Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kandúrkoma

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mondhatnak, hazudozhatnak bármit: az LMP eladta magát a Fidesznek. Ki tudja, mi volt ár? Schiffer alkotmánybíró lesz? Az LMP-hez az utolsó pillanatban beeshet néhány tízezer ajánlócédula? Valahogyan megint meglesz az 5,01 százalék? Ami itt történt az minimum árulás. Amikor Schiffer András…..
  A vasárnapi választás fő kérdése, hogy marad-e Orbán Viktor kormánya és az előző 4 év kormányzási gyakorlata, vagy kormányváltás lesz Magyarországon. Vajon folytatódik-e a trafik- és földmutyik kora, milliók további elszegényedése, a fiatalok tömeges külföldre…..
kandúrkoma 2014.04.03 11:38:26
@_most_:
"De jól látható a jelenlegi választási törvényeket megnézve, mennyire könnyű befolyásolni a választást, amin az egész demokrácia alapul. Ott van a választókerületetek átszabása, a pártkampányok korlátozása, a kamupártok szavazatmegosztó hatása, a fideszes és közmédia folytonos propagandája, a közpénzekkel való kampányolás, a fideszes "civil" szervezetek állami támogatása."

Mindez a látszattal ellentétben nem a mindenkori Fidesznek kedvez, hanem a 2014-es Fidesznek, illetve a mindenkori kormánypártoknak. 2018-ban nagy valószínűséggel ez lesz a végzetük. Ha most a népszerűségük országos szinten nem lenne nagyobb, mint az ellenzéké (amiről baloldali érzelmű polgártársaim azért hajlamosak néha megfeledkezni), a jelen rendszerben ugyanúgy elbuknák a választást, minden választókerületi szabás-varrás ellenére. A rendszer csak rásegít erre, túlkompenzálja - a győztest. (És nem feltétlen a Fideszt. Ha az ellenzék győzne, őket kompenzálná túl.) A pártkampányok korlátozó hatása az összes pártra vonatkozik, azt meg senki se tiltja meg a baloldalnak, hogy ők is létrehozzák a maguk CÖF-jét. Az hogy kormánypropaganda megy a közmédiában, és a miniszterek a választások előtt avatnak sztrádát és vágnak át szalagot, mindig is előfordult, kapaszkodjatok, a baloldali kormányok idején is. A kispártok indulása nem látom be, hogy miért csak a baloldalt sújtaná.

Persze nem akarom azt mondani, hogy mindez tisztességes és rendben van így, mert ez nem igaz. Én is jobb szeretném, hogy legyen egy pártfüggetlen közmédia, egy átlátható kampányfinanszírozás.
Amire ki akarok lyukadni az az, hogy ez az egész nem működne, és a Fidesz az egészet megsüthetné, ha lenne egy hiteles, kompetens, népszerű és tökös ellenzék.
És ugyanígy: ha 2018-ra lesz egy hiteles, kompetens, népszerű és tökös ellenzék, akkor a Fideszt 2018-ban semmiféle választási reform nem fogja megvédeni a bukástól. (Azt nem hiszem, hogy 2018-ban meg mernének majd játszani a választások előtti évben egy újabb választójogi reformot az akkori közvélemény-kutatásokra alapozva. Ezt most meg lehetett csinálni, meg lehetett indokolni, átment. Akkor nem fog.)

Tehát, kedves baloldali ellenzéki Összefogás: ne siránkozni tessék a választókerületi határokon, a kis pártokon meg a CÖF-ön meg a többin. Nem ezért fogjátok elbukni a választást.
Hanem tessék hiteles ellenzéki politikát csinálni, megszabadulni a lejáratódott arcoktól, a Gyurcsányoktól, mindenféle Simon, Kuncze és Fodor Gáboroktól, Szanyi kapitányoktól és hasonlóktól. Tessék csinálni egy koherens, egységes programot. Tessék megújulni.
Majd akkor lehet beszélni kormányváltásról.
Addig viszont NEM FOG MENNI.
kandúrkoma 2014.04.03 11:40:48
@Quendel Gáspár:
Schiffer realista, tudja hogy nem lesz kormányváltás.
Ő már 2018-ban gondolkodik, és nagyon jól is teszi.
kandúrkoma 2014.04.03 13:08:06
@dr kíváncsivagyok:
"Azt jelenti , hogy éhen halnál bazmeg...
Kivonulnának az autógyáraktól kezdve a bankokig minden gazdasági szereplo..."

Ugyanolyan gyorsan pucolnának mint amilyen gyorsan most érvényesítik a gazdasági szankciókat Oroszország ellen a Krím miatt...
Amíg pénzük, üzletük van itt, addig nem mennek azok sehova se. Légy nyugodt.
Varánusz Az örök schifferizmus 2014.03.22 11:49:26
Egyszervolt szimpatizált pártomban minden és mindig változik, egyvalamit leszámítva: a schifferizmus marad örök. Januárban csináltam egy tablóképet az LMP 2010-es induló parlamenti válogatottjáról, ami mára annyit változott, hogy a listaállítás és a reális esélyek után Mile…..
"Hogyha új trükköt nem csinálsz,Holnap kijön egy óriás.Téged megesz, engem elás,És nem csinál semmi mást,Ez a kurva nagy óriás." (via)     Egyszer volt, hol nem volt, Tündérmeseországban ahol a ősi hagyományai vannak a parasztvakításnak a legkisebb kistesó is…..
kandúrkoma 2012.11.16 14:10:16
@Myrath:
Lehet hogy naiv vagyok, ezzel nem vitatkozom, nyilván ezért se politizálok komolyan. Az LMP is azért tetszett anno, mert ők is megpróbálkoztak valami értékeset csinálni, minden előjel ellenére.
Egyébként én is tudom, hogy a hozzám hasonló naiv embereknek inkább a civil szférában a helye, ezért a politika világába én is csak a szavazás, beszélgetés és időnkénti blog-kommentelés erejéig kirándulok el néha, amúgy hagyom az egészet a francba. Az országot nem ez viszi előre.
kandúrkoma 2012.11.16 14:21:59
@a szív fészkei:
Nem mondom az amúgy, hogy Tusk tökéletes lenne, az nem is annyira őróla szól személyesen, hanem arról, hogy van ott egy olyan mérsékelt centrumpárt, amelyben megfér egymással egy katolikus kereszténydemokrata vonal egy liberális szárnnyal (vannak még balról leigazolt politikusaik is), és talán emiatt egy olyan, társadalmi kérdésekben különféle nézeteket becsatornázó, mérsékelt politika, ami emellé viszonylag kulturált módon van kommunikálva. Persze ott is sorolhatnék olyan dolgokat amik nem tetszenek, de hát egy párt sem lehet tökéletes.
De ezzel együtt is azt kell mondjam, itt nálunk a két nagy konglomerátum már túlment azon a vonalon, ahol még lenne annyi bizalmam feléjük, hogy esetleg támogathatnám őket, még ha befogott orral is. (A Jobbik eleve ezen a vonalon túl keletkezett.) Vannak fokozatbeli különbségek, és persze ha valaki új, az eleve előnnyel indul.
kandúrkoma 2012.11.16 14:29:13
@saravad:
"Amíg nincs közmegegyezés arról, hogy mellőzzük a bosszúhadjáratot ('90-ben volt, és most sokan azt hioányolják) addig nem lesz eredményes munka."

Ez igaz, pont ezért mondtam, hogy nem kell most már senkit kidobni, akármilyen ejtőernyővel érkezett is anno, mindenkinek meg kell adni az esélyt. Ha nem tud élni vele, és kárt okoz, akkor viszont röptetni kellene.

"Akik szakemberként az elmúlt 30 évben bármikor dolgoztak a közigazgatásban megvádolhatóak mindenféle kötődéssel több-kevesebb okkal."

Ezzel vitába szállok. Hacsak nem tekinted már azt is kötődésnek, hogy épp milyen kormány regnált, amikor az illetőt felvették. Én a magam részéről anno végigcsináltam az egész (egyébként elég nehéz) felvételi procedúrát, előtte gyakornok voltam. Soha nem volt semmi pártkapcsolatom, mégis bejutottam. Azért annyira nem rossz a helyzet, hogy az államigazgatásba csak ilyen vagy olyan színű párttagkönyvvel a zsebben lehetne bejutni.

"Ugyanakkor, ha tényleg szakemberek, akkor tapasztalatuk és kapcsolatrendszerük is van, ami mindannyiunknak hasznos. Ugyanez a jelenleg aktív politikusokról is elmondható."

A jelenleg aktív politikusok "tapasztalatai" és "suzaktudása" juttatott ide minket sajna, úgyhogy velük szemben ugyanazt alkalmaznám, amit az apparátusban. Ha nem értesz hozzá, akkor viszlát. Ha értesz hozzá, és jól csinálod, akkor maradj. És épp ezért én is egyetértek azzal, hogy nem érdekes mi a neved vagy hogy a nagymamád Auschwitzból jött-e vissza vagy Szibériából. Viszont az adott személy előéletét azért megnézném, ennyiben Bajnai és a libák nem ugyanaz a kategória, mint Fletó apósa.
"Próbálom én, unos és untalanDe egyszerre vagyok súlyos és súlytalanAhogy erőlködök, újra talpra állokAkkor is vagyok, ha semmit nem csinálokGyöngyöt szórok a disznók elé, adom a pofont a szarnakKalimpálok a semmi után, fejjel megyek a falnakPróbálom én unos és untalanDe…..
kandúrkoma 2012.11.07 16:07:41
@is: A nevek sok mindent jelentenek, leképziuk az is, hogy kinek milyen gazdaságfilozófia, állameszme tetszik. Egy korábbi posztban utaltam a magaméra is.
De ha gondolod leírom: alapjában véve centrista, esetleg minimálisan jobbközép-liberálisként jellemezném magam. A gazdaságpolitikában az állam kisebb mértékű szerepvállalása mellett vagyok, bár óvnék a teljes államtalanítástól is.
Egy stabilan demokratikus, kiépült alkotmányos kultúrájú jogállam híve vagyok, ezért maximálisan elutasítom a Fidesz hatalomgyakorlási módját, az alkotmányosság korlátozását, a hatalomkoncentrációt stb.
Elítélem az intézményesült korrupciót és az átláthatatlan, háttéralkukon, összefonódásokon alapuló hatalomgyakorlást, ennyiben az egész jelenlegi politikai elitet elutasítom (bár ebben konkrétan a szocik és tartozékaik jeleskedtek főleg eddig).
Társadalmi hisztériakeltés és árokásás nélküli, békés országot szeretnék, ezért elutasítom mind a rasszista cigányozó-zsidózó, mind a komcsizó, mind a lépten-nyomon fasisztázó és gázkamrákat vizionáló erőket.
Fontosnak tartom a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést.
A társadalmi mikroszint tekintetében inkább konzervatív érzelmű vagyok, nem szeretem ha a nemi identitása miatt valakit vegzáltak - de ugyanúgy azt sem, amikor mások hivalkodnak vele, és apácának öltözve vonaglanak a körúton. A gyereknek szerintem joga van egy apához és egy anyához, az abortusz helyett a felelősségre és a megelőzésre tenném a hangsúlyt, a drogok liberalizálását pedig nem támogatom.
A nemzeti kérdés túllihegése zavar, a jurtás-sámándobos zakkantaktól frászt kapok, de zavart az is, amikor a kisebbségi magyarok problémáival szemben számító, vagy kiáltóan empátiamentes hozzáállást tapasztaltam.

Mindezen (remélem kielégítően részletes) társadalmi-politikai alapállás után remélem érthető:
Fidesz - NEM, elsősorban a jogállamiság lebontása és a túlzott hatalomkoncentráció, az ország egyoldalúan saját képükre festése miatt. (De persze a dilettáns gazdaságpolitika miatt is.)
Szocik (tág értelemben véve, beleértve a DK-t és valamilyen szinten Bajnait és csapatát is) - NEM, elsősorban a mindent átható korruptságuk, mutyizásuk, elsöprő inkompetenciájuk és arroganciájuk miatt.
Libsik (SzDSz és mutációi) - NEM, elsősorban az állandó hisztériakeltés, fasisztázás és emiatt a létező problémák tabusítása miatt, ami megágyazott a szélsőjobb térhódításának. Fontos érv a NEM mellett az az álszent polkorrekt bullshit diskurzus, ami sajna néha az LMP-ből is előmászik.
Jobbik - NEM, nem fejtem ki miért, úgyis tudod.
Ezek után maradt az LMP, de csak addig, amíg nem csatlakozik be a fentebbi 3 valamelyikébe.
kandúrkoma 2012.11.07 16:41:14
@fradra: Szerintem is le kell váltani Orbánt és visszacsinálni az alkotmányos dúlást.
De szerintem akármilyen is a választási rendszer, nem csak egy konglomerátumnak van esélye a Fidesz ellen. Listán egész biztosan elfér több párt is, és egyéniben is meg lehet egyezni mondjuk úgy, hogy nem indítanak egymás ellen jelölteket.
Én azt le tudom nyelni, ha az LMP mondjuk megállapodik a többiekkel, hogy itt és ott nem indít jelöltet, cserébe a többiek emitt és amott nem indítanak őellene. Listán meg mindenki szavazzon ahogy szeretne.
De egy olyan listára, ahol 92 bajnais, szoci, exszadeszos, gyurcsányista, kendermagos és jó ég tudja miféle vállalhatatlan figura közé eldugva szerepel 6-8 LMP-s, én egész biztosan nem fogok szavazni, még akkor se ha Orbán emiatt marad.
Inkább maradjon Orbán most még 4 évre, mint hogy most utolsó erejükkel leváltsák azok, akik miatt a 2/3-ot kapta, és aztán 2018-ban meg taroljon a Jobbik, vagy Orbán 4/5-del térjen újra vissza.
kandúrkoma 2012.11.07 17:01:21
@quendelapo:
Nem érzem magam otthon semmilyen pártban sem. Nem vagyok párttag, nem is leszek valószínű soha (túl közelről látom a politikát - az államigazgatásban dolgozom, emellett politológiai tanulmányaim is megfosztottak az illúzióimtól). A pártokkal való kapcsolatom kimerül abban, hogy időnként szavazok rájuk, és sokat bosszankodom rajtuk, illetve időnként hányok tőlük. Az LMP üdítő kivételnek indult, és bár ma már sajnos gondolatban odateszem az "N" betűt a nevük elé, még mindig ők állnak a legközelebb ahhoz, ahogy a politikát elképzelem.
@saravad:
Ha szerinted 4 év elég egy teljes generáció agymosásához, akkor hogyhogy nem zavarna egy előző 8 + egy következő 4? Szerintem 4 év alatt nem lehet senkit átmosni, szerencsére 40 év alatt is csak részben sikerült ezt véghezvinni ebben az országban. Másrészt, ha túl erősen mosnak, az többnyire a visszájára sül el.
Rátaláltam a legegyszerűbb, legolcsóbb és legfinomabb sütire, amihez valaha szerencsém volt. Még sütés előtt biztos voltam benne, hogy elbűvöl majd. Ez valami olyasfajta megérzés, mint egy később barátsággá, vagy szerelemmé váló első összepillantás.   Az…..
kandúrkoma 2012.01.25 11:52:44
Az én tudomásom szerint nem orosz, hanem lengyel eredetű a süti, amit nemzetközi források is alátámasztanak (pl. ez: easteuropeanfood.about.com/od/polishdesserts/r/szarlotka.htm).
Hozzá kell teeni, hogy lengyelül ( a magyarul elég vicces :) "szarlotka"-nak kell írni, ha beírja az ember a keresőbe, rengeteg találat jön ki rá.
„Csak azért vállaljuk be, hogy az eltűnt sörözéseket vasárnap délutáni közös gyereklegeltetés és társasjátékozás váltsa fel??” - Levélírónk sajnálja, hogy a családot alapított barátai eltűntek mellőle és már csak a mókuskerék van, kocsmázás helyett. A…..
w Kísértet járja be 2009.01.08 07:30:00
Konzervatív fordulat! Megijedtél, mi? Ez most a menő para, ettől kell beszarni. Halloweenre konzinak fognak öltözni a gyerekek, sétapálcával és jelentős megtakarításokkal mennek rémisztgetni. Konzervatív fordulattól tart Gyurcsány Ferenc, és vészcseng a Népszabadságban. Féltve…..
kandúrkoma 2009.01.08 11:16:22