Regisztráció Blogot indítok
Adatok
forter

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
24 kockás, magyar sor jön a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből! A milleniumi évtől a II. világháború végéig utazunk ma. A fotók jó részét digitálisan javítottam, méretük jellemzően kicsi, és többük nehezen látható volt. 1896. június 8. Milleniumi díszmenet a fővárosban..
forter 2022.06.12 00:22:07
Sziasztok! A mai Érdekesben már nem hívom kedvencnek a kiemelt képet, mert több olvasó nehezményezte hogy nekem hogy lehet kedvencem ez vagy az a szomorú téma. Mivel nincs kedvem a kommentszekcióban mindig elmagyarázni az index címlapról egy-egy alkalommal beszédülő futóbolondoknak, hogy ez egy…..
forter 2021.06.27 23:22:42
@Snake: ó, ez milyen szerencsétlen eset....
Az évszám nekem is meglepő, de hiszek a Tűzvédelem folyóiratnak :)
Különösen, hogy most utánaolvastam: a sprinkler több mint 200 éves találmány, 1812-ben telepítették az elsőt (Londonban). wow.
Így az 1930-as amerikai mintairoda már nem is annyira rendkívüli, legfeljebb csak innen nézve :)
Néha jó elmerülni a régi idők videóiban, főleg, ha azokon az akkor még szebb időket látott zenekarok akkor csúcson lévő tagjai jammelnek egy nagyot. Na, nem mintha a Deftones, vagy az Incubus tagjainak ma is komoly megélhetési gondjai lennének, de a 2000-es évek eleje (jelen videóban pontosan…..
A '80-as/'90-es években készült horror-, sci-fi és akciófilmek kedvelt húzása volt, hogy egy-egy jól ismert rock- vagy metalbanda a stúdió vagy a rendező felkérésére írt külön egy-egy kislemezdalt: optimális esetben ez nyertes szituáció volt mindkét fél számára, hiszen külön marketingkampány nélkül…..
Ben van Meerendonk fotói csaknem három évtizedet ölelnek át Amszterdam mindennapjaiból. Ezekből válogattam ki a legfurcsábbakat, harmincegy képet. 1952. augusztus. Istentisztelet ágyban fekvő kórházi betegeknek..
forter 2019.10.08 14:06:14
@RealCorpus: és tényleg, és tényleg.
Akkor viszont: A hátizsákos/onbus képen a bringán dinamós világítás és hátsó váltó is van. Már 1953-ban!!! Vaó!
:)
Akik még esetleg nem alszanak, és szeretnének olvasni valami hátborzongató, de érdekes sztorit a természetből, azok számára egy kis esti mese következik. szerző: Újvári Zsolt A bőrfutrinka elindult szokásos éjszakai portyájára, hogy lakmározzon egyet a frissítő áprilisi eső után ezrével előbújó…..
forter 2019.05.21 20:43:35
A Frayle The White Witch EP-je tavaly számomra az év egyik legjobb debüt anyaga volt. A zenekart azóta is nyomon követem, és rendszeresen hallgatom. Eszméletlen számomra, hogy mennyire megtudnak babonázni, pedig nem vagyok nagy rajongója a női vokáloknak. A zenekar most egy teljesen új…..
forter 2019.04.04 12:54:29
1902 körül. Többszintű vasúti kereszteződés, Berlin Anhalter Bahnhof, Németország..
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
Adrienne Salinger fotós a kilencvenes évek elején az amerikai nyugati parton - Seattle-től Los Angelesig - fotózta végig az átlagos tinédzserek szobáit lakóikkal együtt. Érdekes korképet láthatunk a húsz évvel ezelőtti tinikről és közvetlen környezetükről, amiket maguk alakítottak...
Baráti, ismerősi és saját ingatlanügyek során összegyűjtött, csupa megtörtént sztorit tartalmaz a lista: Akkor is felhív, ha odaírod a hirdetésed végére: Ingatlanosok ne hívjanak És többnyire a vasárnapi ebéd utáni alvás alatt hív Nem is egyszer hív fel, hanem egymást követően többször Majd…..
forter 2016.09.01 15:58:47
1. Nem szabad ingatlanost fogadni. Manapság, az internet világában tényleg csak az idősek, a távol lakók és az idióták nem találják meg maguktól a megfelelő házat vagy vevőt.
2. Az ingatlanos érdekei nem azonosak sem a vevőével, sem az eladóéval, bár inkább a vevőéhez állnak közelebb: minél gyorsabban, ha kell, akár olcsóbban is eladni a pecót.
3. A vevő-ingatlanos érdekellentétből (jutalék) fakadóan egészen abszurd helyzetek is mindennaposak: szerencsétlen érdeklődő a megtekintés 1. percéig nem is tudja pontosan, hol van az ingatlan. Egyik érdeklődésem alkalmával nagy nehezen kihúztam a szimpatikus szakemberből az utcanevet, aminek hallatán egyből vissza is vontam az időpontkérést, erre még neki állt feljebb, hiszen ő már beszélt a tulajjal...
4. Alkudozott már valaki közvetítőn keresztül? Kész röhej: hívom, hogy 10et adok. Oké, hívja a tulajt. Visszahív, a tulaj szerint 13. Mondom 11. Oké, hívja a tulajt. Visszahív, tulaj szerint 12. Erre én: 11,5. Oké, hívja a tulajt. Visszahív, a tulaj elfogadta. Erre én: szuper, de hitel is lesz, várni kell egy hónapot. Oké, hívja a tulajt...
5. Tisztelet a kivételnek rengeteg a kókler köztük. Volt, hogy sorozatban 2x is rossz időpontban várt a helyszínen az ügynök, és persze, hogy én voltam a hibás. Profibb irodák sms-t küldenek a megbeszélt találkozóról.
6. Mivel félnek, hogy kikerülik őket (és a kísérgetésen kívül más hozzáadott érték nem lévén a találékony magyar ember miért is ne kerülné ki őket ha lehet) megtekintési nyilatkozatot íratnak alá, amiben nem burkolt fenyegetésekkel traktálják az érdeklődőt arra az esetre, ha direktben venné fel a kapcsolatot az eladóval. Erre a papírra pedig olyan személyes adatokat kérnek ráírni, amit egyszerűen normális ember nem ad csak úgy ki mindenféle jött-mentnek. Egyszer az egyik ügynök nagyon felkapta a vizet, amikor kijelentettem, hogy szig.számot, adószámot (!!) egyebeket nem vagyok hajlandó megadni, úgyhogy azóta csak simán fals adatokat írogatok be, sőt gyakran eleve fals névvel érdeklődök.
7. Jelenleg éppen árulok és keresek is, nem először egyiket sem. A keresés hagyján, bár hogy ugyanarról az ingatlanról hány, hányféle és milyen szintű hirdetéseket látni a dedós képmanipulálási trükkökkel (festékhibák, szőnyegfoltok eltüntetése, kilátás felturbózása....) megspékelve, azt inkább hagyjuk. Szóval a 2 napos hirdetésemre eddig 3 valós érdeklődő, és vagy 30 ingatlanos jelentkezett. Volt, hogy ugyanattól az irodától többen is hívtak. Túl sokan vannak, és mind az én ingatlaneladásom oldalvizén akar keresni. Lófaszt.
8. Mivel túl sokan vannak, a legkülönfélébb trükkökkel erőltetik rá magukat az eladóra. Fent már írtatok párat, a legaljább, amikor vevőként mutatkozik be. Eleve, milyen ember az, aki egy üzleti kapcsolatban hazugsággal nyit. Mindet elzavartam az anyjába, aki ilyet csinált.
9. A 3 %-os jutalék brutális. Egy 33 millás háznál ez már közel 1 millió Ft!!! Egyébként egy nagyobb értékű ingatlan közvetítése miért drágább? Egy döglődő észak mo-i zsákfalu 3 milliós, évekig hirdetett kertesházát nehogymár ugyanannyi meló eladni, mint egy ugyanennyit érő garázshelyet egy Pest belvárosi mélygarázsban! Miért nem az ingatlan eladhatósága alapján határoznak meg fix árat?
Megmondom: mert akkor érteni kellene hozzá.

Bocs, hosszú voltam.
forter 2016.09.01 19:38:09
@mákospacal: de ha a gyakorlat úgy akar működni, hogy a vevő beazonosítja a tulajt, és vele diskurál, a tulaj meg ebben partner, akkor miért akartok mást erőltetni? Kérjetek pénzt profi hirdetések gyártásáért a tulajtól, segítsetek belőni az árat, és slussz, mindenki jobban jár. Mert erre szerintem pont lenne szükség, mégse így működik.
Az információáramlásban plusz lépcsőre, kísérgetésre az égvilágon semmi szükség nincs.
(Az érdeklődők szűrése megkockáztatom, bullshit, vagy legalábbis nem hiszem el, hogy egy közvetítő bárkinek nemet mondana.)

Továbbá jelenleg ha ugyanarról az ingatlanról a tulaj hirdetésén kívül fent van ugyanott még 20 másik a hiénázó közvetítők által, és csak a szerencsén múlik, melyiket találja meg az érdeklődő, akkor tényleg nem értem, hol a szerencsés közvetítő hozzáadott értéke, és mire fel az a nagy szájhabzás, ha mégis megkerülik.

Nem mondom, hogy halál az ingatlanosokra, mert tudok esetekről, ahol kellett, és kifejezetten ügyes és hasznos is volt. De az átlag lakóingatlan kompetens magánszemélyek közötti adásvétele esetén egyszerűen felesleges, sőt a taglalt könyöklés miatt inkább ártó a jelenléte.

A nem kért szolgáltatás ennyire erőszakos tukmálása, ez a nyomulás pedig sok emberben (pl. jómagam) olyan erős ellenszenvet generál, hogy inkább felvállalom, hogy kevesebb helyen jelenik meg a hirdetésem, de akkor sem, ingyen sem engedek be ingatlanost a házamba.
Emlékeztek még arra, amikor 1000 zenész összeállt, és eltolták a Foo Fighterstől a Learn To Fly-t, hogy a városba csábítsák Dave Grohlékat. Grohl bácsiék annak rendje és módja szerint el is mentek Cesenaba és adtak egy koncertet, ha már ... Valószínűleg - ismert okokból - a…..
Jó eséllyel már sokan várjátok Corey Taylor megjelenését a legendásan szörnyű Sharknado széria következő részében, mely a nem olyan áldásos keresztségben a Sharknado: The Fourth Awakens címet kapta az alkotóitól. De biztosan sokan tudjátok, hogy nem ez az első alkalom, hogy egy metalénekes komolyabb…..
Azt mondja Lukács Laci Tankcsapda-frontember, hogy a Köpök rátok című új daluk mindazoknak szól, akik az elmúlt években megvádolták őket azzal, hogy már nem olyanok, mint régen, meg hogy eladták magukat. Mindezt a dal klipjéhez tartozó werkfilmben nyilatkozza (alább látható) sok…..
Belsőség A Ponton bosszúja 2014.01.16 10:16:35
Egy barátom sztorija, mellesleg két állólámpás Mercije és egy Fecskéje van. Alapvetően egy hétköznapi életben szupernormálisnak tűnő egyed, aki titokban Mercedes-harácsoló elmebeteg, orvos nem látta, Pontonja nem volt még. Mostanában épp lakást újít fel. Rövid a sztori.…..
Ahogy azt már ebben a posztban elmondtuk, a Blind Myself nem ad ki egy konkrét nagylemezt, hanem több adagban, hármasával mutatja be a közönségnek a friss dalait, ráadásul mindegyikhez készítenek videót is. Az előző adag premierje itt volt a Lángoló Gitárokon, úgyhogy folytassuk…..
Apám mesélte, hogy náluk gyerekkorában - egy szegény angyalföldi munkáscsaládról van szó a háború utáni évtizedekben - téglát kellett a vécétetőre tenni, hogy ne jöjjön föl a patkány. Mielőtt az ember felhajtotta volna, illedelmesen bekopogott, hogy most ő jön, a…..
Próbálták és próbálják majd százan átlépni, talán a stopper is mást mutat majd néhanapján, de ha a kialszanak majd a lámpák és elkezdődik a film, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem a nézőtéren ülünk majd. Mert a 911-es nem vetít, a 911-essel mi vagyunk a szereplők.…..
Barcelona előtt kétszáz kilométerrel tragikus hirtelenséggel megszűnt a fehér Charade hajtása. Egyszer csak felpörgött a motor, és eltűnt a nyomaték. Először a váltóra gyanakodtunk, mert már reggel óta volt némi olajcsöpögésünk, de úgy tűnik, a kuplung lesz az. Hajnali…..
Olvasói ötlet volt, amit kicsit továbbgyúrtam. Remélem, szeretni fogjátok az új rovatot, és aktívan hozzá is raktok. Ricsivel közösen visszük, ezt is mindjárt kifejtem. A Válogatáskazi nevű (igen, direkt ilyen kínos a a neve) akció akkor jutott eszembe, mikor már sokadjára…..
forter 2010.07.27 10:43:20
@Eliathen: :)
érdekes, h a legtöbb ember körülöttem elviselhetetlennek tartja, engem viszont kifejezetten nyugtat. kb olyan, mint amikor először hallod a tankcsapdától lopott könyveket tizenévesen. van benne erő, de lassan ereszti le a gőzt, nem akar fejbe rúgni, vagy ilyesmi. sztem hatalmas zene.
monoton tevékenységhez, pl autózáshoz ideális
Peske világgá ment 7. nap 2010.06.19 07:25:00
Na, tegnap reggel végre tényleg megjöttek a csirkék, így elkezdődött a munka. Először ugye bekevertük a takarmányt, ami 1-2 napi adagokban történik, mert olyan meleg van és olyan magas a páratartalom, hogy többet egyszerűen nem bír ki. A keverőben van egy muki, akinek az a dolga,…..