Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kotta

172 bejegyzést írt és 1334 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Napalm Records Honlapok:www.kissin-dynamite.defacebook.com/Kissindynamiterocks Van néhány egészen egyedülálló csapat, akik mindjárt az első megjelenésükkel képesek maradandót, sőt klasszikusat alkotni, de valljuk be, a legtöbb zenekar általában a harmadik, negyedik albummal "érik be" igazán.…..
Kotta 2024.07.11 22:54:09
@szabzero: esetleg az, hogy Európa második legszegényebb országában élünk, ahol a kultúra amúgy az ezredik prioritás, a rockzene pedig a tízezredik?

Lehet örülnünk kellene, hogy van (még) egyáltalán olyan vállalkozás, aki nemzetközi metal zenekarokat szervez és fogad.
Kiadó: H-Music Honlap: www.rudanjoe.hu 18 szám! Igaz, ebből négy feldolgozás, de a több évtizedes rutinom nem engedte a kisördögöt elűzni, aki akár hányszor megbökött a vasvillájával, annyiszor súgta fülembe: mind nem lehet jó – pedig még meg sem hallgattam az albumot! Akik olvasták korábbi…..
Bár sokak szemében szálka, valóságban teljesen vállalható az a kijelentés, hogy a (zene-)kritikus elviekben képes teljesen objektív értékítéletre egy-egy megjelenés kapcsán. Mi (legalábbis Tartuffe és én) különösen szeretjük veregetni a vállunkat, hogy sok-sok évtized zenehallgatás és általános…..
Kiadó:DMS Honlap:www.myspace.com/bandsns Van az úgy, hogy meglátja az ember az album hátulján díszelgő zenekari fotót és rögtön tudja, itt nagy baj nem lehet. Hogy ez az a fajta muzsika, ami neki való! Nemcsak az info-hiányos '80-as években kellett így muzsikát választani,…..
Kiadó:DeathWave Records Honlapok:www.witherfall.comfacebook.com/witherfall Jól megdicsértem a banda legutóbbi albumát és – nem akarom fényezni magamat, de – megjósoltam azt is, hogy van még annál több is ebben a csapatban (pedig a "Curse…" sem volt piskóta, ugye). És lőn. Kiteljesedtek és akkora…..
Kotta 2024.06.28 19:12:26
@Régi Olvasó: Garel most dobott fel egy új cikket, abban feszegeti az MI kérdést.
Kotta 2024.06.28 19:38:25
@Régi Olvasó: jókor! :D
Kotta 2024.07.01 18:01:52
@garael: nyilván ízlések és pofonok, de nekem PONT EZ a muzsika az, ami most lelkesíteni tud.
Cursed Colonist - Freedom Battle Cry (AI Generated Progressive Metal Music) Hát ennek is eljött az ideje. Egyesek szerint egyszerűen korunk új Sátánjaként, a végzet hírnökeként aposztrofált AI (artificial intelligence) heavy metal lemez írására (generálására) adta fejét, izé, algoritmusát, hogy a…..
Kotta 2024.06.29 07:48:11
@Régi Olvasó: Az AI egy program, végül is nem "semmi". A nulla/egyes itt lényegtelen, az csak az adatok/gondolatok rögzítésének digitális formanyelve, ugyanúgy, mint valamelyik ABC, vagy a számok és matematikai szimbólumok korábban.

A programot pedig ember írja, és ha valami olyant csinál ez az emberek által írt program, hogy az emberek által írt cikkeket és véleményeket összegzi, kivonatolja (az elérhető adatbázisából), majd ezeket - szintén a meglévő emberi minták alapján - meg tudja szabatosan fogalmazni, akkor végül is egész emberinek kell lennie a végeredménynek... nem egyedi, mert az "átlagot", a domináns véleményt jeleníti meg, de emberi... Nem lehet másmilyen, mert egyelőre hagyományos értelemben gondolkodni, érezni nem tud, így saját véleménye/élménye nincsen, csak a meglévő véleményeket/gondolatokat tudja valamilyen módon szintetizálni és konvertálni.

Ha jól értem a működését.

Ennél érdekesebb kérdés, hogy rengeteg gondolkodó szerint az ember sem más, mint egy kémiai alapon működő (bio)robot. Van egy hardverünk (test) és program fut bennünk is (a gondolkodásunk/érzelmeink). A teljes működésünk kémiai, a gondolataink pl. elektronikus formában léteznek és utaznak a testen belül, amik kémia módszerek segítségével stimulálják mondjuk az izmainkat. hogy mit csináljanak. Az érzéseink szintén kémiai folyamatok/reakciók. A mi programunkat az evolúció írta, valláson, kultúrán, kisebb közösségek hiedelmein, újabban a tudományos gondolkodáson átszűrve és az egyéni tapasztalatokkal megspékelve.

Nagyon régóta létezik a determinizmus elmélete (pl. Kálvin), de a mai tudomány is kb. azt mondja az emberről, hogy egy kémiai szerkezet, amit a programja mozgat. Persze ez a program sokkal kifinomultabb (most még), mert millió éves evolúció formálta, tökéletesítette, de alapvetően a huzalozásod és neveltetésed, a tapasztalataid/traumáid gyakorlatilag 100%-ban meghatározzák a viselkedésedet egy adott pillanatban. Ha az összes tényezővel kalkulálni tudnánk, akkor bárkiről, bármely időpillanatban és helyzetben pontosan megjósolható lenne, hogyan viselkedik majd..., nem tud nem úgy viselkedni. Ennyit a szabad akaratról :)

Naszóval, csak azt akarom mondani, hogy ha a machine learning tényleg működik, a gépi evolúció (ami nyilván sokkal gyorsabb) pillanatokon belül eljuthat oda, hogy az AI gondolkodása ugyanolyan szofisztikált és komplex lesz, mint az emberé. Ugyanolyan sosem lesz, mert hiányzik neki a test élménye, van neki viszont más, amit mi nem érzékelünk/birtoklunk (pl. a sokszoros információ-feldolgozási képesség), de mindenképpen reális lehetőség, hogy hamarosan a gép "okosabb", lesz, mint mi.

Valami ilyesmi...

Ebből az következik, hogy ugyanolyan jó zenét fog tudni szerezni, adott esetben még jobbat is és sokkal gyorsabban (vagy képet festeni/regényt írni stb.), de valóban, valószínűleg nem lesz TELJESEN olyan, mintha ember írta volna.
Sebastian Bach: Child Within The Man (2024) Fogalmam sincsen, miért hiszik azt a művész urak feszt, hogy szólóban modernek kell legyenek (lásd még Ozzy vagy Mick Mars, de a sor napestig folytatható). Hiszen a napnál is világosabb, hogy a közönség a korábbi zenekaraik csúcskorszakát akarják újra…..
Kotta 2024.06.15 22:56:04
@garael: nézd meg azért a klipet a King Zebratól is, nagy schláger, hátha kedvet kapsz a lemezhez.
Kotta 2024.06.21 14:16:51
@beardfish: érdekes muzsika ez a Warlord, tetszik! köszi az ajánlást!
Kiadó:Inner Wound Recordings Honlap:facebook.com/sunburstofficial Jó hírem van azoknak, akik hiányolják a Loomis-féle Nevermore-t és a Khan-féle Kamelotot. A görög Sunburst ugyanis elkészítette nekik a tökéletes lemezt. A Nevermore öröksége a Loomis-mániás Gus Drax gitáros miatt merülhet föl, a…..
Kotta 2024.06.15 08:54:13
@tipeti: én az előző albumukat hallgattam, de nem volt hűha érzésem... van új?
Kiadó:Napalm Records Honlapok:www.evergrey.netfacebook.com/Evergrey Tom S. Englundék nem lassítanak, elképesztő munkatempót diktálnak ma is, pedig a zenekar története messzire (30+ év) nyúlik vissza, és szakmai életpályájukban bizony akadnak kanyarok, pangások rendesen. Az utóbbi kb. 10 évben új…..
Kotta 2024.06.07 11:48:35
@turisas: a buli (Dickinson) jó volt, hangzás kint a sátoron kívül rendben volt, színpadhoz közelebb állítólag már nem annyira.

A problémáim: rohadt messze van mindentől, 45 percet kell egy sörért sorban állni, több jegyet adnak el, mint ahány a sátor alatt elfér, esőben álldogállhatsz jó messze a színpadtól, parkolás és forgalom-irányítás sem volt zökkenőmentes, úgy hallottam.

Ezek közül legfájóbb a sör... :)
Mega Colossus: Showdown (2024) Régóta tervezgetem már, hogy írok pár sort erről a lemezről, mert jó kis muzsikát tartalmaz. "Az ikergitáros melódiák sas-rikoltásként szelik át a teret, elkap a metal nyers ereje és vigyorogva öntöd a fejedre a sört." Vagy valami ilyesmi. Írja magáról az amerikai…..
Kotta 2024.06.06 07:56:32
@garael: A Naritával hónapokig szemeztem anno a pécsi vásárokban (más is így lehetett ezzel, mert sokáig megvolt :)), de a végén mindig másra költöttem el a havi iskolatej-zsetont, mert annyira morbid volt az a fóka-fejű ember :D

Így maradt ki nálam akkor a Riot :)))
Kiadó:Wells Music Honlapok:www.teramaze.com.aufacebook.com/teramazeteramaze.bandcamp.com Most őszintén, most mi a jó büdös francot mondhatnék a Teramaze-ről? Hogy kéne lereagálnom azt, amit az utóbbi időben művelnek? Olyan ez az ausztrál progresszív banda, mint egy csalfa szerető. Hol életem…..
Kiadó:Nefes Records Honlapok:www.alkera.netfacebook.com/alkeraband Az orientális heavy metal, főleg annak minősített, népzenei és progresszív elemekkel dúsított változata gyakorlatilag önálló műfajjá nőtte ki magát az utóbbi években. A zsáner nagy úttörői egyértelműen a török Mezarkabul/Pentagram,…..
Accept: Humanoid (2024) A Tornillo-féle újjáalakulást nagy hallelujával üdvözöltem, idővel viszont lohadt a kezdeti lelkesedésem. Ennek egyik oka az ezt megelőző öt album egyneműsége lehet. (A banda történetének első felvonásában, a '79-'96 között megjelent 11 lemez között elvétve találunk két…..
Kotta 2024.06.03 09:45:38
@garael: a világot nyilván nem ők fogják megváltani, de határozottan jobban sikerült, mint a legutóbbi. A lazább hangvétel miatt nálam most működött, a feldolgozás szám is jó rajta.
Szeretnéd egy színpadon látni Paksi Endrét, Szekeres Tamást és Robert Plantet? Akkor meg kell nézned a Tygers Of Pan Tanget élőben. Na jó, nem pont ők bazseválnak, de minimum a hasonmásaik. Robb Weir, a mára egyetlen megmaradt alapító tag kinézetre tiszta Paksi Endre, Francesco Marras, a másik…..
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.caligulashorse.comfacebook.com/caligulashorseband Ahogy Kotta, egykori kollégánk megjegyezte egy kommentben nem kevés öniróniával: fóbiákkal teli öreg rockerekként nem éppen arról vagyunk híresek, hogy "rajta vagyunk" az új trendeken. Ennek a kijelentésnek nem kell…..
Kotta 2024.05.20 08:32:37
@Régi Olvasó: én nem voltam a városban ezen a hétvégén, úgyhogy nem tudtam elmenni. Hányan voltak? Nem volt "ciki"? úgy láttam a jegyeladások elég hernyák voltak előzetesen.
Nézem ezt a DVD-t, élő felvétel (Visions from the Cathouse), és én érzem kellemetlenül magamat. Élő felvétel, mert koncertnek nemigen lehet nevezni, ahhoz ugyanis közönség is kellene. Itt olyan nincsen. A vágónak nem volt egyszerű dolga, hogy a nézők hiányát leplezze, nem is sikerült megugornia…..
Kotta 2021.06.07 12:09:16
@garael: megjelent idén egy válogatás is, ami ebből a négy lemezből szemezget. Jelen esetben van talán némi létjogosultsága, mert tényleg jók ezek az albumok, hátha rájuk talál valaki ezáltal. Majors and Minors címmel.
Kotta 2024.05.07 13:33:50
Kiadó:Blomljud Records Honlapok:www.moonsafari.semoonsafari.bandcamp.comfacebook.com/moonsafariofficial Nálunk érdemes olvasni a sorok között... Ez alatt - többek között - azt értem, hogy hasznos dolog olykor a kommentekre is vetni egy pillantást. Bár a blogunkon jellemzően nem indulnak…..
Kiadó: Nail Records Honlapok:www.salvusmusic.hufacebook.com/salvusmusic "…Most is csönd van ezen az ugaron,dudva és muhar terem a falakon,szedd a lábad, csodaszarvas,ne nézz hátra, nyomodban a farkas…" "…Törik a szándék, hajlik az akarat,vezényszóra fosztják a javakat,nyugati színpadon hazai…..
Kotta 2024.04.29 18:28:54
Kiadó:Giant Electric Pea Honlapok:www.southernempireband.comfacebook.com/southernempireband Tegnap volt a költészet napja, így stílusosan egy Ady vers jutott eszembe: "Mi mindig mindenről elkésünk, / Késő az álmunk, a sikerünk, / Révünk, nyugalmunk, ölelésünk, / Mi mindig mindenről elkésünk."…..
Kotta 2024.04.19 12:58:33
@turisas: jók a riffek, és az énektémákat is faszán megírta Peavy..., csak aztán elénekelni nem tudja már őket :))
Egy jó énekessel (Allen, Soto, Romero) ez egy nagyon király album lenne.
Kotta 2024.04.19 19:51:58
@garael: szerintem minden korszakukat megidézik. Van benne sok gyors téma a korai speed vonalról, rafkós riffek a la Smolski, a két gitáros groove-os korszak is ott van benne és a szimfonikus hatások is.
Kotta 2024.04.28 17:26:49
@Dionysos: nézem máris :)
Kiadó:SPV / Steamhammer Honlapok:www.rage-official.comfacebook.com/RageOfficialBand Bár például a "Reflections Of A Shadow" is megvan bakeliten, a korai, speedster Rage-re annyira azért nem kattantam rá anno. A Terrana-Smolski korszakban szerettem meg úgy igazán őket, és ekkor fedeztem fel újra a…..
Kotta 2024.04.23 22:16:07
@garael: :) na ja, sosem volt egy Pavarotti...
De betettem ma a Strings to a Webet, azért más a színvonal ott még... és a hangzás is.
Mick Mars: The Other Side Of Mars (2024) Namármost tőle frankó oldschool riffeket vártunk, és hogy oda…vágjon rendesen, megmutatva hogyan is válhatott a Crüe a kemény rock egyik legjelentősebb, legsikeresebb bandájává. Hát biztosan nem Vince Neil Mickey egér cincogásától, Tommy Lee kényszeres…..
Kotta 2024.04.04 14:30:42
@tipeti: hallgatom, tényleg nem rossz...
Kotta 2024.04.04 15:51:22
@Dionysos: a fene... elég tekintélyes a vendégek névsora (és az énekes is). Hogy mik vannak... :)
Kiadó:AFM Records Honlapok:www.firewind.grfacebook.com/firewindofficial Az ön-újradefiniálónak, magyarosabban: új kezdetnek szánt, egyszerűen csak "Firewind"-re keresztelt 2020-as album után itt a Firewind-saga folytatása. Ez a második lemez, amelyiken Bob Katsionis gitáros/billentyűs már nem…..
Kotta 2024.04.08 10:54:45
@garael: hát, ha Halford énekelné, esetleg :)
Kotta 2024.04.08 19:53:45
@garael: Vai-ra gondolsz sztem. Bizonyára így van, az agyad is jobban pörög délelőtt, ez is bizonyított, az ízlelő-bimbóid is (pl. borkóstolón érdekes) elfáradnak délutánra, miért pont a hanggal lenne máshogy... Nekem nem jön be Langhangs orgánuma, ez van, de hát ízlések és pofonok, ugye :)
Kotta 2024.04.11 13:04:49
@garael: hááát, lehet evvel kisebbségben vagy :)))
Kiadó:Pavement Music Honlapok:www.pavementmusic.com/campaign/art-of-anarchyfacebook.com/ArtOfAnarchyBand A Sons Of Apollo szétszéledése után Ron Thal (Bumblefoot) két szálon is ápolja tovább a tehetséges prog banda hagyatékát. A Whom Gods Destroyban Derek Sheriniannal annak az "agyasabb" vonalát…..
Kiadó: Frontiers Honlapok:www.jamesdurbinofficial.comfacebook.com/DurbinRock Mi jut eszedbe, ha meglátod James Durbin új albumának borítóját és elolvasod a lemez címét? Gondolom, nem kell hozzá Vágó István barkochba játékába jelentkezned ahhoz, hogy rávágd a helyes megoldást: Judas Priest! Taps,…..