Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tojglius

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varga Mihály az ATV-ben elmondta, hogy a jelenlegi tervek szerint a létrejövő egyéni nyugdíjszámlákon nem fogják jóváírni a magánnyugdíjpénztárakból elvett összegeket. Ez igazán nem meglepő, ugyanis azt a pénzt már rég elköltötték, így ha akarnák se tudnák…..
Tojglius 2013.04.09 10:09:39
@Mizantrop:
Itt élek, itt tervezek megöregedni is! Emellett a jóisten megadta nekem a gondolkodás (és az előre gondolkodás) képességét! Ez nem arról szól, hogy mit tehetek meg és mit nem amiért sokat vagy keveset keresek!

Az állami nyugdíjrendszerre - sajnos - nem számíthatok (regnáló kormánytól függetlenül), ezt jól tudom és tudnia kéne mindenkinek aki itt él és itt dolgozik/adózik!
Az mnyp-ben lévő pénz viszont az enyém, nem engedhettem meg, hogy elvegyék és betegyék a nagy kalapba... Akkoris ha nem egy számottevő összeg!

Aki ma arra számol, hogy majd őt az állam fogja eltartani nyugdíjas korában, az egyszerűen ostoba!!!

Márpedig az jól látszik, hogy az emberek tetemes része ma még mindig arra számol, hogy ha hülye, akkor majd jön jól állambácsi és jól kihúzza a kakából... Persze adót nem akar fizetni senki, de az ellátást várja mindenki...
Azt írja a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján olvasható összefoglaló:  „Ha a rokkantság miatt a munkából kieső 700 ezer ember dolgozna, és fele olyan mértékben járulna hozzá a termeléshez, mint a többi 3,7 millió foglalkoztatott, akkor ez a magyar GDP-t közel 10…..
Tojglius 2011.11.23 14:57:05
@sfi: Az ártatlanság vélelme ma Magyarországon sajnos inkább a csalók mentsvára mint valódi és igazságos "joga" az átlagembernek!

Az a baj, hogy itthon:
Mindenki remekül ismeri és tudja a saját jogát és a másik kötelességeit! DE
Senki se tudja a saját kötelességeit és a mások jogait...
Tojglius 2011.11.23 14:58:54
@Valós Kilométer:
"inkább csak a dolgozó emberek igazságérzete javulhat."

ezzel a mondattal nagyon "beleláttál", mert lássuk be EZ QURVÁRA FONTOS LENNE!!!!!!!!
Tojglius 2011.11.23 15:42:58
@sfi:
Kicsit cizelláltabban fogalmaztam meg az önzőséget mint Te.... ennyi a difi :-D

A gombhoz kabát dologban igazad van, de sztem a lényeg inkább itt az, hogy legalább a cél jogos és világos... max az út rögös-kerülő...
Mint minden rajongói fórum, mi is a mém terjesztésére törekszünk, ami esetünkben a borozás iránti szenvedéllyel való megfertőzést jelenti. A beoltás fontos eleme a verbális násztánc, de a lényeg mégiscsak az anyag maga, amitől belázasodtunk. A Best Buy rovatban olyan borokat…..
 INKUBÁTOR BOROK.Ha egy csecsemő idő előtt születik inkubátorba kerül, hogy az élete első hónapjait átélje.Ha egy szőlőt idő előtt szüretelnek, hónapokkal az ideális szüreti időpont előtt, tehát pl. július elején, akkor nem lehet ebből a „termésből” bort…..
Inkubátor borok. 2 rész.Néhány hozzászólásból látom nem fogalmaztam pontosan, Inkubátor borok írásomban. Elnézést érte.Nem vagyok acéltartály ellenes, igen kitűnő borokat lehet acéltartályban készíteni. De látom, hogy pl. Károly barátomnál a kísérletek azt…..
csopaki blog-csomag A helyzet 2011.01.03 14:19:00
 A helyzetEgyrészt kerülni kell az üldözési mánia látszatát is. Másrészt a világos üzenetekből érteni kell.Megint határozatot kaptam a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Borászati Igazgatóságától. Megint találtak egy palack Csopaki Olaszrizlinget, amelyen nem…..
Tojglius 2011.01.07 11:42:42
@Tóth Ferenc:
1: a lopás-lenyúlás-korrupció NEM lehetőség az én szótáramban...
2: a hernyónak arányaiban ugyanúgy kéne megoszlania ha mindenhol nagyságrendileg ugyanannyi csaló (élelmes a Te értelmezésedben) kellene, hogy legyen
3: irigység? mire, hogy nem kaptam a mutyipénzből-mutyitámogatásból, hogy bmeg ménem nekem jutott eszembe megkenni pár hivatalnokot? Ezt - ha személyesen ismernél - engem vagy Jásdit akkor ezt sosem feltételeznéd... (sem az irigységet sem a korrupciót)

Értsd már meg, hogy a cikk nem az alföld ellen, hanem a korrupt, dolgozni nem akaró pénzlenyúlók ellen szól... sajnos jelen esetben épp az alföldön... de lehetett volna máshol is, csak ahoz Bzoli írta, itt olcsóbb a föld, itt a legolcsóbb a mutyimegoldás...
 Kézműves borászat.Mi is az a kézműves borászat, hol húzzuk meg a vonalat, ki tartozik a kézműves borászathoz és mi megengedett egy kézműves borászatban?Több internetes blogot és nyomtatott kiadványt (pl. Decanter Magazin) ist foglalkoztatott ezek a kérdések.Akkor itt…..
Mindenfelől azt hallani, hogy a vasutasok családtagjainak járó szabadjegyet vissza akarják vonni, tehát csak a vasutasok utazhatnának ingyen (és a rászorulók természetesen). A szabadjegyek, ingyenes bérletek évente több milliárd forint kiesést jelentenek a tömegközlekedési…..
Tojglius 2009.04.24 14:13:03
@Rabbeleben:

Tény és való, hogy tökéletesen abszurd a 300ezer ingyenes igazolvány, de lássuk be a 160ezer is ugyanilyen abszurd...

De ha egyszer rendet rakunk akkor rakjunk végre rendet és ne csak a szőnyeg alá söpörjük a fekáliát...
40ezer 50%kedvezmény meg 160ezer20%os kedvezmány és nomore kedvezmény senkinek... (kivéve persze vakok, igazi rokkantak stb, esetleg 75év felett...)
Tojglius 2009.04.24 14:45:02
@kopzol:
az eon és a malév nem állami vállalat, arra költi a profitját amire akarja...

az állami cégek viszont az adófizetőkből élnek közvetett módon és az még hagyján is, hogy kedvezményt adnak a dolgozóknak, de az, hogy 300e ember ingyen utazik a mávon az nonszensz...

amúgy Akibárd: igen a máv dolgozói lusták... nézz körül egy állomáson egy vonalon egy vonaton egy máv székházban... pöcsvakargató senkiházi a nagyrésze és senki se venné észre ha utcára tennék őket de nemhogy nem rugjuk ki őket még a komplett családot is utaztatjuk....

Tisztelet a nemes kivételnek aki dolgozni próbál...
Tojglius 2009.04.24 15:07:41
@Ákibard!:

Ahogy Reggie írta: ha viszont nincs kit vinni és mit fuvarozni akkor nem kell annyi ember...

a butikból is elküldik az eladókat ha nincs elég vevő... különben mindkettő csak ott fog unatkozni... és a butikos meg is teszi gondolkodás nélkül hisz a saját vállalkozását veszélyezteti ha felesleges embereket tart el... a máv viszont jó kis begyepesedett szocreál állami monstrum nevetséges szakszervezettel akik képesek megbénítani egy országot ha valaki felveti, hogy be kéne zárni a felesleges vonalakat és el kéne küldeni a felesleges embereket (hamár nincs munka amiről valóban esetleg nem ők tehetnek)
w Balfenéken 2009.04.22 00:45:00
Hét évük elszelelt. Ha valaki olyat talál mondani, hogy ez a hét év nem része a rendszerváltásnak, a történelemnek, akkor felháborodnak. Közben a hét év vívmányait saját kezükkel bontják vissza tövig, a száznapos programig. A családi pótlék, a nyugdíj, az összes…..
Tojglius 2009.04.22 12:08:13
A látogatók értékelése alapján a Kongregate legjobb játéka a GemCraft, ami a KMK toplistáján is benne van az első háromban. A tower defense játék nagy sikert aratott más oldalakon is, stratégia kategóriában jelölték az idei Flash Gaming Summiton. Kevesen tudják, hogy a program…..
w Póttandíj 2009.04.03 05:35:00
Ha egy magyar embernek 800 ezer forint hiteltartozása van, akkor tízmillió magyar ember mekkora gödröt ás? Ennyi háztartási hitel jut mostanában és körülbelül egy magyarra, és ennek négyötöde devizában. Az eloszlása nyilván változó, van, aki ötvenmilliós házat vett…..
Vannak olyan események az ember életében, amikről előre tudja, hogy egész életében emlékezni fog azokra. (Itt most nem a gyermekének születésére, esküvőjére gondolok.) Nekem olyan szerencsém volt, hogy egy ilyen élményt az egyetlen olyan emberrel oszthattam meg, aki megérti a…..
Tojglius 2009.03.26 16:04:53
@tommygun: nem megjegyezted, hanem lefikáztad, hogy mé nem tud fotosoppolni... ne finomíts utólag... :D :D

igen, az a fotó tényleg "gyenge"... és akkor mivan? ez egy fotósblog? nem... a képekről írt? nem... szakújságíró? nem...

Persze ettől még Téged zavarhat... max nem ilyen stílusban kéne leírni...
Tojglius 2009.03.26 16:33:37
@tommygun: Indíts blogot, csináld jobban... kispadról focizni... azt én is tudok...

(most csak akkor égek be, ha már van blogod és tényleg "igényesebb" :D)
Kerékagy Megvert a buszvezető 2009.03.20 10:14:00
Kis híján elütött, majd megvert péntek reggel a 225-ös busz vezetője. Az eset olyan döbbenetes és felháborító, hogy ezúttal tartózkodunk minden lírai és humoros részlettől, és a maga Truman Capote-i szikárságában ismertetjük az egy órája zajlott történetet.    …..
Tojglius 2009.03.20 11:51:52
@doxi2:
az azért hülyeség, hogy "bringás szokás szerint"... leírom mégegyszer: ugyanolyan arányban vannak bunkók autóban, buszban, gyalog és bringán... igen, sok szemét bringás is van aki leszarja a kreszt, azt hiszi zebrán elsőbbsége van, meg felsőbbrendűnek érzi magát attól, hogy ő "zöld"... de a nagyja nem ilyen... és ugyanígy vannak ilyen buszsofőrök is aki képesek ilyenre amit a postoló leírt, nem is beszélve az autósokról és gyalogosokról...

jelen esetben meg tényleg - mint mindig - kéne tudni a buszos verzióját is... stbstb sértettség esetén sosem fog objektív beszámolót írni valamelyik érintett fél... a buszos ezt valszeg elmesélte otthon, ott tuti őt értette meg mindenki... és ő sem biztos, hogy hazudott... max a saját javára fordítva mesélte el... ahogy a bringás se biztos, hogy itt azzal fog dicsekedni, hogy pumpával rávágott a buszra mondjuk...
nem mondom, hogy megtette... de azt igen, hogy ha mégis akkor nem fogja így leírni...
Pumpui tavaly ősszel talált a Fantasea Búvár Tour utazási irodára, amikor a legolcsóbb repjegyet kereste Thaiföldre. Megállapodtak, lefoglaltak, ő fizetett, az indulás napján pedig beindult a buli: az előre kifizetett retúr jegyek nem aznapra szóltak, majd a hazaindulás napján…..
Lackó rövidke sztorija beszédes fotókkal megtűzdelve, igazán tiszta képet fest kis hazánk jelenlegi helyzetéről, ami a közlekedési kultúrát és nem utolsó sorban az emberséges viselkedést illeti. A sztori főszereplőjéről nehéz elképzelni, hogy valóban jogosult a kártya…..
Tojglius 2009.03.11 15:09:04
@____: Íme az agyatlan szájkarate tipikus esete... szájhős hencegő vagy nemtöbb...
Tojglius 2009.03.11 15:39:13
@zombiemanus:
a szaros rokikártyák helyett amivel megkárósit egy rablócéget és némelyik a rokik helyére is áll, nem okoz olyan nagy kárt...
inkább azon gondolkozz el, hogy ma magyarországon közel egymillió rokkantnyugdíjas van... nem látjátok a fától az erdőt... ezek az emberek a ti adótokat lopják el ti meg szaros rokikártyákon ugráltok... számolj átlag 25ezerx1mioval... ennyibe kerülnek ezek havonta... és ezeknek jó ha a 10%-a az aki tényleg az és nem leszázalékoltatta magát...
Tojglius 2009.03.11 15:40:49
Emelkedik a hangulat. A követető sztoriban már felkészült társasággal van dolgunk, de a kiszolgálás és az ellátás a Planet Sushi-ban sem volt zökkenőmentes. A levél a TGI Friday, Il Patio és Planet Sushi marketing vezetőjének ment el ma reggel.Update: újabb Planet Sushis és Il…..
Tojglius 2009.02.27 13:22:17
@hagyma:
elmondom mégegyszer :D;
Alapesetben japánul a sushi CSAK a rizst jelenti... ettől még a köznyelv a rizs+nyershalat ismeri sushiként...

nézz utána a neten (wikipedia pl megnéztem írja is, megnéztem), de felőlem megvárhatod vele a szakácsot is... ha japán szakács akkor tudni fogja... :D

(rákkal töltött avokádó isteni kaja :D)

Amúgy amerikában a pizzán is van kecsöp (itthon is), de kérdezz meg erről egy olaszt... :D
Tojglius 2009.02.27 13:35:45
@hagyma:
a pizzás dolog csak egy hasonlat volt... lehetett volna konkrétabb, hogy ne értsd félre, pl: "eredeti" olasz pizza vs pizzahut vastagtésztás 5 feltéttel ÉS kecsappal... :D

én sosem tévedek, max nem fogalmazok pontosan :D
Tojglius 2009.02.27 13:56:36
@elwood:
én is imádom a vastagtésztás pizzahut pizzát... és tojok rá, hogy milyen az igazi olasz... ahogy az is mindegy, hogy ezt most sushinak hívjuk-e vagy sem... a lényeg, hogy a postíró megszítta, ráadásul ha kapott volna, akkor se jófajtát kapott volna!

de ha az ember egy étteremvezetővel kekeckedik, akkor - bár a vendégnek mindig igaza van - nem árt ha nem beszél hülyeségeket, mert akkor nem veszik komolyan (pl a vendég aki kioktatja valami a someliert arról, hogy a borosüveg dugóján ő a bort illataromáit szaglászza)
2008-ban szinte mindenki szívott, és idén is folytatjuk, kivéve talán az ilyen-olyan világrekordok összesítésével foglalkozókat, akiknek 2008 pénzügyi eseményei bőséges muníciót szolgáltatnak egy egész könyvtárnyi rekordok könyvéhez. Pláne, hogy az agyoncsapott bankok saját…..
Láncfűrésszel vágtak ketté szerb és horvát foglyokat, civileket húztak karóba a Boszniában harcoló El Mujahedin nevet viselő zászlóalj tagjai. Ezt ismerte be a bosnyák börtönökből frissen szabadult Ali Hamad az al-Kaida egykori tisztje - írja a…..
Tojglius 2009.01.16 14:56:52
@Valaki1:
ha amerika kitoloncolna mindenkit (arabok spanyolok, mexikóiak, négerek, európaiak, zsidók stb) akkor ki maradna ott? párszáz indián a rezervátumokban?

egyre jobbakat röhögök így pénteken... bár igazából sírnom kéne...

köszönöm neked index a címlapos blogot...
Tojglius 2009.01.16 15:20:51
@Werwolf:
nem hülyéskedik, ugye hallottál már mengeléről?
ugye nem tartod jobban ennél? ugye nem?