Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fidelitas Esztergom

89 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban Heer Ádám a Fidelitas Országos Választmányának alelnöke, megyei elnökének a Kommunizmus Áldozatainak emléknapja alkalmából elmondott beszédét olvashatják:       Tisztelt Megemlékezők!    Sokan sokféleképpen fogalmazták meg, hogy mi…..
MEGHÍVÓ  Kommunizmus Áldozatainak emléknapja Esztergom, Mindszenty tér   2013. február 24. vasárnap      15:00  MEGEMLÉKEZÉS   HENDE CSABA   Honvédelmi miniszter      ÁGH PÉTER Fidelitas országos elnöke,…..
Négyesy Irén versével kíván az Esztergomi Fidelitas Csoportja Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek!   Négyesy Irén – Karácsony Karácsony, bizony –, hogy kellenél! Gyertyafényes malasztok, fehér kalácskenyér mit Nagymamám…..
MEGHÍVÓ    A „Communa Nova” Nemzeti Szalon tisztelettel meghívja Önt és Kedves Családját, Barátait a Nemzeti Szalon első előadására, amelynek vendége:  KERÉNYI IMRE Kossuth és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató, a Nemzeti Könyvtár…..
A Fidelitas Esztergomi Csoportja „A zebra vajon mi” néven indított figyelemfelkeltő akciót. Az akció célja felhívni az autósok figyelmét, hogy „a zebra a gyalogosoké”. Sajnos az elmúlt években több súlyos baleset is volt Esztergomban, amikor gyalogosátkelőhelyen vagy annak…..
Ezt a bejegyzést nem „hír anyagnak” szánom, hanem egy kérdést szeretnék feltenni az olvasóhoz. Jó barátom meghívására szűk családi körben a felvidéki Nánára látogattam el Szent István napján. A jeles nap alkalmából a templom előtt „magyar kaput” állított a…..
Fidelitas Esztergom Ne szemétkedj! 2012.07.11 18:31:00
„Ne szemétkedj! Inkább szedd!” néven akciót indít a Fidelitas Esztergomi Csoportja. Itt a nyár, a jó idő, az esti tábortüzek és a nagy horgászatok ideje. Sajnos a nyár örömei közt sokan nem figyelnek a természetre és az önfeledt szórakozás, a jóízű sütögetés vagy a…..
 Az alábbiakban Heer Ádám a Fidelitas Országos Választmányának alelnökének a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából elmondott beszédét olvashatjátok. A megemlékezésről a esztergom.fidelitas.hu/cikk/nincsen_szlovakiai_romaniai_vagy_szerbiai_magyar oldalon olvashattok…..
A Fidelitas Komárom-Esztergom Megyei Választmánya tisztelettel meghívja Önt és Kedves Családját a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából tartandó megemlékezésre.          Beszédet mond:   Heer Ádám a Fidelitas Országos Választmányának…..
A válasz rendkívül egyszerű és rövid, nem kell túl cifrázni: A becsületről, igazságról, hazaszeretetről és a bátorságról! A Nemzeti Ünnep alakalmából álljon itt egy szép Petőfi vers, amit a költő 1849. március 2-3-án írt Medgyesen:   Petőfi Sándor –…..
 Az alábbiakban Heer Ádám a Fidelitas Országos Választmányának alelnökének a Kommunizmus Áldozatainak emléknapján elmondott beszédét olvashatják. A rendezvényt a Fidelitas Komárom-Esztergom Megyei Választmánya, a Fidelitas Budapesti Választmánya és az Esztergom és…..
 Emlékezzünk együtt a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján a diktatúra által meggyilkolt és megnyomorított milliókra. Emlékezzünk együtt azon a helyen ahonnan a kommunista hatóságok elhurcolták Mindszenty József esztergomi érseket, hogy az Andrássy út 60.-ban emberi…..
Fidelitas Esztergom Tiltakozás! 2011.11.25 19:20:00
A Fidelitas Komárom-Esztergom Megyei Választmánya és a Via Nova ICS Komárom Járási Alapszervezete tiltakozik a szlovák kormány azon lépése ellen, amely elveszi szlovák állampolgárságát mindazoknak, akik más ország állampolgárságát felveszik és kettős állampolgárként…..
Szeretettel meghívunk az Aradi vértanúk tiszteletére tartandó megemlékezésünkre 2011. 10. 06.-án 19 órára az esztergomi Pöttyös téren található Aradi vértanúk emlékoszlopához. Kérlek, hozz magaddal egy szál virágot vagy egy mécsest.Beszédet mond: Samu István…..
           Az alábbiakban Heer Ádám a Fidelitas megyei elnökének Hősök napi beszédét olvashatjátok: Tisztelt emlékezők! Május utolsó vasárnapján a csatákban és harcokban elesett katonákra emlékezünk. Azokra, akik életüket…..
Igen, ott voltam. Elmentem a Városligetbe az MSZP majálisra. Kolbászt ettem, fotóztam, videóztam és vettem Kádáros, meg ifjú szocialista kitűzőket, hogy megmutathassam majd az unokáimnak, milyen „szép” világ volt itt a Városligetben. A viccet félretéve, jó ideje…..
Kellemes és áldott húsvéti ünnepet kíván mindenkinek a Fidelitas Esztergomi Csoportja.Heer Ádámelnök..
Az esztergomi Fidesz, Fidelitas és Polgári Körök tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját a XV. Esztergomi Polgári Estre, amelynek vendége: Czene Attila sportért felelős államtitkár, olimpiai bajnok úszó lesz. Helyszín: Esztergom, Termál Sörkert, Kis-Duna sétány (eső…..
Idén is megemlékeztünk a Kommunizmus Áldozatairól. Múlt hét szerdán dr. Rétvári Bence parlamenti államtitkár úrral beszélgettünk a XIV. Esztergomi Polgári Est keretein belül. Pénteken, pedig a szokásos helyen, a Mindszenty emléktábla előtt emlékeztünk meg az áldozatokról…..
A Fidelitas és Fidesz esztergomi szervezetei idén is megemlékeznek a Kommunizmus Áldozatairól, ezúttal két rendezvényre várjuk a megemlékezőket és az érdeklődőket: XIV. Esztergomi Polgári Est  2011.02.23. Szerda, 19 óra Szentgyörgymezői Olvasókör (Esztergom, Andrássy…..
  Szomorú hírre lettem figyelmes a mai sajtót böngészve: a szlovák Pravda című napilap szerint, Szlovákiában az elmúlt fél évben 25-en veszítették el állampolgárságukat amiatt, hogy felvették egy másik ország állampolgárságát.      A 25…..
Fidelitas Esztergom BUÉK! 2010.12.31 16:15:00
Kányádi Sándor gondolataival kívánok mindenkinek Boldog Sikerekben Gazdag Újévet a Fidelitas Esztergomi Csoportjának nevében.  Csendes pohárköszöntő újév reggelén Nem kívánok senkinek se különösebben nagy dolgot. Mindenki, amennyire tud, legyen boldog. Érje el, ki mit…..
Kedves Barátaim! A néhai II. János Pál pápa 2004-es karácsonyi beszédének részletével kívánok nektek, Kellemes Ünnepeket és Békés, Boldog Karácsonyt! „Jászolod előtt, ahol erőtlenül fekszel, szűnjön meg a túláradó erőszak minden formája, amely oly sok…..
Humorosnak szánt kis performanszt mutatott be a Societas országos és megyei szervezete a múlt heti esztergomi testületi ülésen, ahol takarékpersellyel és elemlámpával ajándékozták meg a Fidesz képviselőit.  Zárójelben jegyzem meg, hogy a Societas esztergomi szervezete csak…..
 Mi is részt vettünk a Fidelitas 14. szülinapi buliján, Székesfehérváron. A buli előtt –ahogy az már lenni szokott- azért dolgoztunk is egy kicsit, hiszen Országos Választmányi ülés is volt. A Kodolányi János Főiskolán tartott rendezvényen ott volt Varga Mihály, a…..