Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Apokalipsz István

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt a közhelyt mindenki ismeri, hogy a háborúk jelentős lökést adnak a haditechnikának (is) és minél tovább tart egy háború, és minél több a résztvevő ország, annál több új fegyver és haditechnikai eszköz jelenik meg a frontokon. Gondoljunk csak az első világháborúban a…..
Apokalipsz István 2013.03.13 20:23:49
@Fredddy:

Én elsősorban a megvalósíthatóságra értettem a kis irományom :) Mármint, hogy mennyire lehetett képes kilőni egy csatarepülő egy tankot 43-45 körül (nagyon :) )
Az eredmények valóságtartamát tekintve meg:
A németeknél abból kiindulva, hogy a vadászok eredményeit is igazi német precizitással meg bürokráciával kezelték(egy találatot több jelen levőnek is meg kellett erősíteni,a füstölve ereszkedő nem csak a becsapódott számított) szerintem a csatarepülők eredményei is pontosak lehettek.

A szovjeteknél, nos igen, ott dübörgött a honvédő és propaganda háború is. Ez utóbbira jó példa, amikor a Kurszki csatában (Ahol amúgy a Vörös Légierő nem szerepelt túl fényesen) állítólag csak az Il-2esek 70 harckocsiját lőtték ki a német 9. páncélos hadosztálynak. A gond csak az, hogy a hadosztálynak akkoriban összesen 83 tankja volt és ebből a csata vége felé még mindig bevethető volt 41.

A nyugati szövetségeseknél nem tudom, hogy ment de elképzelhetőnek tartom, hogy a normandai kitörés és az ardenneki zűrzavaros csatározgatások alatt született pár eltúlzott beszámoló. De bárhogy is volt, elég eredményesen működtek.
A Die Hard következő része lehetne egy crossover mondjuk a Pókemberrel. Vagy Tom és Jerryvel: John McClane-ből már úgyis rajzfilmfigura lett. Emlékezzünk egy kicsit arra, ahogy megviselve, vérezve, szenvedve vonszolta magát a Nakatomi toronyház üvegszilánkokkal borított padlóján.…..
Apokalipsz István 2013.02.14 21:24:49
@R.G.I:
Tulajdonképpen mit akartál a kommenteddel közölni?
Hogy ne mondjuk semmire, hogy rossz még ha nyilvánvalóan az is?
Senki nem állította magáról, hogy kikúrt filmkritikus lenne, viszont mind a kritika, mind a kommentelők szépen megfogalmazták, hogy mit kifogásolnak a végeredményen. Ha esetleg ezt nem tudtad értelmezni, akkor sincs nagy baj, el lehet őket olvasni többször is.
Miért nézte meg az egyszeri ember? Gondolom mert nem tudta előre, hogy ennyire gáz lesz. Meg mert az előző részek (legalább is a harmadikig) bejövősek voltak. Meg mert ahhoz, hogy véleményt alkossunk meg kell tapasztalnunk.

Te láttad már egyébként? Csak úgy kérdem...
Megjöttek a hiénák. Gyülekeznek mind, ahányan csak vannak. A frissen alakult választói mozgalmat kerülgetik. Bele-bele marnak, s láthatóan cseppet sem félnek attól, hogy rúgással, pofonnal, haragos mordulással zavarják őket el. Ez az ő zsákmányuk. Ez az ő mozgalmuk. Ez a zsíros…..
Apokalipsz István 2012.10.26 15:40:05
@TANÍTÓ:

"Az Orbán féle ámokfutásnál bármi csak jobb lehet"
Ez ugyanaz a hozzáállás ami hatalomra segítette a mostani ámokfutókat.
Mellesleg az írásban boncolgatott dolgok teljesen valósak, más kérdés, hogy nem érted vagy nem akarod érteni. Persze attól aki majdnem teljes mértékben azonosul a DK-val, ez nem is meglepő...
Apokalipsz István 2012.10.26 15:56:06
@Viktor Oláh:

Ha választhatnék, hogy a: jól tökön rúgjanak vagy b: felpofozzanak, akkor nem a kevésbé fájdalmasat választanám, hanem a c lehetőséget azaz elküldeném a delikvenst melegebb éghajlatra.
Apokalipsz István 2012.10.26 16:27:49
@Viktor Oláh:
Nem kell szavazni. Amíg csak kevesen teszik addig annyi lesz az eredménye, hogy a szélsőséges vagy röhejes pártok kapnak több lehetőséget.
Ha tényleg tömeges tendencia lenne, akkor az jelezné a lehető leghatékonyabban, hogy mennyire káros és menthetetlen ez a magyar belpolitikának csúfolt pöcegödör.
Persze, egy ilyen megoldás esélye gyakorlatilag nulla, főleg amíg a birkák tömegesen bégetnek a Békemeneten a bejegyzésben említett zombik meg vissza visszatérnek.
Ezekben a posztokban olyan filmekkel foglalkozom pár szó erejéig, amik jobban sikerültek, mint az alapanyagukként szolgáló könyv. Az általános és (általam is elfogadott/tapasztalt) nézet, hogy a könyv mindig jobb, mint a film, de véleményem szerint van kivétel, nem is kevés. Nem is…..
GFG Blog Az ostromlott erőd 2012.08.30 09:21:18
„Az leszek, amivé ti tesztek, / ellenségeim, ti neveltek!” (Szabó Lőrinc: Ellenségeimhez)   Van egy lelkiállapot. A jobboldali politikai közösség mind a mai napig úgy viselkedik, mintha ostromlott erőd lenne. Részben ez magyarázza, hogy ha a jobboldal…..
Apokalipsz István 2012.08.30 16:19:35
@Hihhetetlen:

Egyetértek, különösen a végével. Lehet szidni a Fideszt és van is miért bőven, csak nehogy az legyen a vége, hogy a sok droid szépen elfelejti a 4 év alatt az MSZP viselt dolgait és 2014-ben újra lehetőséget ad nekik...
Apokalipsz István 2012.08.30 18:32:05
@No_Fidesz_No_Problem:

Nem tudom ez alatt a megtagadósdi alatt mit értesz konkrétan, de én ebben SEM látok különbséget a két párt között. Nem akarnak szembenézni a rendszerváltás előtti időszakkal. Egyik 19 a másik egy híján 20
Mi az MSZP bűne? Az elmúlt 8 év. Tudom, lerágott csont és elhiteltelenített kifejezés de a attól még tény. Vagy te azt sikertörténetnek neveznéd, amit az előző 2 ciklusban műveltek? Én nagyon nem. És nem, nem csak Gyurcsány volt ebben a hibás.
Tényleg lehetne ám bőven sorolni, annak idején Dunát lehetett rekeszteni a sok blogbejegyzéssel, cikkel ami az MSZP/SZDSZ bűneivel foglalkozott (és nem, nem csak véresszájú jobboldaliak írták őket) de sajnos sokan gyorsan felejtenek...
Apokalipsz István 2012.08.30 19:37:58
@SontPent:

Igen, sajnos mindegyikre van esély (bár talán a Jobbikos verzió kevésbé valószínű). Nem tudom, hogy mi és mennyire fog változni 2014-ig, de ettől az ellenzéktől szerintem a max ami telik, hogy akkor már nem lesz 2/3-os Fidesz győzelem.
Kivéve ha az LMP és az MSZP egymásra talál ahogy anno az SZDSZ-el. Bár attól óvjon az ég.
Lassan tényleg a nem megyek szavazni-hozzáállás marad csak, pedig az sem megoldás...
82 éves korában, alig pár héttel Sally Ride után, elhunyt a huszadik század egyik - ha nem A - meghatározó embere, aki közülünk elsőként lépett egy másik égitest felszínére. Ha ma, mikor a felhők engedik, felnéztek, és látjátok az épp félig telt Holdat az égen, gondoljatok…..
Volt már kép az Urbanistán a bombázás előtti Budapestről, s volt kép a bombázás utániról is. Ilyen még nem volt. A Fortepanra felkerült egy csomó kép, amelyet a Magyarországot támadó szövetséges bombázók legénysége készített "munka közben". Dani a Dunai-szigetek bloggere…..
Apokalipsz István 2012.06.20 23:31:18
@balu_:

Nem. Nem is róluk szólt egyik hozzászólásom sem. De egyébként kellene nekik olyan?
Apokalipsz István 2012.06.22 09:48:43
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):

A nürnbergi perekben nem is ítéltek el egyszerű katonákat. Magas rangúakat ugyan perbe fogtak (pl Kesselring, Raeder) de őket is csak akkor ha a vádlók szerint szerepük volt a konfliktus előkészítésében vagy ha felmerült a nevük valami atrocitás kapcsán. Amennyire tudom szinte mindannyiukat elengedtek pár éven belül ilyen olyan indokkal. Az egyszerű német katonát (az amerikai bombázók legénysége is ebbe a kategóriába tartozik) pedig nem vették elő a nürnbergi pereknél!

Mint mondtam, nincs jelentősége, hogy volt e potenciálunk egy Amerika elleni támadásra. Hadiállapot volt, az ellenség azonosított nálunk katonai célpontokat, amiket aztán meg is támadott mivel megtehette.

A "biciklis hadtest" pedig nem "esett el" :)
Apokalipsz István 2012.06.22 12:42:45
@balu_:

Az hogy egy várost ostromolnak a háborúban és ezért azt rakétákkal lövik az baromira nem ugyanaz a kategória mint amikor nőket erőszakolnak. Nem értem hogy említheted a kettőt egy lapon... És nem, mielőtt még megkérdeznéd nem vagyok a szovjeteknek sem ügyvédjük :)
Még éppen időben, a holnapi Prometheus premier elébe íme egy kis kedvcsináló, avagy múltidézés..Alien - A nyolcadik utas: a Halál (1979)Kissé szomorú vagyok. Azért, mert harmadszorra sikerült csak elérnie ennek a mindenki által klasszikus magasságokba emelt, ikon- és…..
Apokalipsz István 2012.06.07 11:14:28
@Gevin: Az a komment nem trollkodás volt, hanem kritika.
Az pedig nem mindig pozitív, de sebaj lehet belőle tanulni, tedd azt te is.
Főleg a stílussal és azokkal a bizonyos mondatszerkezetekkel kapcsolatban "... az egész univerzum leggusztustalanabb lényével kötünk életfogytiglani irtózást" Háááát....
Meglepő jelenséget tapasztal, aki rátéved a schmittpal.hu honlapra. A bukott köztársasági elnök neve alatt a jelenlegi Köztársasági Elnöki Hivatal hivatalos honlapjának egy része üzemel.Nem csak a jól megszokott kinézet, nem csak a fejléc jelzi, hogy Magyarország köztársasági…..
Apokalipsz István 2012.06.06 15:43:42
A nagy világvége-hisztériához alkalmazkodva mi is összeállítottuk a listánkat. Íme a tíz legjobb film, amit mindenképpen látnod kell, mielőtt bevégzi az emberiség. Tekintsd lelki felkészülésnek, ötletbázisnak, vagy csak szimplán délutáni/esti szórakozásnak. A lista ezúttal…..
Apokalipsz István 2012.05.24 16:23:26
@Prophet: Ha még csak Sheffieldet érné, de nem az egész Nagy-Britanniát letarolják.
Az egyik leglehangolóbb film, főleg mert valós előrejelzéseken és számításokon alapszik.
Nincs azzal baj, ha valaki sportosan vezet, mint teszi és vallja ezt Gab is, bizonyos határok között szerintem is belefér. De ez utóbbi ilyenkor a legfontosabb, tudni kell, hol van az igazi határ. Mert mások veszélyeztetése már túl van ezen és valahol átérzem a posztíró indulatát.…..
Az együttélés nehézségeit mindenki másképpen dolgozza fel. A WC deszkát le kell hajtani, a szennyest a kosárban kell tárolni, pizzás doboz is maximum 2 hétig tárolható a kanapé alatt. "Ne érj hozzá a cuccaimhoz!" - naponta többször is elhangzik ez az elsőre…..
Ezt a Feliciát tegnap lőttem este hét körül.A minőségért elnézést kérek,telefonos kép.Ha lesz időm,lefényképezem elölről és hátulról is.Többet nem is fűznék hozzá,beszéljen a kép:..
SF.blog Űrkorszak-szkepszis 2011.08.25 13:40:00
A NASA űrsikló-programjának vége kapcsán több honlap és újság is cikkezett a korszakos járműről. A statisztikákból pedig egy különösebben nem dicsőséges kép bontakozik ki előttünk. 1977-ben indult a program, és 44 éve alatt összesen 135 repülést produkált. Az öt…..
A Mentalista című sorozatban játszani csupa móka és kacagás, legalábbis Owain Yeoman szerint, aki semmi pénzért nem adná fel a melóját. A walesi származású színész az életben úgy 10 kilóval könnyebnek, és az egyik Nagy Igazságot megcáfolandóan legalább 10 centivel…..
Apokalipsz István 2011.06.15 16:38:13
Katalin találkozott egy verbálterroristával a vonaton, aki ráadásul megtévesztően MÁV-egyenruhában volt. Mi felnőttek már tudjuk, hogy terrorizmus nem létezik, a gyerekek azonban jó idegesek lettek és egész úton sírtak és futkorásztak, hogy a bácsi táskájában bomba van:…..
A hadtörténelem lapjaira számtalan katonai alakulat írta fel nevét dicsőséges háborús szereplésével, vagy akár szerepléseivel. Ezen a blogon is sok olyan poszt született, ami ezek közül jópárnak állított emléket, vagy mutatta be jelenkorig tartó történetüket, mindennapjaikat. Így hát itt az idő,…..
Zspillanatemberünk számtalan filmben tűnt fel és általában meg is halt. Mellette élő bizonyíték arra, hogy egy denevér feje ráoperálható egy emberi testre. Marc talán leghíresebb szerepe az 57-es utas volt, ahol Bruce Payne aljas segítője volt, de Wesley Snipes a vámpírok nagy,…..
Lassan szivárogtak annak idején a hírek, hogy a Másnaposok (Hangover) című film folytatása Thaiföldre fog vezetni.Ez elsőre is jó ötletnek tűnt. Később ez már egyáltalán nem volt titok, mikor néhány paparazzinak sikerült lefényképeznie a filmből jólismert három főszereplőt…..
Ma még felmérhetetlen a japán atomkatasztrófa áldozatainak száma és következményeinek mértéke. Egyelőre csak egy dolog bizonyos: ahogy annak idején Csernobilban és a világ más pontjain történt kisebb atombalesetek során, most is össze-vissza hazudoznak az áldozatok, a…..
Na ennyi volt. Eddig csak program volt, most a Jobbik valóban újra életre kelti a dicső hagyományú Magyar Királyi Csendőrséget.Magyarországon először a szabadságharcot leverő osztrák kormány hozott létre csendőrséget, akkor még "zsandárság" néven. Azt a…..
Apokalipsz István 2011.03.11 13:43:35
@steverubellreborn: Ja a személyeskedést meg hanyagoljuk inkább. Én sem csináltam, pedig adtál már pár magas labdát :)
Apokalipsz István 2011.03.11 14:32:14
@steverubellreborn: Szeretném neked jelezni, hogy attól, hogy valakit érdekel a haditechnika, nem találja feleslegesnek a hadsereget és nem mossa össze népirtást végző szervezetekkel (ahogy a csendőrséget sem) az nem feltétlenül olyan aki csak
"egyenruháktól, napi parancsoktól, bakancs csattogtatástól, lövész árok ásástól és hasonlóktól érzi magát boldog, teljes férfinak."
A Szeged-Pest IC járattal általában meg vagyok elégedve. Elfogadtam és megszoktam már, hogy az Inter City-t "kiherélték", épp csak a lényeget vették el azzal, hogy összevonták a gyorsvonattal. Több helyen is megáll, a pótjegy így olcsóbb és a régebben dohányzó,…..
Apokalipsz István 2011.03.11 09:06:18
@lurkó: Igazolvány nincs nálam, hívjanak rendőrt ha akarnak. Mire kiérkezik angolosan távozom, legalább is megpróbálom. Kalauz nem akadályozhatja meg, mert nincs hozzá joga, mint a rendőrnek vagy a közfelügyeletesnek.
Nem is tudom, mit gondoljak Zoli leveléről. Kicsit olyan szálka meg gerenda érzésem volt, miután végigolvastam. Gondolom, nem vagyok egyedül a véleményemmel. Egyébként a 353D az mi? Mielőtt bármit is írok az esetről el kell áruljam, hogy egy 353D vel járok. A zebránál minden…..
Apokalipsz István 2011.03.04 15:24:48
@[mike]: És azt is vegyük teljesen normálisnak, hogy egy baromállat büntető-satufékez előttünk hóesésben, veszélyeztetve az autónkat meg a testi épségünket?
Egyébként a Skoda 110-el előzött ami azért nem a tötymörgés-kategória. Vagy szerinted igen?
Értem én, hogy te mire akarsz kilyukadni, de a posztban vázolt eset nem annak a példája.