Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hegylako

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Hegylako 2012.09.03 12:08:43
Kedves László!

Meglepetten olvastam munkaerő keresési tapasztalatait.
Bár feltételezem, hogy minden szó igaz abból amit leírt, azért mégsem kellene ebből messzemenő következtetéseket levonni a magyar munkaerővel kapcsolatban.

Egy picit meglepőnek találom ugyan, hogy egy IT-s állásra svéd és spanyol emberkék jelentkeznek (tudniillik ez az az két nép aki még otton is lusta dolgozni, az IT-hez meg semmit nem értenek), de eliszem hogy így volt.

Azt viszont nem értem, hogy miért lepődik meg azon, hogy egy magyar IT-s nem akar Ausztriába költözni. Az IT terület az egyetlen (a bankszakma mellett), amit Magyarországon is megfizetnek. Mért költözne akkor el bárki és hagyná itt a "családot/gyereket/macskát", és főleg mért tanuljon meg emiatt egy idegen nyelvet? Ha jól sejtem Ön is az IT szakmában dolgozik, így pontosan tudja, hogy az ő agyuk teljesen másképp működik, nem igazán van nyelvérzékük. Egyetemi barátaim közül vagy huszan voltak számítástechnika szakon és egyik sem tud a kötelező angol kifejezéseken kívül semmit idegen nyelven, mert egyszerűen nem áll rá az agyuk.
A másik ami meglep, hogy Ön is magyar, ennek ellenére ilyen előítéletei vannak a honfitársai iránt, amit EGYETLEN álláshirdetésből vont le.

Hadd mondjam el kedves László, hogy jómagam 2 egyetemi diplomával és angol-francia nyelvtudással jelentkeztem osztrák szállodákba TAKARÍTÓNAK a téli szezonra. 440 szállodába adtam be a jelentkezésem és sehova nem kellettem, olyan szövegekkel utasítottak el, hogy "nincs tapasztalatom". Ugyan, mi a fészkes fenének kellene tapasztalat a porszívózáshoz vagy a WC pucoláshoz???? Azt is váállatam, hogy ha felvesznek, két hónap alatt bőven megtanulok alapfokon németül (ennyi idő volt még a szezon kezdetéig), de ez sem érdekelte őket.

Most akkor ezekután én írjam azt hogy akkor többet nem keresek Ausztriában munkát, meg hogy az osztrákok bunkók?

Mielőtt jelentkeztem volna az állásokra, minden hírekben azt hallottam, hogy az osztrák szállodai munkaerőpiacról 30.000 fő hiányzik és hogy a sógorok azt remélik, hogy főleg magyarok fognak jelentkezni ezekre az állásokra.
Ezekután nem kellettem nekik mert nincs tapasztalatom. Hát akkor menjen oda a svéd meg a spanyol takarító, ők híresek arról, hogy ilyen munkát fognak végezni (mint ahogy azt már korábban is említettem, ők imádnak dolgozni).

Folytatván a történetet mindezek után Londonban kötöttem ki, ahol 1 hét alat állást találtam. De persze mint "kelet-európai" munkavállalót jól kihasználják itt a magyarokat, heti hat nap munka, szabadságot akkor vehetek ki amikor már mindenki más kivette (magyarul akkor amikor van szabad hely, majd kb november vagy január táján) ha pedig nem veszem ki és felmondok, akkor nem fizetik ki.
Példám nem egyedi, sajnos mindenki így tekint a keletről jött munkásokra, így nem csoda, hogy nem mernem a magyarok mozdulni, még akkor sem ha beszélik az adott ország nyelvét.

Ezek a hírek persze hamar eljutnak haza, és ezekután nem csoda, hogy egy olyan álláshirdetésre, amit Ön adott fel ("mindent fizetünk, nem kell semmilyen papír a végzettségről...") nem dőlnek be a magyarok, mert rosszat sejtenek! Sajnos...elég sokszor átvertek már minket a történelem folyamán...

Megkérem hát szépen, hogy ne alázza a magyarokat, mert bár van hibájuk bőven, de azt, hogy nem akarnak bedőlni egy álláshirdetésnek az nem mondható annak!

Üdv,
Hegylakó
MÁV-figyelő Vasúti szakmai topic 2008.03.13 00:00:00
A BKV-figyelőn már megszokott szakmai-topic megérkezett a MÁV-figyelőre is! Ebben a bejegyzésben felteheted vasúttal kapcsolatos kérdéseidet, megoszthatod észrevételeidet és megválaszolhatod a többiekét...
Hegylako 2009.05.17 13:57:01
@Ákibard!:

Sziasztok!

Ezt nem igazán értem, ugyanis a rendező mellett már pont jobboldali a közlekedési rend (az alagút előtt/után keresztez a vonat)
És azt sem értem még, hogy ha már ilyen itt a közlekedési rend, akkor miért van az hogy néha mégis a jobb vágányon megy végig a vonat?

Van még egy kérdésem: az alagútban miért nem találkozhat két szerelvény?

És még egy, ez nem konkrét pályához kötött: hogy működik az automata vészleállító rendszer? Ha átmegy a mozdony a vörös jelzésen, akkor elveszi az áramot a rendszer a felsővezetékből???

Előre is köszi a válaszokat!:)

Üdv
Hegylako 2009.05.27 12:02:51
@budaf(u)ck:

Az automata azt mondja be, hogy: "ÉRD ALSÓN ÁT MARTONVÁSÁRRA....ÉS MINDENHOL MEGÁLL"

És ez így is igaz, csak sajnos elég szerencsétlen az a helyzet, hogy Budafok-Belvárosig együtt fut két, egymástól teljesen független vonal, és ez sokakat megtéveszt.

Ezért lenne jó, ha beszámoznák az elővárosi járatokat, akkor könnyebb lenne azonosítani őket...