Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vagabund

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alább a magyar jezsuita Jálics Ferenc egyik írását adjuk közre. A világ egyik ma élő legjelentősebb lelki tanítója, több mint húszezer embernek adott személyesen kísért lelkigyakorlatot. Írása az imaélet fejlődéséről szól, ezt a jelenséget az egyház szemlélődő imahagyományának folyamába állítja..
Vagabund 2018.12.04 16:45:23
@pacsy: Ez a film magyarul is megvan: Teljesen idegenek címen keressétek. A film rendezőjének "A hely" című filmje is érdekes.
Hadd mondjak valamit – hangsúlyozottan – a szerzetesek szegénységi fogadalmáról. Azt hiszem, megkockáztathatom, hiszen van összehasonlítási alapom: 6 éven keresztül ettem az egyházmegyés papok kenyerét. Radikalitás tekintetében van különbség, mit mondjak! Khömm…, ja, hogy melyiknek a javára? ;-)…..
Vagabund 2016.11.11 08:32:46
@Pandit: Az „önmegvalósításon” múlik minden. Mert Istennek mindenkiről van egy terve, ennek megvalósításához meg is ad mindent. De „kifaragni” mindenkinek magának kell. Önmagából, önmaga által. Ez az önmegvalósítás, nem az, ahogy ma sokan értelmezik, hogy „az történjen velem és körülöttem, amit én akarok.” – Ez nem önmegvalósítás, hanem diktatúra! -x-x-x- Tehát a valódi önmegvalósítás nem az, hogy az legyen, amit én akarok. Hanem, hogy azzá legyek, akivé Isten akarja, hogy legyek. (Gyökössy Endre mondatai az önmegvalósítással kapcsolatban.)
Tíz és fél év után Végh Alpár Sándor búcsúzik. Az nem derül ki a Magyar Nemzetből, hogy a laptól-e vagy „csak” a hétvégi rovatától. Az sem, hogy ő keres-e magának más feladatot, például a regényírást, vagy a szerkesztőség szabadult meg az értelmiségi ballaszttól.…..
Vagabund 2015.06.17 10:35:17
@Kabai Domokos Lajos: Szerencsére van, ahol folytatódik a "sorozat". Végre én is megtaláltam.
Egykor egy amerikai elnök a szabadság jelszavává tette szállóigévé vált hitvallását: „Ich bin ein Berliner”. Mindenki tudta, hogy ez sem származási- vagy lakhelyet, sem illetőséget nem jelölt meg, hanem egyértelmű ideológiai álláspontot. Valójában Kennedy vallomást tett,…..
Jezsuita bloggerek Istenképeink 2011.03.08 20:51:00
Engem továbbra is az Isten kérdése izgat. Nemrég jelent meg Karl Frielingsdorf jezsuitának a könyve „Istenképek” magyar fordításban. Most készülök elolvasni, de már, amit hallottam róla, az is nagyon meggondolkodtató. Mondja, hogy vannak különböző, nagyon rossz…..
Vagabund 2013.10.07 08:28:23
@Kajla: Kicsi a világ! Mi is ott vettünk részt a szentmisén. Bindes atya mondata bennünk is mély nyomot hagyott. :-)
Vagabund 2013.10.07 09:51:36
@Kajla: Nagy szerencsénk van, hogy ilyen atyákat kaptunk (hiszen Laci atya is jó irányba mozdítja az egyházközséget). De ez már nagyon off...