Regisztráció Blogot indítok
Adatok
briggancs

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az IKEA Frosta márkájú ülőszéke leginkább a háromlábú székekhez hasonlít, olcsó, 3500 Ft, nyírfából van, könnyen összerakható, és a legfontosabb tudnivaló, hogy az égvilágon bármit lehet vele csinálni...
Undorító az orvosok nemtörődömsége, a hanyag munka, a bunkóskodás, és a betegek hülyének nézése. Tisztelt praxis blog!   Eddig csak lelkes olvaso voltam,de nem tudok mar elmenni amellett, ahogy az emberekkel bánnak a jaszberenyi korhazban! Tavaly tavasszal, nott egy dudor az alam allam alatt,…..
Tudom, hogy ők fáradtak, kihasználja őket a kórház, de ez a stílus, hangnem nem megengedhető egy sürgősségi osztályon. Már többször is jártam ezen az osztályon, de soha még ilyen alpári hangot egyetlen egy ott dolgozó nem ütött meg a betegekkel. Tisztelt Praxis blog!   Név nélkül szeretném…..
briggancs 2016.04.21 20:18:33
@she_wolf: testidegen közegbe kerülve a vér elkezd alvadni (infúziós szerelék csöve, ami rá van csatlakoztatva a branül-re, ami a vénában van), a közlekedőedények elvén, ha lejjebb van a szerelék, mint a branül, akkor visszafolyik a vér a csőbe és ott alvadni kezd. Így ha újra megemelik az infúziós palackot, a folyadék nem tud újra a vénába jutni. Igen a vér egészséges embernél hamar megalvad. A nővér stílusa gáz, de ebben technikailag igaza volt.
A gasztroenterológiai vizsgálatra a várokozási idő közel négy hónap! De addig mi lesz? Mi történik, ha ezalatt még rosszabbul, netán végzetesen rosszabbul leszek? Tudom: akkor már jogosult leszek azonnali, sürgősségi ellátásra. De könnyen lehetséges, hogy akkor már…..
briggancs 2016.04.10 10:43:42
@Diorella Queen: igazad van! Amúgy nem tudom mekkora darab a poszter, de sajnos hájon keresztül nagyon nehéz UH-zni, meg akkor sem látszik semmi, ha gázosak a belek. A poszternek még üzenném, hogy azért nem kapott jódarabig fájdalomcsillapítót, mert elfedi a tüneteket, nem is szabad adni sajnos amíg a vizsgálatok tartanak. Mondjuk ezt elmondhatták volna neki.
Vajon mi történt Auth Magdával négy évvel ezelőtt a Kossuth Rádióban? Enyhén szólva érdekes hangulatban lehetett 2012 április 8-án reggel. A választ ma sem tudjuk, a ciki részt pedig már aznap eltüntették a Kossuth Rádió hangtárából. A hivatalos közlés szerint rosszul…..
Teljesen olyan az egész, mintha csak arra várnának, mikor alszik el örökre, hogy aztán azt lehessen mondani, már nem tudtak tenni érte semmit. Tisztelt Praxis!   Teljes kétségbeesésemben fordulok önökhöz. Édesapámról nemrég kiderült, hogy agyi áttétes tüdődaganat támadta meg a szervezetét, minden…..
briggancs 2016.04.01 09:25:12
@elemes: Ne haragudj, de ez milyen kérdés és hogyan jön ide? Nyilvánvaló, hogy szereti és kétségbe van esve szegény. Engem mint egészségügyist (CT-MR asszisztens) mindig elkeserít amiket itt olvasok. Az ember a betegekért kiadja a lelkét, sokan meg nem törődöm, vagy bunkó módon viselkednek. Ezt sohasem értem meg, miért nem lehet legalább két jó szót mondani a hozzátartozónak, vagy miért nem lehet legalább rendesen palliatív módon kezelni a beteget. Istenem, csak soha ne kerüljek át a másik oldalra...ha meg kell halni egyszer inkább üssön meg a guta, aztán kész. Mert sajnos manapság szerencse kell ahhoz, hogy az ember jó helyre kerüljön. Ez nagyon szomorú. Sajnos ez pedig már a szakemberelvándorlás miatt van. Én ezt látom.
Na ha van helyzet, amikor az ember nem tudja, mit vegyen fel az az, amikor először megkeresik, hogy mint "divatblogger" adjon interjút. Velem ez akkor történt meg, amikor anno a Lendület Magazinnak adtam interjút. Szerencsémre (?!?) az előtte lévő pár napom nagyon sűrűre sikeredett, így azon túl,…..
Hát a spanyol inkvizíció mellett szerintem erre sem nagyon számított senki! A kínálata tekintetében extra igényes, megjelenésében pedig végletesen letisztult My Little Melbourne sztárkávézó egy felkiáltójelhalommal, beragadt caps lockkal, sőt, minden írásbeli modorosságok csimborasszójával, a…..
Lassan ott tartunk, hogy minden betegnek el kell végezni egy orvosi alap kurzust, ha életben akar maradni. Tisztelt Praxis!   Másfél évvel szeretett édesanyám halála után úgy érzem, képes vagyok megírni önöknek a mi történetünket. 54 évesen távozott közülünk, és meggyőződésem, hogy amennyiben a…..
briggancs 2016.03.09 10:11:34
@rikitikitévi: azért a dohányzás az rizikótényező, pláne egy középkorú hölgy esetében. Amúgy egyetértek.
Már a végét járja a szempillaspirálod? Bárhogy próbálod felkenni már nem az igazi? Ma megmutatom nektek, hogy milyen egyszerű türkkel varázsolhatjátok vissza a szempillaspirálotokat, hogy jobb legyen, mint új korában. A trükkhöz nem is kell más csak egy kis szemfestéklemosó.…..
Az elhunytat szólították meg, a levél tartalmában pedig úgy írtak mintha a felesége, az édesanyám halt volna meg. A levelet egy vidéki országgyűlési képviselő ügyvéd irodájából küldték, de a kérdésünkre nem kaptunk kielégítő választ. …Nagyon nehezen szántam el magam e blog megírására… Az eset most…..
A Maradj talpon! vetélkedő szeptember 22-i forgatásán a műsor egyik statisztája, a 32 éves Dobos Kinga az egyik szünetben rosszul lett, majd nem sokkal később meghalt. Élettársa halála ügyében panaszt tett Boda Sándor, a tisztifőorvosi hivatal most lezárult vizsgálata szerint azonban senki sem…..
         Kovács Ákos szerint a nőknek azért nem szabad a munkaerőpiacon versenyezniük a férfiakkal, mert fiziognómiailag (ez különös baromságnak tűnik, tekintettel arra, hogy a fiziognómia arcismeretet jelent) alkalmatlanok a versenyzésre, mint például Serena Williams és…..
briggancs 2015.12.18 10:54:43
@Ma Baker: mi a faszom a családmodell abban, hogy ha nőként dolgozom (hogy ne haljak éhen), akkor ne kapjak annyi fizetést ugyanannyi munkáért mint egy férfi??? Mi az anyám vasporos picsájáról regél a jobboldal?? Minden normális nő szeretne gyereket. Itt nem ez a kérdés basszameg!!!
A műszakvezető a beteg osztályra küldésére utasított az én mellkasi angio-CT vizsgálat javaslatom elutasításával, ezután műszak közben elhagytam a Sürgősségi Osztályt, mivel nem voltam hajlandó a továbbiakban ebben részt venni. A beteg életét vesztette…..
Nem tudom, mi az ügymenet ilyen helyzetben, mit és hogyan kell csinálni, de nem hinném, hogy ez, ahogy mi ezt végignéztük, ez emberséges lenne. A betegekkel, a hozzátartozókkal szemben sem, de az elhunyt felé is borzasztóan tiszteletlen volt ez az egész. Még szerencse, hogy a néhai…..
Vérlázító volt, ahogy egymás közt nevezték az egyes beteg embereket. A „cigány”, a „húgyos debil”, „a beszarós” és a „zsírdisznó”, hogy csak néhányat idézzek. Mindezt diplomás, jól képzett emberektől, akik elméletben a gyógyításra tették fel az…..
briggancs 2015.10.15 23:55:43
@Dwokfur: Hát igen, okádok az általánosítástól...meg attól mikor a kedves páciens már eleve úgy jelenik meg nálunk, hogy van egy sztereotípiája és azt "belémlátja" miközben én meg segíteni szeretnék rajta ( mindenféle mellékes elvárása nélkül, pusztán hivatás és emberszeretetből, hiszen ezért vàlasztottam ezt a pályát ) és kapásból bunkó velem, nem figyel arra amit mondok és nem érdekli, holott a saját érdekéről van szó. Ezt soha nem értem meg, mikor valaki ilyen. Ez különösen az aznapi 20-adik után elég frusztráló...de azért csináljuk. Én már annak is őszintén örülök, ha egy beteg köszön, lehet cél-e kommunikálni, valamint a vizsgálat után elköszön. Bónusz, ha azt is mondja, hogy köszönöm. Akkor annak már nagyon örülök.
Nem hittem volna, hogy valaha is egy rajzfilmről fogok ódákat zengeni, elvégre manapság egyre kisebb eséllyel találkozunk olyanokkal, melyek valódi értéket, mondanivalót, vagy urambocsá' egyediséget tartalmaznak. Persze néhanapján láthatunk kifejezetten jól sikerült alkotásokat is (pl. Hős6os, Az…..
A legtöbb nő tucatnyi különböző árnyalatú rúzs boldog birtokosa. Nem jövünk zavarba, ha a különféle alkalmak más-más szájszínt kívánnak. Ott sorakozik a piperepolcon a rózsaszín, bézs, narancs, lila, bíborvörös több árnyalata. De mit keres itt a bíbortetű? Még az a nő is használ időnként rúzst,…..
briggancs 2014.12.22 21:50:53
Szeptember utolsó vasárnapja a Szív Világnapja. A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb…..
briggancs 2014.11.05 22:29:04
@szigetipotyautas: Ha a két kar között 20 Hgmm, vagy több vérnyomáskülönbség észlelhető, akkor akár érszűkület is okozhatja ezt az anomáliát, vagy rendellenes eredésű/lefutású artéria...csak mondom. Nem akarom a 80 éves doktobácsit leszólni, de biztos jól hallotta a fonendoszkóppal azt a bizonyos első és utolsó bedobbanást az értékek mérésekor? A digitális vérnyomásmérők pedig nagyon érzékenyek, pl. a használatuk közben nem ajánlott beszélni, mivel ez befolyásolhatja az eredményt. A 24 órás ABPM-et mondjuk nem igazán befolyásolja az elég pontos. Esetleg érdemes lenne egy ilyen vizsgálatot megcsináltatni.