Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barbarossa

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Nem látom, miért ne lehetne Széll Kálmán Oroszország fővárosa” - nyilatkozta a Nemzeti Tankönyvkiadó igazgatója a tervezett változtatásokról. Nem csak a budapesti közterületek neveit, de az egy hónap alatt megújuló tankönyveket is átírná a kormány - jelentette be…..
A cicás kép után egy Coelho-idézet egyveleggel köszönti Gyurcsány Ferenc Facebook-követőit. A ppt-be bekerült őszi erdőképeket maga a miniszterelnök készítette. „Nagyon nagy öröm volt végigolvasni ismét a Piedra folyó partján ültem és sírtam című művét, amit még…..
Bruce Willist a Pókember váltja Budapesten. Budapesten forgatják a Csodálatos Pókember folytatását szeptembertől. A Pókember elmondta: nagyon kíváncsi a magyar fővárosra, szabadidejében biztosan megmássza majd a Parlamentet és lóg majd a SOTE-épületről is. A biztonságáról…..
  Kezd azért egyre kényelmetlenebb lenni Gyurcsánynak a szakdogaügy: a volt miniszterelnöknek csak nem kerülnek elő a dolgozatai, miközben ő próbálja kényelmesen elsunnyogni az ügyet.   A pécsi egyetem azt állítja, hogy az 1984-ben végzett technika, illetve biológia…..
  Kedves Fiatal Baloldali és/vagy Liberális Barátaink!   Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket  nem vertek…..
A Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatára 150 évre titkosítják az euró-forint árfolyamot. Matolcsy György szerint túljártunk a spekulánsok eszén.Csak Matolcsy György és Orbán Viktor tudhatja január 5-étől, hogy mi az euró-forint árfolyam, így véget ér a hazai fizetőeszköz…..
Az Operaház névadással, Kerényi Imre pedig „Obrán Viktor kijövetele” címmel örökítteti meg olajfestményen a miniszterelnök távozását az Operából.  Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója, az épület hátsó kijáratát január 4-től „Orbán Viktor…..
Van egy elég intim problémám, ami azt illeti... szóval a macskám folyton a vécébe turkál, ha egy kicsit nem figyelek oda, de különben akkor is... A két hátsó lábával kapaszkodik az ülőkébe, az elsőkkel meg laborgyakorlatot folytat a petri- helyett a vécécsészébe'. A minap…..
"A fájdalom nem azért van, hogy szomorúvá tegyen, ne feledd. Ez az a pont, ahol az emberek mindig eltévednek... A fájdalom csak azért van, hogy éberebbé tegyen - mert az emberek csak akkor válnak éberré, amikor a nyílhegy mélyen a szívükbe hasít, és megsebzi őket. Egyébként…..
hetek teltek el... és én csak fogfájok. Megpóbálom röviden elmesélni, mert elég unalmas, mégis olyan, hogy ha nem velem történik, hát el se hiszem. Lehet, hogy a kollegáim is így vannak vele.Tehát minden annak árnyékában történik, hogy holnap megyünk Rudival Londonba. Ahol…..
Van itt néhány mondat emlékeztetőül. Már az is eredmény, hogy el tudom olvasni a saját írásom, de hát a gondolatok... ebből persze az a tanulság, hogy ha van mit, akkor írni kell. Nem dolgozni menni helyette:PPPPPPPPPPPPPPPPPPMegfoghatatlan, mint minden. Csúszik ki az ember kezéből.…..
Barbarossa 2009.02.21 12:56:09
Khm...
mint egyszer elmagyaráztam, a gyenge ateizmus (ill. negatív vagy szkeptikus ateizmus) definíciója, hogy a szkeptikus ateista (vagy agnosztikus ateista) nem hisz istenben, és emellett az alábbiak közül legalább egyet állít:

1. Az istenek léte vagy nem léte nem tudott, vagy nem tudható.
2. Az istenek létéről való tudás irreleváns vagy nem fontos.
3. Az istenek létéről vagy nem létéről való állításoktól való tartózkodás optimális.

Nna, így tudok én buddhista lenni (meg persze református is - hiszen a bőrömből nem bújhatok ki. Annak dacára, hogy láttam már a hátam közepét: formalinos üvegben adták a kezembe, hehehe.)

Ezen kívül van a gyakorlati ateizmus, ami egy életforma, melyben az ember úgy él, mintha Isten nem léteznék. Nem ismer el vallási törvényeket, rendeleteket, ehelyett önmaga, s a társadalom törvényeihez igazodik. Nem feltétlenül tagadja isteni erők létét, azonban életére – amennyiben elismeri egyáltalán – a transzcendencia létezése semmilyen hatással nincs.

Van még az istentagadás, vagy erős ateizmus (ill. pozitív ateizmus), amely többek között a tudomány által is bizonyítottnak vagy alátámasztottnak érzi Isten, illetve az isteni lény nemlétét. A teológiai eszmefuttatásokat eleve tudománytalannak tartja, esetleg – de nem szükségszerűen – vitába is száll velük.

Ez utóbbinak egy (szerintem) eléggé idióta képviselőjére vagyol kibukva, ha jól sejtem. És persze szerintem okkal, hiszen mulatságos, amikor valaki vallásos hevülettel lép fel a transzcendenciák ellen, cöcöcö.

Node ennek kevés köze van a szkepticizmushoz. A "szkeptikus" kifejezés egy filozófiai irányvonalat és gondolkodásmódot takar, mely szerint a világról alkotott képünket a logikára és a tudomány kellően alátámasztott eredményeire kell alapozni, nem pedig tekintélyre, hagyományra vagy bármiféle olyan dogmára, amely a racionális gondolkodás akadálya lehet.

A természettudomány sok művelője tudja a szkeptikus módszert alkalmazni, ugyanakkor hívő, vallásos stb ember. Mert két különböző mintázatnak tartja a tudományt és a transzcendenciát. És látja, hogy a "törvény szövedéke mindig fölfeslik valahol" - minden mintázatban.

Ne a szkepticizmusra orrolj hanem a... izére!
Barbarossa 2009.02.22 23:07:11
Miért is kellene morcosnak lennem?

Én a (nem)vallásosság, (nem)hit szempontjábul szkeptikus ateistának gondolom magamat – nem tartom fontosnak arról véleményt mondani, hogy van/vannak-e isten(ek).

Persze, a megszemélyesített isten(ek)en kívül még sokféle transzcendens jelenség van/lehet.

Valószínűsítem például, hogy vannak karmikus/dharmikus erők, illetve a kálvinizmus szerinti eleve elrendelés (predestinatio).

A kálvinistákkal együtt azt gondolom, hogy idvezülni csak hit által lehet! A legnagyobb bűnök közé tartozik a pénzen vett üdvösség gondolata (búcsúcédulák). Nagyon nagy bűn a gnózis, a valamiféle tudás/beavatás által elérhető üdvösség hirdetése. A törvények betartása által idvezülni pedig nem lehet, hiszen pont azért adta az Úr a törvényeket, hogy bűnben tartsa az embereket.

Szóval az, hogy először van a tudás, utána a hit – az bűn. A szerinted valódi hívők tévednek, és kész! Azok a hamis próféták, akiktől óvakodni kell!

„Óvakodjatok a hamis prófétáktól! Báránybőrben jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok.”(Lukács evangyéliuma 6,43-44)

Tényleg brutális érzés lehet bűnösnek hinni…

Persze lehet lovagolni a szavakon, hogy mi a „hit” és mi a tudás”, és akkor jól ki lehet békülni abban, hogy félreértésben vagyunk.
Szerintem a „hit” az belülről jön, akárminek nevezzék is – hitre jutás, Nirvána, megvilágosodás, Tao, ésatöbbi.

De ezek belső dolgok. Közük nincsen a környező valósághoz (már amennyiben megengedjük, hogy egyáltalán van olyan)! Előbb a belső békéről volt szó, nem a külvilágról.

Az két különböző mintázat, amit nézegetve szövedéket vélünk fölfedezni. Mindegyik szövedék mindig fölfeslik valahol (paradoxon) és lehet, hogy ott fordulnak át egymásba, hehehe…

Amennyiben az emberi gondolkodás összessége úgy általában a zűrzavar, bűn ésatöbbi (tkp. még igaz is lehet az állítás) és a szkeptikus (tudományos) gondolkodás a töredék, a pislákoló bányászlámpa, akkor igazad van. Valóban hihetetlenül pazarlóan működik (?) minden. De figyelem: nem hiányzik belőle az ember, hiszen például ő műveli, a maga és a többi zűrzavaros fejű érdekében (is).

Ja, az én maradiságom azt jelenti, hogy nem kell eldobni bármely jól bevált dolgot csak azért, mert van újabb. Akkor kell eldobni, ha már nincsen szükség rá. Ennyi.

Most morcos vagy?

Barbarossa 2009.03.15 15:25:20
@hanyagság:
Olcsó már a pásztor nincsen becsületé
hej a nagy gazdák elött mind huncut a nevé.
Ha valamilye van azt mondják hogy lopta,
ha semmilye sincsen, hogy elkorhejkodta.
Hát a szegény pásztor hogy ne szomorkodna,
keserü a kenyér, avas a szalonna.
Asszem valamit kicsit összekevertem és ez adhatott okot a félreértésekre.Szóval az, hogy az ember a teljesség iránti igényét mibe is vetíti bele...ez nálam is több lépcsőben zajlott. Az, hogy "a pasi az isten", azaz hogy nem isten, az elég hamar kiderült számomra is,…..
Barbarossa 2009.03.15 13:52:30
www.youtube.com/watch?v=AZkJ0aPDKZk

- József Attila -

ESZMÉLET

3

Sovány vagyok, csak kenyeret
eszem néha, e léha, locska
lelkek közt ingyen keresek
bizonyosabbat, mint a kocka.
Nem dörgölõdzik sült lapocka
számhoz s szívemhez kisgyerek -
ügyeskedhet, nem fog a macska
egyszerre kint s bent egeret.

6

Im itt a szenvedés belül,
ám ott kívül a magyarázat.
Sebed a világ - ég, hevül
s te lelkedet érzed, a lázat.
Rab vagy, amíg a szíved lázad -
úgy szabadulsz, ha kényedül
nem raksz magadnak olyan házat,
melybe háziúr települ.

10

Az meglett ember, akinek
szívében nincs se anyja, apja,
ki tudja, hogy az életet
halálra ráadásul kapja
s mint talált tárgyat visszaadja
bármikor - ezért õrzi meg,
ki nem istene és nem papja
se magának, sem senkinek.
NahhhFüggővé váltam a függetlenségemtől. Nem élhetek másképpen ezután. Ez a sorsom:)))Az volt a kérdés, ami nem is kérdés volt, csak a belső tapasztalás kis külső megerősítésre vágyott. Hogy megkapta-e vagy sem, hát...Szóval, hogy amikor lényegi változtatást viszünk be…..
Barbarossa 2009.02.06 15:18:29
Barbarossa 2009.02.08 22:44:44
@hanyagság: Belátom, aljas egy beszólás volt ez, a maga több rétegével.

Sírni azért nem kellene (hacsak nem jólesik).

Szóval Marinak igaza van - csak ez a fel-le hosszabb is lehet, mint az ember élete. Például, hogy többnyire lent. Szemétség? Azért ne légy türelmetlen!

Nézz a buddhistákra, akik jól elvannak azzal, hogy a megvilágosodás útjának még csak a legelején járnak. Derűsen, tevékenyen élnek és nem követelik azonnal a Nirvánát (a végtelen sík óceánt).

Szóval, nem bántani akartalak.