Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mertaera

109 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziszi és Terka blogja Szieszta 2009.05.30 21:46:00
                                        ..
 Mozgalmas harmadik év áll mögöttünk, tele fontos mérföldkövekkel: megtanult beszélni, majdnem szobatiszta ( na jó, kakilni a gatyába szeret), született egy tesója és ismét túlélő volt.A mindennapokban a legfontosabb változás, hogy üdvözölhetjük ÉN-t, vagyis teljes…..
Sziszi és Terka blogja Gyerekszáj 2012.01.17 22:14:00
 Mikor két évesen még egy kukkot sem volt hajlandó kimondani, elgondolkoztunk a fejlesztő pedagóguson. Nos, most apa azt tanácsolta, hogy keressek egy visszafejlesztő pedagógust. Gyakorlatilag egész nap nyomja (ha csendben van, akkor vagy vásottkodik, vagy bekakilt). Beszélgetni…..
..
Sziszi és Terka blogja Gyurka 2011.10.10 14:33:00
 A fényképmemóriája és a zsigerből jövő zokni-elutasítás miatt hívjuk így Sziszit. Tegnap végképp rászolgált erre a névre, mert két és fél évesen megírta élete első versét:"Zöld béka brekeke, Fingi vonat fekete" ..
Sziszi és Terka blogja Iskolásos 2011.10.05 21:58:00
 Sziszi és Terka minden dolgával rettenetesen körülményes vagyok. Különösen igaz ez, ha a majdani formális oktatásukról elmélkedem.Bár, még nem aktuális a téma, mivel csak öt éves korában tervezem oviba engedni, belinkelek egy gondolatébresztő cikket a témában, mert ez…..
 A sors fura fintora, hogy éppen velünk történt meg a nagy eset, akik annyira vigyáztunk és elővigyázatoskodtunk, hogy még az áentéeszt is felbőszítettük a halasztott oltásainkkal, új dokinénit kerestünk, aki partner az oltáskivezetésekben, és sűrű kereszteket vetettünk…..
Sziszi és Terka blogja Négyesben 2011.06.25 18:12:00
Végre itthon, négyesben.Terka június 20-át választotta kibújási napnak. Két hét kórházazás után aznapra kicsit megborult a kedvem. Ijesztgettek az NST eredményeivel, mert össze-vissza szívhangot mutatott (mivel úgy mozgott, hogy nem tudta lekövetni a gép) infúzióztak, hogy…..
A cím nem tőlem van, Sziszi dicsekedett ilyenformán az Attilának, mikor megkérdezte tőle, hogy miért vagyok kórházban. Bár így lenne! Pedig csak elővigyázatosságból kellett befeküdni a 38. héten. Igazából nem történt semmi, amíg bent voltam, ott még a jóslófájások és…..
 Múlt hét szerdán végigmásztuk Kalocsát a petis könyv miatt, ami Nimród névnapja óta okozott szívfájdalmat. Már akkor éreztem, hogy valami nem oké, mert iszonyatosan fájt a szeméremcsontom, nehezemre esett járni is. Délután bementünk a kórházba, azt reméltem, hogy…..
Sziszi és Terka blogja Beszél 2011.04.28 21:55:00
 Eddig nem volt a szavak embere, most azonban változott a helyzet. Egész nap be nem áll a szája, minden tevékenységét édes hangján kommentálja.Utálom ezeket a ma divatos kényszerű babafejlesztéseket, de azért bennem motoszkált, hogy talán mégis meg kellene mutatni…..
 Az elveket hamar feladja az ember, vagy legalább is rugalmasan változtatja, ha a helyzet úgy kívánja. Különösen igaz ez, ha nevelési elvekről van szó, hiszen egy akaratát mutogató, hisztis gyerek, vagy egy könnyes szemecske gondolkodásra készteti még a legelszántabb szülőt…..
Sziszi és Terka blogja Újrázás 2011.04.12 23:38:00
 Van harmadik műtéti időpontunk, mivel a költészet napján, t-1 nappal az operáció előtt meggöthösödött. Ez a betegség szintén szóra sem érdemes, hurutosan köhög és egy éjszaka enyhe láza volt (amivel mindenféle gyógyszer nélkül sikeresen megküzdött), de ahhoz éppen…..
 Szerintem Sziszi az egyetlen gyerek a földön, aki úgy lett Thomas fan, hogy nem is néz tv-t (nem azért, mert sajnálom tőle az élményt, hanem egyszerűen károsnak tartom többek között ezért ) Nimródnál találkozott először a gőzmozdonnyal. Egy kb. 5 cm-es felhúzható kis…..
 Vagyis csak halasztva, április 12-re. Takonykórság miatt nem altatják. Egyébként szóra sem érdemes a náthája, csak folyik az orra és elalvásnál dártvéderes hangokat ad ki...
Ahhoz képest, hogy délre vonultunk, meglepően zord időjárásba érkeztünk. Jó nagy hó volt Sziszi legnagyobb örömére. Nem tudom, hogy ez adta-e a jó hangulatot neki, de tény, hogy soha sehol nem oldódott még fel ilyen hamar. Fesztelenül közlekedett a lakásban, barátságos,…..
 Nem foglalkoztunk nagyon a dologgal, mert kicsi is volt, ritkán is jelentkezett, vártuk, hogy elmúljon. Doki néni felvilágosított bennünket, hogy ne nagyon várjunk semmire, mert ez nem fog magától elillanni, jó lesz minél hamarabb túl lenni  a második műtéten!A Bókay…..
Sziszi és Terka blogja Két éves 2011.01.28 22:23:00
Tudom, hogy minden szülő így van vele, de biztos, hogy a miénk a legszebb, legokosabb, legügyesebb, legaranyosabb gyerek a világon. Nem tudom, hogy mi jót csinálhattunk előző életünkben, hogy ilyen jutalmat kaptunk, de minden nap hálát mondok érte. Két év alatt 81 centire és…..
Sziszi és Terka blogja Mimóza 2011.01.25 22:37:00
 Neki van a világon a legszebb lelke. Nagyon kell vigyázni, hogy mit mondunk.Tegnap rátette a kutyáját a konvektorra és szóltunk neki, hogy az nem igazán jó, mert megég a kutya feneke. Erre keserves sírásba kezdett és 10 percig kereste a megoldást, hogy segíthetne a fájós…..
Sziszi és Terka blogja Gólyahír 2010.12.16 20:30:00
 Mivel már vége az első trimeszternek és vele együtt a rosszulléteknek, hányingereknek, álomkórságnak, ezért ideje, hogy itt is közhírré tegyük: tesó lesz!Ez a várandósság meglepően jól és zökkenőmentesen kezdődött. Orvoshoz nem igazán járkáltam, tanulva Sziszi…..
mertaera 2010.12.24 18:28:14
@vasszűz: Köszönjük! Hétfőn lesz internetünk otthon is, benézek majd!
Sziszi és Terka blogja Puszi 2010.10.22 22:36:00
                                                                                   …..
 Part oneEzek mind természetes állomásai a kisgyermeklétnek, de most, hogy ilyen-olyan elfoglaltságaink miatt igénybe kell venni mégis a szívem szakad meg. Párás szemmel révedezve gondolok rá, hogy mi van, ha eszébe jutok és nem talál, ha megijed valamitől és nem lesz kihez…..
Sziszi és Terka blogja Dudla 2010.08.12 22:28:00
 Mikor megszületett, a kórházban a jószándékú, ámde kissé túllihegős és dilettáns nővérkék már az első nap egy bimbóvédőt lebegtettek felém, amit aggódóhormonoktól telített kismamaagyú énem el is fogadott. Féltem, hogy éhen hal, meg egyébként is kishitű voltam a…..
 A házeladás, költözködés, anyuéknál csövezés időszaka nem igazán kedvezett egy nyaralás megtervezéséhez és kivitelezéséhez, de ha most nem, akkor idén már nem lesz időnk egyáltalán erre. Úgy volt, hogy Olaszországba megyünk, de az nem jött össze és mivel én…..