Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vereskoma

109 bejegyzést írt és 390 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Hallatlan 2013.09.13 13:05:00
Az ember fia születésekor 20 Hz és 20kHz közötti frekvenciatartományban hall. Ahogy öregszik úgy szűkül a két határ. A zajos környezet, meg a bulikban a hangfal előtt lötyögés a felelős, ha a füledben lévő csontocskák olyan szinten sérültek, hogy ma már nem hallasz mindent…..
vereskoma 2013.09.16 17:39:05
A különböző pártállású trollokban meglepően sok a hasonlóság. A legfontosabb tulajdonságuk az, hogy kizárólag a jó és a rossz örök harcának a zsoldosai ők. Természetesen ebben a fekete-fehér felosztásban maguk képviselik a pozitív értékeket. Ha van egy adott témáról…..
László János 6 év után átadja a Kerékpárosklub vezetését. Vele egyidőben a szervezet elnöksége is testületileg lemondott. Az MKK december 8-án tartja rendkívüli közgyűlését. A tisztújításra azért van szükség, mert egyszerre hárman is távoznak a szervezet vezetéséből,…..
2011-ben összesen 57 600 km-t tett meg, és 4,185 millió forintot költött benzinre hivatali autójával Kövér László, az Országgyűlés elnöke – derült ki abból a közérdekű adatigénylésből, amelyet még szeptember közepén adtunk be a parlamenthez, ám választ csak most…..
Subba A nap képe 2012.10.25 13:09:02
vereskoma 2012.10.25 13:43:43
Hihetetlen ötletekkel nap mint nap találkozunk, közben pedig ritkán jut eszünkbe, hogy az elsőre őrültségnek tűnő elképzelés előremozdítaná-e a világot. Pedig bizonyos, ma már természetesnek vett ideák a maguk idejében épp olyan képtelenségnek hatottak, mint ma az, hogy…..
KonyhaShotgun Mesekása 2012.01.17 21:51:19
Buék mindenkinek. Volt halászlé is meg lencseleves is, de pont ugyanúgy mint tavaly, csak halászlékocka nélkül a halászlé, a lencseleves csak simán kolbászos volt, semmi eksztra, nem is írok róluk, különben is rég volt kétezertizenegy. Ami most jön a világ legegyszerűbb kajája,…..
Hát egy teljes ebéd született, 4 főre, leves és második, a sütit anyukám dobta a végére, ezért csak említem majd. A leves ötletszerűen csak egy melengető zöldséglevesnek indult, de miközben dinszteltem a hagymát fazékban kacsazsíron és szeleteltem a négy sárgarépát, jutott…..
Hát a csirke az kábé ugyanaz mint ami előzőleg is volt, kivéve egy két apróságot. Nem szalonnakocka zsírján dolgoztam, hanem egy eká kacsazsíron, és a két zöldpaprikát csutkástól már rögtön beletettem, előbb mint a hagymát, hogy szétsüljön és csak kicsit legyen csípős.…..
KonyhaShotgun Pipicici Tökhegyen 2011.11.10 09:21:00
Nem is kéne már írnom hogy szalonnakockák zsírján pirított hagymára dobok csirkemell kockákat, amit nem sózok meg, mert mielőtt a wokba kerül elé rakok két szeletet abból a csak füstöléssel és sóval tartósított császári sonkából amit múlt héten lőttem. Itt a minősítés…..
Egy teljesen vega, ugyanakkor gluténmentes paleolit ebédet sikerült építenem, egészen pórias hozzávalókból. Akit érdekel mi a paleolit az olvassa az előző cikket. Először is kell egy kisebb sütőtök, amit lereszeltem, raktam hozzá három tojást, hámozott szotyit, zabpelyhet, meg…..
Annyira egyszerű hogy ezt nem főzni férfiembernek hihetetlen öngól. Fogsz zabpelyhet, és itt álljunk is meg egy kicsit. Miért zab? Mert van ez a paleolit kajálás, hogy azt egyed amit gigaükszüleid a barlangban, hús, zőccség, gyümölcs, semmi szénhidrát meg búzaféle, mert…..
KonyhaShotgun Lecsó Roájál 2011.07.12 22:07:43
Na itt is lehet igazán magyarosan nem egyetérteni és jobban tudni mindenkinél hogy "a tojásos az igazi, de nem mert én jobban tudom hogy a kolbászos, hülyék vagytok mind mert csakrizzselbazmeg"! Na lépjünk is túl az ezeréves átkon, és lássunk neki az egyetlen igaz…..
KonyhaShotgun Zöldéges Csusza 2011.05.11 21:31:47
Helló halló, minden rendben, de az ember ilyen jó időben inkább iszik mint eszik, és reggelente nincs kreatív gondolat, csak bele a wokba a mindent oszt hadd szóljon! A lényeg a mostaninál az, hogy wokban gyártsunk olyan csuszatésztát, ami már tavaly nyár óta tartja magát a…..
KonyhaShotgun Kelleveles Leves 2011.04.20 20:50:34
A hétvégét különféle becsületsüllyesztő műintézményekben töltve jó ötletnek tűnt még hétfőn egy este a Gödörben, ennek eredménye az lett hogy enyhe takonnyal ébredve kedden inkább forró levesre vágytam mint a szokásos wokker témára. Így lett hirtelen felindulásból egy…..
Egy haverom mondta egyszer hogy blogot írni rohadtul unalmas, van hogy jó, de elég repetitív tud lenni. Na itt a Konyhashotgunon is ez van, mert két kaját is prezentálok nektek, mindkettő wokból, és finom meg minden, de nem érzem hogy ez akkora extra lenne, csak hát ez mégis egy blog,…..
Elsőként leszögezném hogy ezt nem én csináltam, csak apróságokban segítettem, úgyhogy max respekt Rékának a házban, köszi a szuper tippeket, meg az engedélyt hogy közzétehetem, innentől a módszert lenyúltam, és kísérletezni fogok vele. A hozzáállás az ami igazán tetszett,…..
KonyhaShotgun Herkentyű Kapásból 2011.04.04 08:09:12
Már régóta szemeztem a mélyhűtőben várakozó polippal, és ezen a vasárnapon jött el az idő hogy kirántsam a jeges sötétségből és értelmet adjak létezésének. Egy ideje vettem, ugyanannyiba kerül mint a csirkemellfilé, viszont négyszer annyi a fehérje benne, szóval ez…..
KonyhaShotgun Zöldséges Müzli 2011.03.27 15:06:11
Bocs a szünetért, de a Szakítás Utáni Halál Völgyét jártam az elmúlt hetekben, és élni sem volt kedvem, nemhogy főzőcskézni. Viszont a rendelős kaja továbbra sem éri meg, és még mindig nem érzem hogy lelket is főznének bele, úgyhogy feltámadtam. Így született az alábbi…..
Igen, ez egy két menetben zajlott cucc, az első a gyártási folyamat során lett elbénázva, hiába volt kiváló minden hozzávaló, szóval ezt nem hagyhattam annyiban és a tapasztalatok fényében újraértékelve elkészült az updatelt verzió. De csak szép sorjában. Wok. Szalonna. bele…..
KonyhaShotgun Csiken India 2011.02.09 21:58:57
A múltkor nem sikerült a csirkét édes körettel összehozni, újabb próbálkozás, ezúttal sikeres. Margarinon, nem szalonna- vagy libazsíron, mondom margarinon megpirítjuk a csirkekockákat. Ízlés szerinti mennyiségű felvagdalt aszalt szilvát és sárgabarackot is tolunk bele, és…..
A vasárnapi ebédet én prezentáltam most hétvégén, igyekeztem biztosra menni, a sütőtököt például ki is hagytam a cuccból, majd magamnak. A dolog annyi hogy a wokba szalonnazsíron üvegesítettem hagymát, (erre hamarosan kitalálok valami rövidítést, mert úgy tűnik ez az alap…..
Libazsíron kockára vágott hagymát üvegesítünk wokban, majd rádobjuk a csíkokra szabdalt tofut, és egy kis fej káposztát hajítunk az egészre, meg egy konzervnyi egész paradicsomot. Nagyjából kész is. A paradicsom miatt gondoltam jó lesz az oregano bele, ezért tettem is. De a vége…..
Egy kedves cimborám töltötte be a 30-at mostanság, és elhatároztam hogy a konyhashotgun szállítja majd a laza kiló lekváros buktát, meg valami sósat a bulira. A helyzet viszont úgy alakult hogy annyira másnapos és kialvatlan voltam hogy a pogácsa vagy mi már nem is kerülhetett…..
Két csirkecombot csákányoztam ki a mélyhűtőből, és két többnapos, hátizsákból szüretelt almát szeleteltem alájuk a hőálló tálba némi gombával és egy répával. Szerintem passzol, a répa és alma mindenképp, a gomba és répa szintén, a gomba és alma megint okés, szóval…..