Regisztráció Blogot indítok
Adatok
offshoreceg

150 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A svájci jog értelmében minden cég köteles számviteli jelentést tenni a cégbíróságnak (Svájcban kiterjedtebb feladatkörű Handelsregister). Ez minden kereskedelmi jellegű svájci társaságra vonatkozik, kivéve az olyan egyéni vállalkozókat, akiknek éves forgalma nem haladja meg a…..
Véget ért a The Walking Dead első évada, hat részt kaptunk első körben a zombihentelésből és drámából, sőt, inkább drámát kaptunk ebben a cirka öt és fél órában, amihez a csoszogás és hörgés adta az alaphangot. Spoileresen folytatjuk, óvatosan a klikkolással. Ez nem az a…..
Mi van, ha maga a nagy cél egy félreértésen alapul? Ha a bankrendszer áhított összeomlása nem a szép, új világot, hanem a nyomort hozná el? Már megint egy forradalom. Már megint a Nyugat végét vizionálja valaki. Ja, és megint a bankokkal kezdené. Az pedig már teljes véletlen,…..
Lázár és Rogán javaslata szerint büntetlenül haza lehetne hozni a külföldi és offshore-pénzeket. Pedig éppen a kormány tevékenysége emlékeztet mindenkit arra a régi tapasztalatra, hogy ebben az országban a vagyonok nincsenek biztonságban. A hét elején Lázár János és Rogán…..
offshoreceg 2010.12.01 12:52:18
Megoldások:
1. Aki nem csalt adót, hanem tisztességesen megszerzett pénzét akarja biztonságban tudni annak Svájc. Nagyon jó bankszámlákat lehet nyitni már 1000 euró kezdő betéttől. A büdös életben ki nem adják a pénzét, nevét, adatait.
2. Ha igazi kurucos lendülettel akar beinteni a sarcolóknak, akkor svájci biztosítási kötvény. 3 év csönd után elvehetetlen és annyi hozama, hogy évről-évre megdöbben az ember.
Svájccal kapcsolatban annyit, hogy oda pénzt betenni kell, nem pedig kölcsönkérni. Azt hiszem ennél régebbi banki bölcsesség nincs is, 3x hurrá a hazai pénzembereknek, hogy ezzel szembe irányították a fél országot.

Teljes és totális biztonság: Hongkong és Szingapúr. Nagyrabecsült és hatékony gazdaságok, biztonság, és ki nem adják az ügyfél pénzét, kilétét soha. Amit fontos tudni, akár Svájcról, Hongkongról vagy Szingapúrról van szó.:
Nagyságrendileg egyik sem drágább egy otthoni számlánál. Biztos, hogy sokkal, de SOKKAL nagyobb kamatot adnak. Mióta van online banking, minden rögtön intézhető, pontosan egy gombnyomással.
És még fontos azt is tudni, hogy nem hazafiasság kérdése egy külföldi bankszámla, hanem kockázat megosztás. Ha valaki elmegy nyaralni, akkor a készpénzt a nadrágja két zsebébe rakja, ha ellopják az egyiket, akkor megmaradjon a másik. Nem törvénytelen, nem csalás. És akkor még nem is szóltunk arról, hogy akinek van vmilye külföldön az sok lépéssel közelebb van egy sor lehetőséghez, amit csak meg kell ismernie és felhasználnia.
Első látásra úgy tűnik, nincs min gondolkozni, engedni kell a zsarolásnak és azonnal át kell lépni az állami nyugdíjrendszerbe. Mi azonban nem vagyunk ebben olyan biztosak. (Fotó: regionaplo.hu) A múlt hét óta tudjuk, hogy akik magányugdíjpénztári tagok maradnak 2011.…..
offshoreceg 2010.11.30 08:11:00
@Lord_Valdez: Hát, ha a mostani magyar nyugdíjasokat nézzük, akkor be kell vásárolni egy svájci életbiztosítási kötvényt, az tuti. Külföldi bankszámlája meg mindenkinek van már, kell a szlovák/belizei céghez, meg az online pókerhez.
Az, hogy mennyire jelentéktelen a magánynyugdíj pénztára államosítása nemzetközi, főleg pénzügyi, szempontból, az Economist egyik blogján megjelent poszton érezhető. A szerző szót ejt a kétharmados többségről, az Alkotmánybíróság jogkörének megnyírbálásáról, sőt…..
Néhány fontos tudnivaló arról, hogyan befolyásolja az európai befektetési szabályzás az Ön vagyonának helyzetét. Melyek az offshore bankolással elérhető adókedvezmények? Az offshore bankszámlák használatának legcsábítóbb tulajdonsága az, hogy a bruttó összeget lehet…..
A legfontosabb máltai adókedvezmények: -A részvényesek által fizetett adó akár nulla is lehet. -Az általános társasági adó 35%. -A kedvező adójóváírási szabályok miatt, a holdingok befektetői nem fizetnek adót. -Ugyanemiatt a kereskedelmi társaságok részvényesei mindössze…..
Míg Írországra egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy emeljék a társasági adó kulcsát, addig a svájci kantonok már várják a várhatóan emelkedő adók miatt áttelepülő cégeket. Az adósságait törleszteni képtelen Írországot Németország és Franciaország arra ösztökéli,…..
Egy perui bankszámlanyitás nem egyszerű feladat. Érdemes elkérni a bankból a benyújtandó dokumentumok és a szükséges teendők listáját. Nem árt mindent megtudni a bank szolgáltatásairól.  A perui bankok úgynevezett ITF adót alkalmaznak, ennek mértéke 0.01 százalék…..
A kormányoknak tiszteletben kellene tartaniuk a már megkötött kereskedelmi egyezményeket és megszüntetni a kereskedelmi akadályokat, véli a Google. A Google szerint az információ áramlását akadályozó országok komolyan fenyegetik az internet gazdasági előnyeit. A nemzetközi…..
A két ország befejezte a tárgyalásokat az érvényben lévő kettős adóztatást elkerülő egyezményükről (DTA), amely ezután tartalmazni fogja a közigazgatási jogsegélyről szóló cikkelyt, amely megfelel az OECD nemzetközi adózási szabványainak. A közigazgatási hivatal…..
A céges vagy vállalati offshore bankszámla egyértelműen nagyobb diszkréciót biztosít. Egy magánbankszámla is elég biztonságosnak tűnik, bármelyik olyan országban, amely gyakorolja a banktitok intézményét, azonban van egy nagy gyengesége: A magán offshore bankszámla…..
A Betéti társaságok (Bt/LP) létrehozását a 2003-as Betéti társaságok törvény teszi lehetővé. A seychelle-szigeteki Bt. számos adókedvezményben részesül, például fogadhat külföldön keletkezett jövedelmet, majd ezeket továbbadhatja külföldi partnereknek, anélkül, hogy…..
Svájc volt a nyertese az amerikaiak offshore cégek elleni fellépésének, mert az adóparadicsomok visszaszorítása miatt egy sor offshore cég Svájcba költözött Bermudáról és a Kajmán-szigetekről. A Weatherford Internationalt szerdán vezették be a svájci tőzsdére, miután…..
Az Amerikai Egyesült Államokban alapított (offshore) cégnek mindenképpen szüksége lesz bankszámlára, amelynek megnyitása nem túl bonyolult feladat. Természetesen szükség lesz különféle dokumentumokra, de ezek kéznél lesznek, hiszen szükségesek a cég megalapításához is.…..
   A gibraltári kormány bejelentette, hogy bíznak a győzelemben az Európai Bíróság november 16.-i tárgyalásán. A per azért indult, mert Spanyolország megtámadta Gibraltár autonómiáját a brit adórendszeren belül. Az Európai Bíróság előző ítélete szerint…..
A Svájci Nemzeti Bank (SNB)  8.5 milliárd svájci franknyi veszteséget termelt az év első hónapjában az árfolyamveszteségek miatt. Azonban a bank közlése szerint a nyereséges devizabefektetések, valamint az arany árának emelkedése és az UBS megmentésére létrehozott…..
Paraguayban nincs offshore banki ágazat, ezért általában a külföldiek számára nem túl vonzó a helyi bankszámla megnyitása. Két oka lehet annak, hogy valaki Paraguayban akar bankszámlát nyitni: 1.  Amikor valaki tartózkodási/letelepedési vízumért folyamodik, akkor be kell…..
A hongkongi pénzügyi szolgáltatások államtitkára, Professor K. C. Chan és Luc Frieden luxemburgi pénzügyminiszter adóinformáció-csere (TIEA)záradékkal bővítették ki a két ország korábbi kettős adózást elkerülő egyezményét(DTA). A jelenleg érvényes kétoldalú DTA-t 2007.…..
Csak a svájci magánbankok harmada vette át eddig a határokon átnyúló adócsalás elleni új szabályzásokat. Néhány bank nem látja okát az ügymenet megváltoztatásának, de a legtöbb a nagy bankok tapasztalatait várja, mielőtt alkalmaznák a szabályokat, áll egy most…..
Végre a minisztériumban is elkészült az az Excel-tábla, amelyik összevetette a kiadási és a bevételi oldalakat. Nem lesz 7%-os GDP-növekedés, túl nagy lesz a költségvetési lyuk, be kell valamivel tömni. A Véleményvezér általában rezignáltsággal veszi tudomásul a kormány…..