Adatok
littledevil70
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Dr. Lakos András, az orvostudomány kandidátusa Évente akár 30 000 keringési eredetű, idő előtti halált lehetne elkerülni, ha betiltanák Magyarországon az élelmiszeriparban gyártott transz-zsírokat. A margarinok története Az élelmiszeripar a II. világháború során kezdte növényi olajokból…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Azért esszenciális zsírsavakra mégiscsak szüksége van a szervezetnek. Ezeket nem tudjuk előállítani másból. Nincs belőlük sok. Ezek alfa-linolénsav, lenmagban fordul elő, dokozahexaénsav és eikozapentaénsav, halolaj tartalmazza (állati eredetű - hehe), valamint a linolsav, ami megtalálható napraforgóolajban. Nemrég még azt hitték, hogy alfa-linolénsavból szintetizálni tudjuk. Talán a nők igen, de a férfi szervezet nem annyira. Legújabb kutatások azt is kimutatták, hogy az omega3 (alfa linolénsav, EPA, DHA) aránya az omega6hoz (linolsav) ideális esetben 3:1. Manapság a sok napraforgóolajnak köszönhetően eltolódott 30:1 arányba. 10:1 már nem egészséges.
Tehát: margarin felesleges, vaj szintén felesleges, sütni jó a hidegen sajtolt minőségi olaj (szezámmag olaj egész magas hőfokot kibír, mogyoróolaj csak sütibe való, de a pálmaolaj is nyerő), étrendkiegészítőnek lenmag, lenmagolaj, halolaj. Ja, meg nem árt több halat enni.