Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KG126

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Saját bénaságom miatt az épített motor erősen stagnáló állapotban van. Össze van fűzve a forgattyús rész, de egy hirtelen ötlet miatt boríthattam szét. A hajtókarban a csapszeg sajna nem úszóperselyes, hanem zsugor kötéses, így inkább eladom dugattyúval együtt, minthogy…..
Belsőség Kispóktól Nagypókig 2011.08.10 12:03:00
Autós bulikra járni jó. Régóta tudjuk ezt Tündéremmel. Perkupa sajnos kimaradt, egyszerűen nem tudtuk megfelelően tologatni a hétvégi beosztást. Jutott azonban idő a tavaly megkóstolt gárdonyi Nemzetközi Fiat126 találkozóra (idén volt a hetedik!), és a kezdetektől…..
Régen volt szó róla, de igen nagy változások történtek közös életünkben. Attila és baz segedelmével lekerült a fehér a marosi garázsba, így felszabadult egy hely Pesten, ami a Suzukira várt. A történet persze nem volt olyan egyszerű, mert Verőce előtt az Audi…..
Egy Polskival szép az élet. Még akkor is, ha nincs két kerek lámpa az elején, vagy négy henger az orrában. Sőt, még akkor is, ha egyetlen henger sincs az orrában. Sokadalom Bevallom, a Polski Fiat 126 mindig is autóbuziságom periférikus látómezejének legszélére szorult. Persze…..
KG126 2010.08.02 09:49:48
Prokee! A vezetőség többi tagja mellett én is köszönöm, hogy eljöttetek Tündérrel a találkánkra. Számomra külön élmény volt, hogy az első pálinkát ráderöltethettem ahogy a fotó is mutatja. :) (nem úgy tűnik, de ott még alkoholmentes volt a vérem)
Trabitalin már többször láttunk, de közelebbi kapcsolatba (szigorúan verbális :) ) csak most kerültünk, és nagyon kellemesen csalódtam. Kevés az ilyen közvetlen, szimpatikus fazon, akinek kb. 5 perc kellett, és hibátlanul beilleszkedett. Nem hiába, messziről bűzlött a benzin a bőröd alól. :)
Talán jövőre is szívesen jöttök, várunk titeket!!! :)
Illetve én titkon remélem, hogy sikerül egy régebbi eseményt majd egyszer újra összehozni, feléleszteni egy közös vetélkedő keretében... (
www.fiat126netclub.hu/klubrofiadatok.php?uid=8993668809&kereskinal=trabifityo_2003-05-30
www.fiat126netclub.hu/klubrofiadatok.php?uid=8993668809&kereskinal=skodatrabifityo_2003-12-06 ) :):):)

@Pipi:
Köszönöm a kedves reklámodat, de kisautóm csendben megbújt a szürke tömegben, ahogy szokta. ;)
Bár Prokee ráérzett a dologra, hogy nem a festék ára által lett gyári foszöld színű, fogta a stílust, és úgy érzem a "Sleeper" képaláírása minden publikációs éhségérzetemet kielégítette, a kaján vigyort azóta sem lehet letörölni az arcomról. :)

@Wortex:
Ahogy Tibee is írta, ez az autó nagyon sokáig a VIII. kerület egy sötét utcájában parkolt. Az autó nagyon szép volt régen (egyszer összefutottunk egy este a Nyugatinál, és hosszasan kérdezgettelek róla), így el sem tudom képzelni, hogy hogyan tudták így lelakni. Borzalmas és elkeserítő volt nap mint nap látni.
Valószínűleg nem az volt már a tulaja, mint akire Te gondolsz, mert a gondos kifejezés nem volt aktuális rá, bár elég gyakran láttam szerelni az út mentén.
Mostanában már nem látom a kocsit, de érdekel, hogy mi lesz a sorsa.

@VadMacs:
Ki volt a példaképed, mesélj? :) Csak nem egri, mert akkor sejtem. ;):D:D:D:D:D

@bobirobi903:
Ez a teljesítmény életveszélyes már egy ilyen kiskocsiba, jó lenne, ha óvatosan használnád, mert könnyen kitör a fara kanyarban. ;)
KG126 2010.08.02 14:58:39
@bobirobi903:
Az biztos, hogy az a kanyar megadta az alaphangulatot a felvonuláshoz. :) Bár fogadni mertem volna, hogy mindketten besokallunk. :)
Rendőrbácsik valóban jó arcok voltak. Szerintem legközelebb simán megbeszéljük velük, hogy csak akkor szirénázzanak, amikor szép a kanyarvétel. :)
Azért a kempingben idén is próbáltam kerülni a kocsim, rendőrök és jómagam trió összefutását a felvonulás után. :)

@KeMa: @VadMacs:
Valszeg akkor tényleg lekőrözted, mert alig emléxem már rá. Neki nem kabriója volt?

@memphis55:
Valamelyik találkozón biztos lenne olyan, aki lehetőséget nyújtana Neked néhány körre. De ha megtetszik a fíling, venned kell egyet. ;)
KG126 2010.08.13 14:10:29
@Motordoktor:
Köszönöm szépen a dicsérő szavakat! Ilyenkor érzi az ember igazán, hogy megérte azt a pár sz@r belefeccölt évet. :)

Jövő nyáron találkozunk. :)

@bobirobi903:
3 év 4 hónap. :)
Azért kellett 2 hét, mire újra elővettem a kocsit Tibee balesete után.
De asszem ma megint megnyektetem, mert már rángatja az ideg a jobb lábamat. :)

@VadMacs:
És miért is volt példakép azzal a kocsival? Nem emlékszem már a vasra, csak foszlányokban. A sárga szín rémlik, de más nem.
 Úgy érzem itt az ideje egy új bejegyzésnek. :) Most éppen van időm is, unatkozok is, így megírom ami eddig elmaradt.Elsősorban most csak a zölddel foglalkoztam, elkezdtem a motort összerakni, szinte mindegyik eredeti alkatrészét visszapakoltam, 1-2 kivétellel, amit jobbnak…..
Nyugodj Békében Nunócska! :(..
KG126 2010.06.25 13:05:04
@KG126: Jah, meg Rékáéknál is pár hónapja halt meg a fiatalabb/dagibb kutyus. :(
Én és a Kisautóm Első képek... 2010.06.14 00:34:00
 Csak egy kis ízelítőt kaptam én is...:)..
KG126 2010.06.25 12:57:33
@csajoska1982:
Elhagyol minket, Te buzi! :) :) :) :) :) :)

Ne szivass, hogy Fecó nem jön! Tényleg?
Pedig már ittam volna vele is egy kört... :(
Jó idő közeledtével egyre szaporodnak a különböző autós rendezvények, amiken igyekszünk képviselni a márkát és klubot. Május első napján ismét a Közlekedési Múzeumhoz látogattunk a megszokott seregszemlére. A kapott matrica ezúttal csalódás volt és a kocsikat sem mertük…..
Polskim története Vízcsövezés 2010.05.31 20:03:00
A festés után az első teendő a középső alagút megtöltése minden jóval ami csak belefér + még azzal is ami nem fér bele :))Első nagy lendülettel a frissen beszerzett kilóméter spirált húztam be. (köszönet KG-nak az elegant kilóméter spirálért meg az összes többi cuccért)A…..
KG126 2010.06.03 10:38:07
Na végreeeeee! :D:D:D:D
A csövek behúzása ismerős téma, ahogy látom Te is faszán megcsináltad. Amikor Marczin Robi húzta be a saját autójába, akkor én sem hittem el, hogy oda be fog férni, de megoldotta. Látom Te is. :) Gondolom Nálad is olyan mereven állnak bent az alagútban a csövek, mint Katiban a gyerek. Asszem ez a megoldás így tovább fog tartani, mint bármelyikünk autója. :)

Jól látom, hogy a kuplungpedál módosítása miatt sokkal közelebb kerültek a vízcsövek a pedálsorhoz? Így talán még a gyári kardánalagút folytatását is vissza tudod szerelni, és a középső szőnyegen sem kell módosítani?
Fasza, tetszik. :)

Nem akarok regényt írni, de még lett egy csomó kérdésem. :)
A beltérben miért olyan mattos-szürkés a fényezés?
Bement a csiszolópor, vagy a vizes csiszoláskor befolyt a víz? Vagy ilyenre fújta az ember?
Vagy csak már szimplán koszos?

Ahogy látom a Te fényezős sem vitte túlzásba az illesztések tömítőzését. Azt valahogy nem kedvelik a mesteremberek, én is úgy könyörögtem, hogy 1-2 helyre tegyen már. :)

Üregvédelmet azóta megcsináltad már? Mert a képek alapján még nem.
Ezt a részét sztem nagyon ne hanyagold el, mert a bódé tartósságának kulcsfontosságú eleme. Ha a fényező azt mondta, hogy megcsinálta, akkor se hidd el neki, és told át az összes üreget, főleg a sárvédők mögött, meg a küszöböt vastagon a viaszos anyaggal. Mert mindig belülről rohad egy bódé, hiába van lealapozva minden elem belülről is, a hegesztéseknél úgyis leégett, és ott már megindul, viszont az üregvédő a jó kúszóképessége miatt befolyik mindenhova, és védi a további oxidációtól a fémet. Ha egy kicsit is rozsdás, az sem gáz, mert elzárja a levegőtől a viaszos trutyi. :)
Ez most a 2. képről jutott eszembe, nekem valahogy így nézett ki összerakás előtt ez a rész:
www.garageblog.net/image.php?image=20468&full=1&h=1024&src=
Asszem 8-9 liter üregvédőt locsoltam el, ami baromi sok, és túlzásba is vittem, és mondjuk a tizede maradhatott a kocsiban, de az összes illesztés, üreg, lik kapott belőle, így reménykedem, hogy védeni fogja a bódét még sokáig.

Remélem nem belepofázásnak tűnt a véleményem, de szerintem ez a legfontosabb dolog a bódé korrózióvédelmében.

Nagyon várom a következő blogot!!!!!!!

Hétvégén ilyen programok lesznek, remélem kész lesz addig a kocsi. :)
www.carstyling.hu/prog_shower.php?id=1088
www.fiat126.hu/?p=107&n=139
 A gittelés képeit ugy veszem észre , hogy fordított sorrendben sikerült feltölteni, de a lényeg ugyan az.     A háttérben a festő is felfedezhető a képen: bevallása szerint többet simogatta a kocsit mint a barátnőjét. és azt is bevallotta hogy…..
Nagy vonalakban emlékszem, hol hagytam abba a dolgok publikálását, szóval csak folytatólagosan. :) Felesleges szarokat továbbra is gyűjtőm, legutóbb Győrből érkezett egy csomag, melyben főleg jutányos árú forgórészek voltak, a taps pedig zozyknak jár, mert ő hozta el nekem,…..
 Közel 1,5 hónap kihagyás után újra írok. :) Igaz nem azért mert nem volt kedvem (ez is közrejátszott), hanem nem történt semmi érdekes. :)Jártam megint Norbiéknál, igazából sokat nem csináltunk, én pucolgattam az alkatrészeket, addig Norberto kapargatta a kisautóját.…..
Először is Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!!! A mi fergetes bulink Zalaegerszegtől kb. 20 km-re található Kustánszegen, a Club Sunrise-ban zajlott! Az egynapos buliból 2 napos kiruccanás lett, de senki sem bánta meg...(na jó, Becii lehet, hogy igen, mert átjött a második…..
Elmúlt 1 hónapban megint történt pár dolog, amit most bánok, de egyszer még hálás leszek. :) Kezdem a legelején:Voltunk szilveszter rallyn, sajnos későn mentünk, így e legjobb helyeket megszerezték már, így rossz helyről nézhettem végig a versenyt, nagyon nem történt semmi…..
KG126 2010.02.02 10:25:02
@Zotyó: A fehéret én is néztem, de akkor nem köpök bele a dolgokba. :) Remélem összegyün a vásárlás.
DDU remélem nem kerül bontóba, mostmár ismerem a hibáit a blogodból, de akkor is kedvelem azt a kocsit. :)

@n_o_r_b_e_r_t_o:
Akkor Te most csak szétszedted a fehéret, és utána rakod is össze? Vagy minimális lakatolást kap?
Polski Fiat 126 felújítás 1977 2010.01.16 16:15:00
Szinte minden polszkis egyik dédelgetett álma, hogy beszerez egy szép állapotú kúpos Polskit, amit meghagy teljesen gyárinak, esetleg korhű extrákkal csinosítja. Számomra is szimpatikus dolog a veterán Polskizás, de nem sok követ mozgattam meg érte, egészen amíg használós Polski…..
KG126 2010.01.25 08:57:38
Téliesre fordult időjárás miatt ritkán jutok csak a garázsba, emiatt nem nagyon akarnak finomodni a részletek a kocsin. Novemberben adódott egy lehetőség, hogy ingyen mehessünk Lengyelországba, cserébe csak pakolnunk és vezetnünk kellett. Természetesen éltünk az alkalommal, de nem…..
Kispolgári életem Szegről szegre 2010.01.04 17:20:00
Adott volt egy elcseszett év, amit jó lett volna tisztességesen elbúcsúztatni a picsába. Meghívást kaptunk Zalaegerszegre, pontosabban Kustánszegre, egy helyi partira. Sajnos sokáig kérdéses volt az, hogy egyáltalán le tudunk e jutni, de végül sikerült elintézni(köszi Soma), így…..
KG126 2010.01.07 13:04:30
@S. Balázs háztartásbeli:
Így mentem az Obiba is. :):)

@csajoska1982:
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Soma használta a telefonján a képtorzító funkciót, azért nézek így ki. :):D
Eléggé iwiwgyanús kép. :)

Amúgy meg most buktál le, hogy netezgettél ahelyett, hogy elkészültél volna időben tegnap. :D:D:D
Egy szavad nem lehet, ha legközelebb késünk. :D:D:D:D
Kispolgári életem Igazság 2010.01.02 19:30:00
“Az igazi szeretet ajándék : nem kérheted és nem is követelheted, ahogyan ő sem kér, és nem követel semmit. Van, ha életre hívod; és nincs, ha elvárod, hogy legyen. Földi eszköznek semmi hatalma felette.” (Tatiosz: Életbölcsességek) ..
Legutóbbi lengyel utamon kapott néhány ajándékocskát Nünü: gyújtáskapcsoló kerékcsapágyak- első- hátsó szett segédkormány kézifékbowden lengőkar- fém alátét szöszmösz ( szigetelőanyag, ez már a második tekercsem) indexrelé (elfelejtettem képet csinálni,…..
KG126 2009.10.02 11:48:16
@soma22:
Tudom én aztat, de úgyis jövöl, mert tudod, hogy nekünk hiányoznál. :)

Csajos:
www.duen.hu/hirdetes.php?o=hir_resz&hirkod=f8165be7f6613b7dd9467548740e90e2&s=5419
Így, hogy a motor viszonylag készen van, most már csak be kell rakni a kaszniba. Ezekután semmi probléma nem lehet, hiszen a neheze már megvan....van egy egész jó közdarab, a motort beindítja az önindító, ide már csak egy hátsó motortartó kell és már minden rendben is…..
Úgy tűnik jót tesz az autó épülésének, ha mindenféle ígéretek teszek itt a blogon, ezért ismét ezen a fórumon írom le a következő tervemet. Jelenlegi körülmények közt az érvényes műszaki vizsga az elsődleges cél, amit legkésőbb október utolsó napjáig szeretnék…..
KG126 2009.10.29 10:13:29
Olvasom a cikket az indexen még vagy egy hónapja. Elsiklottam felette, mintha valamelyik április 1-jei tréfa lenne a sorban, aztán nézem a naptárt, szeptember van, bakker. Pedig milyen szép is volna, ugye. Megtörténhetne velünk az, ami Európa boldogabbik felében, vagyishogy az autó…..