Regisztráció Blogot indítok
Adatok
preston

0 bejegyzést írt és 534 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszer, volt, hol nem volt, volt egyszer egy olyan kor ebben az országban, amiben élni annyira nem szerettünk. Legalábbis erre utal a tény, hogy 22 éve rendszert váltottunk, a kor szellemét szertefoszlattuk, és azóta elhisszük, hogy mi aztán ugyanoda soha többé. Sőt, forgattunk…..
500.000 Forint. Azaz félmillió.Nekem sok.A bíróságnak, a közjegyzőnek, a végrehajtónak nem az. Félmilliónyi kintlevőségem van.Tartozik egy magánszemély, egy kisvállalkozás és egy biztosító.A három tartozás olyan egyértelmű, minthogy a Dunában víz folyik és…..
preston 2012.08.05 07:21:40
@HK417: nem szólnék hozzá a vitátokhoz, nem is nagyon értem, de elmondanám, hogy a miferizéssel te gyúrcsányozol, arra utalsz, hogy amikor a bankárok és nagyvállalkozok fenyegetőztek, hogy az adók miatt kivonulnak Szlovákiába, akkor elküldték őket, de egyben szlovák nyugdijat és táppénzt is kivánták nekik.
Irásodból itélve te nem vagy egy csányi vagy simlicska magyar hangja, mert akkor itthon is jó lenne neked.
Csúti ,,miviktorunk,, üzenete más: mindenki húzzon el, aki nem nagyvállalkozó vagy fidesz hivő birka.
  Titanic ez, bár nem az óceánt járta, csak a magyar folyamokat; nem halt meg miatta senki, csak maga a hajó lett az enyészeté; és nem jéghegynek ütközött, hanem csak a magyar valóságnak. A magyar technika- és hajózástörténet egyik különleges emléke, a Monarchia korának egyik…..
preston 2012.07.20 07:50:35
@tauglich: itt már nincs érdekesség, megjelentek a zsidózó trotlik.
  Nem olyan rég megjelent egy tízes lista a Mashable-en azokról az objektumokról, amelyeket nem láthatunk a Google Maps-en. A felsorolás korántsem teljes, akár Budapesten is találhatunk ilyen helyeket. A Magyar Honvédség Logisztikai Ellátó Központja nagyon komolynak…..
preston 2012.07.09 01:38:19
@Mj: lehet, hogy torténelembol szigorlatoztál, de nem vagy történész.Naiv vagy és tapasztalatlan. Vedd észre, hogy az 56-os események az ido rovidsége miatt nem álltak össze egységes folyamattá.Nagy Imre reformkommunista volt, a fidesz éppen ki fogja dobni emlékét a szemétdombra.Tiz év telt el a háború óta, az ország tobbsége orult, hogy felszabadult és hitt abban, hogy sorsa jobbra fordult. A falvak és kisvárosok gyakorlatilag nem vettek részt az eseményekben, amelyek nem érintették a lakosság legalább 95 százalékát.A szovjetek elindultak hazafelé, moszkvaban pedig csak akkor dontottek a beavatkozásról, amikor megkapták a jelentést arról, hogy a Köztársaság téren a fákra akasztották fel azokat a sorozott katonákat, akik a pártház védeőivel együtt már megadták magukat...
Visszatérve Horthyra, nem bizonyitja semmi, hogy hadba kellett volna lépnie a szovjetek ellen, bár a kassai bombázás elképzelhetően szovjet repülők műve volt, félrenavigálás következtében. Sztálin megigérte, hogy támogatja a magyar teruleti igények egy részét, ha nem lépünk háborúba.
Bizony, nem egész Európa hajolt meg a hitleri fenyegetések alatt.Ráadásul nem is kérték a hadbalépésunket. A többi naivságra nem térnék ki. A szégyen és a kollektiv bűnösség nem ugyanaz.De nem latom értelmét a vitának
Úgy tűnik, kicsit fellélegezhetnek azok, akik nem szeretik Bajnai Gordont - a volt miniszterelnök ugyanis Gyurcsány legújabb buliján fog fellépni, többek között Szigetvári Viktor, Németh Péter (Népszava) és Kónya Péter (volt szakszervezeti vezető) társaságában. A Demokratikus…..
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyilvános konzultációt tart a hálózatsemlegesség (net-neutrality) aktuális kérdéseiről. Ez önmagában persze nem egy megrázó erejű hír, de ha úgy fogalmazzuk, hogy a hálózatsemlegesség például olyan kérdéseket vet fel, mint…..
preston 2012.05.23 09:53:59
@csabsz13: azért tedd hozza, hogy a 9.99.eurós dij egy hónapra vonatkozik.
Ha egy nép nem ismeri a saját történelmét, akkor könnyen úgy járhat, hogy újraéli azt. Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy mi magyarok nem ismerjük a Horthy-korszakot.A Horthy-szobor ünnepélyes avatása Pedig terjed a lelkesedés. Gyömrőn átkeresztelik a főteret…..
preston 2012.05.17 00:00:08
@Akitlosz: szerintem alapos és jó választ adtál. elméletileg , persze, szovjet repeszeket is lehetett volna ledobni akármilyen bombákkal, de kit érdekelt ez ott és akkor.
preston 2012.05.17 00:00:08
@Akitlosz: szerintem alapos és jó választ adtál. elméletileg , persze, szovjet repeszeket is lehetett volna ledobni akármilyen bombákkal, de kit érdekelt ez ott és akkor.
Túróscsusza. Gusztustalan, de legalább van. Ha egy RENDES büféasztalos étteremben a vendég elégedetlen a kínálattal, akkor a tulaj megkérdi, mit enne - és hoz neki valamit a kívánsága szerint.A budakeszi TANNE étteremben ehelyett a tulaj magyarázkodik, ígérget és vádol - nehogy…..
preston 2012.05.07 09:21:55
@ellenszenves: a kikelet, a balázs és a tanne egy kézben lehetett ugy 10 éve, a kikelet igényesebb volt, a balázsban salátával együtt melegitették mikron a kifogásult ételt a tanne állandó és jó közepes volt, valamikor sok-sok vendéggel. mi oda vittük kelet europai üzleti partnereineket , magunk is ettünk időnként egy nagyot, de mára: a kikelet bezárt, a balázs bezárt és leégett és a tanne - hát erre inkább nem keresek jelzőket.
preston 2012.05.07 10:44:12
@serpico: nem értek veled egyet. Kb ötezerért a trofeában egészen jót lehet enni. Tizért meg egy sor szállodában adnak izletes és inyenc kaját. Ez nem ingyen van, persze, de olcsóbb, mintha sok fogást rendelnél. Ez normális, mert sokan keveset esznek, a büféaztalról sem vesznek el többet, mint egy-két fél fogás. Azért sincs igazad, mert nem vagyunk egyformák és a napi kifőzde vagy üzemi kajálda vagy hideg étel után sokaknak nagy élmény egy valamikori tanne büféasztal, esetleg a társaságból van akinek a mennyiség is számit .
Ennek ellenére a mai tannét senkinek nem ajánlom.
preston 2012.05.07 12:54:16
@serpico: biztos igazad van. van, ahol a bufé húzóerő és biztos többet ér, mint az ára. pld egy jó spanyol vagy német szállodában. mivel sokat utazom, a magyar négycsillagos hotel ismertetője és valósága nagyon szórakoztat: mediterán konyhakülönlegességek. aztán figyelheted, hogyan váltanak formát az ételek. párolt hal >hal aszpikban>végső stádium:darálva aszpikos halas tekercs belsejében.
vagy a nagy tál bundás kenyér is tetszik. és a szép emlék: egy km hosszú asztal, csak omlettből volt sonkas, kromplis, zoldséges, spenotos, lágy tojás((!) kemény tojás és persze a végén vagy tizféle igazi tortaköltemény, novényi zsiradék nélkül.
de elragadott a fantázia, gondoljunk a minapi tanne bufére és máris igazad van
 Kimentem a dunapartra és bebasztam egy csokor virágot a vízbe. Arra jöttem rá, hogy igenis dühös vagyok és haragszom. Még simán élhetne, még simán örülhetne annak, hogy már a második unokája fog holnap érettségizni, kivasalhatná a blúzát, végülis női szabó volt…..
Nem is tudom, sokat vívódtam, hogy illik-e még Gyurcsány Ferencről bármit is írni, hiszen meghalt már szegény, drága jó ember volt, mégsem szép dolog a holtakat gyalázni, no. De aztán azt gondoltam, hogy mégiscsak fontos dolgokat mutat meg nekünk az ex miniszterelnök úr. Majális…..
preston 2012.05.06 13:18:25
@tede: hányadik évedben vagy, ifjú? miféle hügyeség ez ? a diák az diák, ugy végzi a munkáját, ahogy megkövetelik és ellenőrzik. Gyurcsány esetében nem felnőtt korban irt tudományos igényű doktori dolgozatról beszélunk. bizonyára voltak igényesen megirt szakdolgozatok is, de leginkább osszeollózott munkákról lehet szó. Mivel nem volt kompjuter, nem bizonyitható, ki mit és honnan irt ki.Már ha ez tényleg fontos.
preston 2012.05.06 13:58:23
@teve1977: ha lehet, ird már meg, hogyan is állunk ma, miután a nyugdijalapot magáévá tette orgyán. legyszives vedd ki forintárfolyam változásának hatását is a rajzbol, amikor az utobbi két évet is beleirod.
kérem feltüntetni, hogy menniyvel fizettünk most tobbet az ország finanszirozásáért, hogy elzavartuk az imf-t két éve, ez nem kevés milliárba kerult.
preston 2012.05.07 08:38:46
@Nils. H:
talán egy kicsit túl szigorú vagy főiskolás gyerekekhez. gondolj bele, mit is jelent az a szőlészet-borászat cim. Mennyi önálló anyaggyűjtést jelentene, tendenciák felismerését stb, ha ez egy disszertáció lenne. Ha jól emlékszem kb 50-100 oldalról van szó, ebbe nem férhet több egy diák részéről, mint a földrajzi ismertetés, a borászat kialakulása, helyzete - azaz néhány prospektus, monográfia beidézése.
Az , hogy a hirtv nemegyszer dissszertációról beszél, nem jelent többet , mint a szokásos csúsztatást.
If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it is probably a duck. (Ha egy madár úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg kacsa.) – az angol mondásnak különös aktualitást és magyaros…..
preston 2012.05.03 14:20:22
@Ben Franklin: nem egészen. a doktori , hogy úgy mondjam, egytálétel, ha lekozmalt , oda a vacsora, a szakdolgozat pedig több éves , indexben is rögzitett vizsgák , szigorlatok után következő diákmunka, ami nem követel önálló tudományos munkát..
de azon tul, hogy van a hir tv-nek egy nagy nézettségű műsora, ahol meglobogtattak mindenféle papirokat, semmit sem bizonyitottak. ez egyelőre csak szardobálás. és fodorral ellentétben helyeslem, ha az ilyen ugy biróságra kerul.
preston 2012.05.03 14:27:00
@barli: ha megengedjuk, hogy GyF szerezte meg a két szakdolgozatot, soha nem bizonyosodik be semmiféle állitás és a pereket GyF megnyeri.A szakdolgozatokat a szél már befujta volna a hirtévébe, ha ez kedvező lenne nekik. Esetleg van egyezés és van utalás is a másik munkára, vagy felsorolja a cimjegyzékben. Ezért is nem akarják bemutatni, ha ott van.
Sorban állnak a bloggerek Gyurcsány Ferenc politikai temetésére. Egyre-másra jelennek meg a posztok arról, hogy „ha beigazolódna a gyanú”, akkor minek kéne történnie, mekkora béna, balfasz, szemétláda lenne a volt miniszterelnök, és mindenki, aki körülötte van.…..
A tegnapi Célpont adás után 99%-ig bebizonyosodott Gyurcsány Ferenc szakdolgozata plágium. Jelenleg az lenne meglepetés, ha kiderülne nem az. Természetesen mivel Gyurcsány Ferenc szakdolgozata rejtélyesen eltűnt, soha nem fog kiderülni az igazság, de aszerint, amit most tudunk, már…..
preston 2012.05.01 01:38:08
@Chicano: valoszinuleg nem éltél abban a világban, kulonben nem irnál ilyen butaságokat. 84 már nem az világ volt, ráadásul egy városi kisz titkár nem volt , hogy is mondjam, világi hatalom. lakást talán kaphatott volna, de ez a maximum. a saját karierhez volt ez csak jó. a szakdolgozat nem érdekelt senkit, ugyanazt a témát kiadhatták többször is. legközelebb majd az jon elő, hogy az oviban több tejbedarát kapott, mint mások. hogyan lehet ezt az ugyet egy karrierje csúcsán álló diplomata doktorijához hasonlitani?. nem véletlen, hogy a munkák eltuntek, majd részletekben megkuldi valaki oket a hirtévének. egy szakdolgozatot tobbnyire osszeolloztak a diákok, ki honnan tudta. ez az egész csak arra jó, hogy ne orbán dicstelen tárgyalásairól és bunkoságárol beszéljenek, vagy arrol, hogy foldet csak a fidesz csókosai kaphatnak bérbe.
ne feledjuk, a hir tv közvetitette a tv megtámadását és felgyujtását ugy mintha az forradalmi harc lett volna.
Szeretném, hogy jelenjen meg az alábbi tapasztalat az oldalukon, hogy az érintettek, betegtársak okuljanak belőle:Nekem sajnos nagyon rossz tapasztalatom van a Korányi Kórházzal kapcsolatban. Apámat a Sebészeti Osztályra vitték be, ahol két hét bent tartózkodás után…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Egy sima szív ultrahangra…..
preston 2011.10.22 11:27:31
@műproli: de nem biztos , hogy volt vérrög.a hosszú és fölösleges heparin kúra egyéb gondokat okozhatott volna.persze kiderül, hogy a vizsgáló orvos nem kapott kórtörténetet és nem kóros elváltozást eredményező műtét van az anamnézisben,.
miért nem olvasol, mielőtt bölcs vagy.
azért a beteg sem semmi, hogy ilyen előzmények után csak úgy átsétált valahova vizsgálatra, főleg ha egész életében kezelték. nem kerek a történet.
Az imént a postás egyéb küldeményekkel együtt a kezembe nyomott egy kis cetlit is, ami öklömnyi betűkkel arra buzdít, hogy „a népszámláláskor valljuk meg, hogy katolikusok vagyunk!”Az Erdő Péter bíboros, prímás, érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke…..
preston 2011.09.27 21:20:15
@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: és mi van , ha az állami iskolák kárára többet kapnak, és iskolán kivül is rengeteget, amivel azért az állami iskolákat is fel lehetne vinni.
Loretta egy már-már néphagyománynak számító lehúzást szopott be. A "kéne még X pénz, hogy hazajussak" metódus mára odáig fejlődött, hogy valódinak tűnő bankszámlakivonatot is photoshoppolnak az áldozatnak (hogy vissszautalták a kölcsönt), amin már csak a…..
preston 2011.09.26 20:21:15
@kekeckecc: én nemrég jártam svédben és megbüntettek mert a rentacarommal 8 méteren belül álltam (7,5 m) egy kereszteződéstől , ahol egy sétálóutca belement egy forgalom nélküli térbe, vasárnap délután kkihalt kisvárosban, ahol a sétálóutcában kávét ittam és egy embert láttam összesen - ő volt a hatóság, de kis gépével együtt turistának néztem, fogalmam sem volt, hogy tiltott dolgot tettem. ha ha tőlem egy svéd pénzt kér pesten, visszakövetelem a rentacarnal megérkező 60 euros feljelentést.
Természetesen mindenkinek igaza van, aki azt állítja, hogy az MSZP-ben zajló belháború legnagyobb nyertese alighanem a Fidesz. Egy olyan pillanatban, amikor a korábbi szocialista kormányok időszakából ismerős vargabetűket látszik tenni a kormány, a figyelem időleges más irányba…..
preston 2011.09.23 21:13:02
@JAS39: szerintem nagyon nincs igazad. 2008 ban nem jöhetett volna a Bajnai kormány, mert sok mszp troll csak később volt hajlandó a Bajnai politikát megszavazni. Egy ilyen egységesitett szavazógéppel Gyyurcsánynak is talán könnyebb lett volna.
Listád értelmetlen. Miért kellett volna kedvezménnyel támogatni a hiteleket? ezeket az épitési kölcsönöket, amelyekkel sokan második házat is épitettek , bizony töbszáz milliárdunk bánja évente, már igy is.
Régi, jó barátunk, Gyuri (tudják, ő az a furcsa srác a döbbenetes motorjaival) küldte az alábbi képeket. Csehországi barátjától kapta őket, nem is tudom, mit lehetne tanulságként levonni belőlük. Az biztos, hogy a mopedautók konstrukciós sajátossága a pillekönnyű műanyag…..
Tegnapelőtt felmentette a parlament Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát. Azóta a baloldali politikai közösség egy része koncepciós pert kiállt, pedig ez fölösleges, és a jogállam megvédése helyett a jogállam rombolását idézi inkább elő. Először is szögezünk le pár dolgot, nem…..
preston 2011.09.15 12:41:32
@isssti: valami érved is van , vagy csak ellenérzésed?
@rókafogta: a mostani megreformálatlan egészségügynek
az is kevés lenne, ha mindenki fizetné , amit kell.
preston 2011.09.15 14:33:59
@tele a t..: Te biztos most érkeztél külföldről (?!), ilyen normális érveléssel nem szoktak hozzászólni.Amit irsz, az lehet nem teljesen korrekt, hiszen mindenre van több verzió is, de a stilus. ...
preston 2011.09.15 15:41:46
@darkgreen: én valahogy nem hiszem, hogy ezt direktben meg lehet határozni.mivel az állam a nyugdijakba belefizet, ráadásul a nyugdijalapot
elorozta, ha akar, akkor innen fizet akármit. persze jó lenne, ha nem lenne
igazam.