Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eastwood09

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hallgatva, olvasva a szocialisták vezetőinek nyilatkozatait, egyre kevésbé tűnik járható útnak, amit Gyurcsány Ferenc eddig az MSZP megújításáról némi dupla fenékkel mondott (ti. lesz új párt, de az maga lesz a megújított MSZP). A volt miniszterelnök hiába próbálja az idős…..
eastwood09 2011.05.20 19:24:23
@Murderface: azért megközelíteni igen csak jól megtudták. Utána kéne járni, nem vádaskodni:

www.median.hu/kepek/upload/2010-01/karacsony_lakatos_2006.pdf
Vártam ezzel a poszttal két napot. Arra gondoltam, kb. ennyi idő alatt kiderülhet, ha valami evidens félreértés áldozata lett csupán a Valutaalap francia elnöke, a jövő ilyenkor esedékes francia elnökválasztás esélyes baloldali jelölt-jelöltje. Dominique Strauss-Kahn (DSK)…..
A lista alant folyamatosan bővül! UTOLSÓ FRISSÍTÉS: 2011. JÚNIUS    Persze hogy azzal a nem titkolt szándékkal hívtunk meg mindenféle újságírókat és bloggereket a díszbemutatóra, hogy utána kíváncsian és izgatottan olvassuk, hogy mit is gondolnak a filmről. Nos,…..
  Ahogy az várható volt, Gyöngyöspatán a nagypénteki felfordulással még nem értük el a mélypontot. Tegnap éjjel tettlegességig fajult a hevesi településen kialakult feszültség, a körülmények meglehetősen zavarosak, annyit lehet tudni, hogy többeket is mentő vitt el.…..
Magyar Köztársaság vagy Magyarország? Félek, hogy ez a vita is csak a jó öreg logika mentén dönthető el: ilyenes vagy, vagy olyanos? Jó érv, olyan, amelyet minden megjegyzés és kikötés nélkül használni lehetne, nemigen akad. Ha egy adatlapon ki kellett eddig is töltenem a…..
eastwood09 2011.03.18 19:12:28
@is: egy fillérbe se fog kerülni
Szivárognak a holnapi nagy bejelentés részletei, amelyekből egyre világosabb – ha máshonnan nem lett volna az -, hogy a második Orbán-kormány sem tudja elkerülni a kiadások csökkentésének (amit, ha a rivális politikai erő teszi, általában megszorításnak szokás nevezni)…..
eastwood09 2011.02.28 23:30:31
  A nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítását kezdeményezik indítványukban fideszes országgyűlési képviselők. A módosítás értelmében júliustól tilos lehet a dohányzás minden közforgalmú intézmény (így a vendéglátóhelyek) és munkahely zárt…..
A Kumin szerint blog eddigi igen rövid életének legsikeresebb bejegyzése a Mi van a szélsőjobboldallal? című volt szinte minden mutató (oldalletöltés, kommentek, lájkok) tekintetében. Felbuzdulva ezen a tapasztalaton elhatároztam, hogy seregszemlét tartunk, végigmegyünk a teljes…..
eastwood09 2011.01.25 12:04:41
@is: nem "jelenleg tartunk ott", hogy 35%-kal kényelmes többsége lesz, hanem ilyen a választási rendszerünk már röpke 20 éve. csak a tisztánlátás kedvéért.

hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok#Az_1994-es_v.C3.A1laszt.C3.A1s

(ajánlom figyelmedbe az mszp '94es szavazatarányát)
törökgáborelemez 313. Egy fecske 2011.01.16 11:35:00
“A fideszes városvezetés Tarlós Istvánnal az élen sokkal jobban működik, mint ahogy a Fidesz az egész országot irányítja” – Karácsony Gergely fogalmazott így a minap az Inforádióban. S bár az LMP-s politikus mondatait - ahogy a Mandiner vezérkommentje tette -…..
eastwood09 2011.01.16 12:03:56
@nevetőharmadik: egyetértek. És nem is szociológus/bölcsész, ahogy az előző városvezetés.
Ezt amúgy ő maga is kiemelte mikor a közgázon tartott előadást.
Önöknek ilyen nincs és nem is lesz – mondta ma az ellenzéknek a kétharmados többségre utalva egy mérsékelt konzervatív politikustól talán szokatlan stílusban Navracsics Tibor az alkotmánymódosítás parlamenti vitájában. A Fidesz-KDNP az áprilisi választási győzelme óta…..
eastwood09 2010.11.16 17:22:43
@török gábor: én látom :)
és szerintem szükség van a blogra :)
Volt már egy kis időm nézegetni a tegnapi eredményeket, az országos listára került töredékszavazatokat és különösen annak az 57 egyéni választókerületnek a helyzetét, ahol még folytatódik a küzdelem (ezekről később részletesen írok majd). Ezek alapján nekem úgy tűnik,…..
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
eastwood09 2010.04.12 17:45:18
@zenebono: úgy lehet, hogy annak a szavazókörnek az eredményei amelyikben az igazolással szavazók voltak, csak később ért be, ha jól tudom kb 11-ig szavaztak. És ott kb 450 szavazattal nyert a fideszes jelölt.
eastwood09 2010.04.12 19:13:25
@mrs. white: azt nem láttam, viszont ami népszavában is ezt pedzegetik (www.nepszava.hu/articles/article.php?id=282573) ami egyrészt szánalmas próbálkozás, másrészt meg szerintem nagyon sértő azokra akik órákat várakoztak.
Én a XIII. kerben az ominózus 48as szavazókörben szavaztam, és a személyes tapasztalataim szerint vagy fiatalok, családosk, akik az újépítésű házakban laknak, csak még nem oda vannak bejelentve állandóra, vagy egyetemisták (két koli is van arafele, plusz albérletek) voltak az átjelentkezők. Semmiféle "voksturizmus". Szóval, engem spec eléggé felhűz ez a vádaskodás...
  Egyre több városban és kerületben alakulnak ki hosszú, akár több órás sorok a lakhelytől távol, igazolással szavazás korábbi posztunkban megénekelt új szabályozása miatt. Az V. kerületben körülbelül negyvenen állnak sorban az épületen kívül, de máshol…..
Erre a kérdésre nem lehet most olyan világost választ adni, mint 2006-ban. Amikor is a nép piedesztálra emelte ismét a kormányon újrázó szocialistákat. Persze elmondhatnám azt, hogy sikeresen kezeltek egy nem könnyű kihívást, a világgazdaság összeroppantó hatását. Azzal is…..
  Már csak néhány nap van hátra a második fordulóig és bő egy hónap telt el tippjátékunk első köre óta. Most újra tippelésre kérjük kedves olvasóinkat, kíváncsiak vagyunk, ki szerint változott a helyzet március óta. Sikerült-e az áttörés Mesterházy Attilának?…..
Mielőtt kellemes húsvétot kívánok a blog minden olvasójának, a pillanatnyi politikai csendet kihasználva szeretnék még valamiről beszélni. Ezen oldal indulása óta hivatalból is figyelem a hozzászólásokat, de korábban is nagyon érdekelt, hogy miképpen érvelnek és indokolnak…..
eastwood09 2010.04.04 00:49:21
@johnash: egyrészt szerintem ügyes kommunikációval lehet a jobbik partner (pl a kettős állampolgárságra egyszerűen nem mondhatnak nevet), másrészt meg nem vetted figyelembe, hogy az 5%os mandátumarány az 18-19 mandátumot jelent, amit az lmp ha 5%ot kap listán nem fog elérni, már csak azért sem mert nagyon sok helyről nem lesz töredékszavazata (alig 100 egyéni jelöltje van...)
PoLízis Ki hol indul? - 2. rész 2010.03.23 22:31:38
 Területi választókerületek:   20 területi választókerület van Magyarország területén: a 19 megye, és Budapest. Ezek többségében 5 párt vetélkedik a bejutásért, azonban az egyik potenciális bejutó-esélyes két megyében nem képviselteti magát, valamint több…..
B-oldal Bréking: Muse a Szigeten 2010.03.23 11:55:00
Bréking: MUSE a Szigeten! A Sziget Fesztivál fellépői közül is kirepültek az internetre az első fecskék, így biztos, hogy érkezik (többek között) a Muse, az Iron Maiden, a Faithless, a Gorillaz Sound System, a Bad Religion, a Hives, a Skindred, a Gwar valamint a Papa Roach is.Paul…..
eastwood09 2010.03.24 15:01:56
@Fluoxetine: ha összeveted a mostani Rammstein koncert 14ezrével, sztem nem olyan sok
és ha ez az ára annak, hogy Muse szintű együttesek legyenek, ám legyen :)
Kivételesen semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy okosabbak legyünk, csak várni: mához három hétre sokkal többet tudunk majd a magyar politika jövőjéről. A parlamenti választás legfontosabb kérdései április 11-én eldőlnek: (1) kiderül, hogy van-e esélye a Fidesznek a kétharmadra,…..
Egy választás kapcsán, ahol szerencsére mindig eljön az igazság pillanata, kiemelt jelentősége van az eredmények utólagos magyarázatának. Márpedig – gondolhatják a pártok - ezt nem lehet a véletlenre, vagy az esetleg nem elég illeszkedően gondolkodó elemzőféleségek és…..
eastwood09 2010.03.17 14:49:39
@Nayime: szerintem a fidesznek nem a jobbiktól függ a 2/3-a, így akár a fidesz, jobbik: teljes siker is könnyen elképzelhető
a többivel egyetértek :)
eastwood09 2010.03.17 14:58:32
@Nayime: értem, hogyne :)

de szerintem a jobbik nélkül is meglesz
kiváncsi vagyok, melyikünknek jön be a megérzése :)
eastwood09 2010.03.17 15:17:48
@Fedor: azért csak nem voltak hatástalanok azok a felcsúti "elbeszélgetések" :)

amúgy meg a legújabb kvk-ok szerint a fidesz és a jobbik is erősödött, tehát a jobbik nem a fidesztől vesz el szavazatokat
Most már egyértelmű, amiről azért a kampány elején is lehetett tudni: az LMP és az MDF nem csupán a küszöb átlépésével, de egymással is küzd majd ezen a választáson. Miközben a két párt programja jelentősen különbözik, többé-kevésbé mégis van átfedés a megcélzott…..
Nem lehet azt állítani, hogy ezen a blogon ne foglalkoztunk volna eleget az MDF helyzetével. Január 12-én, amikor kiderült, hogy igaz a sokáig tagadott hír: az MDF valóban az SZDSZ-szel tárgyal, a következőt írtam: „Mi szüksége van az MDF-nek Retkes Attilára? Miért kell…..
eastwood09 2010.03.08 20:12:51
@gauche caviar: nem értem mért ne lenne demokratikus?
adatvédelmi okok? ha nem akarod nem adod oda, ennyi
"vagy akkor nem gond az eros kutya baszik elv, ha eppen mi vagyunk az eros kutya"
fordítva: csak akkor baj, ha mi nem tudjuk összeszedni mert annyira szétvertük a pártot az elmúlt években, hogy nincs emberünk?

"aki vedi, az nem demokrata"
sose értettem, hogy mondhatják meg valakik, hogy ki a demokrata és ki nem...
eastwood09 2010.03.08 20:21:59
@gauche caviar: szépen kitértél a válasz elől, mint tegnap Nyakó ;)
eastwood09 2010.03.08 20:23:08
@gauche caviar: szépen kikerülted a választ, mint tegnap Nyakó ;)
  Nagyjából negyven nap van hátra az első fordulóig, s kíváncsiak vagyunk, t. kommentelőink mire számítanak a választásokon. Öt párt területi listás eredményeinek országos átlagára vagyunk kíváncsiak (tehát arra, hogy az összes pártlistás szavazat hány…..
Tölgyessy Péter a minap találóan háromfordulós választásról beszélt, amelynek első fordulója már javában zajlik: ez ugyanis nem más, mint az ajánlószelvények gyűjtése. Egy korábbi bejegyzésben ennek kapcsán formális és valódi feltételekről írtam, azt állítva, hogy…..
eastwood09 2010.02.15 23:10:50
@Lucilius: én is nagyobb "rohamra" számítottam, eddig nálunk (IX. ker, Üllői út) csak egy mszp-s jött szombat hajnali 12kor...
eastwood09 2010.02.16 00:02:59
@tlac: igazából elég jókedvűnek tűnt, miután mondtam neki, hogy én másnak szándékozom odaadni, udvariasan mosolygott és továbbált :) szóval semmi extra :)
Egyéni Körzetek - 1. rész: A "Fideszes" és a "billegő" körzetek   Az első részben egy makroszintű áttekintés született arról, hogy milyen esélyei lehetnek a Fidesz-KDNP szövetségének az alkotmányozó többség megszerzésére, illetve arról,…..