Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hose

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért égett porrá az Astra? Miért nem használták a modern technikát az oltáshoz? Miért gyulladt ki a többi autó? Ilyenkor is fizet a biztosító? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Azt hiszem, végleg szertefoszlott a gondos osztrák tulaj imidzs, mióta megvan a háromajtós, ausztriai származású Balenónk. Már régóta tartogatom a képet például az autó légszűrőjéről, hogy egyszer berakjam egy posztba. Ezt rögtön cseréltem, amikor megláttam, gondolom nem…..
Nem tudom, honnan kapta ezt Bálint fiam, én akkor láttam először, amikor valami nagy családi autózás közben a kezembe akadt. DE MI EZ? Megtévesztő a hasonlóság Rosszul gurul a Matchbox-pályán, a Hot Wheels gyorsítósban is elakad, mint kátyúban a szekér. Közelebbről…..
Hose 2011.10.30 20:35:58
Mint a TC belső gárdájának leggyengébb és legöregebb kocsijait birtokoló tagja, előre tudtam, hogy esélyem se lesz bármilyen autónak nevezhető tárgy ellenében ezen a gyorsulási versenyen. Különféle kretén ellenfeleket kellett találnom: robogót, teherautót, rollert. …..
A mai napra öregmerci szerelgetést terveztem. Aztán öcsém hívott reggel, hogy tudok-e róla, hogy a hétvégi Mercedes-csillagtúra rajtja ma délelőtt van a Roosevelt Széchenyi téren (nem is tudom, átnevezték már?), mert éppen most voltak bent náluk a reggeli műsorban a szervezők.…..
Belsőség Egy év nirvana 2009.11.08 09:57:00
Eseménydús volt az elmúlt pár hónap a hátsókerekes, kocka Corollával. Karc nélkül megúszta a két hungaroringi és három-négy euroringi pályanapot, pár drift edzést, és néhány hétvégi szerpentinezést, de ez nem jelenti azt, hogy ne kellett volna gyakran szerelni. Nem romlott el…..
Újabb híresség eladó autójáról szeretnék beszámolni itt a Belsőségen. Szándékosan nem tettem ki előbb, nehogy az árfelverés vádjával illessenek Csak tegnap éjjel találtam a linket a postaládámban, még van hátra vagy másfél óra az aukcióból a vaterán. Orbán Viktor…..
A múltkori blogposztomban elsírtam, hogy eladjuk a Camryt, melyet oly nagy szeretettel használtunk több, mint egy évig. Öntudatos autó, az eladás helyett inkább a halált választotta. Sietve leszögezem, hogy az autó sem nem volt törött, sőt, az első egy éveben a meghirdetés…..
Belsőség Bazeg reloaded 2009.07.22 16:00:00
Talán emlékeznek még, tavaly karácsony előtt adtam el Bazeg névre keresztelt állólámpás Mercedesemet, amely két éven át rendszeres szereplője volt a Belsőségnek.Aki látta élőben, abban garantáltan mély nyomot hagyott a teljes egészében folytonossági hiányokból és…..
Belsőség Lószart, Mama! 2009.07.20 15:13:00
Úgy véli, bioetanollal a legolcsóbb autózni? Azt hiszi, a hibridek mentik meg a Földet? Vagy hogy a hidrogénhajtás hoz majd megoldást a jövő problémáira? Lószart, Mama! A sümegi vár tövében, a váristálló udvarán akadtam erre a nagy vastartályra, s mellette a gyanúsan…..
A legtöbbjüket a teszteléskor nem is utáltam. Lehet persze, hogy csak mert valami miatt különlegesek voltak, és örültem, hogy egyáltalán vezethettem őket. Ezért az eredeti tesztben néha nem is borzadok el rajtuk igazán. Aztán az ember alaposan megrágja a dolgot, és azt mondja: na,…..
Ma reggel történt velem, hogy megpróbáltam munkába jönni. Mondjuk ez minden reggel így van, viszont nincs mindennap árvíz. A múlt héten elővigyázatosságból nem jártam a rakpart közelében sem, hétvégén meg nem követtem a vízállást. Reggel megkérdeztem a feleségemet, nem…..
A Bende egy állat. Így utólag is elnézést kérek, mind az olvasóktól, mind a Tibbytől, nem kéne az embernek a főnökét - aki amúgy tisztes családapa és kiváló cégvezető - leállatoznia, de akkor is. A Winkler energiavámpírnak nevezte egy időben, mert Tibby szeret az ember…..
Videós kollégánk, barátunk, Robertó érdekes átalakuláson ment keresztül az utóbbi hónapokban. Pontosabban nem ő, hanem a státusza minálunk. Régebben, amikor felcaplatott hozzánk a videórovatból, mindenki köszönt neki, á helló, komesztáj, mi van veled, mikor vágunk, satöbbi.…..
Hose 2009.06.14 13:29:54
@karlmann: Egyetértek!
Én a 3. stiftet szaggatom, de mindegyik különb volt ennél. Már a fotókról is látszik, hogy ezt bizony elhanyagolták. Az extrém rozsdáról meg annyit, hogy szerintem sosem látott garázst, és a téli sózások után sohasem mosták le az alját. A TC embereitől többet vártam! Egy kis segítséget adhattatok volna szegény Robertónak a kereséshez, mert tele van a net Suzukikkal, 100x jobbat találtatok volna ennyi pénzért.
A roncsautó program ötlete eleve úgy nézett ki, hogy az állami támogatás nagyjából 250 ezer forintra tervezett összege mellé az importőrök, gyártók is engednek az árból ugyanennyit. Az állam már döntött: nem kívánja felpörgetni ezt a hörögve haldokló ágazatot, és eddig…..
Hose 2009.06.03 20:47:19
@Gyurma73: 8 év amíg kipengeted, és még plussz
2 év amíg lelkileg és pénzügyileg helyrejössz.
Ez így összesen 10 év... :)
Hose 2009.06.03 20:50:09
@bonifac: Szép munka!
Mostantól Te intézed a marketinget! :)
Egyszer csak beszoptam én is. Világ életemben fostam, hogy egyszer majd félretankolok, ezért nem is hagyom pl., hogy benzinkutas tankoljon az autómba, a tesztautóba, a motoromba, a tesztmotorba – bármibe. Minden tankolásnál végigmantrázom, hogy benzin, dízel, megnézem a feliratot…..
A kakucsi versenypályára indultam, hogy a mai Totalbike tesztmotorunkat fotózzam és kicsit megmozgassam a kanyarokban. A létesítménybe Újhartyán községen át vezet út. Aki figyelt az iskolában, tudja, hogy V. Ince pápa 1276. május 20-án keltezett bullája már megemlíti a Kiskunság…..
Akad itthon ez a Yamaha XJ-m, ami a legmostohább korban van. Veteránmotornak még túl új és túl műanyag, viszont a súlyos többség már alaposan lenézi és cikisnek tartja. 26 évesen, műanyag idomos, nagy, mégis vékony kerekű japán motornak lenni ma, Magyarországon nem leányálom.…..
kár-park Maseratival koccantott 2009.05.02 02:31:00
Több mint 400 lóerő, majd két tonna és közel öt méter gyönyörűség. A Maserati GranTurismo okozhatott volna gazdájának meglepetést egy sodrósabban vett kanyarban, nagyobb fékezés, vagy vehemensebb kigyorsítás alkalmával is. De nem ez történt. Egy parkolóban kopogtatott Murphy.…..
Hose 2009.05.02 08:19:25
@Ohmygod:

Maserati - 1914
Ford - 1903
Gőzmozdony - 1804 (RT)

Szal, a gőzmozdony volt előbb, meg
a pattintott kőkorszak. :)
Belsőség Tavaszi gumicserék 2009.05.01 12:09:00
Amikor kis híján eltaláltam az oszlopot a Subaruval, rájöttem: itt valami nem stimmel. Elfordítottam a kormányt, és az orra csak ment, ment az oszlop felé. Gázelvétel, kisebb kormányszög, és befordult. Hiszen most volt gumicserén, lekerültek az új Pirelli téli gumik, és jöttek…..
Hose 2009.05.01 14:53:12
@helix: kb. mennyit autózol évente? Mert nekem évi 30 ezer km-el nem igazán férne bele, hogy csak 5 évente cseréljek gumiabroncsot pláne úgy, ha mindig téli lenne fent. Szal skacok, ez azért erősen használatfüggő dolog. Amúgy GRIM meséjéről annyit, hogy egy jó minőségű nyári abroncs száraz és nedves útfelületen is kenterbe veri a télit. Ha nagy esőben közlekedsz, ahol "öklik" a víz az úton, ott más lehet a szitu, mert a téli abroncsok megfelelő profilmélységgel több vizet tudnak elvezetni. (tehát, aquaplaning ellen jobb lehet) Perzse léteznek nyári esőgumik is erre a célra. :)
Hose 2009.05.01 14:55:54
@sunblind: RESPECT! :)
Belsőség Autót lop az Est 2009.04.23 11:12:00
Karotta már megint ráért. Unalmában az EST TV magazint lapozgatta, és a 2009.04.13-i szám vége felé azt látja, megjelent a legújabb Est könyv. Ejnye már, de ismerős!Be is ugrott neki a kép, hogy amikor 2005 telén megvettük a szerkesztőségi Zsigulit, az első tankolásnál, valahol…..
A kilencvenes évek egyik legizgalmasabb gépe a Ducati Supermono. Az egyhengeresek gyorsasági bajnokságában indult, az 550 köbcentis motor egy kis műszaki csoda volt. 118 kilós tömege megegyezett egy modern 125-ösével. A könnyű testbe kifejezetten erős, 75 lóerős desmodromikus…..
kár-park Drága tolatás 2009.04.10 15:31:00
Ha az ember siet és kapkod, könnyen megesik a baj: az Audi Q7 vezetője egy ajtócsukásnyi időt szeretett volna megspórolni a tolatásnál. Most pár napig szervizben pihen az autó. Pedig becsukott ajtóval tolatni még könnyebb is: ott a tükör, amiben látja az ember az esetleges…..
Hose 2009.04.11 18:12:28
@vwman: "másrészt meg a stiftesek meg az astrások is parasztmód közlekednek, manapság ez már nem márkafüggő."

Gratula!
Nagyon kis okos vagy!
Tudod, ez az a tipikus magyar mentalitás amiről szövegeltél...
Próbáljuk megúszni, hogy írnunk kelljen a Dömsödi Gábor kontra Autó 2 ügyről. Nem könnyű. És persze azt sem tudjuk, olvasóinkat érdekli-e egyáltalán a sztori. Meg nem jó  karma csemegézni a más baján, márpedig itt valaki mindenképpen rosszul jár. Egyszer már…..
Hogy miért kellett nekem üvöltő indiántáncot járni egy szál nedves fürdőgatyában a zsúfolt bükfürdői büfében, meszes hátú bácsik és isiászos nénik rosszalló pillantásaitól kísérve? Megpróbálom elmondani. Egyszer már írtam róla, talán kétszer is, hogy a sok egyéb…..