Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bnct

11 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tiszta Beszéd Láthatatlan az LMP 2011.01.25 23:30:00
Ivádi Gábor őszi kilépése az LMP országgyűlési frakciójából, majd Scheiring lemondása választmányi tagságáról ráirányította a figyelmet az Országházban egyre szürkülő, így szűkülő támogatottságú párt törésvonalaira, belső csatározásaira. A Jobbikhoz hasonlóan…..
Tudtad? Lehet más a politika? 2010.02.27 07:09:00
Az LMP-vel kapcsolatban másról sem hallani, mint hogy "kopogtatócédula". Mármint szemét a Fidesz, mert "elgyűjti" előlük, szemét az MSZP, mert ők is, szemét az egész rendszer, miért nincs inkább kaució. Hát, nagy baj lehet, ha ennyire sírnak - gondoltam, és…..
Van egy blog, a Lokális Klímaváltozás, ami öndefiníció szerint "Az LMP tagjainak és szimpatizánsainak blogja". Gondolom az a pár ember, aki publikál a blogon, ha nem is párttag, de nem egy távoli szimpatizáns, hanem közel van a tűzhöz.Ott publikált igen csak sokat,…..
bnct 2010.02.19 10:29:53
"Nincs köze egymáshoz Bokrosnak és az LMP-nek"
www.hirszerzo.hu/cikk.nincs_koze_egymashoz_bokrosnak_es_az_lmp-nek.140810.html

Vidéken úgy létezünk, hogy - számodra akármennyire is elképzelhetetlen - vidéken is laknak értelmes emberek, akik tájékozódnak a politikai viszonyokról, és képesek kiválasztani a számukra szimpatikus, támogatandó pártot. Az LMP-t kezdeményező 15 alapító között is számos vidéki volt.
Most 176 választókerületben van jelöltünk és egy hozzá tartozó, kisebb-nagyobb csapat. Igen, van olyan, hogy 5-10 embernek kell bejárnia egy 20-30 faluból álló körzetet, de megcsinálják, és egyre többen csatlakoznak hozzánk a kampányban, faluról is.

Magyarországon szerencsére nem csak a Jobbik-féle uszításra van kereslet, hanem az okos, békés megoldásokra is.
Szép napot kívánunk, épp ott tartunk, hogy az LMP, a magyar zöld párt privatizálni akarja a BKV-t. Vagyis leépítené párezer fővel, hogy egy húsz fős iroda maradjon, ami majd versenyezteti az alvállalkozókat.   Az LMP a születése óta küzd az identitásnélküliséggel, és ez…..
Politikai Szótár LMP 2010.02.03 22:29:04
Ajánlószelvény – Amelyből szorgalmas internetes kampányunk és gyér számú lelkes önkénteseink által körzetenként már csak 714-et kell összegyűjtenünk. Bicikli – Amivel közlekedünk, főleg kampány idején, amíg a jogvédő munkánkért kapott szolgálati Saab-ot a…..
bnct 2010.02.04 09:47:01
Az LMP-nek mindenképpen szüksége lett volna egy olyan listavezetőre és miniszterelnök-jelöltre, akinek felépítésére nem kell energiát szánni, hiszen a választásokig hátralévő alig több mint két hónap nagyon kevés. Az LMP másként döntött. Schiffer András politikai marketing…..
w Reset a kék halál után 2010.01.18 07:00:00
Amikor végleg kiderül, hogy a régi szervezetet hiába foltozgatjuk, akkor nincs más hátra, mint újra felépíteni, nulláról. Magyarországon jó sok ilyen alvadt struktúra működik – haldoklik –, egyik közülük a BKV. Akárhol nyúlnak hozzá, valakinek biztosan fájni fog,…..
Hiába a közelgő választás, az ünnep előtt a politika már csak pislákol. Ugyan Bokros Lajos még kísérletezik azzal, hogy végleg pártjára húzza a szélsőjobb elleni harc (SZDSZ által már) viseltes mezét, de aztán kiderül, az ATV esti beszélgetésén kívül csak arra jó a…..
Valaki szerint Klímahőmérő robbant a Hősök terén, a világ szerint pedig pár ember egy méretes pényiszt formált.A Lehet Más a Politika egy nappal a koppenhágai klímacsúcs befejezése előtt figyelemfelkeltő akciót tartott a Hősök terén. A nemzetközi klímavédő kampány…..
economy Akkor egy kis LMP 2009.11.26 13:07:00
A legútóbbi blog-trend elemzésem nyomán elkövettem azt a hibát, hogy nem vettem figyelembe az LMP-t hiszen már a google kereséseknél csúnyán elvéreztek. Ha egy picit továbbmegyünk láthatjuk, hogy az LMP legalább blogok szintjén picit láthatóbb. Ugyanakkor érdemes megjegyezni,…..
Orbán Viktor kihívója Bokros Lajos lesz – jelentette ki a Klubrádióban Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője. S bár szokatlan, hogy egy ellenzéki pártelnök kapcsán beszél valaki kihívóról (hivatalban lévő elnökök és kormányfők kapcsán szokás ezt a kifejezést…..
Adtunk egy újabb pofont a demokráciának, miközben a tudatosan provokáló, önbíráskodásra buzdító Jobbik a helyi cigányság erőszakra könnyen kapható bűnözőivel vállvetve taszigálja a szakadék felé a békés egymás mellett élés reményét. Másképp legalábbis nehéz…..
bnct 2009.11.18 20:26:01
@Galadhriel: a választási programban természetesen lesz közbiztonsági fejezet is, de _nem_ a romaprogram részeként. remélem, egyértelmű, miért.
Az első két forgatókönyvben alapvetően a Fidesz és az MSZP választási szereplésére koncentráltam. A Fidesz kétharmad és az MSZP egyharmad kérdése mellett azonban még akadnak izgalmas témák: a kisebb pártok szereplése például jelentős hatással lehet a Fidesz és az MSZP…..
bnct 2009.11.06 19:14:52
@Bartoki: Na igen, az igazi kihívás kiépíteni az LMP-ből a Fidesz váltópártját (ehhez persze be kell kerülnie 2010-ben a parlamentbe). Én látom ebben a formációban a tehetséget és a lehetőséget; az biztos, hogy a jövő az LMP-é.

(Btw, az miért van, hogy szegény MDF a kutyát sem érdekli itt? :)
bnct 2009.11.06 20:41:36
@Levi: Levi, te szerintem rossz buliban jártál. :) A Corvintetőn nem "hörögtek" ex-szdsz-esek a mikrofonba.
A Centrum egyébként egész más kategória: ott létező lúzer-kispártok rakták össze, amijük volt, míg az LMP a nulláról építi fel magát.
Az eddigi bejegyzésekben igyekeztem bemutatni, hogyan szerezhetne a Fidesz kétharmadot, beszéltünk arról, hogy önmagában egy ilyen többség antidemokratikus és/vagy veszélyes-e. A következőkben – még mindig ezen első forgatókönyvnél maradva - arra a kérdésre keresem a…..
bnct 2009.11.04 17:03:27
@altervoter: Bizony, ha választani kell, hogy kivel kényszerüljön együttműködni a Fidesz a 2/3-os törvényekben, akkor egyértelmű, hogy az LMP a legjobb döntés.
A Hírszerző még a hivatalos zászlóbontás előtt megírta, hogy megalakult a Szabad Emberek Magyarországért. A Szabad Emberek Magyarországért egyik alapítójaként szeretném eloszlatni azt a cikkben szereplő állítást, hogy a SZEMA is bejelentkezett egykor létezett vagy még létező…..
Az egyik friss közvélemény kutatás szerint 1%-on van az MDF, az SZDSZ, és az LMP. Igazából egyik sem meglepő, de összességében nézve az eredményt mégis meglepő. A paradoxon abban áll, hogy eddig legalább meg lehetett magyarázni, hogy a szavazók egy része eltűnt, másik része…..
A politikai korrektség fölött kimondták a halálos ítéletet arra hivatott közgondolkodók, politikusok, sőt sajnos Lovasi András is. Az ítélet indoklása szerint a politikai korrekt beszédmód ránk erőltetése miatt nem lehet ebben az országban a valós problémákról…..
Volt itt ez a PC/píszí nevű dolog, vagy teljes nevén a politikai korrektség. Azzal kezdődött, hogy néhány progresszív gondolkodó elkezdett harcolni az olyan szavak használata ellen, mint "nigger", "buzi", "nyomorék" és hasonlók. Egyre többen jelezték,…..
100-5000 euróig terjedő büntetést szabhatnak ki arra, aki megszegi a szlovák nyelvtörvény rendelkezéseit, és a hivatalos érintkezés során nem szlovákul szólal meg. Ha például egy rendőr, vagy tűzoltó nem szlovákul szól a társához, vagy egy állampolgárhoz, akkor azonnal…..
bnct 2009.09.15 17:43:30
@ősirománszokás: hülyeségeket beszélni ősi román szokás? :)
Számos probléma akad a Margit-híd felújítása kapcsán, nem is mennék bele egy félmondat erejéig sem. De legalább a gyalogos-biciklis együttélés jól működött eddig, már amennyire a körülmények engedték. Kerékpáros aktivisták jóvoltából a felújítás, és a szűkös járda…..
Gyula polgármester jó. Átad (azt is, amit nem ő épített, ld. Skála „Alee”), átvesz (a Kopaszi Gátat, hogy az önkormányzat fizesse a fenntartás 200 milláját a magánbefektető helyett), táncol (a ZP-ben forever), és szép öltönyöket is hord. Egyszóval: kúúl csávó.…..
bnct 2009.09.09 12:10:04
@indapasssucks: "Aki meg akkora fasz, hogy ide oda szavazgat és nem kér számot, az most hangosan óbégasson, és ne csináljon semmit."

Mély és nagy igazság. Egész szép konszenzus alakult ki abban, hogy ezek mindkét oldalon lopnak. Kell valaki, aki a kezükre csap - ezért érdemes az LMP-re szavazni jövőre.
Háromszáz négyzetméteres paksi borospincére tett szert a Szekvin Kft. a Dél-Dunántúli Borkultúráért Kft. (DDB) megvásárlásával 2008. augusztusában Pakson. A DDB eladói Dr. Molnár Károly, az atomerőmű igazgatóságának elnöke, Kocsis István, az MVM vezérigazgatója, Kovács…..
bnct 2009.08.14 13:13:11
@Aldobói Feldob: ha jól értem, ezt a pincét az atomerőművi és mvm-vezetők magánemberként építették, majd eladták egy cégnek, amelynek az mvm 10 mrd hitelt biztosított. az a valószínű feltevés, h a nagyvonalú hitelajánlatot a vezetők cégének tett, szintén nagyvonalú ajánlattal hálálták meg. a kérdés csak az, hogy mennyivel volt magasabb a vételi, mint a piaci vagy a bekerülési ár. ez a differencia a mutyi állami cégek vezetőinek magánzsebeibe kerülő része - nyilván töredéke annak, amennyit az állam bukott a bizniszen...
bodoky Egyik kutya, másik eb 2009.08.11 21:02:00
A Hagyó-Kocsis meccs igazi nyertesei az adófizetők: a titánok harca nélkül soha nem derült volna ki ennyi korrupciógyanús eset...
bnct 2009.08.13 11:52:07
@AK76: Nyilvánvaló, hogy ezek ott, mindkét oldalon lopnak. Erre teljesen jó válasz, hogy akkor új pártokra szavazunk, de nem értem, hogy értelmes embereknél hogy jön szóba a Jobbik? Üres erőfitogtatás, sehova nem vezető cigányellenesség, megoldások sehol stb.

De van itt más is: az LMP, ami már csomó adatkérést, feljelentést és hasonlókat csinált BKV-, MVM-, Sukoró-, Centrum-ügyekben.
Heló, vegyük észre, ők szállítják az okos megoldásokat és a valódi tetteket. Hőbörögni bárki tud...
[A bejegyzést a projektet támogató alapítvány kérésére eltávolítottuk, mivel szeretnék elkerülni a látszatát annak, hogy pártpolitikai erőkhöz tartoznak, és ez a bejegyzés ezt a hamis látszatot keltheti. Az LMP továbbra is fontosnak tartja az ilyen kezdeményezések…..
bnct 2009.07.30 10:04:08
@Johnsmith000: Nem állami támogatásból, hanem egy magánalapítvány (kamatmentes) kölcsönéből, amit vissza kell fizetniük (ld. bővebben a Szabad Föld cikkét).

Azt meg nem tudom, hányszor próbáljátok még elsütni, hogy "eddig libsi voltam, de most miattatok jobbikos lettem" - mindenesetre ezúton jelzem, hogy akár fel is hagyhatnátok vele, mert rém átlátszó. :)
bnct 2009.08.03 15:46:12
@Bartoki: biztos jól jött volna, csak ha a TÉSZben nincs rá pénz, akkor nyilván inkább vmi olyan munka után néznek, ahol fizetni is tudnak nekik.
Ráczkert Első híradás 2009.07.08 19:23:00
A kezdetekEgykoron, az idők kezdetén a Jóisten, vagy ha tetszik, az ősrobbanás megformálta ezt a helyet is. Majd további évmilliók teltek el az ember nélküli háborgó csendességben. Sokkal később az első ősemberek, ősközösségek népei után, a Kárpát-medence korai történeti…..