteges rím, de ez van. Mit is vár az ember AC/DC, Rammstein és Vivaldi mesterhármas hallgatása közben. Egyet biztosan nem, mégpedig az egyik kollégám az Eszti nevű tesztalany gyengéd letolását, hogy…..
Nos. Ezt a viszonylag gyorsan elkészíthető ételt az én mindennél jobban szeretett kis feleségem, Barbi osztotta meg velem és ezúton is köszönöm neki. Elsősorban vendégvárásra találták ki, de szerintem bármikor bevethető, még akár piknikezés alkalmával is. Igazán…..