Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xJozsi

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A június 4-i Barátok közt második része elindult ugyan az RTL Klubon, de egy perc után félbeszakadt, és a csatorna az újabb reklámok után a Helyszínelők-et küldte képernyőre. A hiányzó epizódot június 7-én, a Fókusz helyén pótolják. 21:10 körül a Barátok közt…..
xJozsi 2010.06.05 10:28:50
@Tojásleves: Kazettát használnak, de nem VHS-t. Már 20 éve is léteztek digitális DAT kazetták.
Kávézacc Hitelbe fulladva 2010.05.04 15:22:00
Olyan világból származom, ahol hitelt felvenni megsemmisítő szégyen. Nekünk nem volt semmilyen vagyonunk, tulajdonilag még azzal az ócska parasztházzal sem mi rendelkeztünk, amit apám egész életében toldozgatott-foltozgatott, és televízióra is utolsóként tettünk szert az…..
Tíz éven belül új geotermikus hőforrások és biomassza-fűtőművek vesznek majd részt Budapestet távfűtésében. Mégpedig láncra fűzve, így olyan helyekre is eljuthat a távhő, ahová korábban nem. Ám a lehetőségek ezzel koránt sincsenek kimerítve! Vagy hallottatok már…..
xJozsi 2010.03.06 21:58:45
@martin86: A távhőt is ugyanúgy lehet ki/be kapcsolni. Ez a tévhit a szabályozhatatlan panelházak távfűtése miatt van.

A másik, hogy a távhő igazából soha nincs kikapcsolva, hiszen melegvizet nyáron is kell csinálni.
A távhő kazánja pedig pont annyi energiát tesz be a rendszerbe, amit a fogyasztók kivesznek plusz a szállítási veszteség, ami nyáron sokkal kisebb mint télen.
xJozsi 2010.03.06 23:10:17
@Gabesz84: nekem röhög a vakbelem, legalább gondolkojd kicsit.
A távhőnél az alapdíjban benne van az infrastruktúra fenntartása, míg gáznál nincsen. A szinte elenyésző gázalapdíj mellet csak a gázköbméterért fizetsz, ami kevesebb mint amennyit a főtáv, vagy bármelyik erőmű fizet.
A lakossági gáz alapdíj nem fedezi az vezetékhálózat fenntartását, a kompresszorok üzemeltetését. Ezt is az ipari fogyasztókra terhelik.

Főzéshez valóban használsz gázt, a régi házakban. Ma már nem épülhet úgy ház, hogy nyílt égésterű gázkészülék legyen a lakótérrel közös légtérben. Magyarul új házakban mindenhol villanytűzhely van.
A SyFy hivatalosan ugyan még nem jelentette be, de az Airlock Alpha megírta: a Stargate-franchise legújabb darabja, a Universe április 2-áén tér vissza az évad hátralevő részeivel. Az első új epizód címe Space lesz, és állítólag jó kis űrcsatára készülhetünk, király. A…..
A Spektrum két magyar dokumentumfilmese, Cseke Eszter és S. Takács András Gáza és az Északi-sark után Etiópába utazott, ahol kézikamerás felvételeket készítettek többek között egy törzs kunyhójában, ahol éppen egy kétéves kislány nemiszervét csonkították meg. Ugyan az…..
xJozsi 2010.02.04 15:34:39
Serbia Insajd Rossz példa? 2010.01.31 11:53:00
A magyarországi cigánygyilkosságok és egy olasz példa miatt vádolja kettős mércével az EU-t Belgrád első embere. Az egész történet korábban kezdődött, de akkor fordult célegyenesbe, amikor a Gazela (Belgrád egyik hídja, amely a Száván keresztül a szerb fővárost az ország…..
Hős utca. Kerületünk, de talán egész Budapest egyik legveszélyesebb helye. Állandó hadiállapot, nyomor, szeméthegyek, betoning lerohadt házsorok. Sokak menekülnének innen, eladó lakásokból nincs is  hiány, de a környék híre minden érdeklődőt elriaszt. Ha már minden…..
Ez a poszt elsősorban nem arról szól, hogy lehessen-e dohányozni a vonatokon. Hanem ettől kvázi függetlenül arról, hogy hogyan hoz döntést ebben a kérdésben a MÁV Start, illetve hogy hogyan változtatja meg a döntését túl későn, majd hogyan válaszol a MÁV a sajtónak egy erre…..
xJozsi 2010.01.24 14:04:21
@lutria: Az utca valóban szétoszlatja a füstöt, 15-30 másodperc alatt.
Viszont ha gyalogoltok, és egy dohányos után mész, akkor minden szippantása után te is szippantani fogsz egyet.
w Reset a kék halál után 2010.01.18 07:00:00
Amikor végleg kiderül, hogy a régi szervezetet hiába foltozgatjuk, akkor nincs más hátra, mint újra felépíteni, nulláról. Magyarországon jó sok ilyen alvadt struktúra működik – haldoklik –, egyik közülük a BKV. Akárhol nyúlnak hozzá, valakinek biztosan fájni fog,…..
  Edit a tegnapi posztban arra volt kíváncsi, vajon mi lesz a Váci-Dunyov sarki ex-dögös irodaház szomszédságában a Felvonógyárral. Nos azt nem tudjuk, de hogy minek kellene ott lennie, azt Airdace megtalálta: www.gtcrenaissanceplaza.hu/ Úgy tűnik, eléggé on hold jelenleg a…..
A chicago-i Shedd víziparkban hétfőn született a képen látható bébi beluga. Édesanyja, a 23 éves Puiji körülbelül 680 kiló és 3,5 méter, míg a kicsi nagyjából 70 kiló és 163 centi. Az első megfigyelések szerint az újszülött hím, írja a ZooBorns. Ezen a videón látható,…..
zugfirkász Allah nem ver bottal 2009.11.26 17:40:00
A technikai részleteken még lehet vitatkozni, de Dubai lényegében csődbe ment. Teljesen jogosan, és végre-valahára. Amit az arab világnak azon a részén műveltek, egyszerűen nem érdemelt mást, mint egy irgalmatlan sallert. Szerencsére a totálisan értelmetlen és improduktív…..
xJozsi 2009.11.26 21:19:26
Én voltam dubai-ban, és elmondhatom hogy egy rakás szar az egész. Kezdve hogy a hülye iszlám miatt szinte minden tiltott, (még a speciális zónákban is fél az ember). A város legnagyobb lélekszámú nemzetisége az indiai. Ők épíptik az egész várost, cserébe minimálbért keresnek, és úgy bánnak velük mint a rabszolgákkal, csövesekkel. Megvetik őket.

A város 'pompája' este látszik a legjobban. A toronyházak szinte teljesen sötétek. Nem lakik bennünk senki. Vagy azért mert még nem adták el, vagy azért mert úgy sem a sivatagban lakik a tulaj.
Az egész városban alig van élet, ha bármelyik európai, vagy amerikai nagyvárossal hasonlítjuk össze. A 8 sávos autópályákon akkora a forgalom, mint a régi 7-es úton.

A pazarlás ami ott megy, egyszerűen visszataszító, még a leggazdagabb nyugati emberek számára is.
Azt is érdemes tudni, hogy a cégek akik dubai-ban vannak, mind csak a nagy kedvezmények, és támogatások miatt mentek oda. A város gazdasága egyébként közel sem elegendő ahhoz, hogy fenttartsák ezt a szinvonalat.

A pálma szigetek is nagy szemfényvesztés. A reklámokban jól néz ki, de közelről nagyon gáz. Pl sosem mutatják, hogy havonta megjelenik egy csomó bulldozer, és helyreállítja a partot, amit a szigetek miatt megváltozott áramlatok elmostak, vagy feltöltöttek.

Maga a városban nincs semmi szépség, mindent jóelőre megterveztek, minden rendezett.

Rengeteg vizet használnak öntözésre. Ha nem öntözöl, akkor pár hét alatt teljesen kiég a fű, és hamar újra sivatagos lesz. Az utakat folyamatosan takarítják, mert, mert egyébként betemeti a homok.

Ezt a pénzt jobban is el lehett volna költeni
xJozsi 2009.11.26 22:27:34
@Gera: "Azt a rengeteg szart, amit odahordtak, nem viszi el senki. "

De. A sivatag szépen vissza fogja venni magának a területet.
Pont ez a legszarabb benne, hogy ha nem pumpálod a millió dollárokat a homokelszállításra, a víz sótalanítására, az öntözésre, akkor pillanatok alatt vissza veszi a sivatag.
Legjobb példa erre, amikor az út egyik oldalán szép zöld fű van, a másikon pedig kőkemény sivatag homokkal.
Dán szemmel kicsit olcsó megoldással próbál a koppenhágai városvezetés újabb tízezreket kerékpározásra bírni. Kiépítik, illetve kibővítik a főváros és a környező települések közötti bicikliút-hálózatot. A valódi, az autóforgalomtól hidakkal, aluljárókkal…..
Percekkel ezelőtti hír, hogy New York állandó magyar tudósító nélkül marad, a Magyar Televízió nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva január elsejétől hazarendelte Bombera Krisztinát. A Times Square-en és a Blahán már gyülekeznek az elkeseredett népek.  (Update.…..
PTinfo Miskolci hallgatás 2009.09.06 12:18:00
Eredménytelen lett a miskolci villamostender. Azt hiszem, igazából ez a hír senkit nem lepett meg, a hallgatásból, abból, hogy már egy hónapja ismerni kellett volna az eredményt, ez várható volt. A korábbi tippünk egyébként bejött, valóban a CAF, a Stadler, és az AnsaldoBreda…..
Két hete zajlik a Margit híd felújítása. Kicsit sétáltam a hídon, megtekinteni mi is történt azóta. A Pestre vezető oldalon készül az ideiglenes pálya a villamosoknak. A Műegyetemen tervezett pálya a vasbeton lemezre kerül lefektetése. A 25 mm vastag acéllemezekre gumilapokra…..
Kikerült a netre pár hivatalos plakát kedvenc sorozatainkról, tessék eldönteni, melyik sikerült jól és melyikkel lőttek nagyon mellé. (Flash Forward? Ez csak egy vicc, igaz?) ..
xJozsi 2009.08.27 22:49:32
1874 kilométeren tervezi megszüntetni a vasúti közlekedést a decemberben esedékes menetrendváltáskor az Antali Károly közlekedési kormánybiztos vezette csapat. A mellékvonalak nagyobbik felén állnának le a vonatok. Olyan városok maradnának teljesen vasút nélkül, mint Baja,…..
Tegnap rajtolt a Bajnokok Ligája a Tv2-n, a csatorna még Gundel Takács Gábort is visszahívta a közszolgálat szarvától erre az alkalomra. De az első próbálkozás elég elkeserítő, a Celtic-Arsenal meccset ugyanis annyian nézték, mint egy kiadósabb adásszünetet, vagy legfeljebb,…..
PTinfo Európa legrövidebb metrói 2009.08.09 12:42:00
Augusztus 8-án megnyitották Berlin új, mindössze három megállónyi, 1800 méter hosszú metróvonalát. Az U55 jelzésű metróvonalról Fricy, és az Index leírt már minden lényegeset, azt, hogy mindössze 6400 utas lesz várhatóan a napi forgalma, hogy 320 millió euróba került, s hogy…..
xJozsi 2009.08.09 15:34:52
@mestska: kocsira azért nem kell rakni. Minden létesítménynek van/lesz nagyvasúti kapcsolata, tehát ha önerőből nem is, de saját kerekén el tud jutni oda.
A legjellegzetesebb budapesti hangoknál nem csak nekem jutottak eszembe a szagok. Hamster egyből oda is kommentelte a válaszát: Ugye felkészültél arra, hogy ha ilyen kérdést teszel fel, nem éppen kellemes válaszokat fogsz kapni? Sajnos Budapest ugyanis büdös város, nem is annyira a…..
Hiába várták a Tv2-nél, hogy a Beverly Hills 90210-remake, a simán csak 90210 címre hallgató tinidráma megvesse (nagyon vékony) lábát a csatornán, nem jött össze a dolog - de erről legkevésbé a csatorna tehet, mert ugye szarból nem lehet ostort fonni, de ha mégis, nem leteh vele…..
Obama vasútépítést tervez, de a közgazdászok vitatkoznak vele. A vita lényege, hogy a vasút lehet nyereséges is (hiába mondják azt sokan, hogy nem lehet), ha a minőségi személyszállítást előtérbe helyezik. Olvasónk részletesen leírja, miről is van szó: Elnézést kérek,…..