Regisztráció Blogot indítok
Adatok
partizanbbq

29 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    2500g marha lapocka vagy rostélyos 1 doboz SPG fűszer keverék   2 doboz Guinness 500 g sárgarépa    500 g angol zeller    4 fej vöröshagyma   4 gerezd fokhagyma    1 ek paradicsompüré    2 ek angol mustár   8 cl Worcestershire szósz   só, babérlevél,…..
 A nagy nyári melegben nem nagyon kívánjuk a nehéz ételeket. Csirke hús nagyon finom tud lenni pláne ha nem a szokásos unalmas módon készítjük. Ez a recept egy remek alternatíva a grillezett csirkemell helyett, ami nem is a grill ételek csúcsa és amellett elég könnyen ki lehet szárítani. A comb…..
    ˝I'm cook that uses cooking to send of message of way of living. Get out of your chair of your sofa, of your office, and go out!˝   Ebben a cikksorozatban általunk tisztelt és szeretett pitmastereket grill séfeket szeretnénk bemutatni és rávilágítani mennyi munka, tapasztalat,…..
  A szendvics az egyik legnépszerűbb étel a világon, eszik reggelire, ebédre és vacsorára. A tökéletes étel, tápláló, egyszerű, finom, könnyen elkészíthető és a variációk száma végtelen, így mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Sokat kóstoltam utazásaim során és elég sokat el is készítettem. A…..
       A koreai BBQ igazából grillezés ami az asztalnál történik faszenes vagy gázos grillen, de azért ennél érdekesebb egy kicsit. Ázsiában utazgatva, ha láttam egy koreai éttermet biztos betértem. Nagy kedvencem a koreai konyha, csípős, friss és ízletes, grillezett húsok ropogós zöldségekkel…..
  Az előző részben megemlítettem a könyveket, videókat tanfolyamokat. Ha ezekből már megfelelően tájékozódtál, akkor jön a kérdés: Milyen sütőt is vegyek? Hatalmas a választék a piacon hazai és külföldi gyártású sütőkből. Sok a típus és még több az árkategória. Szeretnék kicsit segíteni a…..
      Első lépés a tájékozódás, hogy mi is az a BBQ, milyen sütőkkel és módszerekkel lehet finom barbecue húsokat sütni. Ez nem egy olcsó hobbi, nagyon sok pénzt rá lehet költeni, de cserébe nagyon finom ételeket lehet készíteni magunk és mások örömére. Szerintem az első dolog a könyvek…..
  A világon nagyon sok országban készítenek hallevest sokféle halból sokféle módon. Nekünk magyaroknak is megvan a saját hallevesünk a gyönyörű piros színű forró csípős halászlé, ami tipikus szabadtűzön készülő bográcsos étel. El lehet készíteni a tűzhelyen is, de azért az mégsem lesz olyan. A…..
partizanbbq 2021.05.09 07:47:55
@geegee: Szerintem nem, a tengeri halaknak teljesen más az íze. A halászléhez a ponty elengedhetetlen.
Viszont van sok finom halleves tengeri halakból, mint pl a bouillabaisse, érdemes kipróbálni nagyon finom.
partizanbbq 2021.05.09 21:30:25
@Gazz: A tej és az ikra a végén a hallal együtt kerül bele, 8-10 perc főzés elég neki.
    Már itt van a grillszezon, az idő melegszik és egyre többet süt a nap. Ilyenkor mindenféle állatok kerülnek fel a grillre és a BBQ-ra,de sok finom és friss zöldség is elérhető lesz. A BBQ és a grill főként a húsokról szól de nem csak húsokat lehet  készíteni, így leírok két finom  vega…..
   Végre elkészült a hordószmókerem (UDS). Sokat gondolkoztam, hogy mi legyen az első étel, amivel felavatom. Valami finomat de nem szokványos BBQ ételt szerettem volna készíteni. A Netflixen láttam az Ugly delicious BBQ részében, hogyan készítik az eredeti pekingi kacsát. Ezzel már meg is volt,…..
  A meleg nyári napokon nem mindig esnek jól a zsíros nehéz húsok. Mit készítsünk ilyenkor? Sok embert kell megetetni? Sokáig tart a sütés és megéheztek közben? Na, ilyenkor jól jönnek a finom apró falatok, snackek. Nagyon változatossá lehet tenni velük egy ebédet, vacsorát vagy bulit. Sőt, önálló…..
    A pastrami Besszarábiából, a mai Moldova területéről származó zsidó étel. Eredetileg libamellből készült, de Amerikában az olcsón elérhető marhahús miatt marhaszegyet használtak hozzá. Az első pastrami szendvicset egy Sussman Volk nevű férfi készítette 1872-ben New Yorkban. Sussman litván…..
 Egy jóbarátom meglepett minket 6 kg szarvashússal. Lehetett volna főzni belőle egy pörköltet, de a hús fiatal szarvasborjútól származott, ezért jobb ötletnek tűnt a ragu készítése. Meg hát pörköltet kicsit sűrűbben főzünk mint ragut. Szép napsütéses időben kezdtünk a főzéshez.     Lássuk a…..
Partizan BBQ BBQ sertésoldalas. 2021.03.01 11:07:42
Gyönyörű napsütéses időben sütöttem egy finom sertésoldalast a gömbgrillen (kettle). A sütés indirekt módon történt. Füge füstölőfát használtam és 3-2-1 technikát használtam. Ami azt jelenti 3 óra indirect sütés 2 óra csomagolva és az utolsó egy óra BBQ szósszal, amivel háromszor kentem…..
Partizan BBQ Csirke satay. 2021.02.24 08:43:10
    Lássuk, mi is az a satay? Biztos már egy páran találkoztatok thai éttermek étlapján vele. Ez a finom nyárson sült étel népszerű egész Délkelet-Ázsiában. Mivel kis hazánkban nem sok indonéz és maláj étterem van, így nem túl ismert étel. Az indonéz változatot a kejap manis nevezetű édes…..
A ramen egy japán tésztaleves, kínai búzalisztes tésztával készítve. Az alapja sertés-, marha- vagy csirkecsontból készült alaplé, hosszú ideig főzve, de halas változata is ismert. Ízestik szójaszósszal, miso pasztával, betétnek sertés- vagy csirkehúst, zöldhagymát, főtt tojást, gombát és…..
  Kocsonyát nagyon sok helyen készítenek a világban, rengeteg változata létezik. Nagyon finom komfort étel. Szeretném leírni a saját változatomat, talán nem a legegyszerűbb, de nagyon finom és természetesen részben BBQ módszerrel készül. A Nyárspolgár blogon olvastam a töltött sertéslábat BBQ-n…..
        A sókéregben sütött halat sokan kóstolhattátok már a spanyol, olasz vagy francia tengerparton. Tipikus mediterrán étel, de készítik Ázsiában is, kicsit más fűszerezéssel. Nagyon egyszerű étel, de briliáns. A sókéreg bezár minden nedvességet és aromát, így a hal nagyon szaftos és ízes…..
       Nézzünk néhány nem túl szokványos BBQ köretet, amit elkészíthetsz a BBQ-n vagy grillen készült hús mellé, a vendégeid vagy a családod örömére. Ezekkel talán kicsit változatosabbá teheted a sokszor nehéz és egyhangú tipikus BBQ köreteket.    Kimchi (Koreai erjesztett káposzta)   1…..
           A köreteket (sides) méltánytalanul kezelik a BBQ világában. Tudom, az USA-ban, Texasban, Carolinaban, Tennesseeben a BBQ készítésénél a hús a fontos. Tradicionálisan azt vallják, a köret elveszi a helyet a hústól. A híres BBQ jointok is csak 2-3 fele köretet adnak ami nem is lenne…..
Partizan BBQ A kolbász 2021.01.21 11:47:35
 A kolbász, kalbász vagy kóbász tisztára mosott disznóbélbe vagy műbélbe töltött, apróra vágott vagy darált húsból és szalonnából készült, sóval, általában fűszerpaprikával és egyéb fűszerekkel készült húskészítmény.   Szerintem ennél kicsit több. Kis hazánkban általában azért így készülnek a…..
 Az asado nem csak egy sütési technika, ez még inkább tradíció és közösségi esemény, egyfajta fesztivál a dél-amerikai országokban,főleg Argentínában és Uruguayban. Az asado tulajdonképpen egy életstílus Dél-Amerikában. A sütés nyílt tűzön, parázson történik vagy grillen amit parrillanak…..
                                                             Régóta terveztük a barátokkal egy egész malac sütését klasszikus épített pitben. Nézzünk először egy kis áttekintést a pitben sütött malacról. Az egész malac ( disznó) BBQ a legrégebbi BBQ technika az USA-ban. Már az indián őslakók is…..
                                 A jó füstAz, hogy igazán jó aromát kapjunk a füsttől, két dologtól függ: az elégetett fától és a létrehozott hőtől. Nagyon könnyű rossz füstön húst sütni, legtöbben így is csinálják. Nem csak otthon, sok étteremben is így történik. Hozzánk sok helyről…..