Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alfredo20 (törölt)

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a három induló közül a spanyol CAF adta a legalacsonyabb árat, mások szerint pedig a Skoda - Vagonmas konzorcium volt a fő esélyes, végül mégis a "nevető harmadik", a Siemens és a Newag csapata nyerte a varsói metrótendert. Ezzel eldőlt, hogy ők szállíthatnak 35…..
Gyurcsányt jelenleg azért lehet nyugodtan leírni, mert pont az ellenkezőjét teszi annak, amit egy bukott politikusnak a visszatéréshez tennie kellene. Nem pozicionálja újra magát és tábora sincs. (Fotó: Index) Gyurcsány Ferenc a „100 nap – Becsapott Magyarország”…..
alfredo20 (törölt) 2010.09.13 14:01:14
@noreg: megérteni az Őszödi beszédet? Konkrétan azt mondja benne a Feri, hogy 4 évig nem csináltak semmit. És aztán 2006 után megint nem csináltak semmit, csak pszichopata őrjöngést
Ahogy 2002 nyarán a D-209-es ügy, úgy most a Fidesz bakijai sem érdeklik a szélesebb tömegeket. Ami a véleményformálókat lázba hozza, az a választópolgárokat hidegen hagyja. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Három hónappal a kormány megalakulása után, két hónappal az…..
Véleményvezér A Demszky-titok 2010.08.27 08:08:00
Demszky Gábor titka a gyakorlatilag megfoghatatlan és mérhetetlen teljesítményű főpolgármesteri tisztségben rejlik. (Fotó: Huszti István/Index) Demszky Gábor húsz éves főpolgármestersége most, hogy véget ér, egészen hihetetlennek tűnik. Úgy távozik, hogy még most sem tudni…..
alfredo20 (törölt) 2010.08.27 10:33:36
@hejjoe: légkondis villamosok járnak? asztamindenit! ez aztán nagy dolog! A IX.kerület valóban fejlődött, de ez inkább az ingatlanberuházóknak köszönhető.
Az utak állapotára pedig nem is értem, hogy miért utalsz, hiszen arra még Demszky nagymamája is kiakadna, hogy milyen szar
alfredo20 (törölt) 2010.08.27 10:44:23
@hejjoe: természetesen nem, de ez kb az elvárható minimum. És nem dicsőség, hogy rendbehozták a Bartókot, hanem elképesztő, hogy csak 99-ben vagy mikor hozták rendbe. És a Thököly?? 20 évig macskaköves volt! Ezeket legkésőbb 95-ben már rendbe kellett volna hozni!

Szóval továbbra is várok EGYETLEN olyan eredményt, ami több a minimumnál
alfredo20 (törölt) 2010.08.27 10:50:49
@P.mester: de pontosan arról van szó, hogy egy erélyes főpolgármesternek össze kellett volna fogni a dolgokat és irányítani és szervezni és megegyezni és utasítani és kérni és harcolni meg miegymás.
Ehhez képest egy töketlen idióta volt, aki mindig félkegyelműen üvöltött a Március 15-e téren, hogy" meg kell állítani Orbán Viktor Jelöltjét!".
Rendhagyó bejegyzés lesz, előre elnézést is kérek érte, éppen csak egy gondolat, valamiről, amit nehéz elfogadni. Egyszer a rádióban hallottam valakit arról beszélni, hogy mit is jelent a hazaszeretet. Nagyon megfogott, amit mondott: azt állította, hogy hiába a látványos…..
A miniszterelnök ma ismertette azokat az első lépéseket, amelyek megítélése szerint a „nemzeti együttműködés gazdasági rendszerének alapjainak lerakása” miatt fontosak. Itt van tehát az első Orbán-csomag, mindjárt 29 lépéssel. A suszter maradjon a kaptafánál, ezért…..
alfredo20 (törölt) 2010.06.08 15:48:25
Egy nagy példányszámú bulvárlapban lettem figyelmes egy hatalmas terjedelmű cikkre, mely öles betűkkel hirdette: „A TEÁJA GYÓGYÍTJA A RÁKOT”. Akiről az írásban szó van, az egyik kereskedelmi tévécsatorna rendszeresen szerepeltetett vendége, assoc. prof. prof. h. c. mag. dr. T. Dávid.…..
Ugyanezzel a címmel január végén már írtam egy bejegyzést, azt állítván, hogy „a Jobbik egyéni mandátumszerzéséhez vagy az kellene, hogy az első fordulóban ötven százalék feletti eredményt érjenek el jelöltjei, vagy az, hogy a második fordulóban képesek legyenek a…..
A sors ritkán annyira igazságos, hogy a gazdasági köntösbe bújtatott pártpropagandát 24 órán belül leleplezze, de tegnap ez történt. Járai Zsigmond persze nagyon házhoz ment a pofonért.A Kárpátok Bankárgéniuszának a jelenlegi kormány eredményességéről két lényeges…..
alfredo20 (törölt) 2010.03.11 15:53:04
@78 45 12: és a legnagyobb objektivitás jegyében és a Bajnai kormány "eredményeinek" védelmében ezt is elfelejtette (és a PM jelentése szintén jótékonyan nem tartalmazza az önkormányzatok eredményét):

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=129611

Az idei év második hónapjában 381.9 milliárd forintos hiányt halmozott fel az államháztartás - derült ki a pénzforgalmi szemléletű, a helyi önkormányzatok eredményét nem tartalmazó, Pénzügyminisztérium által délután közölt adatokból. A tárca által az első negyedévre adott 651 milliárdos hiánnyal számolva márciusra 269 milliárd forintos hiányra számíthatunk.
A tárca korábbi jelzése szerint az első negyedévben az egész éves hiány 75%-a jöhet össze. Az első két hónap államháztartási adatai azt mutatják, hogy a teljes évi deficit (870 milliárdos előirányzathoz viszonyítva) közel 44%-a teljesült eddig.

A 2010. évi prognózishoz képest (ami jelenleg 878.9 milliárd forint) a január-februári időszakban a várható éves hiány 40%-a teljesült.
Pilu Kedves Ojbán Viktoj bácsi! 2010.02.01 12:47:00
 Mi itt a Kaposháromszék Utcai Óvodában már nagyon izgulunk a választások miatt. Igaz, mi még nem szavazhatunk, de délutánonként legózás közben mindig megbeszéljük a politikai történéseket. Éppen tegnap mondta a Lajcsika, hogy szerinte tökje szimpi a pártod, de mégsem…..
A pucér lantozás koronázatlan királya az RTL-nek köszönhetően az ország egyik legismertebb agglegénye lett, hetente 1,4 millió néző követi kalandjait a nőszerzés rögös útjain, meg még legalább ennyi a sajtóban megjelenő, "kiszivárogtatott" kamucikkekben, melyek…..
Kettős Mérce Elszopódott drazsé 2009.12.02 10:39:00
Magyarország örvendj! Az elmúlt évek egyik legundorítóbb legcinikusabb politikusa távozott, és önként. Persze még utoljára közölte, hogy a pártpolitika miatt mondott le, szegény csacsifiú. A kézi vezérelt rendőrség nagymestere, aki le tudta váltani a miskolci…..
bodoky A nagy Omninvest-svindli 2009.11.30 11:04:00
Oltatni muszáj, de miért kellene megbíznunk egy olyan cég vakcinájában, amelyiktől használt autót sem vennénk szívesen?..
alfredo20 (törölt) 2009.12.01 12:52:53
@Csülök: erre te hol találtál írást? Én sokat kerestem a WHO oldalán is, és egyetlen szó sincs a magyar vakcináról.
Érdeklődve várom
alfredo20 (törölt) 2009.12.01 13:25:43
@sharak: honnan tudod, hogy a vakcina jó? Ki a tekintélyes szakember? Hol van egyetlen sor is egy külföldi szakértőtől, aki kimondja, hogy jó a magyar vakcina? Tényleg szeretnék látni egy ilyen dokumentumot
alfredo20 (törölt) 2009.12.01 14:30:57
egy cikk a román helyzetről. Összefoglalva: az általunk lesajnált "balkáni" Romániában vettek volna ugyan a GSK vakcinájából, de a világ egyik legnagyobb gyógyszergyártója nem vállalt teljeskörű felelőséget. Emellett nem szeretnének olyan vakcinát, amit nem teszteltek alaposan.
Ehhez képest Magyarországon (amit a csernobili felhők is elkerülnek, meg ahol mindig minden a legnagyobb rendben van, a lakosságot nem fenyegeti veszély) egy arctalan cég teszteletlenül kiszór pár millió vakcinát.
SZóval én nagyon szívesen hinnék, de nem hagyják.

Adriean Videanu egészségügyi miniszter csütörtökön kijelentette, hogy amennyiben nem sikerül egyezségre jutni a céggel, a román gyártmányú oltást használják majd, amely egyelőre azonban nincs letesztelve. A miniszter keresi az áthidaló megoldást, miután a vállalat közölte, hogy nem vállalja a felelősséget az esetleges mellékhatásokért.
Videanu hangsúlyozta, hogy a bukaresti Cantacuzino immunológiai intézet ugyan elkészítette már a román gyártású oltást, de nagyon nehéz önkénteseket találni az oltóanyag tesztelésére.

A kormány a múlt héten úgy határozott, hogy félmillió adagot szerez be külföldről, hogy beolthassa a betegség által veszélyeztetett, 6-15 év közötti gyerekeket.

Videanu nyilatkozata azt követően hangzott el, hogy Emil Boc miniszterelnök azt kérte szerdán a szaktárcától, ne vásároljon vakcinát külföldről, ha a gyártó nem vállalja a felelősséget az esetleges mellékhatásokért. Románia a Glaxo Smith Kline céggel folytat tárgyalásokat. A Mediafax hírügynökség szerint a román aggodalmakat az ébresztette fel, hogy Lengyelország korábban visszamondta a szóban forgó cégtől a megrendeléseket.
Vasárnap népszavazást tartottak arról, hogy betiltsák-e az új minaretek építését az alpesi országban. A nem hivatalos végeredmények szerint a választók 57%-a támogatta a minaretépítési tilalmat. A 26 kantonból mindössze 4 volt, ahol kisebbségbe kerültek az igenek. Eddig…..
alfredo20 (törölt) 2009.12.01 09:44:17
MedIQ H1N1 vizualizálva 2009.11.30 20:25:00
Számos helyen olvashatunk igazán minőségi összeállítást a H1N1 vírusról, de nem mindig van idő több oldalt figyelmesen átolvasni, amikor csak 1-2 kérdésre szeretnénk konkrét választ kapni. Az egyik legjobb adatvizualizáló blog olyan képet közölt, amit hamar át lehet tekinteni…..
alfredo20 (törölt) 2009.12.01 08:46:21
@Nemlineáris: nem egészen. "yearly odds". tehát valószínűleg évre vetítve.
amúgy itt egy link a European Medicines Agencyről, érdekes módon sehol egy szó sincs s magyar vakcináról, konkrétan azt írják, hogy 4 vakcina van, ezeket ajánlják az EU-ban
www.emea.europa.eu/
alfredo20 (törölt) 2009.12.01 09:11:03
@Nemlineáris: OK, reális
Egy ideje már keresi a Tv2 a Mokka új arcát, akivel együtt lehet majd kelni minden szürke reggel, és aki felidegesít minket, hogy a munkavégzéshez megfelelően magas értékre emelkedjen a vérnyomásunk. Úgy tudjuk, sőt azt súgták nekünk, hogy tényleg Friderikusz Sándor az egyik…..
Mit gondol a kedves olvasó, Kovács állítása szerint ki volt az aki méltatta? Az MSZP? Bajnai? Gyurcsány? Medgyessy? Nem. Hanem "...az Európai Parlament biztosokkal szembeni szigorúságáról híres pénzügyi és gazdasági bizottsága." -mondotta a Világgazdaságnak.Persze. Laci…..
alfredo20 (törölt) 2009.10.16 10:15:28
@Pecséttörő: na ne mondd már, hogy egy brüsszeli titkárnő egy magyar komcsival akar összejönni. Lacának esetleg Amszterdami kiruccanásokon lehetett esélye, hogy egy kis potemix után még valamelyik ázott albán lotyó befogadja szánalomból