Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hazitroll

4 bejegyzést írt és 624 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddigi tapasztalataim szerint a tengeralattjárós történetekkel valahogy úgy vagyunk, mint a gasztronómiában a velős pacallal, a partnerkapcsolatokban a vörös hajjal vagy mint a csapatsportokban a kosárlabdával: nem mindenkit érintenek meg, akiket viszont igen, azok a tűzbe mennének értük. Ezen…..
Dik már, annak is milyen naribőre van. Szól az agyonszoláriumozott szőke, a botoxos ajkú barátnőjének. Fúj gheci, ez mindjárt hányok. És az ott? A csíkos egyberészesben? Revansol a feltöltött szájú. Eszméletlen ciki. Nem is értem, hogy mer kijönni vele utcára, pláne nem strandra.  A füredi…..
Elkúrtuk, nem kicsit, nagyon; amikor a mappa és a kezem összeér, a szavazás lezárul; a repülőgép, amint becsapódik a World Trade Center épületébe: pillanatok, amelyeket lehetetlen feledni, akár Gyurcsány Ferenc táncát vagy Janet Jackson mellét. Tíz villanás az évezred első dekádjából, amely örökre…..
"They shall grow not old, as we that are left grow old:Age shall not weary them, nor the years condemn." - Robert L. Binyon: For the Fallen /részlet/ A technika ördöge arról ismert, hogy Murphy törvényének megfelelően olyan embereken is ki tud fogni, akik egyébként sikeresen dacoltak számtalan…..
hazitroll 2017.04.12 10:14:22
Tapasztalataim szerint a hadtörténelem és a haditechnika iránt érdeklődők egyik kedvenc szellemi játéka azon filozofálni (esetenként vitatkozni), hogy melyik fegyver, fegyvertípus, fegyverrendszer hagyta ott leginkább a nyomát a hadviselés (és ezzel párhuzamosan az emberi történelem) alakulásán.…..
hazitroll 2016.09.09 09:55:25
@molnibalage: Pont akkora, ami miatt angol íjászok csontvázai már deformálódtak. news.bbcimg.co.uk/media/images/67757000/jpg/_67757352_skeletoncomp.jpg (Mary Rose museum) Azt feltételezem, te is tudod, hogy az angol férfiaknak törvényi kötelezettségük volt, hogy íjászatot gyakoroljanak. Tehát a kiképzés is megoldott volt.
hazitroll 2016.09.09 11:46:17
@molnibalage: Elég egyértelműen különbség van a két karjának hossza közt, és tudtommal a Mary Rose fedélzetén nem elit íjászok voltak, hanem a zöm. Az íjak közt volt néhány 180 fontos, a többség 80-120 font közötti volt, tehát joggal feltételezhető, hogy az volt a zöm. De szerintem kicsit kezd elmenni abba az irányba, hogy ki hány métert mondott, mekkora feszítőerőt, satöbbi, nem szeretnék T-34 szintű flame-be fordulni abból, hogy milyen íjászok mekkora számban milyen hadszíntéren álltak rendelkezésre.
hazitroll 2016.09.09 13:35:52
@tiboru: F-117, Tomahawk, Harrier, akna, szarissza lesz az utolsó 5, az első öt kalasnyikov, atombomba, T-34, colt, tengeralattjáró.
Elképzelhető, hogy egy nagyobb energiaválság után Oroszország az EU támogatásával megszállja Norvégiát? Elsőre elég nagy baromságnak tűnik, de még inkább annak tűnhetett ez 2008-ban, amikor Jo Nesbø elkezdett dolgozni az Occupied (norvégül Okkupert, magyarul Megszállva) című sorozattervén. Az azóta…..
hazitroll 2016.09.07 09:23:35
@David Bowman: Az ötlet zseniális, most hallok róla először, de tetszik!
Ha azt mondom: vitorlázó repülő, akkor sokak előtt felsejlik egy kecses, áramvonalas forma, a csendes suhanás, méltóságteljes körözgetés a termikek hátán. Kétségtelen, hogy ez a szép technikai sportág ma így néz ki, a sporteszközök, vagyis a repülők az első ember által készített siklórepülők…..
Az évszázadokon keresztül kitartóan és professzionálisan folytatott, kiváló eredményeket produkáló ország- és nemzetimázs-offenzívának köszönhetően Nagy-Britanniát és úgy általában a briteket körüllengi a sportszerűség, a korrektség és az úriemberség aurája. Teljesen érthető módon ez a mesterséges…..
hazitroll 2016.08.15 12:10:36
@doomguard: Akár arra is lehetett (volna) ez teszt, hogy az ellátórendszer hogy szerepelne egy tényleges biológiai háborúban. Ez persze elég gyenge magyarázat itt és most, de akkor kb. egy évvel a kubai rakétaválság után ki tudja mik járhattak a brit parancsnokok fejében. A kérdéses baktériumról semmit nem tudok, de ha akkor azt hitték nem veszélyes, vagy nem nagyon veszélyes, akkor megint más a helyzet. Persze ettől még elítélendő a tett, de a korba helyezve ennek látom a megindokolhatóságát. Ráadásul akkoriban semmilyen lehetőség nem volt még a számítógépes szimulációkra.
Múlt vasárnap megtörtén az, amire itt Európában sokan számítottak. Legalább is azok közül biztosan, akik követték az elmúlt pár év görög politikáját: a Sziriza radikális baloldali párt magabiztosan megnyerte az előrehozott választásokat. Alexisz Ciprasz egykorvolt kommunista…..
hazitroll 2015.01.29 12:07:08
@Roland Oranky: Nem ismerem a te helyzeted, ezért arra nem tudok és nem is akarok reflektálni, de az oroszok miért éljenek? Ők nem kényszerítették a nyelvüket? Rendben, Magyarországon nem tették az oroszt államnyelvvé, de Oroszország (és a Szovjetunió) területén egyáltalán nem volt egyértelműen adott az anyanyelven való tanulás. HA esetleg rosszul tudnám, kérlek, javíts ki.
Az elmúlt két év egyik (a hírek fontossági sorrendjében méltánytalanul hátracsúszott/hátracsúsztatott) botránya volt a nyelvvizsgákkal összefüggő visszaélés-sorozat, melynek lokális csúcspontjaként valamikor 2014 szeptemberében a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség…..
Napokon belül Szijjártó Péter, eddigi miniszterhelyettes és parlamenti államtitkár követheti a Külgazdasági és Külügyminisztérium élén a Brüsszelbe távozó Navracsics Tibort. Ennek kapcsán két cikkben, két szemszögből foglalkozunk a kinevezés hátterével. Ismét Pro/Kontra a…..
    Avagy:  Fülöp-szigetek, rengeteg beton, hatalmas ágyúk, és a világ legnagyobb Molotov-koktélja.    A helyben úszó erőd 1896-ban kitört a spanyol-amerikai háború. Röpke pár hónap alatt a konkvisztádorok birodalmát bucira pofozta az ifjú trónkövetelő. A naponta…..
A lengyelek "vonzódása" a keleti szláv testvérek felé szinte legendás, akár ukrán, akár orosz nemzetiségre gondolunk, szinte érződik a taszítás, mint amikor azonos pólusú mágneseket közelít egymáshoz a játszós kedvű kis fizikus. Amióta létezik írott történelem, azóta hol…..
Éles bevetések és bombatámadások tucatjait megélt harci ebre gondolva azt hiszem mindenkinek egy megtermett, pittbullszerű kutya képe  jelenik meg lelki szemei előtt, aki (!) valóban olyan, mint  egy négylábú svájci bicska, vagy rohamkés fogakkal. Kevesen gondolnánk egy…..
hazitroll 2013.07.04 13:06:42
Esetleg, talán 2013. július 05. péntek megfelel az Úri Közönségnek? Helyszín: Budapest, konkrét helyszínt kijelölhetünk, vagy javaslatokat is elfogadunk. Hajrá, tessék jelentkezni!..
hazitroll 2013.06.25 11:14:49
@Thaddeus Griffin: Nem gondolnám, hogy hozzám kellene igazodni, de szerintem tetszőleges nyári hétvégén az emberek jó százaléka nyaral, vagy igyekszik nyaralni. Én speciel július minden hétvégéjére rendelkezem programmal, mondjuk erre is. De augusztusra is elég sok tervem van már...
Mohács óta sokat fordult a világ, az 1660-as években a török sereg hadi sikerei elmúlóban, a diplomáciai eredmények viszont nem tükrözték a lófarkas csapatok vereségeit, ellenkezőleg, minden keresztény előretörés után a török üzletelés és területszerzés profitált, mintha…..
  Az asztalon. "Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. A gyalogos, az őrvezető és a géppuskás a padon foglaltak helyet, a hússaláta az asztalon, egy tálban." (Rejtő Jenő: A három testőr…..
Észak-Korea a biztonságpolitikai szakértők kedvence, hiszen ha elemezni való nem lenne ezen a Glóbuszon, ez a kommunista ország mindig tudna munkát adni nekik. Az utóbbi hetekben eléggé el voltunk látva hírekkel, elemzésekkel, és a nemrég tiboru alapító atya mutatott egy linket,…..
hazitroll 2013.04.25 11:51:25
@proletair:
Jó volt!
Én egyébként épp emiatt a tudatlanság-fanatizáltság (?) hatását érzem a legveszélyesebbnek. A háborút megnyerni nem hiszem, hogy meg tudnák, de épp az ilyen mindenbe ész nélkül belerepülni jellegű küldetésekben érzem a veszélyt. De ne legyen háború, és akkor megoldódik ez az aggályom.
Első világháborús utász (aknász) alakulat működését vesszük ma górcső alá, olvassátok a "vakond műfajban" jeleskedő komáromi szapőr alakulat fényes napjainak történéseit. A magyar utászok dicsősége már a tullni utász iskola növendékeinek (Görgey, Bayer, Kazinczy, Stein…..