Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gumirocker

0 bejegyzést írt és 399 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B1 BLOGCSALÁD Kliens – ország 2018.04.09 16:55:49
Tegnap már későre járt, csak arra maradt időm, hogy magamban, szép csendesen búcsút vegyek az összes „ellenzéki” pártvezértől, meg a hihetetlenül vicces és népszerű Kétfarkú Kutyapárttól, majd a búcsút követően ugyanazt tettem, amit ők tettek: lefeküdtem...
Egy ideje gondolkozom azon, hogy írjak erről a témáról. De valahogy mindig az volt bennem, hogy jobb, ha nem ítélkezik az ember, mert ugye nem jár mások cipőében, honnan is tudná, hogy milyen az amilyen.... De amikor már sokadszorra nézem végig a baráti körömben ugyanazt az őrületet, sokszor kinyílt…..
Botkának október végéig le kell mondania - mondta ezt az ember, aki utoljára a mérhetetlen táborral rendelkező Liberális Párt szakértője volt, csak aztán nyilván nem látott komoly karrierívet a szomorkásarcú colos mellett, úgyhogy lelépett. Szóval a hitelesség, mértéktartás és megbízhatóság…..
JogÁsz Szégyen 2013.06.17 12:53:12
Tizenhét évig voltam ügyész. Az „átkosban”. Nem sírom vissza, akkor is volt baj elég. De időközben mintha történt volna egy rendszerváltás. A szocializmusból a kapitalizmusba, az egypártrendszerből a demokráciába. Vagy mégsem? Az én ügyészi éveim alatt már nem voltak…..
gumirocker 2017.08.18 07:41:20
@cinqsous: hát az ott éppen vádat képviselő ügyészt hoznád csak nagyon kellemetlen helyzetbe, aki sok esetben még csak nem is azonos a vádat író ügyésszel. Nem tudnak mit csinálni. Vádat nem ejthetnek az új módi szerint, legfeljebb hivatalos feljegyzést és/vagy jelentést írhatnak, hogy hogyan alakul a tárgyalás és szakmailag mi a véleményük, mint tárgyaló ügyésznek. Ez bekerül az aktába, az utasítást meg megkapják, hogy milyen álláspontot kell képviselniük. Kvázi katonaság. Magánvéleményük lehet, de azt meg kell tartaniuk maguknak.
 Le vagytok ti írva Öt évvel ezelőtt Sas István, a Reklám és pszichológia c. könyvében az ötvenen felüli korosztályról megállapítja: “Ezt a korosztályt Magyarországon mintha teljesen leírták volna. A kifejezetten nekik hirdetett termékcsoportok száma alig két tucatra tehető, de ezt a helyzetet…..
gumirocker 2017.08.15 09:26:21
Gerilgfx: Hát hogy fogalmazzak, hogy ne legyen túl sértő - amit írsz az egyszerűen annyira durva általánosítás, hogy kapkodtam a levegőt közben. Ha nem akarok PC lenni, akkor az a meglátásom, hogy Te kőkeményen lenézed az embereket. Szállj le a magas lóról, légy szíves. Az 50-esek és az attól felsőbb korosztály életében nem azt tanulta, hogy a tudás érték, hanem azt, hogy ha kétkezi melós vagy, akkor többet tudsz keresni. Ez a korosztály még az apáik, nagyapáik értékeit vallotta magáénak - a tulajdon az, ami meghatározza az embert. Mert aki szegény, aki kódis, aki "nem vitte semmire" - az annyit is ért vidéken. Ez az ország - akármennyire iparosítani is akarták a háború után - a zsellér és paraszt értékrendet tartotta meg. Ott a munka, a föld, az állatok - mind-mind kényszerűségből, a megélhetésért való állandó küzdelem volt. Magyarországon a polgárság is a parasztságból nőtt ki, ugyanazokkal az értékrendekkel. Ha a társadalom többségének nincs szabadideje, mert el akarja tartani magát, akkor ott nincs klasszikus szabadidős tevékenység. A munka melletti tanulás, tudás csak akkor megy, ha van hozzá agyad, ha van még energiád rá. Ők egy csomó dolgot nem tanultak még az egészséges életmódról. Azt hitték, hogy a sok munka az egészségesen tartja őket. Miért sportolna, ha napközben megszakad a munkától?! Az emberek elhasználódtak ettől - egészségileg is és lelkileg is.

És még egy: ez a nemzedék akkor volt fiatal, amikor a rendszerváltás zajlott. Abból a közegből jött, ahol kamaszkorában igazoltatták, ha túl jó kedve volt az utcán. Az iskolával szemben védtelen volt, nem voltak ún. diákjogok. Te ezt ma már talán fel se fogod. Én is visszaemlékezve szedegetem elő azokat a dolgokat, amik számomra ma már teljesen hihetetlennek tűnnek. A rendszerváltást valamiféle szabadulásként értelmezték ebből a milliőből. Nézz meg egy állatot, akit szabadon engednek a fogságból: először ki se akar menni, aztán óvatosan lépdel és végül valami eszement virgonckodásba kezd. Az ember is zoon politikon - politikai állat, biológiai lény. Ez történt ezzel a korosztállyal is.

Ez szigorúan az én véleményem, amivel nem kötelező egyetérteni. De elgondolkodni róla azt igen.
JogÁsz Komp-ország 2017.06.25 18:42:35
„Minekünk váltig azt mondták, hogy itt Európa van.” Nem csak Ady-t álltatták ezzel anno, hanem mostanában minket is. Meg azt a Sclerosis Multiplex-ben szenvedő (SM) Attila nevű fiatalembert, akit tizenötöd magával vittek el a rendőrök az Auróra Közösségi Házból. Éppen egy olyan rendezvényről, amely…..
Három évvel ezelőtt, 43 éves fejjel újra iskolapadba ültem. Mivel érdekelt a kenyérsütés, gondoltam, nem bénázok otthon, hanem elmegyek az iskolába, ott megtanítják hogy kell csinálni, én meg majd attól kezdve tudom. A következő párbeszéd ezen ominózus OKJ-s pékképzés egyik első óráján zajlott,…..
Az első három rész után az év eddigi legjobb és legfontosabb sorozatának neveztem A szolgálólány meséjét (The Handmaid's Tale), és ezt most, hogy véget ért az évad, simán fenntartom. Az utolsó, tizedik rész csütörtökön került fel az HBO GO-ra, Magyarországon egyelőre csak itt lehetett megnézni a…..
gumirocker 2017.06.18 05:46:09
@Giggsy: Khm.... jogszabályokban benne van az egyenlő munkáért egyenlő bért - azaz nemek szerint sem lehet különbséget tenni bérezés szempontjából. És mi van a valóságban? Hát nem ez. Kimutathatóan kevesebbet keresnek a nők azonos beosztásban, azonos munkakörben ugyanannál a munkáltatónál. Szóval még mindig van létjogosultsága a nők azonos jogaiért való küzdelemnek.
David ’Chim’ Seymour 1948-ban Tereskáról készített képét milliók látták az elmúlt majdnem hetven év során. 1948 tavaszán Chim megbízatást kapott az újonnan alapított UNICEF-től, hogy készítsen riportot annak a 13 millió gyermeknek a sorsáról Európában, akik otthon nélkül, szükségben, árván maradtak…..
Néhány művész régi autókból, kerékpár-alkatrészekből, használhatatlan elektronikai kütyükből, törött eszközökből lenyűgöző műalkotásokat képes varázsolni.  Pegazus autóalkatrészből, zsiráf fogaskerekekből - mintha csak egy steampunk állatkertből léptek volna…..
Mindenki vékony combokra, darázs derékra, szép mellekre, kerek popsira és tökéletes alakra vágyik. Ezt látjuk a magazinokban, a tv-ben. Ezt tolja az arcunkba a közösségi média is. A tökéletességet.  A legnagyobb hazugságot, ami létezik. Nincs olyan, hogy hibátlan bőr, hogy tökéletesség, mert…..
Egy infografikán Obama, Freud és Anna Wintour, a divat királynőjének reggeli rutinja, hála a Red Candynek. De nem csak őket, hanem több ismert filozófus, zenész, politikus és üzletember reggeli szokásait tekinthetjük meg. Kategóriánként 5 meghatározó személyét.  Érdekesség például. hogy George…..
A pszichokiller hangulatú Hárombarát-nyergen úgy üvöltött a szél, hogy még Hasfelmetsző Jackbe is belefagyott volna a gyilkos düh. A Kinizsi Százas mellett a Dögölj meg, Börzsöny! a másik olyan karakteres teljesítménytúra, amit tisztelettel vegyes áhítattal szoktak emlegetni…..
Amióta világ a világ, az emberek arról vitatkoznak, hogy vajon léteznek-e az istenségek és egyéb természetfeletti lények. Neil Gaiman többszörösen díjnyertes regényében, amiből most mutatják be a sorozat-adaptációt, ez a kérdés fel sem merül: olyannyira nem, hogy az istenek az emberek mellett élnek…..
gumirocker 2017.05.01 15:08:43
Én magam egy Spanyol kiránduláson találkoztam ezzel az itallal. Több helyen fogyasztottunk kávét (eszpresszót és tejes kávét)  , miközben a helyiek egy üvegpohárban kaptak valamilyen tejes italt amelybe már cukrot sem tettek hanem csak szürcsölgetni kezdték. Hamarosan…..
JogÁsz Hol a határ? 2017.04.16 13:19:30
Nem az országé, azt felismerjük a dupla szögesdrót kerítéséről.  Csütörtökön azonban az ügyészségnek és a bíróságnak sikerült egy újabb kerítést kreálnia. Egy „elvi” kerítést. Gulyás Márton és Varga Gergő tárgyalásán arról kellett döntenie a bíróságnak, vajon a Sándor-palotára dobott narancssárga…..
  Óda, himnusz, vallomás az érett férfihoz. Fényes reggel figyeljük meg azt a pompás példányt, aki most halad át a Moszkva téren. Ne mozdulj, ne beszélj, csak nézd. A férfinak, ha már olvasószemüvege is van, lelke is van. Abban pedig lassú, erős mozgások vannak. Alul, mélyen áramlanak benne a…..
gumirocker 2017.03.25 15:03:39
Mondd, te kit választanál? A karizmatikus, lázadó Koppányt vagy a sokkal haloványabb, de igazi reálpolitikus Istvánt? A válasz életkorfüggő, jómagam soha nem gondoltam volna, hogy eljön az idő, amikor belátom, hogy az egyetlen járható utat első királyunk képviselte, és nem Koppánynak fogok drukkolni…..
Hihetetlen gyorsasággal telt el az előző év, még mindig kapkodom a fejem, hogy már 2017-et írunk. Számomra az év úgy kezdődött, hogy ismételten az álláskeresők táborát erősítem. Ezért gondoltam megosztom veletek mi az, amit felvehetünk ebben a szituációban és mi az, amit inkább kerüljünk. Tudom,…..
Porsche rendőrautó; postaláda a villamoson; kakaó, amit a magyarok sugárban köpnek ki; halott emberek fényképei a fákon; bevásárlás guggolva; pár év alatt felépített 32 metróállomás - Bulgária másképp működik...
Miután Adolf Hitler golyót röpített a saját fejébe, és Joseph Goebbels megmérgezte a családját, a náci vezetés tisztikarából még épp elegen életben maradtak. Heinrich Himmler és Hermann Göring még 1945-ben lakolt bűneiért: előbbi tisztázatlan körülmények között állítólag öngyilkos lett, utóbbit a…..
A mai, modern hormonális fogamzásgátlók mellett már egyre kevesebb mellékhatásra lehet számítani, ám ennek ellenére is sokan viszolyognak a hormonális módszerek használatától. Mai posztunkban sorra vesszük a leggyakoribb mellékhatásokat és javaslatot is adunk a probléma…..