Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vau

32 bejegyzést írt és 1063 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Rovartani Társaság idén nyolcadik alkalommal bocsátja szavazásra, immár a Magyar Természettudományi Múzeummal közösen, melyik faj legyen az év rovara 2018-ban. Idén is három jelölt közül lehet választani, ők a közönséges keringőbogár, az óriás-szitakötő és a tavi molnárpoloska. A SZAVAZÁS…..
Pár nappal ezelőtt a Tesla egy pompázatos rendezvény keretében átadta az első harminc Tesla Model 3-at az új tulajdonosoknak. Elon Musk nagyra értékeli a lojalitást, ugyanis saját dolgozói kerültek a sor elejére. Mögöttük csupán 500.000 olyan ügyfél várakozik, aki még nem is…..
Vau küldött nekünk egy elég bevállalós kis írást, amit ugyan a saját blogjára tett fel először, de aztán felajánlotta népgazdasági hasznosításra, vállalva a kommentelők általi szétszedést is, azzal a felkiáltással, hogy "Nem gond, az interneten mindenki baromi okos :) Legalább kevesebb ilyen balfék…..
vau 2017.09.01 18:04:06
@Csokis: köszcsi, nyilván megtaláltam azóta.

Baromi okos tudok lenni, mint az anyós utólag. :)
vau 2017.09.02 23:11:24
@Kondom Keselyű: Szerintem tökre hihető, hogy mindenki úgy kezdi, hogy ezeket a dolgokat keni vágja :)

Hiszen bemondja a kis kínai, hogy a szállítás rendezve. Tök alap, hogy gondolkodj azon, hogy utána a szlovén kikötőssel csevegj kedélyesen arról, hogy mi a picsa is az a BAF :)
vau 2017.09.03 12:11:43
@stakeholder Manyecs: Nyilván így akarok járni, mert teljesen retardált vagyok.

Sajnos ez egy ilyen jellemhibám, hogy elbaszok valamit, megosztom másokkal, hogy milyen hülye voltam, aztán majd sokszor még elkövetem :)

Alapvetően a kommentekből a következőket tudtam meg:
- Nem értek az importhoz (második bekezdésben írom)
- Megszívattam magam (ez már a címben kiderül)
- Geci trágár vagyok (beszarás)
- A részletgazdagság csökkentése végett nagyvonalúan váltom a valutát, pedig át kellett volna számolnom fillérre pontosan, hogy még jobban el tudjanak küldeni a picsába
- Ezek a dolgok mind evidenciák, csak én ülök fordítva a lovon - alapvetés a külkereskedelem. Amúgy, ha ez így van, akkor mi a pék faszának tanítják, meg vannak belőle vizsgák, ha ezt minden balfasz tudja, csak én nem? :D
Korábban már írtam az európai raktárból történő rendelésről, melynek előnye, hogy gyorsan megkapjuk a terméket és nem kell további vámot és áfát fizetnünk. Egyetlen hátránya, hogy a legtöbb termék nem érhető el így. Eddig nagy értékű termékek esetében nem volt érdemes kintről rendelni, mert az…..
További hasonló posztok (rendelés külföldről):ÁFA-VÁM határok: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol1reszSzállítási idők: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol2reszVámolási folyamat: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol3reszAliexpress:…..
Olasz fórum Az ivás mindig... 2017.08.26 08:42:52
A nálam budapesti második helyre szorult Caffé Gianmario oldalán láttam ezt a megosztásra érdemes szentenciát,mellyel talán Fra Tiberio üzen Tibi atyánknak.Aztán látom, hogy Olaszországban már sínen van az iskolakezdéses beszédeken idézésre nem alkalmas frázis: Az ivás mindig győzni fog a Rossz…..
Olaszországban ugye az a csúcsszuper, hogy van itt minden, mint a búcsúban. Akinek  a tengerpart a mindene, az kap belőle rosszullétig, a hegyekkel ugyanez a helyzet, a reneszánsszal Dunát, azaz Teverét, Pót, esteleg Arnót lehet rekeszteni. Miért is ne férne bele ebbe a képbe, hogy az olaszoké…..
Befejeződött az HBO-n a Trónok harca hetedik évada. Ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk az évad legfontosabb eseményeit...
vau 2017.08.29 11:43:52
@B3T3G: Arra emlékeztet, amikor a Rick és Mortyban volt egy olyan rész, ahol ilyen immortality field vab körülöttük és két kisgyerek azzal szórakozik, hogy lelövi egymást :)
vau 2017.08.29 13:25:46
@Gagarin unokaöccse: itt mindenki retardált, velem az élen.

Kizárólag neked van jogod a saját magad által állított piedesztálról leköpni a tátongó mélységbe, ahol mi zabáljuk röfögve a moslékot.

Kicsit se vagyok ideges, de ezt te úgyse értheted ott fenn.
vau 2017.08.29 13:32:16
@kalbász: A Sárkányok Táncánál már unta az egészet.
A Falon túl I Mennek. Hóban. Jégben. Gleccsere fel, gleccserről le. Hideg van. Gendry mondja is, hogy baszki, a hó ilyen? Mert hát ugye a királyvári kovácsműhelyben viszonylat ritkán esik. Tormund röhög, ja, ilyen, fázol, mi? Tudod mi a jó az ellen? Mármint a hősugárzón és az olajradiátoron túl? A…..
vau 2017.08.28 19:32:41
@Cérnahuszár: még jó :)

@mindenki más:

holdkomp.hu/tronok-harca-ugyemegmondtam-s07e07

Kiderül belőle minden is.
vau 2017.08.28 19:33:34
@Bicepsz Elek: remek kérdés, de igazából a szárnyak profilja tartja fenn a állatot, nem a felület. Szóval a lukak nem problémásak.

VISZONT MI A TÖKÖMTŐL LYUKADTAK KI EGY NAP ALATT? :D

Gyorsan rohadó szárnyak már megint.
vau 2017.08.28 19:46:31
@William Hunter: dehogy sértettél meg. Nyilván a stílusa azért szabadszájú, mert ilyen nincs még, plusz tényleg eléggé erős érzelmeket táplálok a sorozattal kapcsolatban :)

Nyilván nem teljesen kiforrott, mert nem egy tudományos esszé, hanem egy öncélú, félig vicces morgolódás, amit remélem sokan élveztek, mert annak szánom: élvezeti cikknek, amiért semmit nem várok el, csak egy kis jókedvet :)

És ha már a bor:

A lenyelt bort bizony értelmezni kell, az se mindegy, hogy mit fogyasztottál előtte és utána.
A borra is várni kell, ahogy kiteljesedik.
A lenyelt bornak is van lecsengése és ha utána másik bort iszol és nem eszel előtte sajtot, vagy almát, akkor más lesz az íze.

Egyébként igen, egészségünkre! :)
Utolsó részéhez érkezett a Trónok harca hetedik évada, és bár Texast épp hurrikán sújtja, az államban élnek olyanok, akik mondjuk nem a szeretteik épségéért izgulnak, hanem azért, hogy zavartalanul tudják nézni az évadzárót. Sok texasi ugyanis attól tart, hogy a Harvey hurrikán miatti…..
vau 2017.08.28 19:36:12
holdkomp.hu/tronok-harca-ugyemegmondtam-s07e07

Kiraktam az új ugyemegmondtamot, mindenki fogyassza kedvére.

Kiderül belőle többek között, hogy Jon Snow valójában egy golden retriever és hogy nem lehet megbízni a bloggerekben.
Lássuk csak: Hónapokkal az évadnyitó előtt kiszivárog az évad szinte teljes története. Hackerek törik fel a cég levelezését és szervereit, ellopnak 1,5 terabyte-nyi adatot Kiszivárog több bemutatás előtt álló sorozatepizód és a Trónok harca 4. részének…..
vau 2017.08.28 19:34:34
@bloggerfigyelő:

Nézd, itt van még egy!
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
vau 2017.08.22 14:46:56
@Chiro71: vicceltem. Szerintem a globális felmelegedés nehezen értelmezhető szimbolika a jégzombik kapcsán.

@rekszem: profilból jobban kijön, mert olyan nagy az orra.
vau 2017.08.22 15:27:14
@atisr: és ennek mi köze van a globális felmelegedéshez?
vau 2017.08.22 16:23:08
@reKorrekt: ez alapján nemhogy megfagyott a Dani, hanem elégett, amikor meteoritként végigszántott 900-zal Westeros egén :D
A Fear The Walking Dead ráadásul egy elég tré cím, de mindegy, most már ez maradt, ezt kell szeretni. A hatrészes első évad nyáron jön, itthon az AMC vetíti majd (a Walking Dead marad a Foxnál) és pont úgy kerül tévében, hogy felvezesse az anyasorozat hatodik évadát. A sztori…..
Bite Bakery Café Nyugati. Jó lokáció, rengeteg ember, érdekes szendvics a kirakatban. Perec szendvics. Nagyszerű ötlet, de sajnos én kakaós csiga „vadászaton” voltam, így a perec szendvicset nem kóstoltam. Míg mielőtt a Bite rajongók lerohannának mindenféle kommenttel,…..
vau 2014.09.04 14:51:57
@Elegem Van: Én is kiköptem a kakaóstejemet.

Hogy az istenbe lehet ilyet leírni?
Gyerekkorom nagy klasszikusa Flipper a palackorrú delfin, aki a Elijah Wood filmjében és Jessica Alba tévésorozatában játszi könnyedséggel végezte el a különböző trükköket. A főszereplőt irigykedve néztem, hogy mennyire jó neki, hogy delfinnel játszhat és úszhat. Az sose…..
vau 2014.08.28 01:02:03
@Spica: Pont ez jutott eszembe. Összemosásokat érzek, meg tárgyi tévedéseket. Izolált eseteket tekint általánosnak, nem hiteles az egész. A "hímivarsejt levételen" felröhögtem.

Szar lehet a posztoló pasijának lenni :)
Hódítanak mostanában az agilis módszertanok, meg a laza munkamódszer, a két hétről két hétre tervezés. Remek dolgok ezek, de mi a francot csináljon az, akinek odatolják az arcába, hogy: “Itt van tesvérem, 34,5 millióból szeptember 1-re legyen kész az új biszbaszrendszer,…..
vau 2014.05.20 00:46:08
vau 2014.05.23 13:57:57
@Kriminalhauptmeister Harry: Szóval én szeretlek és tisztellek benneteket és ugye ismert, hogy sokmindent tőletek szedtem fel, plusz még tetejében egy funkcionális szervezetben vagyok, ahol nincs sok tere a klasszikus projekteknek, amiben régen részem volt, ezért teljesen mások a kihívások, más is picit a szemléletem.

Szóval szerintem a fenti szentháromsághoz ugyanúgy hozzátartozik a kockázatelemzés. Ha az első pillanattól tisztába hozod a kedves ügyféllel, hogy rendben pajti, itt van egy kvalitatív, kvantitatív kockázatelemzés, látod? Tételesen felsoroltam, hogy az idő és pénzbeli spórolásod, amivel csökkentetted velem a minőségbiztosításra fordított időt, az bizony ennyibe és ennyibe fog kerülni. Csökkentsük a dokumentációt? Rendben, de a szupportod nem fog tapsikolni hozzá, azt garantálom. Szabjunk testre bele egy terméket, foggyon még az az idő? Oké, de lehet, hogy nem lesz hozzá megfelelő támogatás, szépen elszállnak a költségek.

Meg lehet csinálni időre, ennyiből, ezekkel a cuccokkal, DE ennyibe fog kerülni, ha valami elbaszódik, és az a te felelősséged, mer én szóltam, leírtam Megértetted?

El lesz baszva, nagyon. Plusz két hét. Azzal, hogy csökkented a minőségbiztosításra fordított időt, az ezzel jár. Én leírtam. Írásban. itt. Nyilván ez nem mindenhol működik, de nálunk nagyon. A funkcionalitással játszani számomra picit olyan, mint francia autót venni.

Működik? ... most igen, ugyan a szervízköltséged az egekben lesz, de most megy.
Autó, minden kért extrával? ... hát tulajdonképpen az, de én azt hittem, hogy a fabetét az tényleg fából lesz, igaz nem írtam le, erre nem gondoltam..
Megjött időre? ... hát igen, de telivan kőfelverődésekkel, hol szállították ezt, egy salakmotor-pályán? Ja, hogy a logisztikával fogták meg az időt... aha... igen, nem volt benne a szerződésben, hogy nem egy betonkeverővől előhúzott fost szeretnék vezetni...

Papíron lehet, hogy átadáskor még örül is a szarnak, mikulászacskóban, de attól még átverve érzi majd magát később, vagy az első bővítéskor, vagy a felhasználó, vagy a sor végén valaki.

Ami szerintem nem tesz jót a korporét ájdentitinek, meg úgy az arcbőrnek sem.

Na szóval my two cents.
A filmforgalmazók mindig is fura orvosi lovak voltak. Olykor kifejezetten jól, gyorsan és igényesen cselekszenek, máskor totál blamákat követnek el filmekkel. Legyen az egy pocsék címválasztás, rossz célközönség pozicionálás vagy felesleges filmek be, vagy be nem mutatása. Most…..
vau 2014.05.19 20:12:53
@thedirector: Hát ecsém, téged itt rendesen begyalultak... Én azért köszönöm a gyűjteményt.

Mindenesetre ne magyarázkodj, jobban nem járhatsz, csak a szart elsikálós kis majomnak tűnsz tőle.
Belsőség Néniautó 2014.04.13 07:07:29
Végül vettem egy Bogarat. Volkswagen. Folkszi. De hogy a harminc éves BMW 518i és a húszéves (tizennyolc) Fiat Ulysse mellé mi a francnak kellett egy negyvehárom éves Bogárhátú? Főleg, hogy a közlekedésre javarészt kerékpárt használok? Kellett és kész. Azóta vágytam rá, hogy…..
vau 2014.04.14 09:31:10
@deak.atti: @MrKiraly: nem gyűlölködtem, csak a magától felgyulladó, felfüggesztés nélküli, automata szénmonoxiddal elgázosítós borzalom számomra érthetetlen, hogy hogy válthat ki birtoklási vágyat. Nem praktikus, de legalább értelmetlen.

Nálam a trabinak több becsülete van, az praktikus próbált lenni.

De legalább a formája egyedi és úttörő. Ja várjál, nem, azt is egy Tatraról lopták. :)

Egyáltalán nem gyűlölködtem, szerintem Bendének sok öröme lesz benne. De attól még egy vállalhatatlan retek marad :)
vau 2014.04.14 22:22:44
@MrKiraly: te sztm más filmet nézel, mint a többiek...
vau 2014.04.16 14:47:53
@merida001: meddig tart a hagyomány és hol kezdődik a lustaság? Ha évtizedekig csak tákolok egy meglévő, szar konstrukciót, anélkül, hogy normálisan hozzányúlnék, akkor hagyományos vagyok, vagy egy heftölőbajnok?

Gyakorlatilag nem is egy modellről van szó, hanem évtizedeken kereszül hibajavítgatott, ezer kiadást megért modellsorozatról, aminek nem csináltak új kasznit. Nem hinném, hogy ugyanilyen népszerű lett volna, ha a kétezres években is a pótkerékkel spricnizte volna az ablakot és gyurmából és némi seggszőrből lett volna összeállítva a felfüggesztése.

Genyózásból kérdezem, nyilván nem ad hozzá sokat Bende kocsijához :)
Úgy tűnik, Európa teljesen megkergült, egyre feleslegesebb dolgokat írnak elő minden új autóhoz. Azonos című írásunk kommentposztja...
Fantáziátlanság? Tiszteletadás? Kétségbeesés? Ezer oka lehet annak, hogy egy gyártó elővesz valami régi nevet a tarsolyból, és egy új modell fenekére akasztja. Ritkán sül el jól. Azonos című írásunk kommentposztja...
vau 2014.03.06 22:19:06
@kultúrpesszimista: plusz tegnap azert is akadtam ki, mert ugy erzem.h eddig is megadtuk egymasnak a tiszteletet, es ezen ezutan sem szeretnek valtoztatni.
vau 2014.03.07 11:18:13
@vancello: semmit nem kell bizonyítanom neked, csillagom, foglalkozz a cuki kis google galériáddal. :)
vau 2014.03.08 20:49:01
@Ciri: ha valaki nyilvánvalóan ótvar nagy tahó vitatkozik veled ezen a fórumon és nyilvánosan is tanúbizonyságot tesz arról, hogy tökéletesen inkompetens, nagyjából tíz percbe telik, hogy az utolsó hozzászólásod után megjelenjen egy komment, ami úgy kezdődik, hogy

"Haggyad XY, úgyis..."

Ami azt jelenti, hogy megjött a még hülyébb fasz haverja, aki lekezelő, irreleváns szarságokat fog írni, te meg baszhatod az egész addigi érvelésed.
Kamu kötelezővel, regadómentesen juthat kocsihoz, nem kerül be semmilyen nyilvántartásba és a rendőrtől se tartson. Azonos című írásunk kommentposztja...
vau 2014.03.04 14:34:38
@Hun_Fighter: Igen, dettó. Csak a mélygarázsban szarul venné ki magát, ha bérelnék havi 20-ért egy helyet a trailernek, meg még egyet a kocsinak, kitologatnám, aztán fenn ráállnék (már illegálisan), kivinném a kocsimat, ráakasztanám, kimennék és visszafele ugyanez. Mellesleg a kocsimat újra le kéne műszakiztatni a vonóhorog miatt és a trailerre is kell rendszám és műszaki, de segond, van itt pénz.

Helyette szó nélkül bevezetik a forgalmiba, ha porig ültetem a seat leont. És senki nem szól, ha a rendszámra rácsúszik a lakat a gixeren, ha érted mire gondolok.

Szerencsére a gyermekeinket megvédik a magunkfajta anarchista állatoktól, rend van itt, kérem.

Nem lesz itt hupákolás, vagy csak akkor, ha igazán (tényleg nagyon!) gazdag vagy.
vau 2014.03.04 14:47:44
@Pillanatragasztó: az átépítés/építés nem mindegy. Az átépített autóra nem kell milliós regadót fizetni, a kitcarokra és az épített sportautókra, motorokra igen.

Mellesleg mégegyszer mondom, az, hogy a kendácsolt szarok forgalomba állhatnak, az nem is kérdés.

Az szerintem meg téged sem vígasztal, ha a megkent műszaki ellenőr elsunnyogja a munkáját és úgy zúg beléd valaki szar fékekkel, hogy egy csomó regadót fizetett.

Ez szerintem amúgy a racsingos roncsokra sokkal jobban áll, mint a hobbiautókra.
vau 2014.03.04 14:54:49
@Józsi a guminagykeres: igen, lehetetlen nincs, csak szomorú az egész.

Máshol mosolyogva poénkodsz és összekacsintasz az SVA ellenőrrel, amikor meghajtod a végre elkészült gépet, kapsz rá egy platnit és mehetsz isten hírével, nálunk meg hazudni kell meg okoskodni.

Vagy lehet csengetni is egy teljes háztartás éves jövedelmét, mert aki különcködik az fizessen, tiszta udvar rendes ház.
TComment Autót 200 ezresért? 2014.02.26 06:15:00
Keresik őket, adják-veszik őket, mennek, amíg van vizsga, aztán bontó. A Halál Völgye tele van romokkal, de vajon akadnak túlélők? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
vau 2014.02.27 13:15:15
@Józsi a guminagykeres: a lapkát ugyanaz az intel gyártotta, mint most. Az eltérés az, hogy a régebbi 386-osodon nem lehetett tojást sütni és nem folyadékkal kellett hűteni, cserébe ma a kenyérpirítódban is jobb processzor van. Az autódban mindenképp.
vau 2014.02.27 13:23:24
vau 2014.02.27 13:32:00
@Hurri Kán: Azért azt ne felejtsétek el, hogy ritka az az autógyártó, aki megengedheti magának, hogy harmincféle trim levelt csináljon és te állíthasd össze. Vagy a csőd szélén van (pont tudok egy ilyent :), vagy prémium.

A felszereltségi szintekbe beválogatják az adott fogyasztói réteg számára feltehetőleg eladható konfigurációkat, amit aztán piacra dobnak. Ebből persze vannak racionálisabb és kevésbé racionális megoldások.

A kedves vevő eldöntheti, hogy mi kell az autójába. Én speciel nem tudnék megnevezni semmit, amit nem szeretnék, hogy legyen az autómban, illetve felesleges lenne. Ott tart az igényszintem, hogy az autóm jelenlegi felszereltségére volt szükségem. Nyilván hallgathatnám a petőfit egy szarabb hifivel is, de eszembe sincs.

Senki nem erőltet senkire parkolásasszisztenst brahiból. Nyilván az a fasza, ha azt is eladják magánszemélyeknek, de jó eséllyel nem fogják berakni a "Trend, Enjoy, Emotion stb." csomagba, mert nincsenek meghibbanva, hogy alulmaradjanak az árversenyben a legalacsonyabb kategóriákban, ami a flottavásárlók meg a sok árérzékeny vevő miatt az igazi volume maker. Persze nagy haszon nincs rajta. (250% meg pláne nem, nem tudom ki mer ilyet leírni úgy, hogy nyilvánosak az autógyárak számai.)