Regisztráció Blogot indítok
Adatok
littledevil70

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dr. Lakos András, az orvostudomány kandidátusa Évente akár 30 000 keringési eredetű, idő előtti halált lehetne elkerülni, ha betiltanák Magyarországon az élelmiszeriparban gyártott transz-zsírokat. A margarinok története Az élelmiszeripar a II. világháború során kezdte növényi olajokból…..
littledevil70 2009.01.05 17:36:08
@Ronald: "Nagyobb mocsadék kaja, mint az étolaj........"

Azért esszenciális zsírsavakra mégiscsak szüksége van a szervezetnek. Ezeket nem tudjuk előállítani másból. Nincs belőlük sok. Ezek alfa-linolénsav, lenmagban fordul elő, dokozahexaénsav és eikozapentaénsav, halolaj tartalmazza (állati eredetű - hehe), valamint a linolsav, ami megtalálható napraforgóolajban. Nemrég még azt hitték, hogy alfa-linolénsavból szintetizálni tudjuk. Talán a nők igen, de a férfi szervezet nem annyira. Legújabb kutatások azt is kimutatták, hogy az omega3 (alfa linolénsav, EPA, DHA) aránya az omega6hoz (linolsav) ideális esetben 3:1. Manapság a sok napraforgóolajnak köszönhetően eltolódott 30:1 arányba. 10:1 már nem egészséges.
Tehát: margarin felesleges, vaj szintén felesleges, sütni jó a hidegen sajtolt minőségi olaj (szezámmag olaj egész magas hőfokot kibír, mogyoróolaj csak sütibe való, de a pálmaolaj is nyerő), étrendkiegészítőnek lenmag, lenmagolaj, halolaj. Ja, meg nem árt több halat enni.