Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Benoke2

0 bejegyzést írt és 370 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország világcsúcstartó: az utóbbi csaknem 50 évben sehol sem ásták alá ilyen rekordsebességgel a demokráciát.  A trumpi Amerika rossz példával jár elöl a világ autokratái számára, módszereik nagyon is hasonlóak-  Az ököljog az illiberalizmus alapja, ám utóbbi minden, csak nem demokrácia-..
Benoke2 2019.02.07 10:47:25
@Larry Silverstein: "Magyarorszag 1000 evebol a 2018as volt az, amikor a legkevesebben haltak meg kórházi fertőzésben." Áhám. Hát tudod édesanyám kórházban dolgozott, kis híjján kórházban nőttem fel, kórházi ovoda, és társai párszor elmúltam már 10 szal nyugi... Olyan hogy kórházi fertőzést kapjon valaki hát az olyan ritka volt hogy ha egy évben egy pár összejött már fejek hullottak, nem halálról van szó, hanem emberi mulasztásból bekövetkezett felesleges fertőzésről. Most meg naponta többen is meghalnak benne. Ha ez csökkenés szerinted akkor én javaslom hogy újra kéne kezdeni az általános iskolát... Matekból igen vacakul állsz. A helyzet az hogy rohamosan nől a kórházi fertőzésekben meghaltak száma. A baj ezzel az hogy a halálozások legnagyobb része multi rezisztens baktériumtörzsek miatt történik amik a fertőtlenítés hiányára utalnak. Ugyanis ezekre nincs ellenszer. Mindennek ellenállnak, szépen megesznek belülről. Nekik magyarázhatod a propagandát ahogy tetszik... Rájuk mondhatod hogy soros meg migri, meg fenyegetőzhetsz joggal, alaptörvénnyel ami nincs hatályban. Leszarják csak megölnek.

Pár szösszenet, hogy az eszközök ki vannak porciózva és nem betegre hanem napra. Ha egy nap több beteg jön akkor megszívták. Erre van pár trükk. pl a következő napit is elkezdik fogyasztani. Csak hát nem minden napra van ugyan annyi pl. Hétvégére kevesebb van, és napi átlagos terhelésenként tud változni is. Szal a következő napit elhasználják. Másnap mi lesz? Megmondom. Meghalsz ha úgy adódik. Majd mész magánkórházba? Hát az szopacs, mert ilyen nincs Magyarországon. Ambuláns és egynapos sebészetek léteznek. Esetleg speciális intézmények. Ha baj van és mentőt hívsz akkor biza az alapellátási rendszerbe kerülsz. Mindegy ki a haverod, mindegy mennyi pénzed van a raktár üres, nincsenek ott a szükséges eszközök. Azért 149 milliárdért hallgatod hogy minden rendben van. Nekem vagy akárkinek magyarázhatod amit akarsz. A kórházi raktárból hiányozni fognak az eszközök akkor is. Majd te megveszed? Ó szuper ha hirtelen kell és fekszel valahol és várod a segítséget majd elrohansz a patikába... Ha éppen nem találják ki hogy vasárnap záróra és keresed melyik az ügyeletes patika és társai. Az egészségednek magyarázhatsz amit akarsz, fröcsöghet a nyálad is. A valóság a pofádba fog röhögni keményen és egyenesen, nem finomkodva...
Csak azért nem vesszük figyelembe, hogy a mobiltelefon veszélyezteti az egészségünket, mert a rák és a mobilhasználat kapcsolatáról szóló tanulmányokat a mobilipar kétségbe vonja? A brit Guardian beszámolója érdekes megállapításokat rejt...
Benoke2 2018.08.01 14:06:23
@flamer: Van egy olyan hogy gugli :) Neki állsz keresni meg olvasni. Ha a hozzászólásomat sikerült akkor feltételezem ez is menni fog. Ezerszámra fogod találni az oldalakat csak győzd elolvasni. Bár nem tudtam hogy szakavatott hozzáértő ember vagy ebben is meg mindenben is :) Tőlem azzal mérgezed magad amivel akarod, de légyszi költözz nagyfeszültségű távvezeték alá. Aztán 10-20 év múlva beszéljünk mikor épp két kemó kúra között leszel, hogy milyen érzés. Akkor majd elszállnak a kétségeid. A buta ember csak a saját kárából tanul. Hát rajta...
Benoke2 2018.08.01 14:50:26
@flamer: Nem fogok neked keresgélni anyukád eléd tette a reggelit mikor gyerek voltál, ez az idő elmúlt. Nem tudok linket adni mert most nincs a birtokomban, és nem is tárolok minden féle témában ilyeneket aduászként. Viszont pl az USA ban volt egy szép per amiben biza bebizonyították, sőt kártérítést is megítéltek az embereknek. Több filmben is megemlékeztek róluk. Ha valami nincs bebizonyítva hogy káros nem jelenti az ellenkezőjét. Pláne ha pénz érdek van mögötte. Kár várnod hogy bármi legyen. Aztán óvatosan átléptél a kérdésemen és kifejeltetted... Te sem költöznél ilyen helyre de az észt azt osztod :)
Komoly, vagyonbiztonságot érintő problémák (háború, forradalom, népvándorlás, Soros György) esetén a körültekintő embernek évezredeken keresztül két lehetősége volt biztonságba helyezni értékes ingóságait. Az egyik az, hogy elrejti ezeket és imádkozik, hogy a rabló vagy a tolvaj lehetőleg ne…..
Jelenleg 80 ezer dolgozó hiányzik a munkaerőpiacról a KSH első negyedéves számai alapján. A munkáltatók mindent megtesznek a fiatal, tehetséges munkavállalók  megszerzéséért. Egészen új toborzási formákat találnak ki kezdve az éjszakai fröccsözéstől a sörözésig. Van, ahová már az önéletrajzot sem…..
Antidemokratikus működés, felhatalmazás nélküli beleszólás a politikába, migránspártiság, nemzetbiztonsági kockázat, végső soron pedig Soros – az érvrendszer ismerős, ám ezúttal nem a civilek, hanem a bíróság ellen veti be a kormány. Végső csatára készülnek...
Benoke2 2018.05.28 17:53:28
@Mr. Neutron: Ezt a sok idiótaságot te találtad ki vagy egy zsák krumpliért idemásoltad? :D Jajj 5k Erzsi volt? Az szuper. Az utcalányok jelentősen jobban keresnek ám. Viszont nem írnak ide ekkora baromságokat. Kezdjük ott hogy demokráciában nincsen hatalom. Az Észak Koreában van ahol mindent egy párt irányít. Olyan mérhetetlen a jól lét hogy még neked sem jut eszedbe odaköltözni. A demokrácia arról szól, hogy a csalással megválasztott kormány nem kap tejhatalmat sehol egy országban sem. Vannak fékek amiben nem engedik az olyan elfajzott kommunistákat mint pl a Fidesz a saját önkényüknek alárendelni pl téged. A választásokon nem lehet szavazni bíróságokra, és nem véletlenül. Oda tanulni kell nem elég jól segget nyalni. Mármint egy demokráciában. Szemben egy politikussal. Úgyhogy szóljál annak aki írta ezt, hogy nem ártana olvasni a művelődéshez :) A demokratikus ököllel mint mondtam Észak Koreában fogsz találkozni. Ilyen talán még a Ruszkinál sincsen.
Benoke2 2018.05.28 20:57:46
@Mr. Neutron: Szegénykém nincs időt hülyeségeket irkálni. Menni kell a krumpli osztásra? JAjj :) Hirtelen a szélsőjobbos nekilendülésedből egyből próbálsz mosakodni? Jajj de aranyos. Ha azt érted hatalmon hogy veled azt tesznek amit akarnak akkor igen. pl rávesznek alamizsnáért hogy ide körmölj idiótaságokat hátha lesz aki elhiszi. :)
Korábban már írtam a TotalTool-on  a következő  témáról, azaz  tudatosan  csökkentik-e a gyártók a gépek élettartamát,  vagy csak mi érezzük úgy, hogy egyre silányabb a minőség és emellett egyre jobban távolodnak a vevőktől? Akkor hazai mintákon keresztül próbáltam…..
Ez a rezsim sarokköve, és az is marad...
Benoke2 2018.05.16 12:00:32
@antiinternáci: A viktátorod pont de ilyen exkomcsi aki elhiszi magáról hogy ő a megmentő, de majd a gyereked sokat tanulhat az igazságos tetteiről a suliban... Bár a fele sem lesz igaz. Meg eheti a moslékot amit a haverok cégei főznek de a disznók sem eszik meg. Magyarország ellen van, minden tette ezt bizonyítja, a gőgje, hülyének meg mindennek elmondják akik nem értenek egyet, ez még a most felkapott 10 parancsolatnak is ellent mond... Ha meg elkezd valaki komcsizni nehogy kitaláljuk már hogy ez a komcsi jó az meg nem... Hirtelen tegyünk különbséget jó poén volt. Nem nem teszünk ha sablont huzigálnak mindenkire akkor nincs kivétel és Pont. Attól hogy a párt központban diktálják hogy az előző rendszer hibáit hozd fel érvnek ez igen kevés. Senki sehol nem mondta hogy az kell vissza, meg Gyurcsányoztok itt egyszerre ami vicces. Miközben azért védik a seggét nehogy 2006 miatt elkapják. Szánalmas. Szavazás jajj és vajh mért utasították el a bejelentések szinte 100% -at? Mi baj lett volna ha megvizsgálják? A szavazás csalás volt és pont. Az hogy jogilag mit találnak ki maguknak az a kutyát nem érdekli. Ja meg elő van írva a közalkalmazottaknak hogy kire szavazzanak és küldjenek fényképet, állami hivatalokban a felső vezetők teljes háztartási költségeit elszámolgatják a hivatallal. Amúgy minden rendben :D Sőt még szeretni is kötelező lesz a következő választásokon a vityát. Hozzád is felszerelnek szeretés mérőt és ha nem elég jó kevesebb erzsi jut majd :) Az hogy ki hogy értelmezi a választásokat számszakilag meg nyilván egy dolog mert minden nézőpont kérdése. Viszont makacs dolgok a számok. Ha valami 49% az felénk a matekból eddig úgy tudtuk hogy nem a 100% 2/3 része. Bár lehet az új matek könyvekben már így lesz. Nem azt mondta senki hogy az előző rendszerek jobbak voltak hanem hogy a mostani sokkal sz@rabb. Gátlástalanok. Jönnek itt a megvédjük az Országot az EU tól, aztán még is kinyalják az EU ból érkező multik hátsóját hogy éhbéren dolgoztassák az embereket és még büszkék is magukra. EU ellen papolnak, de ezek a cégek az EU miatt jöttek. Ha védővámot kell fizetni ezek csomagolnak, és az összeszerelő üzemet odéb tolják... Pont ellenkezőleg cselekednek mint amit mondanak... Nem véletlenül egyedüliként nem támogatják a korrupciós ügyek felderítését, véletlenül csak nálunk nem lehet nyilvánosságra hozni az OLAF jelentést. Minő meglepő... Mindez csak a mi érdekünk, de sikerült első helyet elérnünk a korrupciós rangsorban. Állami cégekhez is csak úgy juthat be külső cég ha jattol a vezetőnek. Segítek nem a pénz miatt mennek külföldre az emberek hanem a jelenlegi helyzet miatt. Biztos véletlen hogy a fiatalok 80% külföldön képzeli el az életét. Igen ők is mind hülyék. A Juhász épp pert nyert 5 misit fizetnek neki mert kiderült a birodalmi média megint hazudott csak hogy tisztában legyünk a tényekkel. Úgyhogy vigyáznék a számra a helyedben.
Benoke2 2018.05.16 15:12:46
@antiinternáci: Azzal akarod felmenteni a fideszt hogy de a többiek is lopnak? Ezt ugye most nem komoly? A gyereked ha azzal jön haza a suliból hogy karót kapott egy dolgozatra de azzal védekezik hogy de a többiek is akkor megdicséred? :D Juhász mint írtam pert nyert mert mint kiderült nem igaz semmi sem amit a birodalmi média nyom. Még szépen tejelnek is neki. Tekintve hogy egyedül a fidesz média birodalma hazudozik és gyűlölködik így az egész hozzászólólásod mellé ment. Olyan alapokra akarod építeni az egészet ami nincs. Ha az ártás ha firtatta a viktátorod pénzügyeit, szerintem kapd elő az értelmező kézi szótárat. Mert a szavak jelentése amiket kitalálsz az nem létezik. Mint mondottam a Fidesz ex komcsi banda egytől egyig szóval így intézzük ha sablonosítunk. Mindenesetre látszik hogy el sem olvasod amire válaszolsz csak nyomod a süket dumát mert ezért jön az erzsi, csak mintha egy templomi hitvallás mantráját nyomnád. Ha sokat mondogatod még elhiszik neked? :D Tudod évezredes tény hogy minél többet szorítasz annál kevesebbet fogsz... Tudom majd ezt is megreformálják Orbánék... :D
Benoke2 2018.05.18 10:08:58
@antiinternáci: Van hogy fáj az igazság :)
Egyértelműen az USA dominálja a világot a maga több, mint 13 ezer katonai légi járművével. Kétezernél több légi járműve csak Oroszországnak, Kínának és Indiának van, de ez is csak töredéke az amerikai légierőnek. Európában a franciáknak és a törököknek van a legtöbb gépük. Magyarországnak 100-nál…..
 Végeláthatatlan vita folyik a fórumokon a jelöltek és a HR-es kollégák között arról, hogy mennyire alávaló gazemberek a HR-esek, mert nem jeleztek vissza, pedig én beküldtem az önéletrajzom vagy ott voltam interjún és megígérték! Mennyire rossz benyomást tesznek a cégről…..
Benoke2 2018.03.29 20:36:46
A hozzászólók többségével értek egyet. Vissza kell jelezni. Egy sablon levél pontosan elegendő. Nem vár el senki több perces ömlengést. Megvan a technika hogyan kehet tömegesen visszajelezni nem atom fizika. Ez a hr munka része. A bérszám fejtést nem a hres végzi. Hanem a bérszámfejtőt a hr osztájhoz szokták hozzácsapni, de nem sok köze van hozzá. Nem akarom általánosítani a hr -t mert a sok negatív tapasztalattal szemben volt pár nagyon pozitív is. Nagyon elkeserítő hogy egy darab kutyaguminak nézik az embert és mindenféle okból kibújnak a feladatuk alól. Túlterheltek? Sok a meló? Nincs egyedül a hr. Mások is sokat dolgoznak, sokan túlterheltek. Külföldi cégeknél jellemző hogy ki akarnak préselni mindent amit lehet. Ezért van az hogy néha megspórolnak egy embert mert az is felfelé viszi az éves eredményt, az hogy ennek milyen ára van pedig a legkevésbé sem érdekel senkit. Mindenkinek el kell végeznie a feladatát nem pedig csak részben. Ha 95% ban csinálom meg a munkám az nincsen kész, a megrendelő nem fizeti ki. Na és ha az aljalmazottak nem is de a hr igazgatónak meg kell követelnie, ez egy fajta kultúra, igényesség. Ennek pedig híre megy... Az ellenkezőjének is... Manapság pedig nem feltétlenül érvényesül az mint korábban miszerint a munkáltató azt csinál amit akar. Ha el akarják érni hogy megfelelő gárda legyen többek között ez az apróság is sokat számít. A céges bulik meg ilyesmik szervezése nem a feladatuk ha nincs idejük ne vállalják el... Egyébként kifogást keresni valóban könnyü, csak kevesebb energiából megoldást is kehet találni...
A telefonvásárláson, főleg ha drága készüléket néztünk ki sokat bukhatunk, de ha okosan vásárolunk járhatunk nagyon jól is!..
Egy laptoppal jó esetben hosszú távra tervez az ember, és nem szeretne fél-egy évente újat venni csak azért, mert az előzőről kiderült, mégsem olyan jó, mint amilyennek elsőre gondoltuk. Illetve jónak jó, csak épp nem elégíti ki az egyéni felhasználói igényeket. Éppen ezért jöjjön most öt olyan…..
Benoke2 2018.01.29 09:00:03
Mindig egyénre kell szabni, ki mire és hogyan szeretné használni. Nincs univerzális recept ami mindenkinek jó. Felújított gép is opció illetve használtan lehet venni a felújítás felárát elhagyva. Vannak használt leselejtezett üzleti gépek és magánszemélytől is. Túl nagy a választék ezért nehéz választani. Új gépnek is megvannak az előnyei meg a használtaknak. Aki dolgozik és ez a munkaeszköze, annak az új jobb választás. Üzleti gépek ámbár rondák de jobbak. A billentyűzet üzleti gépek esetén, a legtöbb esetben cserélhető. Ennek költsége 8-12k környéke. A legjobb matricák is lekopnak vagy lejönnek egyszer. Ezer szempont van, az adott feladathoz kell választani. Aki főleg asztalon használja és évente 2x mozdítja vagy csak irodában rohangál vele nem annyira szempont a méret mint aki folyamatosan hozza viszi. A belső felszereltség is a feladatnak kell megfeleljen. Borzalmas ha a feladatra gyengébb a gép, az csak szenvedés. Azt is tudomásul kell venni hogy az asztali gépek gyorsabbak. Tehát akinek űber brutál gép kell az notiban vagy nem kapja meg vagy olyan felárral amiből 3 másik asztalit vesz. Ha túl kicsi a kijelző vagy ha cipelés miatt túl nagy és nehéz, szintén nyűg. Amire jó figyelni az a garancia. Kinek mi a tűrőképessége. Üzleti gépeknél a 3 év vagy a dell feneket kinyaló garanciális ügyintézése az kifejezetten megnyugtató, pláne hogy kitolható akár 8 évre is. Akinek ez a pénzkereső eszköze annak nem ezen kell spórolnia. Ssd jó nagyon jó, de ha valakinek nincs rá feltétlen szüksége az el tud lenni nélküle, pláne ha windows tól el tud szakadni, ott az ssd nélkül is gyors a gép. Az nem baj ha túlméretezzük az igényeket, csak az ára lesz magasabb mint szeretnénk. Munkára használom és drága volt a gépem. Sajnos hozom viszem asztali nem opció, pedig hasznát tudnám.venni a nagyobb teljesítménynek. 4 éves lesz kutya baja, és a legújabb gép is 5% lett gyorsabb. Látszanak rajta a használat nyomai, de jól bírja. A gumirozott részek peremek a gyengébb részek, pedig az ütődésektől és kényelemből vannak így tervezve... Jajj akuidő. Akinek kell az figyeljen oda, a gyár által megadott adatok lájtos használat melett alacsony fényerővel értendőek! Intenzív használat mellett nyugodtan el lehet osztani kettővel a gyári adatokat.
Kevés pénzből szeretnél jó telefont? Nem lehetetlen!..
A minap olvastam a munkahelyiterror.blog.hu ízletes sztorijait és szembejött velem egy cikk arról, hogy nem munkaerő hiány van Magyarországon, hanem normális munkáltatóhiány. Erről a cikkről beszélek. Ezzel kapcsolatban, most én is megosztom veletek  a véleményem, mert néha úgy érzem, jó munkahelyet…..
Tegnapi futárnaplónk alatt parázs vita alakult ki a kommentelők között arról, hogy meg kell-e várnia a futárnak a csomag kibontását? Megnéztük, hogy mit ír erről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Európai Fogyasztói Központja...
Benoke2 2017.11.15 08:37:21
Átvétel után nem lehet a szállítási hibák miatt reklamálni. Vagy is lehet csak felesleges, mert nem veszik figyelembe hisz sértetlenül átvette. Így viszont ha baj is történt az árúval azt már visszaküldeni sem lehet. Egy festék patronnál ugye nem számít az ember semmire, és ha még is hibás arra senki nem vállal felelősséget mindegy hogy a legdrágább gyári vagy az olcsó gagyi jön meg. Az is kehet higy az árút eleve sérülten dobozolta be a feladó, ezt a futárnak kell bizonyítani hogy ott volt valami mert a csomagolás sértetlen. Nem tődom h kötelessége e megvárni de mikor nagy értékű csomagot rendelek külön odaírom hogy 1-2 percet kérek h együtt kibonthassuk. Mert pl nem szeretném a monitort bukni úgy ahogy van. Lehet takarózni mindennel, ha túlterhelik a futárokat az ellen mi nem tudunk tenni. Nyilván ném jó de ez nem a mi hibánk. Sok bolt pedig eleve nem küld csomagot máshogy. Nagy értékűeket pedig nem érdemes vagy nem.kehet pikpakolni vagy csomag automatázni. A kulcs a megfelelő szervezés amivel időt lehet nyerni. Ez nem egy emberes feladat hanem központi. Amivel pontosan figyelembe kell venni azt h fizetős vagy nem konkrét időpontra kérte, egyéb nyavaják, és így eleve megtervezik a futár utját sorban. Amit felül írjat ha nincs ott a címzett, forgalom. A karácsonyi rohamban ez sem oldja meg a túlterhelést. Max idényfutárokat vehetnének fel. Lehet mindenki jobban járna ha apróságokat lepasszolnák másnak. Gondolom mérlegelik a lehetőségeket, mert ezekbe fektetni is kell némi pénzt. Ésszerű megoldásokkal viszont lehet javítani a hatékonyságon, akkor meg nem probléma ha nagyobb értékű csomagoknál megvárják a felbontást.
Ebben az évben engem ért a megtiszteltetés, hogy elvihettem az autónkat a szokásos tél eleji kerékcserére. Hiába voltam az elmúlt 4 évben autótulajdonos, és volt a férjemnek is egy autója, valahogy sosem én mentem a szakemberhez velük. Igaz, egyszer jelen voltam, de akkor is egy férfi családtaggal,…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre "Cégünk dinamikusan fejlõdõ, hazai tulajdonú vállalat. Munkavégzés során lehetõséged lesz a fejlõdésre egy fiatalos és szuper csapatban, mindezt versenyképes fizetésért. Nyújtunk: kellemes…..
Ez gyerekjáték, mutatunk egy egyszerű trükköt!  ..
Orbán Viktor kormánya és az Európai Unió két egymás felé száguldó gyorsvonatként teszteli saját lehetőségeit. Van-e még lehetőség az ütközés elkerülésére? Valaki mellékvágányra terelheti az egyiket, és ezzel megmentheti-e a nagy ütközéstől a két szerelvényt? És persze, ki szenvedi el leginkább a…..
Benoke2 2017.09.18 14:28:33
@chrisred: Gondolod kivonulnak a bankok onnan? Meg majd a rodschild család is elköltözik mert az únijó úgy szeretné. Hát persze hógyne :) Már csomagolnak is, meg tömegével költöznek el onnan a kelet európai kivándoroltak is, ja nem még sem. :) A kint élő ismerőseimnek esze ágában sincs elköltözni a szigetországból, EU ide vagy oda. Ez a sok fekete leves csak kitaláció, mindenféle megalapozottság nélkül.
Az emberek többsége hagyományos porszívót tart otthon ahelyett, hogy robotporszívóval végeztetné a piszkos munkát. Ahelyett, hogy a TV-t néznéd porszívózol, pedig lehetne ezt másképp is. Ha úgy gondolod, hogy ezen változtatni szeretnél, akkor sem vagy könnyű helyzetben, amíg kiválasztod melyik…..
Benoke2 2017.09.14 16:40:30
@xclusiv:
1: Mert wifi -n keresztül tudod beprogramozni, amúgy csak egy gomb van rajta amit megnyomhatsz hogy usgyi.
2: A komolyabb márkák feltérképezik a lakást és ezt használva módszeresen takarítanak, tisztább lakás lesz az eredmény, de ez drágább. Vannak még más extra funkciók is amiket tudnak, amik szintén árnövelőek. Az össze vissza közlekedők meg majd vagy ki hagynak ezt azt vagy nem...
A repülés a mindennapjainkká vált. Már nem meglepő, ha valaki repül, sőt vannak olyanok is, akik ha nem is minden nap, de repülővel járnak dolgozni, gondoljunk itt a nagyobb területű országokra, vagy akár Amerikára. Azonban attól, hogy valami az életünk részévé vált, még koránt sem biztos, hogy…..
Június 15-től egységes lett a roaming az EU-ban. Végre nem lesz egy vagyon a telefonszámlám, ha külföldre utazom! Juhéj! Gondolta az egyszeri telekomos ügyfél. Aztán meglepődött. (A témával kapcsolatban képbe kerüléshez ajánlom az Indexes szájbarágót.) Tisztelt Homár Hilda! Mivel nemsokára meg…..