Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tsimora

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Appleblog Mire jó az Apple TV? 2010.12.16 17:18:00
Egy igen alapos Apple TV-tesztet készített nekünk Ottó, akit a blogon Időmilliomos apukaként is ismerhetünk. Ottó Kaliforniában él, így a szolgáltatások miatt neki nyilván többet jelent a készülék, mint nekünk jelentene. Viszont épp ezért fontos, hogy az ő véleményét…..
tsimora 2010.12.16 20:10:18
Nekem csak az fáj, hogy a QuickTime X nem kezeli az AppleTV-t. Ezért pl. egy AVI fájl megnézése a TV-n csupán az alábbi elborzasztó 13 lépéses művelet után lehetséges, ami könnyen lehet, hogy a konvertálás miatt tovább tart mindt megnézni a filmet a monitoron (angol idézet, bocs):
---
1
Launch the QuickTime Pro program by selecting it from "Start" and the "All Applications" pop-up menu on a PC or by double-clicking its icon inside the "Applications" folder on a Mac.

2
Drag the AVI file that is to be converted into an Apple TV-compatible file onto the QuickTime Pro's icon. The icon is located at the bottom right of the Toolbar on a PC or in the Dock to the left or at the bottom of the screen if on a Mac. Wait as a video window appears on the screen.

3
Select "Export" from the "File" drop-down menu. Rename the AVI file in the "Name" text field at the top of the window that appears (or leave it as is). Select "Desktop" from the "Locations" drop-down menu near the center of the window.

4
Select "Movie to MPEG-4" from the "Export" drop-down menu near the bottom of the screen. Click on the "Options" button to the right of the drop-down menu to bring up a pop-up window.

5
Select "1280 x 720 HD" from the "Image Size" drop-down menu near the middle of the screen. Click the "OK" button to close the pop-up window.

6
Click the "Save" button at the bottom of the screen. Quit the QuickTime Pro program.

7
Download the PC or Mac version of the free iTunes program from the Apple website (see Resource section). Double-click on the file once downloaded. Follow the command screens to install the program onto the computer's hard drive. Restart the PC after the installation is over in order to avoid any complications with the Windows operating system.

8
Launch the iTunes program by selecting it from "Start" and the "All Applications" pop-up menu on a PC or by double-clicking its icon inside the "Applications" folder on a Mac.

9
Drag the converted AVI file into the upper left corner of iTunes. Wait as the file is copied to the iTunes folder on the computer's hard drive--a progress bar at the top middle of iTunes will detail the progress of the copying.

10
Turn on the Apple TV with the Apple remote. Navigate to the "Settings" icon. Select "iTunes Library" from the list of choices presented on a new screen. Select "Pair iTunes Library" on the new screen that appears. Write down or memorize the numbers displayed on the screen.

11
Click on the icon of the Apple TV that is beneath "Devices" on the left side of iTunes. Enter the numbers that were displayed into the text field in the middle of iTunes. Click the "Done" button.

12
Navigate from the "Settings" menu on the Apple TV to "Movies." Select "My Movies" from beneath "Movies."

13
Select the converted AVI file from the list of choices presented in a column on the right of the screen. Press the center button on the Apple TV's remote control to start the video playing.
---
www.ehow.com/how_6928320_play-apple-tv-quicktime-pro.html#ixzz18IqklNit
tsimora 2010.12.16 20:45:21
@Az Időmilliomos Apuka:
Igen, ez a "csak be kell importálni" telik majd' annyi időbe mint megnézni a filmet QuickTime X-ben.
tsimora 2010.12.16 21:04:10
@Az Időmilliomos Apuka:
Itt ülök az iMac előtt, fogom a netről letöltött sorozat epizódot, ami egy "Generic MPEG-4" AVI fájl. A QuickTime játtsza, de az iTunes nem eszi meg, csak konvertálás után. Az iPhone 4-ek készült videót simán csak be kell húzni az iTunes-ba, azzal megy.

Te milyen fájllal próbáltad?
Festéktörténeti mérföldkőhöz érkeztünk: annyi próbálkozás, méricskélés, számítógépes tervezés, laborban elvégzett kísérletezés, áttervezés, újabb kísérletezés majd kettős vakteszt lefolytatása után most úgy tűnik, végre sikerült előállítani az Apple titkos…..
tsimora 2010.12.05 14:12:21
@ambbay:
A "nagy technológiai dobás" már rég megvan: fehér kijelző létezik, lásd e-readerek. És nem szívják le az akksit, mert alapjáraton nem is fogyasztanak

A 2011-es nagy dobásuk, az iBookPad persze hogy fehér lesz, megbeszéltem SJobs-al és megígérte :-)
Ma este érkezik az iOS 4.2, aminek nemcsak az iPad-tulajdonosok örülnek. Ők ugyan rettentően, mert most először jelenik meg a multitasking és a 4-es sorszámú iOS további kb. 100 ficsöre a táblán. Más miatt is érdemes boldognak lenni.Lesz ugye AirPrint, legalábbis az operációs…..
Tartósan kihűlt meleg pasiknak készít egyedi tervezésű koporsót Mike Konigsfeld és Tom Brandl. A homoerotikus ábrázolások a két kölni temetkezési vállalkozó saját kezű munkái. A koporsó díszítését az olasz reneszánsz festészet izmos férfiaktjairól mintázták, és…..
tsimora 2010.11.21 11:34:57
@Anti Anyag:
a libsik már régesrég ráálltak a katkó temetés-bizniszre és multimilliókat kaszálnak rajtuk. Elkéstél, ebben is.
tsimora 2010.11.21 12:42:02
@Goompah:
Katkó=róm.kat., katolikus. Én úgy vagyok ezzel, hogy a temetés-biznisz amúgy is giccses, azt csak a házasság-biznisz múlja felül.

A szexualitás és annak kifejezése pedig minden ember egyéniségének legalapvetőbb eleme. Neked is, nekem is.

A képen lévő koporsó reménytelenül ronda és giccses, ebben egyetértünk.
Korábban már letöltöttem az yxplayert az iPhone 4-esemre, de meglepetésemre élvezhetetlenül szaggattak az avik. Ma viszont letöltöttem a CineXplayert, ami már sokkal jobb élményt ad.Mkv-kat és AC3 fájlokat nem játszik le, ráadásul a gépemen található 6 darab aviból hárommal nem…..
Appleblog Hazudik az iPhone 4? 2010.10.01 15:44:00
Ritka esetek egyike, de olvasói levelet közlünk. Enrico Palazzo megvette első iPhone-ját, és meglepő dolgokat tapasztalt az akkukapacitással. A mobil használatot jelez akkor is, amikor nem használták (persze a háttérben folyó push-t is nevezhetjük használatnak, ha nagyon akarjuk),…..
Az én történetem 2007 tavaszán kezdődött. A megelőző hosszú időszakban folyamatos stresszben éltem, mind munkahelyi mind családi oldalról nagyon nagy nyomás nehezedett rám.   Egy nyilvános helyen voltam a feleségemmel, ahol minden komolyabb előjel nélkül hirtelen…..
app lefika Kínzó kérdés 2010.08.20 16:29:00
         Utálom az Apple saját csatlakozóját, ami az iPodokon és a többi kütyüjén van. Szánakozva nézem a kollégákat, amikor rohangálnak össze-vissza hogy kinél van Apple kábel, mert kezd lemerülni az iPhone-juk (iPhone-ra telik,…..
Nick Rae szerepel a Gucci nemrég megjelent 2010-2011-es őszi/téli kollekcióját bemutató lookbook fotókon. Nekem leginkább a kabátok és táskák tetszenek legjobban, főleg az első képen látható kabát és a harmadik szetten szereplő szürke táska. A fehér nadrág szárával…..
Tegnap a show után már tölthettük az iTunes 10-et, amit Steve Jobs major update-nek nevezett. Lássuk, látszik-e ez számunkra is. (SPOILER: nem)Az új iTunes fő képessége, a Ping, ami tulajdonképpen egy újabb burkolt módja annak, hogy mindenki kövesse Lady Gagát, nem elérhető…..
tsimora 2010.09.02 22:33:53
@Bambalazs:
Mac-en is 32 bites az iTunes 10 az Activity Monitor szerint.
Oké, az eddig biztos, hogy az iPodokhoz valamilyen szinten hozzányúlnak, és a meghívókon látható gitárból állítólag arra lehet következtetni, hogy az esemény az Apple teljes, zenékkel foglalkozó oldalát érinti. Mi más lehet még a tarsolyban, mint az új iTunes.A Lala.com…..
Ahogy azt már írtuk, letelt a négy hét, lezárult a két fordulóból álló iPad-nyereményjáték. Az első körben mi tettünk fel egy kérdést, amire 509 jó megfejtés érkezett - a jó válasz egyébként az Epöl volt. A második feladványt már a Trendmagazin tette fel, ők dobták be…..
A helyzet nem sokban változott. Próbálják a különböző gyógyszerek kombinálásával, elhagyásával a vérképemet helyrerántani. Mindenesetre sok vérkészítményt kapok most intravénásan, és hát jó pár megszokott és kevésbé megszokott gyógyszert szájon át. Sokat nem nagyon…..
Az Apple hivatalos sajtóközleményt adott ki az iPhone 4 antenna-problémáira. A levél lényegét az alábbiakban lehet összefoglalni: 1. Az Apple feldolgozta a hozzá beérkező vásárlói információkat, ezek között voltak megszakadó hívásokról szóló, és a történelem legjobb…..
Ha a Kósa-üggyel kezdődő kommunikációs ámokfutás nem lett volna, a kormánypárt egészen jól zárta volna ezt a hetet. Szokásos hétvégi szavazatösszesítőnkben megnézzük a hét blogposztjaihoz mellékelt szavazások eredményeit. Öt cikkünkből négy kapcsolódott valamilyen…..
tsimora 2010.06.06 22:32:30
@rockee: A végén van a lényeg:
"Riots calling for his resignation further eroded his credibility and he was unable to push through the economic reforms Hungary needed."
Magyarul: " a lemondását követelő zavargások tovább erodálták hitelességét, ezért képtelen volt végrehajtani azokat a gazdasági reformokat, amelyre Magyarországnak szüksége volt."
Most akkor Gyurcsány kúrta el a reformokat vagy mi magunk - a reformok helyett inkább zavargó magyarok?
Varánusz Hazudtunk, bocsesz! 2010.06.06 08:00:00
Konszolidált a gazdaság helyzete, a kormány igyekszik tartani a költségvetési hiánycélt - mondta Csontvázfeltáró Varga Mihály a tegnapi Nagy Csontvázfelfedő Szemináriumon.De az ország helyzete azért bibis, ő maga talált szikkadó hullákat különböző szekrényekben. Össze is…..
Szögezzük le először is: nemzeti együttműködésre szükség van. És tegyük gyorsan hozzá: a nemzeti együttműködés nem épülhet a tagadásra.Orbán Viktor kormányprogramja viszont a tagadásra épít. Többet foglalkozik az elmúlt nyolc évvel, mint az előttünk álló…..
tsimora 2010.05.23 00:19:04
@flort:
Már elolvastam. Csak 87 oldal, másfél óra alatt megvan. Mivel kb. egy sajtóanyag szintjén mozog, igazán nem megerőltető olvasmány - sajnos.
tsimora 2010.05.23 00:36:04
@flort:
Ma ez volt a legérdekesebb olvasnivaló... :-)
Nem szeretem a kormányprogramokat. Olyankor születnek, ráadásul a kormányalakítás ezer más teendője mellett általában kutyafuttában, amikor a győztes még nem ülhetett be a székébe, legfeljebb céljai és szándékai vannak, de igazán körülnézni még nem tudott. Ebből…..
Oké, ez így nem annyira meglepő hír, eddig is volt fehér iPhone, de ezúttal az előlap is színváltós lesz az Apple.pro által kiszivárogtatott képek szerint.De nem is ez a lényeg, hanem hogy ezt a képet hozta össze egy Photoshop-bajnok, amivel az Apple új dizájnja masszívan…..
tsimora 2010.05.21 18:07:44
@tsimora: ja, és úgy következtetek, hogy az üveg miatt kellett hanyaglniuk bármiféle íves, kézbesimuló alatényezőt. Üvegből nem lenne olcsó egy 3G-hez hasonló hátlap.
tsimora 2010.05.21 19:13:33
@Budapesti Brigaderos:
Tudom, még emlékszem a számlára :-)
tsimora 2010.05.21 19:14:24
@nehaiu: nem
 Valami végérvényesen elromolhatott az Apple-nél. Egyszerűen nem tudják már titokban tartani termékeiket a bemutatókig. Ami rosszabb, hogy nem fotók szivárognak ki, hanem maguk a termékek. Először a Gizmodo vásárolt meg egy elvesztett új generációs iPhone-t, majd néhány…..
tsimora 2010.05.20 21:42:43
Gulyásdemokrácia Rövidlátás 2010.05.20 14:24:00
A Parlamentben ma kezdték tárgyalni az önkormányzati választások átszervezését - a Fidesz változtat, és a Fidesz most buta. Nem rossz politikusok pártja, nem olyasmi dolgokat csinálnak, amik vitathatók, egyszerűen buták. Meglepően buták.A rendszer átlalakításának egyik pontja a…..
tsimora 2010.05.20 20:02:17
@Tibike15:
Miből veszed, hogy itt szocik "rínak"? Kizártnak tartod, hogy emberek egyszerűen csak a gondolataikat írják meg?
Viszonylag sokszor kerül kínos helyzetbe a magyarországi Tiszta Korrupciómentes Igaz Turbómagyarok pártja, a Jobbik. Volt a keszthelyi, khm, ingatlanos, aztán a Tiszta Pártnak  éveken keresztül nem sikerült pénzügyi beszámolót írnia, amikor sikerült az is csak…..
tsimora 2010.03.03 18:56:01
@Gyurma73:
ha azon a szinten is beszélsz mint amin írsz, hát... született lúzer vagy