Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zombika

0 bejegyzést írt és 281 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz mit írni Anyidzsam levele elé, de az mindenképpen kiderül belőle, hogy nem szerencsés „hinni” dolgokat, érdemesebb utánajárni és pontosan tudni, különben az ember könnyen bajba kerülhet. Mindenesetre azzal bocsátom útjára a mai posztot, hogy hátha tud valaki segíteni, vagy tanácsot adni…..
zombika 2017.09.30 17:43:20
Szia posztoló.

Végigolvastam a problémádat és a kommenteket is, majd arra jutottam hogy te valamiféle mesevilágban élsz, ahol az történik amit te akarsz. Ebben a kis világban minden úgy van hogy "neked jár", meg hát ugye az sem baj hogy te "nem tudtad", és különben is amúgy meg az osztrák kormány, és mindenki más is mit képzel magáról? Nulla felkészültséggel és bármiféle releváns tudás nélkül érkeztél Ausztriába, arról persze nagyon gyorsan kiokosítottad magad hogy hányféleképp lehet hozzájutni a segélyekhez és egyéb juttatásokhoz. Nem képeztél tartalékot, mert hát egyszer élünk, meg ugye neked jár a drága bútor és az összes egyéb, hisz most már nyugaton élsz, és innen már nem rak ki téged senki. Az sem nagyon számít hogy halvány lila gőzöd sincs a hatályos törvényekről és jogszabályokról, legalább is szerinted. Tudod, a valóság ennél egy kicsit különbözik. Vagy nagyon. Nem csak előnyök származnak egy nyugati típusú társadalomban való életből, bizony ott vannak azok a fránya kötelezettségek is, amiket nem lehet félvállról venni. Ezzel a mentalitással ami neked van, lesz még sok problémád, és ha ezek mellett nem vágnak ki a sógorék a francba, akkor minden nap rebegj el egy hálaimát. Azt gondolom hogy sem a mentalitásod, nem a hozzáállásod nem megfelelő, nem az jut előbbre az életben aki hangosabban veri az asztalt. Legalább a kis pávatáncod roppantul szórakoztató, világosan kitűnik belőle az olvasóinak hogy miképp ne csináld a határátkelést. További szép napot.
zombika 2017.09.30 19:54:28
@Anyidzsam: Egészen elképesztő milyen arrogáns vagy a semmire. Én is külföldön élek, rendes, bejelentett full time munkám van, fizetem a biztosításokat, az A-kasse-t, és mellette tanulok mint az állat hogy feljebb jussak. Jó minőségű de használt bútorokat vettem mert negyed áron vannak, majd akkor veszek újakat ha a saját házamat rendezem be vele, és megengedhetem magamnak. Simán ki tudnám fizetni, még sem teszem. Ez a kivagyiság juttatott téged oda ahol vagy, nem kell folyton virítani hogy neked mennyire jól megy, mikor nem. Van saját autóm, szép helyen lakunk, én fizetem a gyerekem óvodáját nem az állam, ha elvesztem a munkám akkor sem kell segélyért kuncsorognom mert két évig van rá biztosításom. Úgy hogy hiába ez a "NE AKARJ ITT TE OKOS LENNI" szöveg, azt hiszem kettőnk közül én tudom mit kell csinálni. Jobban tennéd ha inkább megfogadnád a tanácsokat, mert feljebb kaptál jó pár használhatót, mint hogy előadod itt a "mindenki hülye, csak én vagyok helikoptert". Tényleg nem bántani akarlak, de minél előbb elfogadod hogy változtatnod kell a hozzáállásodon, annál könnyebb lesz. Van egy gyereked, nem játszhatsz az ő életével, mert ennél fontosabb dolog az életben nincs.
zombika 2017.09.30 22:12:34
@Anyidzsam: Te most tényleg meg akarod nekem magyarázni hogy igazából jól csináltad? Vegyük akkor végig egy picikét. 2005-óta, tehát tizenkét éve kint vagy. Ennyi idő alatt azt tudtad összehozni hogy berendeztél egy 49nm-es lakást. Nem akarok a zsebedben turkálni de hol a többi? Nyilvánvalóan felélted mindet, láttam már ilyet nem egyszer. Nincs megtakarításod, még egy autód sem, ami nem luxus, hisz ha csak nem a fővárosban élsz akkor megötszörözi a vállalható munkahelyek számát, plusz gyereked is van, százszor kényelmesebb az élet. Én másik városban dolgozom, kapok üzemanyeagkorrekciót, olcsóbban jövök ki biztosítással, zöldadóval, mindennel mint ha busszal vagy vonattal járnék. Az időről már ne is beszéljünk. 12 év külföldi élet alatt nincs semmid, nem tanultál semmi használhatót, és fel vagy háborodva azon ami veled történik. Még mindig azt mondom hogy veled van a baj.
Határátkelő Haza akarunk menni 2015.08.07 06:44:00
Olyan kérdéseket feszeget a mai írás, melyek alighanem nagyon sok határátkelőnek a gondolataiban felbukkannak, szülőkről, sorsról, a megkereshető jövedelemről, gyerekekről. Válaszainak persze…..
zombika 2015.08.08 13:38:19
@soad1221: Legyen akkor neki úgy. Gyakorló szülőként eszem ágába sem lenne Magyarországra vinni a gyermekemet. És azt hiszem a kiköltözött magyarok 98%-a nem engedhetné meg magának a magániskolát, sem a luxuskórházakat, még a kinti bérek után sem.
zombika 2015.08.08 16:41:12
@soad1221: Naná,ahogy Fülig Jimmy mondaná: te vagy a kiráj.
Soha nem értettem, hogy a képpel, hanggal, számokkal, évszámokkal, vissza nem térítendő támogatásokkal bizonyítható tények letagadásának mi értelme van. Ez onnan jutott eszembe, hogy Kovács István (Kokó) a nemzet köztiszteletben álló ökölvívója kipréselt magából egy…..
zombika 2015.05.11 07:40:21
@maxval bircaman szerkesztő: támadják a népet! :DDDD á, még véletlenül sem az van hogy a teljes orosz energetikai és ipari szektort lenyúlta putyin meg a haverok (bocsánat, megvédték)... ááá dehogy... azok a rohadt kapitalisták törnek megint az orosz nép jólétére. tényleg elhiszitek amit irkáltok?
zombika 2015.05.11 15:05:04
@maxval bircaman szerkesztő: orosz kézbe vette... Igen, a saját meg a haverjai orosz kezébe. Szimplán rátették a kezüket az ásványkincsekre és a nehéziparra. Most meg fenyegeti putyin a világot háborúval meg atomfegyverekkel. Pont jó a nicked ehhez a gondolkodáshoz, szimpla troll vagy semmi más. Sajnos az összes fórum tele van ilyen kifacsart lelkű, eltorzult világképű bolondokkal.
zombika 2015.05.11 15:54:39
@maxval bircaman szerkesztő: béketeremtő orosz atomrakéták. nincs is több kérdésem. ne is húzd ki a fejed a hátsódból, még körülnéznél és rájönnél hogy a világ az nem oroszországból meg az usából áll. kényelmes lehet ilyen szellemi nyomorban létezni még ha kissé egysíkú is.
Belsőség Amiken megakadt a szemem 2015.03.24 10:14:47
Egy olyan rendezvényen, mint az AMTS, nagyon sok, valamilyen szempontból érdekes jármű van. Van köztük szép, ocsmány, van sok pénzből épült förtelem és kevés pénzzel faragott műremek. A baj, hogy egy ekkora tömegben az ember nagyon gyorsan túltelítődik, meg aztán minden nem…..
Most amolyan információs poszt következik, személyes élményekkel fűszerezve. Ugyanis Brünhilda és Mephisto megosztotta velünk kalandjait a magyar bürokráciával itthon és külföldön. Nekem az „akkor is kell igazolványszám, ha igazolvány nincs” rész tetszett, mert az egész…..
zombika 2015.03.01 08:52:40
@ügyeletes: Képzeld el hogy amikor költöztem Dániában egy másik címre, akkor (miután bejelentettem a neten cca 1perc) kipostázzák az új sárga kártyát (azt is villámgyorsan) és a banktól elkezdve a mindenkiig tudja hogy hova költöztem. Egy helyen jelentettem be. Egy. Nem kell 84385689 helyre elmennem és ott órákat sorban állni, mindenféle papírokat kétszáz példányban aláírva hajbókolni unott, faarcú ügyintézők előtt. Pontosan az államtól lehetne már elvárható hogy ezt a bürokratikus labirintust 100 év után végre felszámolja, és a nagysebességű internet korában létrehozzon egy ehhez hasonló gyorsan és jól működő rendszert. Eléggé fárasztó már hogy mindig meg van magyarázva hogy az állampolgár a hülye, neki vannak csak kötelezettségei és egy véget nem érő szívás és idegborzolás az egész. Mivel ez ellen érdemben csak az állam tehet, ezért úgy gondolom kettőnk közül nem én vagyok a hibás.
zombika 2015.03.01 08:53:00
@kisokos73: úgy gondolod hogy ez a poszt túlzó, netán szándékosan rosszindulatú? Ez a valóság. Én is megszoktam hogy mindenhova mosolyogva megyek be, hogy minden ügy elintézése egyszerű és 5 perc, hogy az "ablak másik oldalán" ülő kedves és segítőkész. És ha már sok száz kilométerre Magyarországtól összefutunk akkor ne erőltessük a hazai hozzáállást és egy ilyen pozícióban mutassunk némi profizmust és kedvességet. Kőkemény pénzeket kifizet az ember, és ha ez a versenyszféra lenne, hát hamar nem lenne munkájuk. Az a kérdésed meg hogy hogyan néz a posztíró legközelebb a szemükbe, az egy vicc. Tipikus tekintélyelvű "ő ott van a pozícióban, te meg hajbókolj előtte" hozzáállás. Szégyelljék ők magukat hogy így állnak a saját honfitársaikhoz, hogy így néz ki egy magyar konzulátus magyaroknak fenntartott része.
Bár már messze nem tartom olyan innovatívnak és elragadó látványvilágúnak a Top Geart, mint mondjuk 5-6 éve (a technika fejlődése ma már elérhetővé teszi a grandiózus képek készítését szinte mindenkinek), de még mindig úgy gondolom, hogy a legnagyobb hatású és kategória-…..
zombika 2015.02.25 14:26:37
Ez nagyon fonti, aki bántani meri a kiscsajt, engem bánt! Videószerkesztésből ötöske!!! B)..
zombika 2015.02.09 19:12:06
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az elmúlt bő egy hétben önálló életre kelt egy közel két éves poszt, aminek az a címe, hogy Miért költözöm vissza Magyarországra? – és noha volt már ilyen, engem mégis a mai napig meglepnek az ilyen jelenségek. Egy Angliában élő és…..
zombika 2015.02.02 19:55:34
@Kellemes Zérókomponista: Igazából aki nem képes "feljebb jutni" az csak a saját hibájából nem. Mi úgy jöttünk ki hogy szinte semmink sem volt, de párom egy év után beiratkozott az egyik itteni egyetem pénzügyi szakára, született itt egy gyermekünk, vállalkozást alapítottunk és azon matekozunk hogy még az idén veszünk egy házat ( részben hitelből természetesen de a 3% kamat nem sok és itt a 3 az 3, nincs kk meg minden szar rejtett költség és nem svájci frank). Ja, 3 éve vagyunk itt én nem vagyunk túlképezve. Egyszerűen van ahol megbecsüli a szorgalmas, pontos és agilis embereket. A poszthoz meg csak annyit hogy amikor a párom a hetedik hónapban volt, egyik éjszaka be kellett mennünk a kórházba. Több óráig vizsgálták, és az egyik nővérke megkérdezte hogy nem vagyok-e éhes így hajnali fél három felé. Szabadkozva közölte hogy már "csak" lazac van, és nem értette hogy min röhögök...
Belsőség Heti merítés 2015.01.11 07:04:23
Olasz luxus sport sedan Itt nincs semmi műanyag takaró lemez holmi hangzatos felirattal. Itt csak egy őszinte blokk látszik. Német vas, golyóálló motorral Nagy meglepetés volt mikor megláttam, 168 ezret mutatott az órája, a kesztyűtartóban pedig ott hevert a 17 éven át…..
Nemrég belefutottam a kérdésbe a carthrottle-ön, hogy ha három autód lenne, mi lenne az. Egy hétköznapokra, egy hétvégére és egy pályázni. Be is küldtem a kérdést a szerkesztőségi levelezőlistánkra. Íme, a válaszok: Pere László (karmageddon)Hétköznapokra: Mivel van…..
Na, ez tényleg a szegény ember Walking Deadje lesz, hiszen a legendás zséfilmgyár, az Asylum készíti a SyFynak. A sztorija szerint három évvel vagyunk egy zombiapokalipszis után, van egy csávó, aki túl tudja élni a zombiharapást, ezért el kell vinni New Yorkból Kaliforniába,…..
zombika 2014.08.02 12:04:52
@srank: Te valamit nagyon elnéztél. Kevés ilyen jó lélektani dráma van ma a sorozatok közt mint a walking dead. Sőt, egy sincs.
         Kevesen tudják, ezért érdemes megjegyezni, Tusnádfürdő (és Bálványos is) Romániában van. Orbán Viktor romániai magyar fiataloknak magyarázta el, hogy nemzeti államot kell építeni a liberális állam helyett. Ugye, van a liberális állam, amelyik szarakszik a…..
zombika 2014.07.26 16:29:52
@Deepblue Noir: ne viccelj már. Én a "hanyatló nyugat"-on élek, ez az állam olyan toronymagasan áll orbanisztán felett hogy arra jelző sincs talán. És nem csak a gazdaságról beszélek, a társadalmi és politikai életről, az emberek egymáshoz való viszonyulásáról. Orbán teljesen szétzüllesztette a társadalmat.
Az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Dánia, az Egyesült Királyság, Franciaország, Finnország, Hollandia, Írország, Izrael, Kanada, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Szlovénia, Svájc és Svédország. Ezek azok az országok, szám…..
zombika 2014.07.07 16:33:28
@ekszvájzed: Ezt írtad: aljasság, legdurvább, pusztulásodra,zaklatnátok,eszementséget,szembehugyozást,üres, kimosott, áthuzalozott eszmerendszerű,agyonideologizált,szivárványos-kakiszagú agyában,társadalomgyilkos nézet, anarchista álemberbarát,gonosznak,ratyistáink,gyűlöletet, nyavalygás, a rinyálás, a jajveszékelés, a rettegés, a követelődzés, a csúfolódás és gúnyolódás, a kihívó provokálás, a radikálisaik részéről a forradalmi ellenállással és válaszcsapással való fenyegetőzés mellett,szélballibbancs, náci terrorállamnak,sokkolni,ratyizmus,gyalázzák,libbant,buzigyűlölő.

A többi főleg kötőszó és rizsa. Az a legnagyobb tévedés a véleményedben hogy van akiknek ti vagytok a buzik. Vannak akik zsigerből gyűlölik az ilyen kirekesztő, szélsőjobbos félfasiszta embereket. Amikor a televízióban azt látom hogy gárdistaavatás van, az én gondolataim is elszálnak egy MG42-es felé. Még is, eszemben sincs valósággá váltani mert LIBERÁLIS vagyok. Ha te hülye akarsz lenni, akkor legyél. Ki vagyok én hogy megmondjam neked? Ellenben te? Milyen alapon mondod meg másoknak hogy miként éljenek, hogyan gondolkozzanak? Öljük meg a buzikat! Miért? Hát mert buzik! És ezt terjesztik! ( Itt jegyezném meg hogy a "buziság" nem fertőző, valaki vagy meleg vagy nem.) Aztán ha elfogytak a buzik, irtsuk a cigányokat, úgy is csak a baj van velük. Mehetnek utánuk a fogyatékosok, legyen az szellemi vagy testi, hisz produktíve nem termelnek hasznot és még némelyik nem általlik szaporodni is. Nyuggerek dettó, úgy sincs már egy fillér sem a kasszában. Aztán ott vannak a politikailag inkorrektek, libbantok, szocik, miegymás. Dögöljön meg mind, a kurva édes anyjukat! Tetü banda! Aztán mikor már minden "köcsög" meg hulladék elfogyott felépíthetitek újra a 10.századi Magyarországot mert az olyan kurva jó volt. Lesznek fasza törzsek meg ilyesmi és ölhetitek egymást mert a gazsi a lófej klánból van, te meg a jurtásoktól. Gratulálok. Osztjátok folyton a kapitalista nyugatot, de azért ha tehetitek BMW-vel meg Toyotával jártok, kell a 50-es TV meg a Jacuzzi, Milka csokit zabáltok és Heinekkent isztok miközben fröcsög a szátokból a gyűlölet.

A végére hagynám a slusszpoént: Ha nem ordibálnátok hogy mocskos buzik, meg masírozgatnátok fel és alá, semmi szükség nem lenne a Pride-ra. Köszönjétek magatoknak. Idióták.
zombika 2014.07.08 10:24:08
@ekszvájzed: Ettől a nagymagyarságtól agyfaszt kapok. Nem a "buzik" teszik tönkre a Magyarországot, a Fidesz meg a Viktor milliárdszor annyi kárt tesz a nemzetben. Könnyű ráfogni mindenkire hogy kimosták az agyát aki nem buzizik meg mocskolódik. Kíváncsi lennék melyik náció a produktívabb, kreatívabb és átlagintelligenciában magasabb százalékot felvonultató? A "buzik" vagy a "jobberek". Azt hiszem mindketten tudjuk erre a választ. Azt meg kijelenteni hogy a melegek lealjasítják a nemzeti értékeket szimpla agybetegség. Ha esetleg vennétek a fáradságot és körülnéznétek kicsit a világban, rájönnétek hogy ahol a "buziság" régóta elfogadott létezési forma az mind fejlett és többségében nagy múltra visszatekintő állam. Jártál már a skandinávoknál? Nézd meg azokat a gazdaságokat, a GDP-t, a kulturális hagyományok ápolását, a nemzeti öntudatot és összetartást. Pedig ott már fél évszázada elfogadott hogy valaki meleg, még sem süllyedt el az ország a szodomában és a templomokból sem lettek diszkók. Úgy hogy kérlek ne kezdj el itt összetákolni kiforgatott féligazságokat, mert totál felesleges. Vannak szép számmal jobbikos ismerőseim, pontosan látom hogy mekkora felesleges lufi ez. A másik vicc hogy aki liberális annak nem mosták ki az agyát. Miért is lenne így? Tiétek a vas és a vér igazsága, a nemzeti lobogó meg a jelképek? Lófaszt. Ja és még valami: van egy négy hónapos kislányom. Ha felnő és leszbikus lesz akkor a te gondolkodásod szerint elfajzottnak és undorítónak kéne tartanom őt, eltaszítva magamtól mert meleg. Azért ezt gondold át még egyszer.
Subba Repül a rája 2014.05.26 10:15:04
 Nem is egy, hanem egy egész rája raj  ..
Túl szép és drága volt nekem, ez lett a veszte Üres lenne a világ Alfa Romeók nélkül. Hát így történt. Nagyjából ezekkel a mondatokkal zártam le a posztot, amelyben leírtam, hogyan lett nekem 156-os Alfám, az egyik legszebb kombi, amit az utóbbi évtizedekben az autóipar fel…..
zombika 2014.05.10 08:44:35
@protézisesh: a 155 egy csodálatos sportszedán (Q4 jahhaj..), a 159 pedig egy luxus felsőközép kategóriás meseszép autó. Nem egy kategória, nem egy célközönség. Megérinti az ember lelkét mint szinte mindegyik Alfa. És hiába mondják hogy erre csak az olaszok képesek, mert nem igaz. A Fiat döbbenetesen unalmas,az összes Lamborghini egyforma, a Ferrari néha előhoz valami szépet de a többi csak a márkabuziknak ad valamit, a Lancia gyakorlatilag már alig létezik,a Maserati meg, hát annyi pénzért biztos nem azt vennék. Szóval erre nem az olasz képes, csak az Alfa. Mondom mindezt úgy hogy nincs, és soha sem volt Alfám.
Vajon mire jó egy Audi Q7 és miért kell a világnak a sok, nagy SUV illetve miről ne feledkezz meg, ha turbódízel autód van. És persze Schwarzenegger. Az Égéstér 114. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez.  ..
zombika 2014.04.10 13:20:15
@dinazsolti: mivel írtam hogy nem értem a linket így talán egy rövid tájékoztatót ha lennél szíves.
zombika 2014.04.10 13:21:32
@Mazzzzu: tenkjú.
zombika 2014.04.10 21:05:59
@ommm: hálásan köszönöm. végre valakinek átment hogy mit is szeretnék :)
Subba Que? 2014.04.10 14:47:11
Gondolom Ti is mindig felbasszátok magatokat a lecsupaszított vécégurigán, de ezt a stresszfaktort is kizárhatjátok most már a zen életetekből. Namaste vécéguriga! ..
zombika 2014.04.10 15:24:21
Lázár János felsorolta a véleményes projekteket, és hangsúlyozta: nem leszünk norvég gyarmat. A Magyar Nemzetben megjelent cikk után Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár részletesen is kifejtette, miért káros a Norvég Alap jelenléte Magyarországon. A…..
Tegnap azt ígértem, hogy egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok, ígéretemhez híven ma itt az „ellenposzt”, melyben Egy boldog magyar nevű szerző arról ír, szerinte miért is jó ma Magyarországon élni, és miért nem jó elmenni. (A tegnapiak fényében kíváncsi…..
Talán a versenysport történelmében addig - és azóta sem - fordult elő soha, hogy versenyző és főnöke ennyire egymásra találjon. Enzo Ferrari, a kompromisszummentes, iszonyatosan önfejű, ugyanakkor zseniális vezető és főnök, aki mindenkitől elvárta a maximumot és még többet…..
zombika 2014.03.13 15:06:34
Subba Oroszkrém torta: Tetkók 2014.02.17 15:13:08
..
zombika 2014.02.17 16:51:32
@Zsuzsikám (the 4th): nem ez az. valami nagyon pofátlan arc van benne, a mozgólépcsőn nyakonbasz random embert, hozzávág egy autógumit egy rakás fickóhoz, ilyesmi.
zombika 2014.02.17 17:31:47
@Valerijov: köszönöm :DDDD
Értelme nem sok, úgyhogy posztolom is: ..