Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kobaljov

0 bejegyzést írt és 981 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúttal a Főfotó archívumából került fel több, mint 2500 fotó a fortepan.hu-ra. Ezek között persze bőven akadnak olyan képek is, amelyeknél nem tudni, hogy hol készültek, mit ábrázoltak. Ebből mutatok be most 30 felvételt. (Fontos: a fotók nem feltétlenül Budapesten készültek, bár a nagy részük…..
Elég izgalmas hír miatt indult meg a zsizsegés a gémer és sci-fi rajongó Facebook-csoportokban: állítólag több Dűne videojáték is készül a Legendary Pictures stúdió áldásával, Denis Villeneuve 2020-ra beharangozott Dűne-filmje mellé (amiben Rebecca Ferguson lesz Lady Jessica, Timothée Chalamet Paul…..
Kobaljov 2019.03.01 19:34:20
Milyen évet zárt a fővárosi tömegközlekedés? 3-as metró felújítás, új villamosvonalak, csődbe jutott buszgyártó, építkezések és selejtezések - ez volt 2018...
Sokan úgy emlékeznek a Holiday Specialra, hogy ez volt George Lucas 1978-as karácsonyi ajándéka a Star Wars-rajongó gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek. Holott az észak-amerikai tévétörténelem legszörnyűbb kétórás műsora, valójában már a hálaadás előtt nem sokkal, november 17-én adásba került a…..
Kobaljov 2019.01.01 11:10:50
1988. november 4-én mondhatni máig tisztázatlan körülmények között halt meg Bukszár Tibor rendőr főtörzsőrmester. A 30 éves évforduló apropóján a Fehérvári úton, a 47-es villamoson történtekről összegyűjtöttem a neten fellelhető cikkeket, videókat. A Bukszár-ügy és az idő I.A Bukszár-ügy és az idő…..
Nagyjából úgy fél évvel ezelőtt a Klubrádió Popfilter című műsorában Csepely Adrienn kifaggatott a kedvenc rajzfilmjeimről, és olyan jókat röhögtünk az adás közben, hogy abban maradtunk, lesz valamikor egy folytatás. Ez azóta le is ment adásban (szó volt benne a Rambo rajzfilmváltozatától kezdve a…..
Az átlagember ma már ritkán használ golyóstollat. A választások alkalmával azonban ismét sok ember találkozik vele a szavazófülkében. Mivel elég sok tévhit és fals információ kering a témával kapcsolatban, szeretném megosztani a gondolataimat, hátha segít kicsit oszlatni a ködöt. (Az írást a…..
A tettek mezejére léptem az E-Tanú blogban nagy indulatokat kiváltó UNIX-ámokfutás kapcsán. Budapesten, a XI. kerületben a Tétényi út Kondorosi út és Csurgói út szakasza nem egyértelmű, hogy hány sávos egy irányba. Közérdekű bejelentés formájában az illetékes BKK Közút Zrt.-hez fordultam. Ők a…..
Itt van az ősz, és itt van egy csomó programlehetőség is - nézzünk szét az októberi programok között! Az alábbi válogatásban olyan programokat ajánlok, amelyeken keresztül jobban megismerhető Budapest múltja és jelene. A Hosszúlépés városi túracsapata rögtön négy új…..
Kobaljov 2016.04.01 18:29:27
@Kobaljov: Egyik haverom aki a Bajcsy-Zsilinszkyn szolgált azt is mondta, hogy egyszer még az egyik leszállóegység is ráparkolt egy kint felejtett darabra, de pár karcoláson kívül semmi baja nem lett.
Combat Gear Blog Sikeres elfogás 2016.02.15 08:00:00
Kobaljov 2016.02.16 18:09:49
@joni firpo: Addig is sok esetben rövidíthető a neve (lát) hatósági mellényre :-)

+ lásd még Tomcat "Bűnelkövetés" feliratú változatát 2006-ból amikor egy Kala másolattal sétálva az utcán tesztelte, hogy mennyi idő alatt kapcsolják le fokozottan ellenőrzött területen:
www.youtube.com/watch?v=khaxdwXem08
Kobaljov 2016.02.16 20:09:12
@Hetman55: Á tényleg, benéztem, elnézést!
Kobaljov 2016.01.14 19:05:16
Egy kapcsolódó hosszabb cikk a Wired-ről, főleg arról, hogy a mai technikai eszközökkel milyen gyorsan tudtak szerveződni a csoportok (a "flash mob"-ok mintájára de ártó szándékkal hogyan szerveztek pl. "flash rob" tömeges lopást)
www.wired.com/2011/12/ff_riots/
Az angol eset kapcsán pl. ezt is írják:
"Part of the issue was a peculiarity of British policing: Largely because most cops lack guns, they can’t easily carry out mass arrests, even in emergencies. Instead, each arrestee is physically accompanied by individual officers for booking. With their numbers already stretched thin, the police could not take looters off the streets without further depleting their own ranks."
Fórumban gyakran előkerül a "mitisvegyekdelehetőlegolcsónaminemsz@r" kérdés. Én is találtam már hasonló megmondós fórumtémákat. Javarészt egyébként egybevágnak, így lehet bennük igazság. Részben azok alapján, részben saját kútfőből, de álljon itt az általam javasolt lista. (Olcsónak nálam a…..
Nagyon fontos volt kétszer is az utcára vonulni, és ezzel visszakozásra készteti a kormányt. Úgy látszik azonban, hogy kizárólag az utcai demonstrációk jelentenek ellensúlyt az eszement kormányzati intézkedésekkel szemben. Ezért nagyon fontos tovább harcolni az internetadó ellen.…..
Így fél év szünet után - közben azért szaporodott a gyűjtemény, vettem többet, eladtam párat - következzék egy eddig nem említett kategória: a kínai koppintások. Elöljáróban tudni kell, hogy sok neves késgyártó Kínában gyártat. (Pl. a Spyderco nemcsak a Byrd sorozatot,…..
Fővárosi Blog Elbontották 2014.08.30 13:11:00
Lényegében ennyi volt. A Margit körúton állt, egykor a Kohó- és Gépipari Minisztérium számára épült irodaháznak kampec. Elhunyt. Megszűnt létezni. Kimúlt és megtért a teremtőhöz. Ez egy néhai irodaház. Alulról szagolja az ibolyát. Földobta a talpát. Beadta a kulcsot. A…..
Kobaljov 2014.08.30 17:35:54
Különösebben nem rajongok a formabontó, új koncepciójú írószerekért, legalábbis ami a kinézetet illeti. Ennek ellenére vannak olyan típusok, amelyek bejönnek. Az egyik ilyen a Zebra Expandz SL-F1 teleszkópos (összecsukható) golyóstoll. A formája alapján biztosan nem vettem volna…..
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
Kobaljov 2014.07.01 07:55:17
@Dworkyll: És úgy tűnik ezen nem is kívánnak változtatni, már több generációval el van maradva a kisebb modelljeiktől amit az árusításakor kicsit átverésnek érzek (ha ennyire nem akarnak foglalkozni vele akkor minek árulják).
Az esőzés és a lehűlés után sokaknál tombolnak majd a bacilusok, beköszönt a Megfázás Kora. A betegség pedig együtt jár az elhasznált papírzsebkendők számának emelkedésével, aprócska darabkái pedig szignifikánsan növelik a zsebpiszok tartalmát... (A képen Zsebpiszok…..
Hölgyeim és Uraim! Hat év után jelentős változás történik az Urbanista életében: a blog társszerzőt kap. Kérem fogadják nagyon nagy szeretettel Dobó Gézát!   Miért kell még egy ember? Az Urbanista az utóbbi hónapokban magasabb fordulatszámra kapcsolt, ami elsősorban annak…..
Kobaljov 2014.04.01 22:25:03
"A Szellemi Honvédelem elnevezésű sajtódíjjal tüntették ki Seszták Ágnest, a Magyar Nemzet főmunkatársát és Szabó Anettet, a Hír Televízió műsorvezetőjét. A Magyar Nemzet alapító főszerkesztője, Pethő Sándor emlékére létrehozott elismerést minden évben azoknak…..
IttForgott Hol is van Twin Peaks? 2014.03.25 12:17:44
  Laura Palmert 1989. február 24-én ölték meg Kanadától öt km-re délre, Idahotól tíz km-re, a Washington állambeli Twin Peaksben, legalábbis Cooper FBI ügynök (Kyle MacLachlan) ezt mondta legendás diktafonjába a Twin Peaks egyik epizódjában. A jellegzetes észak-amerikai környezetben játszódó…..
András botlott bele, legnagyobb örömére. Kösz a képet! ..
Kobaljov 2014.03.24 18:45:13
@Zirowe: a németeknél (sőt még Kanadában is) is jóval drágább volt eddig ha jól emlékszem (a 35 dolláros ár csak az USA-ban volt), csak pár napja jöttek ki pár európai országban a Play áruházas olcsóbb árusításával.
A díjat az LG viszi el, legújabb üdvöskéjével, a G Flexszel. A nyilvánvalóan masszív tudatmódosító szerek hatása alatt álló PR-csapatot feltehetőleg az "úgy belesímul a kezedbe, mintha ott sem lenne" gondolata ihlette meg amikor létrehozták ezt a filmecskét, amit látva még…..