Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrs. white

0 bejegyzést írt és 2285 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Abban a pillanatban, amikor a fejlett világ a megújuló erőforrások felé fordul, amikor a hagyományos energiahordozók káros voltát és fenntarthatatlanságát végre felismerni látszik a világ, a magyar kormány ismét unortodox lépéseket tesz. Nehéz pontosan meghatározni, hogy…..
mrs. white 2015.01.24 10:11:19
Szóba került, hogy drága az elhasznált napelemek újrahasznosítása. ok. A paksi fűtőelemeket lehet újra hasznosítani? Nem. Egyáltalán lehet vele valamit kezdeni? Nem. Az egyetlen megoldás olyan helyet találni neki ahol nagy valószínűséggel nincs földrengés és több ezer évig békésen feleződhet magában. Ezt a napenergiával összevetve kihozni, hogy a napenergia a károsabb és drágább finoman szólva is bravúr.
Vessük össze foszilis energiahordozókkal. Ezek okozzák a globális felmelegedés jó részét, ami belátható időn belül olyan károkat okoz az emberiségnek ami a világ gdp-nek az 5%-át fogja kitenni. Akkor melyik a drágább hosszút távon a foszilis vagy a napenergia, szélenergia? Természetesen az előbbi. A problémát az okozza, hogy az államnak 70-80% haszna van egy liter benzinen, gázolajon. Ez neki bevételt jelent. Míg a napenergia ennek a töredéke haszonnal kecsegtet ráadásul ott egy egyszeri beruházás után nincs bevétele, az a rendszerből kiesik. Ezért van az, hogy a környezetvédelem olyan jóléti országok úri huncutsága akik nem karnak saját mocskukba belefulladni 100 év múlva, mint Németország, Svédország Dánia stb. Olyan parasztoknak pedig mint mi, nem. A pillanatnyi érdek felülírja a hosszútávú élhetőséget. Jelzem a szennyeződés, melegedés nem áll meg a határon ilyen szempontból a svédek németek erőlködése hiábavaló, azért értékelendő, hogy legalább megpróbálják a teljesen hiába való küzdelmet. A mi hozzáállásunk tökéletesen mutatja, hogy hol a helyünk.
A másik amiről mindenki elfeledkezik, hogy ez nem a napenergia ellen szól. Termékdíjat immár szinte mindenre kell fizetni. Tavaly pl. nem volt termékdíj köteles olyan üdítő ami cukor helyett mézzel készül, és a napi vitamin szükségleted 80%-át fedezi, idén igen. Az egyetlen kegyes tény hogy nem sújtják még büntetéssel, hogy egészségtelen.
Ez mégiscsak elegánsabb megoldás, mint azt mondani, hogy felemeljük az áfát. Mindenre rá került plusz pár forint. Csak erről nem szólnak a hírek.
Simicska Lajos a héten bombát robbantott: bejelentette, hogy talán indul Navracsics Tibor megüresedett parlamenti mandátumáért. S akkor mi van? Szerintem minőségileg új helyzet van. Simicska Lajos olyanra lehet képes, amire az ellenzék vezetői közül ma senki, s amiről egyelőre a…..
  Mi a helyzet? Ebben az évben háromszor győzött órási fölénnyel a Fidesz. Mindent megnyert, amit csak lehetett. Kétségbevonhatatlan és hatalmas választói felhatalmazás áll mögötte. A három választás egyúttal megerősítette a korábbi intézkedéseket és egyben…..
mrs. white 2014.10.27 21:12:09
@Pan Modry: Talán pénteken írtam valahova először ezt, akkor úgy fogalmaztam, nem lesz közvetlen amerikai beavatkozás csak egy információ morzsa templeton egyik brokerének. Egy szivárogtatás, egy jó tanács, hogy mit kell tennie a papírokkal ha nem akar sokat bukni, de nyugi van ez csak akkor következik be amikor ki van jelölve akinek át kell adni az irányítást. Az még nincs meg, szerintem.
mrs. white 2014.10.27 21:29:44
@whale: Ez még aprópénz. Nagy dolgok nem is történtek.
Még szinte el sem kezdődött az internetadó elleni tiltakozás, de az úgynevezett „demokratikus ellenzék” már most igyekszik lenyúlni. Ebben a közmédia is besegít, Németh Gábor, az MSZP-s Egyenlítő blog volt szerkesztője másnap reggel meg is jelent a királyi adón, és azt…..
mrs. white 2014.10.27 21:06:57
@Krumpli Bogart: Én mondtam , hogy nem lehet megcsinálni, már csak azért is mert ilyen tömeg nem működig egységesen, bármily egyszerűnek tűnne is. Bár Asimovnak az alapítvány novellái pont ezen alapulnak. Minél nagyobb egy ember tömeg annál inkább lehet a viselkedésükre a törvényeket alkalmazni. ezt nevezte Ő pszichohistoriának. Valószínűleg a szervezőknek kell lenni egyfajta maga mutató képességnek, az pedig már majdnem politikusi tulajdonság, valamint a beépített kémek jobb és baloldalról biztos ráakarnának telepedni. Biztos, hogy több lenne a titkos maszopos fideszes az önjelölt ügyvivők között, mint az eredeti pártban.
Sosem csináltam belőle titkot, a politikáról egyszerű a véleményem: A politikus dolga az, hogy engem, mint választópolgárt képviseljen. Ha jól csinálja kitartok mellette. De nem az én dolgom, hogy bármely párthoz lojális legyek. Vagyok annyira nyitott, hogy minden pártban,…..
mrs. white 2014.10.23 22:55:48
@Válasszunk:
1,És ha fidesz a rosszabb, bármelyiknél? Akkor az 1-es járható, mert akkor a rosszabb a jobb?
2,Hova?
3,Vannak ilyenek?
4,Kit érdekel a véleményed. Normális demokráciában igen de itt az nincs.

Ha kérdés hogy normálisan vállalható-e akkor a válaszom egyértelműen nem. Mielőtt felhúzod magad mondom az érveket. 1994 óta csak a fideszre szavaztam. Volt, hogy azért mert jónak tartottam volt, hogy azért mert a kisebbik rossznak. Mi volt a baj az mszp-vel? Korruptak voltak, hülyék a kormányzáshoz demokrácia felfogásuk érdekes volt és akkor finoman fogalmaztam. Mi a baj a fidesszel? Korruptabbak mint a szocialisták (soha nem gondoltam, hogy ezt felül lehet múlni) internet adó és a 2010-es kezdés mutatta, hogy mennyire nem értenek a kormányzáshoz. 8 év alatt ennyire tellett felkészülni amit az első két hónapban mutattak. Bravó. Megszigorítani és ezt úgy becsomagolni hogy ez előremutató és profi, ahoz értenek és sokkal kevésbé demokratikusak mint a maszop, ami megint csak komoly teljesítmény. Az utolsó szikrája, hogy szakértők lennének azt most az internettel párolgott el. Csak egyetlen dolog ami egy hete történt és tökéletesen rámutat, hogy miért halálosan mindegy, hogy ki van ott. Ők vagy bárki más.
Hír tv-n vita kb egy hete. Szereplők egy balos újságíró és politológus, jobbos újságíró és G Fodor Gábor századvég spindoktor másodállásban Orbán Fan és tanácsadó. "Független" témavezető hír tv-s.

Szokásos mantrázás semmi különös, amikor a baloldalról G Fodor szemére vetik, hogy a fidesz kitolt pl a trafik törvénynél az emberekkel. Az újságíró egy gyenge próbálkozást ereszt meg hátha még valaki elhiszi, hogy igaz a 40.000 ről 6000 re érdek sérellemmel jár blabla. G Fodornál elgurult a gyógyszer és kiakadt majdnem kiabált,(figyelj) hogy miért baj az, hogy a fidesz elveszi az mszp holdudvarától a dolgokat és a sajátjába tereli át. Na most jön a döbbenet. Kurvára senki nem kérdezte meg (se a támavezető se balosok mert annyira nem ijenben gondolkodnak csak jobban meg balban) hogy a 40000 cigit árulóból ki volt mszp-és. Statisztikailag gondolom a fele legalább a fideszre szavazott. Konkrétan szopatnak mindenkit a holdudvar nem a fidesz szimpatizánsokat jelenti hanem kizárólag a seggnyalókat pénz visszaosztókat. A saját szavazóbázisát szembe köpi ha kell, mert nem az mszp-s trafikos vagyonát csatornázta át, hanem a fideszesét is és pl egy rokkanttól elvette a megélhetését, hogy pl Mészáros Lőrincnek legyen még plusz pár száz millája. Ha ez a kisebbik rossz akkor milyen lehet a szar. lelövi majd a rokkantat nem csak éhen halasztja? Ez a szakértő kormányzás? Akkor milyen lehet a nem szakértő? A lényeg, hogy nem az ország lakosságának a képviselete számít ha nem csak és kizárólag egy kiválasztott kör, valamint az újraválasztáshoz szükséges szavazóbázis biztosítása. Az összes többi dolog azért történik hogy ez megvalósuljon. Ilyet tudott az mszp is a jobbik ugyanezt fogja csinálni. Ezt te nem fogod megjavítani abban biztos lehetsz.
mrs. white 2014.10.23 23:10:04
@polgári kór: A politikának nem az a dolga, hogy lopjon és klientúrát építsen hanem hogy olyan körülményeket biztosítson amiben a tehetség és a szakértelem, valamint a dolgozni akarás táptalajra leljen. Azzal, hogy mindent államosít, visszavesz, elvesz lop klientúrát épít visszaveti a gazdaságot. EU pénz nélkül sehol nem lennének és a következő pár évben nem is lesznek mert a nagy manna a 7 éves ciklus vége felé fog becsorogni, ahogy az előző is most folyt be szerencséjükre. Ezért fosnak már előre mert most jön a fejre állós időszak. Kínában is csak azért működik amit most orbán akar csinálni mert 0 pénzért, lehet dolgoztatni tömegeket. Az irány itt is ez de ehez még reálértéken le kéne verni az alsó rétegeket vagy 20-30%-al. Már 5 milka szegény van európa közepén ez nem nagyon fog menni.
mrs. white 2014.10.23 23:13:39
@MikeBoy: Valszeg inkább Őket kellene kilőni a holdra mint másik 9 millának elmenni. Pont ez a gondolkodás a zavaró amúgy. Szerintem a politikust azért választják, hogy engem szolgáljon és nem azért, hogy uralkodjon, mert az a királyság és nem demokrácia. Iszonyatos szereptévesztésben vannak.
Nagy bajban van az Orbán-kormány. Volt már máskor is, de ez most más. Nem fog belebukni, most biztosan nem. De nem is ez a tét: ha nem veszi észre az útelágazódást, vagy csak rossz utat választ, később már másnak, egyértelmű fordulópontnak fogjuk látni mindazt, ami most, ezekben…..
mrs. white 2014.10.23 16:40:05
@Letícia: Tegnapihoz.
Bocs a leépítés és a teljes foglalkoztatás nem zárja ki egymást.
Ha leépítesz egy 200.000 bruttos közALKALMAZOTTAT de felveszem 95000 bruttos közFOGLALKOZTATOTTNAK akkor könnyen kiszámítható, hogy fele költségből megoldották a kérdést. Így simán el lehet érni a teljes foglalkoztatottságot. Elég éppen annyi embert elküldeni akinek a bértömege a duplája a mostani munkanélkülieknek ha virtuálisan köz foglalkoztatott bért kapnának. Eddig is ment ez kicsiben. Most jön a teljes kiterjesztése. Lehet majd döngetni a mellet, hogy ezt csinálja utána valaki. Igaz nem nagy mutatvány agyilag ezt kitalálni. Végrehajtani viszont igen mert nehéz szalonképesen megfogalmazni ami miatt nem állnék bíróság elé, hogy mit csinálnák kint a lajtán túl az ilyen kísérlettel próbálkozóval. Nem biztos, hogy szép halál lenne. Az más kérdés, hogy ezt kevesebb bérből élik meg az ország lakói. Aki tud kimegy, aki nem tud az befogja a pofáját, hogy legalább legyen 95000 forint. Egy szűk réteg tipsi tapsi. Oda ész nem kell csak seggnyalás, visszaosztás. Kínai modell. Szűk elit rengeteg rabszolgával. Mondjuk Európa közepén elég furcsa ez a berendezkedés de eddig minden Őket igazolja. Ha sikerül elég kevés bért adni az embereknek pl a net luxus legyen mint 15 éve, akkor már csak rtl-t kell kinyírni, hogy teljes legyen az emberek elhülyítése. Mondjuk akinek van net-je attól még lehet tájékozatlan. pl székelyek és néhány másik idióta, azért információtól való teljes elzárás és saját vélemény elplántálása azért nagyban segíti ezt.
mrs. white 2014.10.23 17:14:07
@unionista: Nem gondolnám, hogy esély lenne előrehozott választásra ez még a támogatottság nélküli mszp-nél sem következett be. Igazából azért sem fingatták meg Orbánt eddig mert nincs valós alternatíva akit helyzetbe lehetne hozni. jelenleg egyetlen a nyugatnak és mindenkinek megfelelő megoldás lenne. Egy mérsékelt fidszesre lecserélni Orbánt, hogy ne keletkezzen politikai vákum. Ahogy Török Gábor mondta Orbán jó politikus, illetve egész pontosan ebben jó nagyon. minden értelmes alternatívát kinyírt maga mellől. Még egy jobb sorsra érdemes Navracsicsot is kicsinált. Hasonló disznókból lehetne választani. Orbánnal szembe menni olyan szintű kockázat, hogy ezt egy normális, értsd erkölcsi és agyi értelemben is megfelelő ember nem vállal. csak egy tökéletesen új formáció tudná legyőzni Őket. ilyen azonban nincs. magára valamit adó ember max ilyen blogokon kiéli elkeseredettségét de nem akar ebben részt venni. a politikus mára a hülye erkölcstelen paraszt bunkó tolvaj senkiházi geci krrupt disznó szinonimája lett. Nem jogtalanul. Ebbe valaki csak akkor száll be ha forradalmi hangulat van. Az meg nincs. Lehet, mert egy összeomlásnál a felszínre bukkanhat valaki de azt senkinek nem kívánom, pedig hosszútávon van esélye. A béka és a forró víz esete az élő példa rá. Ha folyamatosan melegíted a vizet a béka addig ül benne amíg halálra nem főzik. Ha egy forró vizbe dobod azonnal kiugrik. Sajnos mi ülünk a forró vízben és már nem sok van hátra. Ha már a művirágok adóztatásában rejlik a nemzetgazdaság megmentésének az összege, vagy a sampon és a szappan forgalmának vagy a GEMMKAPOCSNAK ÉS ÍRÓLAPNAK A FORGALMÁT KELL SARCOLNI akkor azért mindenkinek ajánlom, hogy gondolkodjon el.
mrs. white 2014.10.23 19:52:40
@nyünyüge: Szerintem Rióba. Ott nincs kiadatás. Ha megéreztek és nem jönnek vissza akkor majd lehet vizsgálódni és elvitetni velük a balhét. Beszélni, bemártani másokat nem tudnak lehet hogy velük vitetik el a balhét. Konteo gyártók figyelem. Mennyire életszerű, hogy egy cég vezetője és helyettese egyszerre megy el nyaralni októberben? (ami egy ideális nyaralós hónap szerintem) Mondjuk Orbán megy Adriára nyaralni és Semjén Zsóti a helyettesítéssel megbízott huszár ember vele megy a családjával nyaralni. Ugye milyen életszerű. Nagy barátságokat szül ám a közös munkahely.
Mint ahogy azt már szerte az interneten olvashattuk, a pár éve beharangozott és óriási projektnek tűnő Toldi talán sosem készül el. A Filmalap által leközölt hivatalos álláspont a hatalmas büdzsét (2,5 milliárd forint) teszi felelőssé, ugyanakkor a hónapok óta tartó…..
mrs. white 2014.10.22 00:05:48
@Dr_utcai_arcos: Szándékosan provokatív felvetés volt. Szurkolónként az állam stadiononként 1-1.3 millió forint között támogatja a különböző stadionokat. Soha nem fog az egyik sem megtérülni, ellenben folyamatos pénzkidobás. Ebben kb a 4-es metro szinonimája. 100.000-es nézőszámnál ha 1 millás támogatást vesszük figyelembe akkor 2500 nézőnél ott vagyunk mint a stadionoknál. Igaz ebből nem lehet annyi pénzt kilopni, sőt lehet hogy semmit nem tudtak volna zsebre tenni és azért valljuk meg őszintén ez nagyon zavaró tud lenni.
1. A festőként, szobrászként, költőként, íróként, építészként, feltalálóként, anatómusként és hadmérnökként is ismert Leonardo da Vinci az olaszországi Vinci melletti Anchianóban, 1452. április 15-én született egy parasztleány és a város jegyzője törvénytelen…..
mrs. white 2014.10.17 07:17:51
@rooklin: Teljesen igaz, de önmagában az IQ szám sem egy teljesen egzakt dolog. Az ilyen statisztikák pedig csudálatos dolgok. Pl x millió szelvényt ki kell tölteni egy ötös lottóhoz, de semmi nem akadályozza meg hogy valaki már az első vagy második kitöltésre elérje, így akár az első majomembernek is lehetett volna 300-as Iq ja. Az más kérdés, hogy ezt ki mérte volna. Az egész inkább egy játék a számokkal. Egy, tény hogy a legnagyobb polihisztor volt Leonardo és életművét tekintve valószínűleg, tényleg az egyik legnagyobb koponya az emberiség történetében. Azzal a gondolattal is lehet játszani, ha ma élne és ugyanúgy megelőzné a korát, akkor most miket tervezne és találna ki.
Már 10 éve annak, hogy az Én, a robot a mozikba került. Alex Proyas bár nem alkotott olyan egyedi filmet, mint tette azt korábban a Hollóval vagy a Dark City-vel, de kétségkívül a XXI. század egyik legjobb sci-fi filmje lett az Én, a robot, amely nem csak, hogy könnyen fogyasztható,…..
mrs. white 2014.09.05 22:45:45
@RemetEtemeR: Kaliban története dióhéjban. Gyilkosság történik egy laborban. Minden jel arra mutat, hogy a gyilkos egy robot. A neve Kaliban. Az Ő meneküléséről, illetve arról szól a könyv, hogy a nyomozó üldözi. Szerintem ez az alap story a filmben is, de egy rakat más elemet is felhasználnak az Asimovi világból. Ha film címe Kaliban még sci fi kedvelők töredéke sem tudta volna hogy miről van szó. I robot kb. mint ha a Háború és béke vagy Rómeo és Júlia címet adnák neki.
Asimovi világban az a csodálatos, hogy szinte az összes novellája elhelyezhető egyetlen könyv egészeként. Minden összefügg mindennel és minden helytálló logikailag történetileg attól függetlenül ,hogy teljesen más időpontban írta és az Univerzum más idejében játszódik. Ezért is kőnnyű volt más novellákból részleteket átemelni. Asimov zseni volt. Egyszeri és megismételhetetlen az írói munkássága és ez igazán akkor derül ki ha minél többet olvas tőle az ember. Az asimovi világhoz egyébként leginkább a 200 éves ember passzol megfilmesítésben de a will smith-es film illik a Kalibanra, pont azért mert abban több a ROGER MacBRIDE ALLAN.
mrs. white 2014.09.05 22:58:40
@Monyoka1971: Tervezik az alapítványt megfilmesíteni. Van rá egy ezresem, hogy amit Asimov lerendezett egy sorban "és a birodalmi hajóhad fényes győzelmet aratott", az a filmben másfél óra lesz.
Amit írsz egyébként helytálló. Az egyik legjobb megfilmesítés az Különvélemény. Nem kicsit nyúltak a történethez de inkább hozzátettek mint elvettek. Bármikor nézhető pörgős mestermű.
Az ellenpélda a szárnyas fejvadász. Azt csak akkor érdemes elkezdeni ha rá van hangolódva az ember. Akkor viszont nagyot üt. Ez az általad említett unalmas verzió. Mind a kettő nagyon jó, ugyanattól a szerzőtől és mégis teljesen más megközelítés. Üzletileg az első éri meg. A másodikhoz hasonló műveket manapság már nem csinálnak. Ezért vagy lesz egy pörgős jó alapítvány, vagy egy pörgős szar. A jó sci-fi filmek számát tekintve az utóbbira van jó esély.
mrs. white 2014.09.05 23:32:45
@RemetEtemeR: Jogos felvetés. Egy nézhető film lett de önmagában a Kaliban story egységesebb jobb lett volna. Inkább ott érzem a zavart a rendezők részéről, hogy aki Kalibant olvasta ismeri az Asimovi világot. Aki a filmre beül annak pedig el kell magyarázni a robotika három törvényétől kezdődően. Talán ezért akarnak mindig többet fogni.
A Gravitáció számomra egyértelműen a tavalyi filmév legjobbja, de a 2000-es évek legkiemelkedőbb alkotásait tartalmazó listán is előkelő helyen szerepelne, technikai szempontból egy filmtörténeti mérföldkő, ezenkívül egy komoly lélektani utazás is, amely új szintre emelte a…..
mrs. white 2014.08.20 22:15:47
Még a film bemutatójánál olvastam, hogy kb rendben van a történet hitelessége tudományos szempontból. Egyenként akár meg is történhetne. Valószínűleg ilyen mennyiségben egymás után nem. Ezután eszembe jutott, hogy olvastam egy könyvet vagy 20 évvel ezelőtt. Hihetetlen történetek volt a címe. Ott a kezdő storyban egy orosz II világháborús pilota lelövésével indítanak. Na ott kb ennyi esélye volt túlélni a történetet. Egy másikban pedig egy berepülő pilóta hangsebesség felett katapultált (természetesen kabin nélkül mert akkor még nem gondoltak rá). Óceán felett 3000 méterről úgy esett a vízbe hogy leszakadt az orra füle ruhája 3000 méterről a víz is nagyot tud ütni. Külön külön a jelenlegi tudomásunk szerint meg kellett volna halni a katapultba, a vízbe csapódásba, a fulladásba, a sérülésekbe a segítségnyújtás hiányába vagy végül jó esetben a kórházba. Ehelyett egy arra járó hajó felveszi a vízből és kórházba kerül és minden orvosi diagnózis tudás tapasztalat ellenére ami kizárja a túlélést, nem hogy életbe maradt de egy év múlva más ismét repült. Gondolom ott is ellehetne mondani hogy ilyen nincs és ellent mond a fizikának biológiának. Mindenesetre érdekesebb ilyenről filmet csinálni mint, hogy Kovács Károlyné lemegy a közértbe. Mondjuk abban senki nem kételkedik hogy megtörténhet de annyira nem is zaklat fel a története. Igen film és nem feltétlen az a lényege, hogy tökéletesen realisztikus legyen, hanem szórakoztasson és elgondolkoztasson. Arra pedig tökéletes volt. A bénázás után hirtelen feljavulásról kb. 300 eset jut eszembe. Pl Liverpool Bl döntőben 3:0 ra égett a félidőben a vége 4:3 lett nekik. Arra is azt mondták hogy nincs és mégis van. Szerintem kicsit lazábban kellene venni ezt a mozinézést mert akkor az összes autós üldözés az első padkázásnál véget érnek pár másodperc után és a verekedések is három pofonig tartanának. Olyan evidencákról már ne is beszéljünk, hogy kanapé mögé felesleges elbújni lövöldözéskor mert a golyó a falat is átviszi. Ebben a kontextusban a filmtörténet 99%-a kuka.
Színvonalas előadás volt, köszönjük az élményt !! Magyarnak lenni manapság kész kihívás, ugyanakkor büszkeség. Bátraké a jövő, így hát hajrá !! Több teher jut majd mindannyiunkra, amennyit el fogunk bírni, ez többször is elhangzott. Ehhez kell majd Isten segedelme, ki…..
mrs. white 2014.07.27 09:59:07
@$pi$:Utálom a kommunistákat. Na ezért utálom a fideszt immár. Köszönő viszonyban sincs ahonnan elindultak. Azért mindig vicces amikor az összes érv hogy a másik kommunista bajnaista mag gyurcsányista. Mielőtt ezt is leírod rájuk sem szavaztam soha, csak hogy kíméljelek.
Ja, ismerek beszéltem velük. Három diplomával szemetet szedett, mellette meg egy veszélyeztetett terhes nő a roma kisebbség pedig nézte. Ő mondta, hogy valami meló jó lenne, mert ez nem elégíti ki a kényes ízlését.
Bízom benne neked is lesz alkalmad megtapasztalni, hogy mennyire jó lehet.
mrs. white 2014.07.27 12:21:24
@$pi$: 3 diploma 55 éves 5 gyerekkel és nő vidéken. Ennyi szerintem már bőven elég hogy ne kapj munkát a munka alapú társadalomban, de majd lesz jó sok nyugdíja a tervek szerint. A rohadt mocskos liberális dánoknál ez nem volna annyira nagy probléma.

A gazdasági elemzésedről annyit, hogy addig finanszírozzák az országot amíg fizetik a mocskos liberálisoknak, kapitalistáknak a kamatot.
Most ez nagyon rendben van mert Orbán támogatottsága ezt simán indokolja is. A befektető pusztán azt nézi, hogy visszakapja a megfelelő kamatra a lóvét. Zavargás nincs, birka magyaron bármit belehet hajtani tehát mehet az üzlet. Ha példáiul lennének tüntetések (nem lesznek)akkor rögtön fordulna a kocka. Na ez lenne a landolás. Paradox módon nekünk addig jó amíg Orbán van. Addig tűzzel vassal be lesz hajtva a pénz amivel lehet finanszíroznia az országot. Vége azért lesz mert semmi nem mutat arra, hogy valaha is kinőnénk az adósságot. Egyre több adó kell majd a finanszírozásához. A rendszerváltozás után az állami tulajdont élték fel, hogy ne legyen csőd. Most már nincs olyan mértékű vagyon amit majd később pénzé lehet tenni. Természetesen eltudok képzelni egy olyan helyzetet amikor megint csak államosítani kell mert kiderül, hogy mégiscsak az a jó gazda és nem az állam de ez már csepp lesz a tengerben. Orbánnak fáj, hogy a rendszerváltozásnál történt szabad rablásból a szocikhoz képest csak morzsák jutottak. Most megpróbálja ezt újra osztani. Viszonylag sikeresen. Tehát nem szoci oligarchák lesznek innentől pozícióban hanem fidesz oligarchák. Bár Leisztingernél kicsit zavarba van az ember hogy minek nevezze. Lehet, hogy csak simán oligarchák léteznek.
Te olyan zseni vagy gazdaságilag, hogy biztos megtudod magyarázni a következőt.
Kéményseprő cégeket tönkre tették a rezsicsökkentéssel. Ezek jellemzően nem is külföldiek voltak és multik, tehát annyira nem is kell rájuk haragudni. Kérdéseim a következők lennének.
1,Ha az állam átveszi egy olyantól akinek veszteséget termelt akkor az Állam hogyan fogja nyereségesen üzemeltetni ugyanazon a szolgáltatási áron?
2, Ha felemeli az árát a szolgáltatásnak akkor vajon ugyanott van e az egyszerű állampolgár mint előtte?
3, Ha nem emeli fel az árát akkor a veszteséget ki fizeti? Tóta W Árpád kedvenc szavajárását idézve az üregi nyulak vagy az emberek?
4, Ha az emberek akkor semmi más nem történik mint akinek egy kéménye van vagy egy se hozzájárul adóforintokkal az egy vagy több kéménnyel rendelkezők boldogulásához adóforintokon keresztül?
5, Az is fizet akinek nincs kéménye például távhős lakásban él? Mondjuk akinek kéménye van az meg fizeti a távhő csökkentését tehát szava nem lehet.
6, Esetleg nem lenne jobb ha mindenki azt fizetné amit fogyaszt? Vagy nem ezért találták ki a magas áfát és az alacsony adókulcsot?
7, Az extra profitot adóztatni kell az arányos teherviselésért de akkor akinek több a jövedelme az miért nem adózik sávosan mint az Rtl klub? Vagy csak bizonyos esetekben számít az extra profit és ez csak nem szabályoktól elvektől függ hanem hogy egy ember reggel hogy ébred?
8, Ha mindenkivel ezt csinálják akkor ki akar majd ide pénzt hozni, befektetni?
9, Ha nincs befektetés akkor miből lesz munkahely?
10, Az MKB-t ki fogja nyereségessé tenni? Ha bajoroknak nem sikerült magyar államnak menni fog? Vagy ismét egy feneketlen kút ahova lehet önteni mint a bkv-ba és a máv-ba?
+ bonusz
Mitől sikeres India, Törökország Kína?

Válaszolok mielőtt Miniszterelnök urad és te szét töprengenéd az agyad.
Nagy lélekszám országok borzasztó olcsó munkaerő költséggel és szabályzók hiányába (munkaerő védelme környezetvédelem stb.)nagyon kis előállítási költséggel, ahol a széles néptömegnek szar az uralkodó elitnek pedig jó. Ez így van a liberális demokráciákban is csak ott a széles néptömegeknek is jobb mint Kínában vagy Indiában. Indiában például szerintem kifejezetten szar lehet nőnek lenni de ezt biztos nem így látod a ha Miniszterelnök urad sem így látja. Elvégre egy sikeres országban boldogok az emberek nem csak az 50%-a. Figyeltem az érzékenységedre mindig nagy betűvel írtam erről a csodálatos emberről. Remélem értékeled.
mrs. white 2014.07.27 13:39:21
@dr kotász: Én is így tudom, hogy megmondták neki vagy szereti a focit és azt a csekély 300-400 milliót beteszi évente a dvtk-ba vagy hirtelen elkezdenek kutakodni és akkor majd találnak valamit amitől neki nem lesz annyira jó.
De nézzük a jó oldalát azóta Ő is nyert rengeteg földet. Ezt szokták mondani az ellenek de én nem értek egyet ezzel a hozzáállással sőt teljes mértékben elhatárolódok tőle.

Természetesen én úgy gondolom, hogy ezt a rendkívüli hozzáértésének mezőgazdasági tapasztalatának köszönheti és nem kell belőle visszacsorgatni sehova. Aki ezt állítja szerintem egy szemét aljadék libsi. Ezt mindenképpen ki kellett hangsúlyoznom a politikailag korrektség kedvéért. Sőt továbbmegyek úgy gondolom mindig is szerette a focit de a szocialisták alatt ezt nem lehetett kimondani és szabadon nem adakozhatott a maszop pénzéből. Áldás, hogy végre szabadon lehet önteni a pénzt a fociban a haza üdvére, amit egy nagyon hasznos és előremutató dolognak tartok. Egyrészt erősödik tőle a nemzeti tudat fejlődik a fiatalok testkultúrája és ezzel hasznos tagjai tudnak lenni a társadalomnak, közösségnek, mert tegnap óta már azt is tudom, hogy az egyének boldogulása kora lejárt. Az egy liberális ármány, hogy azt csinálhatok ami másnak nem árt. Sokkal jobbnak tartom ha nem én dönthetem el hogy pl iszok energiaitalt vagy cigarettát szívok, hanem majd megtiltják nekem és még ezt is eldöntik helyettem mit szeretek csinálni. Tök felesleges ilyeneken gondolkodni elveszi az energiát a közösség építéstől. Minden normális ember arra vágyik hogy tollba mondják neki az életét.
Két hónappal a parlamenti választás után ma megalakult a harmadik Orbán-kormány. A régi-új miniszterelnök az áprilisi választás másnapján azt állította, hogy szinte észre sem lehet majd venni a változást, ám ehhez képest korábban szinte elképzelhetetlen események kísérték…..
mrs. white 2014.06.15 09:32:06
A fidesz2/3-ad kb. addig ér valamit, amíg a selyem zsinór nem érkezik. Belföldről csak közvetve lehet megdönteni. Kintről csak addig akarják finanszírozni, amíg látják, hogy a birka magyar mindent befizet és nem szól semmiért. Ilyen szempontból két repedés is keletkezett a ner-en. Szerintem az origos ügy is meglepte őket, azért az nem szokványos, hogy egy internetes újság szerkesztője miatt ilyen botrány legyen. Az rtl meg végképp érdekes. A média véleményformáló ereje elég közismert. Régi szép idők heti hetesei igen tanulságosak ez irányban. Az rtl azért vízválasztó mert ha a háborút nem is nyeri meg, csatákat viszont igen, akkor ez lehet egy viselkedési minta a többi kisemmizett réteg számára. Pl. a tanárok elgondolkodhatnak amikor ősszel nem lesz tankönyv és nem kapják meg a beígért fizetés emelést. Mert valszeg nem lesz megfelelő számú könyv és pénz se emelésre. Az italozásra már van nemzeti stratégia. Értsd ital nagykereskedők boltosok felkészülhetnek. Ital kiszedik a boltokból azok pedig a bezárásra. A 4%-os árrésű cigi a másodlagos hatással már megroppantotta őket, jöhet az utolsó szög. Csak egyetlen minta kell a kormányzat meghátrálásra és az alapot adhat a többieknek is. Úgy, gondolom felfuvalkodottságukban eltaktikázták magukat az rtl-el kapcsolatban. Ha most hátrálnak meg az egyértelmű gyengeség jel és az a baj, ha beleállnak és az rtl nem gondolja meg magát akkor pedig lehet egy sikeres lázadó minta. Egy elégedetlenségi hullámnál pedig már a külföldi tőke nem fogja lelkesen finanszírozni az országot. Olyan mint a tőzsde, hosszra bessz. Az árfolyam emelkedésbe vetet hit többet számít mint a papír valós teljesítménye. Ha nem látja biztonságban a visszafizetést azonnal dobják a papírokat. Orbánék azt hiszik, tökéletesen tévesen, hogy a varázslatos gazdaságpolitikát értékelik. Szerintem pedig azt, hogy Orbán bármikor behajtja a törlesztő részletekre valót adóból, akár tűzzel vassal. Elég egyértelmű, hogy tüntetések és sztrájkok esetén egy pillanat alatt tűnne el a stabil visszafizetés mítosza és ezzel a finanszírozási hajlandóság is.
Még aki nem is dohányzik sem ért feltétlenül egyet a dohányzás már-már vallásos, olykor szinte embertelen üldözésével. Szigorúan embertelen, kapitalista okfejtés következik. A poszt szándékosan rideg, az emberélettel, az egészséggel, mint önálló értékkel nem kalkuláló…..
Pár nappal a parlamenti választás előtt egyszerűen nem lehet mással foglalkozni, mint a várható eredménnyel. Bármerre járok, mindenki ezt kérdezi, liftben, benzinkúton, focimeccsen, de még fűnyírás közben is. Előrejelezni nem könnyű, különösen, ha a jövőről van szó –…..
mrs. white 2014.04.06 20:45:27
@Khal Drogo: Miből lesz a 2-3%? 1-2% múlik azon ha jó mezőgazdaság vagy sem. Tavaly jó volt, tehát magasabb a bázis. Ergo, ha idén is jó akkor nem történik semmi, ha rossz, akkor negatív a gdp ha csak nem szárnyal az ipar. Ami lökött még tavaly az az állami építkezések amivel semmi baj nem lenne, de nem stadiont kellett volna építeni amire nem találnak üzemeltetőt, hanem értelmes dolgokat. A stadion üzemeltetése megint csak viszi a lóvét mert valakit ki kell tömni, hogy elvállalja. Ez is gdp növekedés áttételesen de hozadéka jóval kevesebb mint ha másképp állnának hozzá. Ha nálunk 2-3%, akkor kint az 4-5% és folytatódik a lecsúszás.
A legbeszédesebb az volt hogy a felső jövedelmi tized is csak nullán van az elmúlt négy évben, mindenki más lejtmenetben, és ezen a 2-3% gdp növekedés semmit nem fog változtatni. Inkább ott van az eb elhantolva, hogy a másik oldal pontosan ilyen hülye és ez látszódik a választási részvételen.
mrs. white 2014.04.06 21:24:13
@Khal Drogo: Semmi nem mutat a növekedés irányába, mert semmi olyat nem tettek. Amivel stabilizálták a helyzetet, hogy a "zemberektől" behajtották az utolsó fillért is. Ennek tükrében egyetértek veled, hogy ez az eredméy részükről bravúr. A baloldal fog kapni ismét egy pofont, és ismét nem fog megújulni. Miért is tenné? Még így is remekül elélnek, szemben azzal mint ha dolgozniuk kellene. Az oligarchák már alkalmazkodtak és rég a fidesz szekerét tolják. Semmi nem fog változni de ez nem növekedés kérdése hanem a lóvé hiánya. Talán a jobbiktól félhet 4 év múlva ha a világgazdaság lesz olyan kegyes és jókor lesz válságban. Egyrészt ott is van annyi vallási fanatikus mint a fidesznél, ami jelent egy stabil hátteret, valamint jöhet a protest szavazat. Amúgy az utolsó ember meg lekapcsolhatja a lámpát.
mrs. white 2014.04.06 23:25:27
@Khal Drogo: Nem véletlen hagyták választás utánra.
Egy országgyűlési választás sohasem lefutott ügy, és bár a felmérések szerint nagyon nagy a Fidesz előnye, figyelembe kell venni a bizonytalan szavazók nagy táborát, az MSZP és sajtó-holdudvara gyűlöletkampányát, valamint azt az unásig ismételt tételt, hogy az emberek 20-30%-a…..
Pénzkérdés Trafikevolúció 2014.01.17 18:18:19
Megint be lehetett adni pályázatokat trafiknyitási engedélyre. Aligha volt nagy tolongás. A cigarettaforgalom alakulása feketén-fehéren mutatja meg, milyen az, amikor  a kínálat-kereslet felmérése, és rendes megvalósíthatósági tanulmányok nélkül avatkozik be a kormány a…..
mrs. white 2014.01.18 15:36:34
Az ellenzék legnagyobb problémája az volt, hogy nem ők találták ki a trafik mutyit. Most már verik a fejüket a falba, hogy ezt bizniszt elengedték.
Nézzük szigorúan a tényeket.
Épeszű ember már a törvény olvasásakor látta, hogy a lesötétítés ezt hozza magával. Ezek szerint a jogalkotók és a törvény megszavazók vagy nem normálisak vagy tökéletesen hidegen hagyja Őket a történet. Jelenleg már a vevők is félve mennek be a boltba nehogy éppen szereplői legyenek egy rablásnak. Akkor mit szóljanak az ott dolgozók. Ezzel szemben a soha semmit el nem qúró kormány természetesen nem változtat ezen. Talán akkor amikor meglesz az első halálos áldozat de lehet, hogy azért is gyurcsány lesz a hibás és az elmút nyóc év.
Ha volna értelmes ellenzék akkor kb három és félperces gondolkodás után kitalálta volna, hogy az egész akár működhetne nemzeti maszlag nélkül is. Kizárólag 50 nm alatti élelmiszer üzletek árulhatnák egy a helységben külön kialakított elzárt részen.
No rablás kisboltok forgalma fel plusz munkahelyek. Ehelyett sikerült ezt a torzót létrehozni. A politikai szereplők (az összesről beszélek) kompetenciáját jól mutatja, hogy ilyen egyszerű dolgot sem bírnak megoldani. Az eddigi intézkedések 90%-ra igaz ez. Józan paraszti ésszel pár perc után kilehetne köpni a helyes megoldást. Simán benne van, hogy választások után megrecsentik végleg a kiskereskedelmet. Pl betesznek kizárólagosan egyéb termékeket, hogy a kisebbek végleg bezárjanak. Jelenleg egy olyan falu (kb 3500 fős) ahol 8 kisbolt volt, most van három de az egyik döglődik de éppen ma utaztam keresztül több falun. Szombat délelőtt 4-5 falun keresztül az út menti trafikok mindegyik zárva volt. Ha kasza lenne akkor kinyitnának de spórolva az alkalmazottal minimális nyitva tartás mellett üzemelnek. Na kb ez a különbség a szocializmus és a piacgazdaság között amit most a trafik törvény gyönyörűen bemutat. A fogyasztók és állampolgárok tökélesetes leszarása ami magával hozza a feketekereskedelem megerősödését. Mert ne feledjük a fekete piac az ahol a valós kereslet és kínálat, igény és ár találkozik. Mondhatni az az igazi szabad piac.
Vajon minek köszönhető az, hogy sokkal kevesebb dohánytermék fogy az országban, mint akár egy évvel ezelőtt?  "A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által közzétett adatok szerint júliusban 6, augusztusban pedig 12 milliárd forinttal kevesebb jövedéki adó folyt be a…..
mrs. white 2013.10.04 21:16:53
Több tényező miatt ilyen brutális a visszaesés. Én is meglepődtem, pedig számítottam erős visszaesésre.
1, A régi helyekről a gyártók visszaszedték a termékeket amik már egyszer zárjeggyel voltak ellátva és azt ismét kiadták a kereskedelmi forgalomba az új trafikoknak. Tehát értelemszerűen az első hónapok eladása torzítja a rendszert mert az újra eladott termék kvázi nem jelenik meg a statisztikában, mert az elfekvő készletek hasznosultak, amihez megint csak időke kell, hogy elfekvő készletek legyenek. Ebből a szempontból igaza van a kormányzat részéről nyilatkozóknak de kb ezzel le is tudták a szakmai észrevételük valóság tartalmát.
2, A 30% optimista hozzállás általában a trafikosok 50%-os visszesésről beszélnek a júliusi adatokhoz képest.
A cikk által közölt adatok elég helytálónak tűnnek brutális adóbevétel kiesés lesz, hogy ez mennyire valós azt mi sem bizonyítja jobban mint, hogy az imperial és jti sorban küldi el alkalmazottait. Ne legyen kétségünk ebből egyetlen dohánygyártó és forgalmazó sem fog kimaradni pedig az év végét megakarták várni a létszám beállításokkal de már ennyi idő után is látszik a brutális visszaesés.
3, Ugyanazt a hibát követi el a kormányzat amit az összes többi esetben. Valós számokat szoroz meg egy intézkedés utáni fikciós számokkal és csodálkozik amikor nem azok jönnek be, mert az intézkedés hatásaival már nem számol.
Egy ukrán olcsó cigi 130 forint egy dunhill kint 300 ft. Könnyen kiszámítható, hogy a pár évvel ezelőtti 600 forintos ár mellett egyrészt nem volt olyan nagy üzlet, másrészt a fogyasztók részéről sem volt iszonyatos kényszer egy két száz forintos tételért ellenőrizetlen cigerettát vásárolni. A jelenlegi árak túl vannak az ingerküszöbön. Ebből következik, hogy sok hatás egyszerre érvényesül.
Nincs fizetőképes kereslet a drága termékre ezért olcsóbbra vált az illető pl vágott dohányra, szivarkára és akkor még mindig megússza fél árból. Ezek általában erősebb termékek tehát nem kell annyit fogyasztani belőle mint egy light termékből. Egytől is megszédülsz és hányingered lesz nem úgy mint a füstszűrővel elbutítotttól. Másrészt kevesebbet fogyaszt amihez a nehezebb hozzájutás igen csak alkalmas ösztönző. Hozzájutás minden térben mind időben korlátozott, már egy kisebb városban is kihívás este 8 után cigerettát venni sok falun meg úgy egyáltalán, nem csak este és erre rakódik még rá a fekete piac. A termék ára elérte a lélektani határpontot. Más gyártók ezt már réges rég felismerték pl a koca kóla járt úgy hogy 399-ről felvitte az árat 420-ra de olyan mértékű lett a visszaesés, hogy két hét múlva megint 399-ért kellett adni. A cigerettánál is volt már nem egy nem kettő ilyen szint. Talán csak elég arra, gondolni, hogy a régen húsz szálas cigeretták miért 19 szálasak mostanság. Annak idején a 19 szálassal lehetett egy fontos lélektani pont alatt tartani. Gondolom a terv az, volt, hogy szenvedélybetegek nem tudnak lemondani róla (most azt hagyjuk, hogy a terv az lesz majd leszoknak a nemzet üdvére mert ilyen méltatlan feltételezésekbe nem mennék bele) és minden megy a maga útján.
Szóval egézségesebb nem lett a nemzet pusztán olcsóbbra váltott (szivarka vágott dohány) illetve átment feketébe valamint egy pár % lemondott illetve kevesebbet fogyaszt. Pl a napi egy dobozt beosztja két napra amiben segít, hogy nincs kedve két kilómétert menni a legközelebbi trafikhoz ha elfogy a kedvenc márkája.

Valaki említette, hogy ez egy elhamarkodott átgondolatlan terv volt. Ettőla helyzet sokkal rosszab Matolcsy ezt a témát már 2009 ben feszegette egy írásában. Mi lenne akkor ha ez még átgondolatlan és elhamarkodott lenne és nem éppen 4 év évig tartott volna a megvalósítás?
Kampányidőszak, minden párt a nyugdíjasok kedvét keresi - no nem azért, mert a politikusoknak eszébe jut, egyszer majd ők is lesznek öregek meg elesettek, esetleg alapvetően szolidáris hajlamúak, hanem azért, mert a szavazófülkékben egy nyugdíjas szavazata pont ugyanannyit ér,…..
mrs. white 2013.09.30 17:25:48
@nandras01: Nézd a 3. pont tökéletesen alkalmas lenne azon boltok bezáratására akiknek nem volt elég:
- dohánytermék kivonása
- pénztárgépek kötelező cseréje megspékelve havi rendzerkarbantartási díjjal és miután erre alkalmas be is lesz vezetve. Nem kellene ötleteket adni, amugy is elég kreatívak abban hogyan tereljék összes gazdasági hatalmat minél kevesebb szereplőhöz.
Magyarországon is elkezdték már vetíteni az Antal Nimród által rendezett Through The Never Metallica-koncertfilmet. Összeszedtük a meghatározó és kiemelkedő koncertfilmeket: olyanokat kerestünk, amelyek rendelkeznek valamiféle narratívával vagy olyan megoldással készültek, ami…..
Rezsiharc, mondta tegnap Kötcsén Orbán Viktor, rezsiharc, mondta ma a parlamentben a rezsibiztos, rezsiharc, mondja holnap már mindenki, aki a Fidesz táborába tartozik. Miközben a kormány ellenzéke ironizál, az ötvenes évekkel példálózik, a Fideszt láthatólag senki és semmi sem…..
mrs. white 2013.09.28 19:33:35
@panelburzsuj: A pocsékolás megütöte a szememet. Valóban az a kérdés, hogy melyiket érzed nagyobb pocsékolásnak. Orbánra szavazni, Mesterházira szavazni, bármelyik másra szavazni vagy érvénytelenül szavazni. Vagy megfordítva még érdekesebb. Megérdemli-e Orbán vagy Mesterházi, hogy rá szavazzanak (és most nem relatív összehasonlításról beszélek hogy az egyik kevésbé szar hanem hogy van -e olyan jó) vagy egy harmadik szereplő, vagy az egész politikus osztály annyit ér, hogy élve állampolgári jogommal ( mert elmentem de olyan rublika nincs hogy menjete a "csába) kifejezem akaratomat és véleményemet róluk. Hogyan lehetnekommunikálni amásnapi híreket? Szavazást nyerte a fidesz de 3%-ot kapott a kétfarkú kutya párt 32% pedig fasszal szavazott ebből következően úgy érezzük hogy teljes a legitimációnk hehe, mert az össz választó 20% minket akar.
mrs. white 2013.09.28 19:35:40
@szoja122: 444 azt írja jogerős fellebezni nem lehet.
mrs. white 2013.09.28 21:23:58
@Török, Gábor!!!: Kb egyetértek azzal a kitétellel, hogy katonaságból és nyílvános wc-k alapján úgy gondolom, hogy aki nem tud írni az csodálatos faszt és renault jelet (oldalán kis micsodákkal) rajzolni és ezt viccesnek is szokták tartani valami furcsa perverzió miatt.