Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cradbox

0 bejegyzést írt és 385 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Łódźban nem csak a városközpont villamosközlekedését emelték a közelmúltban magasabb szintre, de a vasútét is. Pontosabban még csak nekikezdtek, de elég látványosan: A lengyel nagyvárosnak nincs központinak vagy főnek hívott pályaudvara, ezt a szerepet a Łódź Fabryczna tölti be. A körülbelül…..
cradbox 2020.10.27 22:02:33
@haromegesztizennegy: Nem kell minden épületet megtartani, ami régi. Kelenföld romos, különösebb építészeti értéket sem képvisel. Most majd fenn lehet adóforintokból tartani, hogy három "vasútbarát" a gatyájába mehessen. (Pardon!).
A mindennapokat nem nagyon fotóztam 2019-ben, különlegességeket viszont annál inkább, hiszen volt mit: járt nagyvasúti dízel motorvonat a csömöri HÉV-en, újabb és újabb járművek kapcsolódtak be a menetrend szerinti nosztalgia közlekedésbe (villamosok is, meg egy busz), illetve az Etele térig…..
Szinte hetente jönnek útvonalas bejelentések, ezek feldolgozásával kissé lemaradtunk, most pótoljuk. A legnagyobb horderejű változás a Wizz hirtelen kivonulása Frankfurtból, de az sem kispálya, hogy ezer év után újra lesz fapados összeköttetés Budapestről a horvát tengerpartra. Mikonosz pedig kissé…..
A felső-sziléziai nosztalgiavillamoson látott elektronikus jegykezelő készülék kapcsán kérdeztétek, hogy hogyan is működik az, úgyhogy most erről írok egy kicsit - szigorúan felhasználói oldalról, mert nem ismerem a rendszerek technikai hátterét. Nincs könnyű dolga a jegygyűjtőknek az utóbbi…..
HamPLÓ Prága, furcsaságok 2019.10.20 07:00:00
Elég fura dolog történt: Prágában töltöttem egy hétvégét, és ahogy hazaértem, már mennék is vissza. Ez azért furcsa, mert messze nem ez volt az első ottani látogatásom, és soha nem éreztem így. És nem a villamosok miatt mennék vissza, mert sose azok miatt mentem oda, hanem várost látni,…..
cradbox 2020.01.13 00:08:55
@Nagy Zakó: Pont amennyit Te a mikrohullámú tévés jeltovábbításról. Nem sikerült a lényeget megértened.
Hét évvel ezelőtt néhány hónapja indult csak el blogunk, amikor szembesülnünk kellett azzal, hogy a belföldi IC-kből eltűnnek az étkezőkocsik – és erről mindjárt el is mondtuk a véleményünket. Sok évig nem volt mit mondanunk ebben a témában, sőt a nemzetköziben is egyre kevesebbet, mivel a MÁV-START…..
Már a nemzetközi szaksajtó is azon mulat, hogy a nagyságára és olcsóságára oly büszke Ryanair elkezdett szinte minden Wizz-járatnyitásra ugyanazzal az útvonallal reagálni. Kommunikációs szinten továbbra sem vesznek tudomást a kistesóról, de elég nehéz már tagadniuk, hogy erősen szemmel tartják. Mi,…..
cradbox 2019.09.13 10:33:15
@Drizari: a fapadosoknál nem is annyira a szolgáltatással van a baj, hanem az utazóközönség egy részével.

A nemzetközi “szaksajtó” szerencsére ma már egyre kevesebb embert érdekel, a cégeknél csak nevetnek az összeizzadt cikkeken és a kényszeres szenzációgyártáson.
HamPLÓ Száguldás Szergejjel 2019.09.02 07:00:00
A MÁV a nyár folyamán kétszer is retró hétvégét tartott a Balaton északi partján: a megszokott Csörgők helyett régen látott és/vagy régi festést viselő mozdonyok húztak bizonyos vonatokat. A júliusi időpontot átlustálkodtam, augusztus első hétvégéjén aztán nagy nehezen megembereltem magam, és…..
cradbox 2019.09.04 10:18:08
@KissGecihuszár: kérem nyugodjon meg, ezeket a közlekedési blogokat pár száz ember olvassa, még kevesebb írja - az is ugyanaz a 15 ember változó neveken. Igyon meg egy pálinkát és szeresse a világot!
HamPLÓ "Nyomogatós játékok" 2019.07.22 07:00:00
Így utólag nézve nem voltunk rettentően elmaradva a "nyugati oldal" gyerekeitől a nyolcvanas évek közepén. Úgy értem, volt hétzenés kvarcóránk (na jó, nekem nem, én kimondottan büszke voltam a "tekerős" órámra), szabad időnkben C64 zenék jártak az eszünkben (mi még az úttörő őrsünket is a…..
A szállásfoglalós oldalak vendégértékeléseire alapozott szállásfoglalás után most jöjjön a másik oldal. Egy vendégház, amit tönkretett a booking.com. Levélíró vállalkozónk nem értette, miért nem jönnek foglalások az oldalról, aztán meglátta a lehúzó kommentet, amit…..
Meglepő módon a bulváron túl a mértékadónak nevezhető sajtóig is elért Angliában az a twitter-bejegyzés, amely szerint a Wizz Air ülészsebekben fellelhető biztonsági tájékoztató kártyája szexista. A tweetet készítő hölgy azon akadt ki, hogy a bemutató kártyán megrajzolt utas túlságosan szexi, hiszen…..
Like A Bus GIF from Bus GIFs   Szegény Péter nagyon szeretné tudni, milyen busz megy el a háza előtt, de nem tudja kibogozni a BKK válaszát. Ne csorbuljon szegény Péter, társadalmilag egyeztessen vele valaki és találjuk ki együtt: van busz vagy nincs busz? Hatalmas nagy csinnadrattával, hogy…..
Múlt héten a Budapest-Belgrád vasúti forgalom leállása kapcsán írtunk arról, hogy a szerb fővároson túl még tragikusabb a helyzet, ha az ember Bulgáriát, Macedóniát, Görögországot vagy éppen Törökországot célozza meg… és az sem segít sokkal többet, ha Románia felé indul el. Nem lenne azonban teljes…..
Hova megy ez a vonat? Eger elesett 2019.01.24 09:56:21
Ha Eger elesik, utána nem állhat meg se Miskolc, se Kassa. Az apró várakat lerázza a török, mint a diót. - olvashattuk annak idején Gárdonyi híres regényében, az Egri csillagokban. Akkor sikerült megvédeni a töröktől, most a vasút éppen elveszíteni akarja, egy tíz hónapos vágányzár keretében...
Látogatóban voltunk Lappföldön, és úgy hozta a fapados matek, hogy Rovaniemiből Londonon át volt célszerű hazajönni. És ha már ott voltunk, megnéztük, hol lakik az igazi Mikulás. A Miki-létesítményekig kivitt a busz, onnan meg másfél kilométer sétára van a reptér, így volt nagyjából egy óránk a…..
Fél éve kaptam egy e-mailt a Kukaholdingtól, hogy a helyben szokásos módon, tegyem közhírré az alábbi tájékoztatást: Az állami hulladékgazdálkodási feladatokkal törvényileg megbízott Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) értesíti a sződligeti polgárokat, hogy a…..
cradbox 2018.11.22 11:41:52
@törppicur: Kedves Uram/Hölgyem, én Önt is nagyon kérem, hogy a követelésérvényesítési folyamat alapvető lépéseinek ismerete nélkül ne alkosson véleményt. Nagyon kellemes az interneten névtelenül osztani az észt, hogy tessék félretenni, de azért ez nem egészen így van.

Ennek a folyamatnak több, egymásra épülő, törvényi szinten meghatározott lépése van. Az egyik első eleme ennek az úgynevezett SZÁMLA kibocsátása. Ez ugyebár a fenti esetben valahogy elmaradt.

Saját magam is (másik területen) proaktívan érdeklődtem: mennyivel tartozunk, mikor és HOVA kellene fizetni. Sajnos nem tudtak felvilágosítást adni, nem működik a rendszer. Azt sem tudják megmondani olyan 2 éve, hogy mennyi a folyószámlaegyenleg.

A behajtás elindításához pedig úgynevezett FELSZÓLÍTÁST kell küldeni, ami itt szintén elmaradt a fellelhető információk alapján. Felmerül egyébként az elévülés kérdése is, de azt már igazán nem akarom idekeverni.

Tehát, ha a fogyasztó: nem kap számlát, nem kap felszólítást, nem kap információt arról, milyen határidőre, milyen számlaszámra/vagy fizetési módon kellene fizetnie és mennyit - jogilag legalábbis kérdésessé teszi a követelés behajthatóságát.

MOST tessék fújni egy nagyot, és nyugodtan menjen át a Tékozló Homárba, ott épp unatkoznak.
Ha lakást szeretnél venni, akkor gondolom éjjel-nappal bújod a hirdetéseket, hogy megtaláld az igazit. Most egy kicsit segítek, mert kigyűjtöttem a jelenleg is elérhető, 11 legolcsóbb Budapesti lakást, hogy neked már könnyebb dolgod legyen...
Lakásvásárlás előtt állsz, de soha nem laktál a legalsó lakásban, így nem ismered az előnyeit és a hátrányait? Most segítünk, hogy bepillantást nyerhess, hogy milyen lenne ott az élet. De, hogy tetszik vagy nem tetszik a lefestett kép, azt már neked kell eldöntened...
Szeptember közepétől mindig nagyon olcsó jegyek vannak őszre, megkerestünk ezek közül is néhány leget. Ezek a legjobb helyek, ahova akár már 5-7 ezer forintért elrepülhetünk melegedni a hűvös-ködös-rövid nappalos időszakban. Van persze egy valag hely, ahova 3-4 ezresek a jegyek, de ezeket már…..
cradbox 2018.09.23 15:41:52
@ビンセント・ベガ: a reptérválasztás a hiba, aki egyszer járt SXF-en onnantól mindent elkövet, hogy ne onnan kelljen indulni.
  Nem vagyunk szakmabeliek, nincs végtelen mennyiségű pénzünk, nem mentünk el generálkivitelezőhöz és nem terveztettük meg előre a lakást tervezőirodában sem. Nincs végtelen mennyiségű szabadidőnk (este és hétvége, illetve megmaradt szabadságok) és két és fél hónap alatt szeretnénk beköltözni az…..
Na a lényeg, nem kell beszarni és jó ha vannak az embernek barátai :D Eszközigénye minimális, és rengeteget lehet vele spórolni, amellett, hogy a szakember is örül, ha nem kell vele foglalkoznia, csak legyen jól megcsinálva! A falak A falak és a plafon kaparásával kezdtük. Amire ehhez szükségünk…..