Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aszw

27 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bocsánat a poszthiányért. A blog él, csak pár napig nem voltam netközelben. Aszw-függőknek vigaszként álljon itt egy (azaz két) pozitív élmény ZiM tollából:kedves bloggazda, bár manapság a pozitív hírekre senki sem kíváncsi, én mégis szeretem őket. ezért most két rendes…..
 Krisztiánt ruhatárban lopták meg, de meglehetősen arcátlanul:Vasárnap ellátogattunk feleségemmel és kisfiammal a Klauzál Házba (hosszabb nevén Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ, címe 1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33 - a Campona mellett) egy…..
Véleményem fenntartom, miszerint az ÁFA mellőzése nem maga a probléma, hanem a problémának tünete.- zárja az előző poszthoz - roppant kedves hangnemben - írt kommentjét Molekula.Öröm a szívnek, hogy valaki, aki a halál faszára kíván engem blogostul, belátja végre, hogy az áfa…..
Karacsi Maci élménybeszámolója következik:A Mexikói úton, ahol a BKV-sok melegedője van, a kisföldalatti végállomsásával szemben van egy étterem, a neve Mexikó Grill Söröző. Nagyon rég óta ismerem, egy időben dolgoztam a közelben is, ezért rendszeresen ebédeltem ott. Egy…..
Aggyá nyugtát, waze! Gyépé 2009.01.25 12:00:20
Nyomek nevű kedves olvasónk kommentelt "vicceset", és mindenki épülésére úgy döntöttem, kirakom posztnak, pár gondolattal megtoldva.Engem a szomszédasszony (utólag már csak egy köcsög nyuggernek nevezném) kért meg múltkor, hogy kaparjam fel a jeget az ő járdájáról…..
Kék Rózsa Söröző és Étterem1077 Budapest, Wesselényi u. 9.A Deáktól és az Astoriától egyaránt kb. 7 percre levő étterem barátságos hely, barátságos pincérekkel.Három elkülöníthető helységünkben – melyek klimatizáltak – egyszerre nyolcvan vendéget tudunk…..
Milán küldött levelet, meg egy szkennelt nyugtát január 20-i dátummal:Thomas Fruit Kft.2030 Érd, Folyondár u. 96.Adószám: 14012781-2-13Ma a Ferenciek terei aluljáróban észrevettem, hogy nyílt egy zöldséges. Nem a metrós aluljáróban, hanem a két buszmegállót összekötőben.…..
Miklós aláírással érkezett a következő levél:Ha bárki pofátlan adócsalást szeretne látni, vásároljon "Nagymama gyümölcskertjében" az I. kerületi Pauler utcában. Tény, hogy az összes többi környékbeli zöldségesnél sokkal jobb minőségű az áru és a…..
Quiang Hua 88 Kft.1072 Budapest, Rákóczi út 8/AEgy előítéletes dög vagyok.Az történt velem, hogy ebédre vágyva tanácstalanul ténferegtem a Rákóczi úton, végül beletörődtem az elkerülhetetlenbe: jó, legyen kínai. Kínai gyorsbüfé, és akkor legalább két legyet ütök…..
A poszt címét nem én adtam, hanem kopiészt a Fitta által küldött mail subjectjéből - de nem gondolom, hogy vitába kéne szállnom vele.Mindenki tudja, hogy a vállalkozók nagy része nem díjazza, ha kérsz számlát, ilyenkor elgondolkozhatsz, és kereshetsz másikat is, de mi van akkor…..
Lesz még saját sztori is, van bőven a tarsolyban, de ma legyen egy olvasói levél. Teljes névvel és címmel kaptam, de...Hi!Kérlek a valódi nevem maradjon titokban, mert az óvodás gyermekemet rosszul érintheti, legyek csak NX.Gyermekem az egyik miskolci óvodába jár, és októberben…..
aszw 2009.01.15 15:21:58
@John42:
"meséld majd el az APEH-nek, biztos jót fognak rajta nevetni"

Nyilvánvaló, hogy adócsalás. De, amint az előző kommenthez is írtam: ennek semmi köze az áfa lenyúlásához, amiről a blog szól.

Egyébként érdekes, valahogy most elmaradoznak azok a váfak, hogy én valójában az APEH titkosügynöke vagyok. :DDD
aszw 2009.01.15 16:53:26
@karacsi_maci:
Leírom ismét (harmadszor): ennek a témának semmi köze az áfa lenyúlásához, amiről a blog szól.

De azt hiszem, érik a dolog, hogy önálló posztként is elmagyarázzam, hogy mi a különbség az áfa és a nemáfa között. (A nemáfát többek között onnan lehet megismerni, hogy az nem áfa.)
aszw 2009.01.15 20:26:23
@karacsi_maci:
Két külön szituációról beszélünk.

1. szitu: X.Y. nem számlaképes (a vevője ezt pontosan tudja), és így nyújt szolgáltatást vagy ad el árut. Nem ad nyugtát, mert az adott helyzetben nem is tud.

2. szitu: X.Y. számlaképes (a vevője ezt pontosan tudja), és így nyújt szolgáltatást vagy ad el árut. Nem ad nyugtát, mert így dönt.

Mindkét szituáció felvet mind etikai, mind jogi kérdéseket. Mindkét szituáció más-és más etikai és jogi kérdéseket vet fel. Még akkor is, ha van átfedés: ami a jogi kérdéseket illeti, azok mindkét szituációban az adózás témája körül forognak. Ettől azonban a konkrét kérdések még különbözőek.

Nem foglalok állást arról, hogy a gazdaság kifehérítése szempontjából melyik szituáció a fontosabb. (Mert nem értek hozzá.) Arról sem értekezem, hogy a két szituáció miként függ össze egymással. (Mert ahhoz sem értek.) Csupán azt írom le, hogy ez a blog miről szól és miről nem.

Ez a blog a 2. szituációról szól.

És nem az elsőről.

Mégpedig azért, mert ezt a blogot én jegyzem, én pedig így döntöttem.

Remélem, így érthető. "De ha nem érted, akkor nem vitatkozom veled."
Következzék Erika levele, úgy gondolom, fílingjében passzol a mai időjáráshoz.Szia!Nap mint nap volánbusszal járok dolgozni, nekem bérletem van, de látom, ahogy a sofőr saját zsebre dolgozik és nem ad jegyet sokaknak, ha jól tudom ebben az esetben a jegy a nyugta.Így nem csak a…..
aszw 2009.01.15 15:18:58
@John42:

A sofőr nettó fizetése mellé írjuk be azt is, hogy a lenyúlt bevétel miatt fejleszteni/karbantartani (így pl. fűteni) nem tudott buszokon megfázó utasoknak mennyi plusz költségük lesz gyógyszerre, mennyi időre esnek ki a munkából, és ez hogy jelenik meg a GDP-ben.

Csak hogy "lássuk a teljes képet". :-/
aszw 2009.01.15 16:58:19
@John42:
Más a hálapénz/borravaló: azt annak tudatában adod, hogy a 100%-át megtartják.

A fogyasztói árat annak tudatában fizeted ki (már ha tudatosan élő magyar állampolgár vagy), hogy annak 1/6 része áfa címén a költségvetésbe kerül, s mint ilyen azt majd visszakapod villanyvilágítás, úttest, gázártámogatás és a gyereked számára általános iskolai oktatás formájában.
m e o w  írja:Egy pozitív példa: a falunkba egy családi gazdaságból hordanak adagolós hűtőkocsival tejet. Egy liter tej 150 Ft. A hölgyek, akik kiszolgálnak, minden egyes liter eladott tejet beütnek a pénztárgépbe, ami teljesen szabályos nyugtát ad róla.Tegnap megkérdeztem,…..
Többen szóvá tettek ilyesmit:Jó volna a blog címát 'Aggyá nyugtát, waze!'-ra változtatni. Mert a felemlegetett TESCO is csak kérésre ad számlát. Alapban csak nuygta van... Megtörtént, kösz a kiigazítást...
aszw 2009.01.13 15:50:44
@John42:
>> "Igenis lehetséges, hogy egy besokallt magyar
>> állampolgár írja ezt a blogot"

> Lehetséges.
> De nem valószínű!

Kedves John42!

Tudnál mondani valamilyen módszert, amivel (az anonimitásom megőrzése mellett) bebizonyíthatnám számodra, hogy egyszerű magánember vagyok, és nem áll mögöttem se párt, se kormány , sem APEH?

Csak azért kérdezem, mert ha te (bocs, hogy téged pécéztelek ki: pontosabb lenne úgy, hogy te meg a többség) ELEVE eldöntötted, hogy márpedig itten libsibibsibolsi összesküvés van, akkor hiába strapálom magam. Ez esetben tudomásul veszem, hogy az "elnézést, Virág elvtárs, ez nem a tanúvallomás, hanem az ítélet" esete áll fenn.
aszw 2009.01.13 18:25:36
@TPZ:

a) 30 és 40 között
b) érettségi
c) irodai alkalmazottként billenytűzetpüfölés

Különösebben paranoiás nem vagyok, de az elmúlt két nap hozzászólásainak tükrében közelebbit nem merek írni.
aszw 2009.01.14 09:38:35
@karacsi_maci:

Egy szóval sem írtam, hogy jó és vállalkozóbarát a adórendszerünk. De ez a blog nem is arról szól, hogy "vállalkozóként legyel száz százalékosan jogkövető"! Egy szót sem írtam a posztokban (és nem is fogok) a járulékokról, arról, hogy minimálbér vagy nem minimálbér stb.

A számtalan adó közül egyetlen egyről szól a blog: arról a bizonyos áfáról, amely be van építve a fogyasztói árba, és amely árat én effektíve kifizetek, abban a tudatban (azaz hiszemben), hogy anak az X hányada bekerül a költségvetésbe. Ha erről kapok nyugtát, akkor úgy tekintem, hogy közvetlenül nem loptak meg. Ennyi.

Ha emellett a vállalkozó a munkvállalóinak a fizetésük 90%-át zsebbe adja, arra azt mondom, hogy szomorú ügy, hogy így van (hogy másképp nemigen lehet), de ahhoz kicsi vagyok, hogy felmérjem, ebből mennyi a vállalkozó sara. Úgyhogy erről blogoljon más, olyan, aki ért hozzá.

A Ps2-höz: ha a kérdés nem költői, akkor, ha akarod, írd meg privátban a történetet az üzlet címével, és kirakom egy "ahol részben lopnak" tag-gel. :)
Tib írta kommentként, és nem akarom, hogy elkallódjon a sok offtopic "kapja be a sok hülye politikus" jellegű megmondás között:Akkor írok ide. Én kisvállalkozó vagyok ÉS adok számlát. És nagyon nehéz persze.Több mint 14 éve vállalkozom, nagyon fiatalon kezdtem,…..
Hogy ne vádolhassanak elfogultsággal, itt van egy kommentből kopipésztelve a ló másik oldala, kupec tollából: Kedves aszw!Ez igy magaban enyhen szolva is csak a lo egyik oldala.Nyilvan vannak olyan gorenyek, akik lehuzasbol nem fizetnek afat, de a vallalkozok nagy resze ugy kalkulalja…..
 Gr3g* küldte be az alábbi ügyeskedést, amivel magam is találkoztam már valamelyik kínai gyorsbüfében, csak sajnos nem emlékszem, melyikben.BME diákként többször ettem a Karinthy Frigyes út és Egry József út sarkán található kínai étteremben (Ruyi kínai büfé), de eddig…..
Ha van gyűlöletes szó, akkor az állaza, álfiatal vaze, vazze, sőt waze az, nem beszélve a wazzéról. (A Megint Állunk Vazzénak azért bocsátunk meg, mert másképp nem jönne ki a rövidítés.) Mégis lelkesen ajánljuk bookmarkolásra a rettenetes nevű Aggyá számlát, waze! blogot,…..
Nézd. Tudom, hogy törölve lesz a hozzászólás, de nem baj mert ezt amolyan privát üzenetnek szánom.Legalább, ha már kamublogot csinálsz állami megrendelésre, legalább arra figyelj oda, hogy az első, a hozzászólással egyetértő kommentelő ne egy eddig csak egy kommentet író…..
aszw 2009.01.12 15:48:08
@Fikázó: Küldött sztorit is kirakok, ha normálisan meg van írva, és lehetőleg van hozzá szkennelt számla (vagy épp nemszámla). Magamnak ugyanis elhiszem, hogy nem hazudok, de azt nem akarom, hogy bárki a blogomat használja a konkurenciája kipicsázására.
aszw 2009.01.12 16:32:24
@765mb:
ad 1.) Nem. A blogírást választottam, mert nekem kevesebb energia, kevésbé veszélyezteti a testi épségemet (kell a halálnak valami maffia a nyakamba), és inkább bízom a közfelháborodás erejében, mint a feljelentgetősdiben.

ad 2.) Gőzöm sincs. Én egy olyan forróvonalat szeretnék, ahová anonim be lehet szólni és próbavásárlásra javasolni az adott helyet. Ha valaki tud ilyet, szóljon!

ad 3.) Még nem.
www.sushirendeles.hu vagy www.sushirendeles.netEljött az ideje, hogy bevezessem a dilemma nevű címkét. Több sushifutár kipróbálása után a fent nevezett cég beválni látszik: a házhoz szállított ételek szinte botrányosan frissek, és hihetetlenül finomak. Az…..
aszw 2009.01.12 16:29:10
@LouiS: Jól tévedsz: ez így teljesen korrekt. Így kéne mindenhol csinálni. Van, ahol csak a pénztárgép-blokkot hozzák ki: az törvényileg korrekt, csak a vendéggel kiszúrás, mert nem tudja visszaellenőrizni a tételeket, hogy mit is evett.
A számlától mindenki elvárja, hogy stimmeljen. Azonban fájdalmasan kevesen várják el, hogy amit kapnak, az valóban számla legyen. Persze ha valaki egyszer belátta, hogy a számla az egyedüli biztosíték arra, hogy a kereskedő vagy szolgáltató ne lopja meg, akkor a jövőben oda…..
Van ilyen, persze. Ez a blog nem erénycsőszködésre van, nem a kényszeres jogkövetésre szólít fel. Ha a mester azt mondja, hogy tizenkétezer a javítás, számla nélkül viszont csak egy tízes - nos, akkor szent és hazafi legyen a talpán, aki ilyenkor azt mondja, hogy jó, akkor a…..
1052 Budapest, Gerlóczy u. 1.Az az igazság, hogy ahol nem vernek át, arról nehéz sztorizni. A becsületesség és felelősség unalmas.Bementünk, kértünk egy Latte Macchiatót, egy forró csokit és egy ásványvizet. Kihozták, mindkettőnknek külön kis fémtálcán, és a kért…..
1067 Budapest, Teréz krt. 41. (Szondi u. sarok).Január 5. este fél tíz. Ügyeleti ablaknál csengetünk, azonnal megjelennek ketten is. Kérünk egy doboz Rubophent. A nő fordul, hozza, és közli, hogy az (ügyeleti felárat is tartalmazó) ár 1070,- Ft. Blokk a közelében…..