Regisztráció Blogot indítok
Adatok
busoka

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Halott zeneszerzők halhatatlan munkái. Mindig bírtam az ilyesmit, a gyászmiséket, a súlyos motettákat és oratóriumokat, de mostanában annyira kilett a tököm, hogy csak ilyesmit hallgatok. Nektek persze nem muszáj. A válogatás esetleges, nyilván van még jó pár fasza. ..
Képzeljünk el egy lakatlan szigetet, ahová a 90-es évek legtúlértékeltebb zenekarait száműznék kulturális retorzió gyanánt! Lelki szemeinkkel máris látjuk, amint a Bush és az Blur tagjai alkut kötnek, hogy – az éhhalált elkerülendő – titokban megölik és megeszik H.P.…..
Smoking Barrels Argo 2 (2015) 2015.05.01 06:00:00
10 hosszú évet vártunk erre a filmre. Árpa Attila Argo-ja nagyon gyorsan kultfilm lett, annyira egyedi és szórakoztató volt. Viharsebesen lettek a kedvenceink a főszereplők, Balog Tibi és eszeveszetten ütődött bandája örökzöldjeit még ma is gyakran idézgetjük, Psycho pedig…..
Játsszunk gyorsan egy jót. A Zeni Geva megéri. Mi kérdezünk, ti válaszoltok, és nyertek jegyet. Kettőt. Szóval: mégis, mi a faszt jelent az, hogy "Zeni Geva"? A helyes és helytelen megfejtéseket is várjuk a levélcímünkre, ami ez: iwannarockyoubaby@gmail.com. Az esemény…..
Dupla trió, hello mi? 20...
Annak aki nem bír várni, itt egy nem túl acélos webrip az új Faith No More lemezből. *link cserélve egy 320-as cdripre facebook..
Tankcsapda – Rockmafia Debrecen(Tankcsapda Music) Kevés olyan magyar zenekart, előadót lehet említeni az elmúlt húsz évből, amelyikről mindenkinek van véleménye. Már a Kispálban se vagyok biztos, Ákosban és a Tankcsapdában viszont száz százalékig. Valószínűleg Magyarország…..
busoka 2012.11.27 08:18:56
@Seek: "viszont szörnyű kimondani, hogy tényleg a magyar viszonylatban még mindig jobb zenekar mint a nagy átlag"
Hát az tényleg szörnyű, és sajnállak miatta, ha te ezt így látod, mert sok jó magyar zenéről lemaradsz :)
busoka 2012.11.27 11:44:50
@Seek: oké, megnyugodtam :)
Eljött az év legfontosabb elektronikus zenei napja, ma játszik először (holnap pedig másodszor) a Tangerine Dream tagjaiból alakult Loom az A38 színpadán. A TD csúcskorszakában, a nyolcvanas évek elején az együttes kreatív agya a most 62 éves Schmoelling volt, aki válaszolt néhány…..
Amikor hazánkban valaki a fájó torkára egy Negro cukorkát vásárol, lehet nem is tudja, hogy a márka nevének kiejtésekor az Egyesült Államokban elég csúnyán néznének rá egyesek, bizonyos környékeken pedig még ennél is rosszabbul járna. Ezt bizonyítja a rapsztár 50 Cent is,…..
Tizenhat év után idén augusztusban új Dead Can Dance-lemez jelent meg Anastasis címmel, és hogy a rajongóknak teljes legyen az örömük, október 17-én Budapesten, a Papp László Sportarénában lép majd fel a Lisa Gerrard és Brendan Perry alkotta, jobb híján világzenének nevezhető duó. A Lángoló Gitárok…..
Neves zenészek nyílt levelet írtak David Cameron brit miniszterelnöknek, amiben állami fellépést követelnek az online keresőszolgáltatások ellen, amelyek szerintük segítik az internetes kalózkodást. A zenészek egy csoportja olyan tagokból áll, mint Brian May, Robert Plant…..
Négyszögöl címmel jelenik meg idén a hatodik Blind Myself-nagylemez. Konkrét időpontot azért nem tudunk mondani, mert az albumot négy részletben kapja majd meg a közönség, ebből az első most rögtön, itt a Lángoló Gitárokon. Mindegyik dalhoz jár majd vizuál is, de az egyes…..
Cseh lapértesülések szerint letartóztatták Randy Blythe-ot, a Lamb of God metálzenekar énekesét. Az együttes éppen a prágai koncertjükre érkezett az országba, amikor a hatóságok emberölés vádjával őrizetbe vették a frontembert. A vád szerint két évvel ezelőtti prágai…..
Igazából nem tudni, hogy a Pink Floyd számára most pozitívan vagy negatívan végződött-e az a per, amit a hatvanas évek második felében alakult rockzenekar indított az EMI ellen, ugyanis az a döntés született, hogy a csapat új szerződést köt a súlyos anyagi gondokkal küzdő…..
Quimby - Kicsi ország (Tom-Tom Records) Öt év után december 16-án, tehát holnap jelenik meg hivatalosan a Quimby legújabb stúdióalbuma Kicsi ország címmel. A lemezt legkorábban Budapesten, az Almássy téren található Musicland lemezboltban lehet majd megvásárolni a holnap este 18…..
busoka 2010.12.15 14:12:17
1. van egy nagyon jó megfejtés: általában a közönség nagy része azokat a magyar zenekarokat favorizálja, akik azokat a zenéket nyúlják, amiket szeret. ez szerintem a sikerük egyik titka. plusz, h ez a borongósan mulatós hangulat, nekünk, ugye magyaroknak, mindig is nagyon feküdt
2. én tudom, h a quimby-ben nagyon sok jó zenész van, de sajnos ötlet szintjén megragadtak egy körön belül, amit anno nagyon okosan belőttek maguknak, mint kezdő, és ezáltal inkább bizonyos zenekarokért/előadókért rajongó csapat - és ezt azóta sem tudják kinőni. ellenpéldaként (mert szerintem van néhány ilyen kis országunkban) ki tudom emelni Líviuszt, mert ők a Kutya vacsorájával a szememben az egyik legjobb magyar zenekarnak számítanak, mind szövegileg, mind zeneileg, és ott nemigazán tudod azt mondani, h ők ezt, és ezt majmolják. és speciel nekem a Dodi lemezi is bejönnek
3. sohasem értettem, h miért kell bölcsész hallgatónak lenni ahhoz, h Kiss Tibi szövegeit megértse az ember, nem igazán operál olyan mélységű mondanivalóval/metaforákkal, amit egy egy kicsit is odafigyelő hallgató nem tudna felfogni, megérteni. az énekéből pedig nagyon is hiányolom a dallamosságot, a játékosságot, ami egy ilyen típusú zenéhez elengedhetetlen lenne - gondoljatok bele, h pl egy-egy Nick Cave, Tom Waits, vagy Lovasi énektéma is simán megállná a helyét zene nélkül is, de sajnos ilyet ezekkel a quimby-s dallamokkal nem igen lehetne megtenni
4. de egyetértek azzal, ha aki bármit is csinál/alkot, az előtt le a kalappal, mert ha szívből jön, akkor ne azzal foglalkozzon, h ez már másoknak is jött szívből :)
busoka 2010.12.15 16:23:08
@xaba99: én így becézem őket :)
Volt egy kis kavarodás az iLife 11 upgrade-jével, történetesen nehéz volt eldönteni, magyaroknak igénybe lehet-e venni az október 20-a után, régi kiegészítő csomaggal kapott gépekhez a csökkentett árat. Először csak azt vettük észre, hogy az Apple magyar oldalán nem lehet…..
2010. december 28-án, kedden a Szeparéban lép fel a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb magyar rockzenekara, a Warpigs. Az idén 15 éves zenekart talán a Monte Carlo című sláger miatt ismerik leginkább, az ironikusnak szánt Riviéra-életérzésről szóló számot a mai napig…..
Axl Rose 20 millió dollárra perelte az Activisiont, mert szerinte a játékgyártó nem olyan módon használta fel a Guns N' Roses Welcome To The Jungle című számát, ahogy ő arra engedélyt adott. Az énekesnél a még 2007-ben megjelent Guitar Hero III csapta ki a biztosítékot, amiben…..
Nick Cave még alig jelentette meg a Grinderman második lemezét, máris a következő Bad Seeds-lemezről beszél. "Lesz jövőre új Bad Seeds. El kellene kezdenem dalokat szerezni, egyelőre még egy sincs meg, de ez úgysem így megy mostanában." - mondta az ausztrál, aki annyit…..
Itt a Gróf Balázs által rajzolt Darabolós Pingvin-sorozat második része, amiben a láncfűrésszel szobrászkodó címszereplőt egy betépett hippi zavarja meg munkájában, aminek, hát, tudjuk, hogy mi szokott a vége lenni. A rajzfilm érdekessége, hogy a hippi hangja Keith Caputo, a Life…..
Lángoló Gitárok Így múlik el 2010.11.05 10:00:00
Steven Tyler innen:ide jutott:..
Még májusban vette meg a Warner Tim Kelleher forgatókönyvét, a bokszolós történet a Grudge Match címet viseli. Az eltelt hónapok alatt nem sok minden történt a projekt környékén, ám a Production Weekly információi szerint jelenleg két olyan színésszel tárgyal a stúdió a…..