Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bukodi

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bejelentkezett az elvonóra Charlie Sheen. A színész még a múlt héten került kórházba egy monstre, két napig tartó házibuli után - a hivatalos indoklás szerint rekeszizomsérvvel, de a kórházból való kiengedése után való rehabra beiratkozás némiképp mást sejtet.…..
Érdekes interjút adott ma a távirati irodának Szekeres Imre. Idézem az összefoglalót: „A politikus szerint ártanak az MSZP-nek azok a szocialista politikusok, akik most a múltbeli történésekkel vagy a lehetséges jövőbeni pozíciójukkal foglalkoznak ahelyett, hogy a lehető…..
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
A piszkos tizenkettő című rovatunkban olyan filmeket mutatunk be, melyek témájukban vagy stílusukban szorosan kapcsolódnak az adott hónap egy-egy mozipremierjéhez. Ezúttal, stílszerűen, A piszkos tizenkettőhöz hasonló, man on mission-típusú filmekből válogattunk 12 különleges…..
bukodi 2009.08.19 19:08:24
Geekblog Han Solo, magánnyomozó 2009.06.04 06:44:00
Kommentár felesleges :) ..
bukodi 2009.06.04 09:23:35
A Dwarf Complete nevű japán csodát is többen beküldtétek már, ami nem meglepő, mert a cucc remek kis kalandjáték príma logikai fejtörőkkel. Negyven tárgyat kell összeszedni egy labirintusban, illetve a tárgyakhoz vezető többi tárgyat (kulcsok, akadályokat szétbontó csákány,…..
Emlékszik még valaki a Pushover című 1992-es logikai játékra? Egy hangyával kellett benne dominókat pakolgatni úgy, hogy az első dominó meglökésével az összes eldőljön. A feladatot különböző dominótípusok és platformok nehezítették, hetekig el lehetett szórakozni a cuccal.…..
Egy kommentelőnktől kaptuk a belinkelt videót, amiből kiderül, hogy Kiefer Sutherland egy kedves fickó, és rögvest letegez mindenkit, valamit az, hogy minden valószínűség szerint ő maga feliratozta a 24 trailert a Babelfish vagy valamelyik másik webes fordítóprogram segítségével,…..
Felkapott téma mostanában a dugóadó, vagy ha úgy tetszik, dugódíj. Az alapfelállás ugye az, hogy sok az autó a belvárosban, alig lehet ott közlekedni, tenni kell ellene. Szedjen az önkormányzat behajtási díjat, több pénze lesz, autó meg a belvárosban kevesebb. Akinek nincsen…..
bukodi 2007.09.20 14:51:45
Gaben: "Ok, kifizetem a felüljáró rám eső részét, viszont akkor kérem az adómból vissza a MÁV-ra és egyéb tömegközlekedési vállalatokra költött pénzt."

Oké, én meg kérem vissza az autópályákra meg a völgyhídara költött pénz rám eső részét! (Mert ugye azt senki sem gondolja, hogy az autópályadíj fedezné ezeket.)

Van itten egy súlyos tévedés. A BKV-t meg a MÁV-ot ugyan dotálják rendesen, de leginkább szociális alapon. A felnőtt bérlet az nagyjából árban van. Ha nyugdíjas és diák is ennyit fizetne, akkor nem lenne komoly vesztesége a BKV-nak. (A MÁV személyszállítás meg csődbe menne végre!)

---
Egészen nyilvánvaló, hogy aki autóval jár, az többet használ a közös erőforrásokból. (Terület, beruházások, légszennyezés, baleseti kockázat stb...) Cserébe többet is fizet, különféle adók formájában. Ez így rendben is van , nem akarok én kommunizmust, hogy mindenki csak ugyanannyit és ugyanolyat fogyaszthason. Azt szeretném, hogy a fogyasztás legyen arányban a befizetéssel.

Nomármost, az autóval kapcsolatos befizetések egyrészt a jármű beszerzéshez-birtoklásához kapcsolódnak, másrészt a megtett távhoz. Viszont arra teljesen érzéketlen, hogy helyileg hol autózunk. Márpedig nyilvánvaló, hogy a belvárosban egységnyi útfelület ezerszer drágább, mint mondjuk egy Békés megyei külterületen. (Természetesen maga a terület a drágább, nem az aszfalt rajta.)

Tehát aki a belvárosban autózik az többet fogyaszt a közös erőforrásokból, de mégis ugyanannyit fizet érte, mint aki vidéken, ugyanolyan autóval, ugyanolyan távot tesz meg. Közgazdaságilag teljesen logikus, hogy ezt az extra fogyasztást, megpróbálják megadóztatni.
Alapvetően azt, amit Xerxész a pireuszi buzibárban. Aki még ennél is részletesebben kiváncsi arra, milyen esélyei vannak egy fogyasztónak, aki éppen számítógépezik, amikor az ügyes munkások odakint belefúrnak a vezetékbe, az olvasson tovább élvezettel. A II. kerületben lakom,…..
"Van két zacskó füvünk, hetvenöt pirula meszkalin, öt bélyeg magas hatásfokú LSD, egy sótartó félig tele kokainnal, ezenkívül a szivárvány minden színében játszó élénkítők, nyugtatók, sikíttatók és nevettetők teljes galaxisa... meg még vagy negyed gallon tequila,…..
w Traktorpofa 2007.07.23 05:30:00
Re: Háromnapos tüntetés Záhonynál Gyors egymásutánban rákérdezett az autóbiztosító és az OEP is, nem vagyok-e véletlenül őstermelő. Mert akkor jobb lenne nekem. Elidőztem a rubrika fölött; egy butykos hang odabent rávágta azonnal: dehonnem. Őstermelek én a végtelen…..
A mai napon véget ér egy korszak az Index életében. Nyilván mindenkinek megvan a maga elvárása az egyik legnépszerűbb magyar hírszájttal kapcsolatban. Ahány ember netezik Magyarországon, annyiféle új Indexet lehetne csinálni. Nehéz megmondani, hogy egy, a legszélesebb…..
w Kénkő újratöltve 2007.03.30 02:52:00
Erre nemhogy a betegágyból, de a ravatalról is felkapnám a fejem. Sőt onnan pláne. Van pokol! A pokol egy valós hely, ahol azok égnek, akiknek nem sikerült elhinni, hogy ez tényleg így van. Benedek pápa kifejezetten cáfolja azt a gyanús modern állítást, hogy ez a mese igazából…..
w Tisztelt Szcientológia Egyház! 2007.03.21 11:00:00
Levelüket, amelyben az előző, szörnyegyházukkal foglalkozó írás eltávolítását követelik, megkaptam. Annak ellenére, hogy nem nekem címezték, hanem a blogszolgáltatónak, mert hát felmegyek a párttitkár elvtárshoz, és ott mószerolok – a spicli már csak ilyen típus. És…..
w Régen volt, hogy is volt 2007.03.07 05:00:00
Nem úszom meg ezeket: hogy mit gondolok a webkettőről, meg a személyességet, legalább jelzésértékűen, mert egyébként nem fűlik hozzá a fogam. A direkt önvallomástól lesz blogger a blogger. Legalábbis mondtak nekem ilyet is, de ezt a nevetséges vitát inkább nem folytatjuk.…..