Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rwn

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismerjék meg az embert, aki - levelezgetésben kimerülő - harcot indított a híres hamburgeres ellen, mert az megerőszakolja a magyar ábécét. Mártont sérti, hogy a McDonald's CBH-nak nevezi a csirke-bacon-hagyma-szendvicset, pedig a csirke szó cs-vel kezdődik. Engem aztán nem zavarnak…..
A múltkori posztra érkezett kommentek között volt egy érdekes felvetés: mi történik, ha Joe felvesz egy ottani ingyenes tévén futó sorozatot videóra, a kazit elküldi nekem, és én megnézem. Ez illegális? Merthogy gyakorlatilag ez történik, ha Joe rippeli az adást, és megosztja…..
rwn 2009.04.24 15:30:50
nagyon jó példát hoztál fel. mozi és film.

az ember már manapság is leszedheti netről a legtöbb filmet ami a moziban megy. előbb utóbb biztosan megnézheti ha más nem dvdről otthon a csillivilli házimoziján, esetleg kivárja amíg menni fog a tvben akár az hbo-n akár valamelyik kereskedelmi csatornán. sokszor így is történik. ámde. a mozinak külön feelingje van. sokszor olyat tud nyújtani amit otthon a legcsillivillibb házimozi sem. beülsz ott van még rajtad kivűl egykétszáz ember akivel együtt nézitek egy tizenméteres vásznon extraminőségben nagyonjól beállított hanggal a filmet. ott a közösségi élmény, a közös röhögés, a sötétben nyilvános helyen közeledni a csajszihoz történet, és számos meghatározhatatlan dolog miért is szeretünk egy adott filmet inkább moziban megnézni. ez egy külön program a család/pár életében, stb.
ez a kérdés a video megjelenése óta bosszantotta a moziüzemeltetőket, hogy márpedig az emberek alapminőségben átszoktak az otthoni nézelődésre, sőt esetleg megvárják amíg levetíti a tv. egy ideig vergődtek a forgalmazók és az üzemeltetők, csődbe ment egy csomó, aztán a mozik felültudtak kerekedni ezen a problémán és találtak rá megoldást.

nem mondom, hogy minden jó így. de ez a fejlődés útja. ti szerkesztők is biztosan néztetek már otthon internetről leszedett filmet.

másrészt, megjegyzem, miért van, hogy a fox, a cbs stb a saját sorozataikat - igaz csak az egyesült államok közönségének - ingyenesen neten letölthetővé teszik? lehet rájöttek, hogy a letöltögetés problémával úgysem tudnak semmit tenni, és így mégtöbb nézőt tudnak leültetni a következő rész megnézéséhez?

elgondolkoztató
Meghirdettük a játékot, ezentúl terveink szerint hetente lesz lehetőség nyerni valamit a leggyorsabbaknak. A kérdések persze, hogy a TV2-es műsorokkal lesznek kapcsolatosak - ez nem részrehajlás, hanem egyzserűen Mónika-alakú bögrénk nincs raktáron. A mai feladvány a nemrég véget…..
tvblog Már senki sem néz tévét? 2009.04.15 13:51:00
Mármint az internet korában. Több kommentelő is felvetette, hogy egyáltalán ki néz filmet vagy sorozatot a tévében, amikor mindent "le lehet rántani" az internetről, ingyen, eredeti nyelven és/vagy felirattal, a legtöbbször sokkal korábban, mint a haza bemutató. Tényleg,…..
rwn 2009.04.17 19:36:08
amennyire tudom a már kiadott dvdn nincsenek kivágott jelenetek (elég nehéz is lenne több nyelvvel két különböző vágást nézni). mivel a tv2 rendeli meg a szinkront és általános szokásuk filmeknél és más sorozatoknál is ebből úgy következtetek, hogy házon belül volt valaki okos. tudtommal már volt komoly vita ilyenből az eredeti gyártóval.
a csúcs az egyik múltkori house epizód, amikor a mindent megmagyarázó jelenetet vágták ki. mivel többször benne marad a káromkodás esetleg vér vagy bármi más látvány ezért nem hiszem h ez lenne az ok. egyszerűen érthetetlen és értelmetlen.
egy petició ezügyben:
www.petitionspot.com/petitions/doktorhouse

internetes letöltések vs televíziók. széllel szemben értelmetlen törekvések. ez nem magyar találmány, az emberek ahelyett, hogy videora felvennék az adott részeket és újranézegetnék, most digitális állományokkal teszik ugyanezt. mellesleg minden üres dvd és pendrive után is szerzői jogdíjat fizet a nép. harculunk ellene ugye, de elfogadjuk mert jogdíjat szedünk az "illegális" tartalomért. egy idővel minden tv ráfog kényszerülni, hogy érdekesebb értelmesebb saját tartalmat sugározzon amiben eladhatja a reklámot, a többi meg időkitöltés. persze lehet építeni a lustamagyarra is. az emberek meg irányíthatók. azt szeretik amit kapnak. keltsd fel az érdeklődést a gagyi brazil szappanoperára, boritsd el az összes adót vele, hogy ne legyen választási lehetőség, és egy idő után a háziasszonynak már igénye is van rá.