Adatok
Bordzsigin
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A zöldektől eddig sem vártam jobbat, de most a hírTV is csatlakozott a marhaságok terjesztői közé (most szigorúan a természeti és mérnöki tudományok terén maradva).(A forrásaik között a HVG-t is említették, de az online verzióban nem találtam a cikket, a nyomtatottat meg nem…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Olvastam én már, hogy a tej rákkeltő. Mikrohullámú sütő nélkül is. A koromról szintúgy. Ezek után nem merek tűzön sütni. Szalonnasütésről vagy grillezésről már nem is beszélve. Visszamenőleg százezer évre is lebeszélnék mindenkit a tűzön sült húsról. Kár, hogy nem élhették már meg, hogy kiderüljön, mekkorát tévedtek. Lehet, hogy rákban haltak meg?
Ráadásul a Cornell University-n, ami az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb kutató egyeteme valóban végeztek megfigyeléseket a mikrohullámú főzés, sütés és melegítés hatásairól. Azt tapasztalták, hogy a hőre leginkább érzékeny tápanyagok, mint pl. a vízben oldódó vitaminok, például a folsav, a B és C-vitamin, amelyek mind nagy mennyiségben fordulnak elő a zöldségfélékben, jelentősen nagyobb arányban maradnak meg a mikróban párolt zöldségekben, mint a vízben főzöttekben. Az is kiderült, hogy a mikróban elkészített szalonnában jelentősen alacsonyabb a rákkeltő nitrozaminok szintje, mint a hagyományos módon sütött szalonnában. A brokkoli például vízben főzve antioxidáns-tartalmának 74-97 százalékáét elveszítheti, míg mikróban párolva a veszteség 10% körüli.
Én azt mondom, hogy biolaci és a többiek inkább a dohányzásról próbálják leszoktatni az embereket, mert arra nagyobb szükség van és hasznosabb is.