Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cbc

0 bejegyzést írt és 520 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Plzeň után a főváros jött, szép és kevésbé szép villamosokkal, ismerős és idegen vonatokkal, hajókkal, hegyoldali remizzel és villamosviadukttal. Nekem továbbra se "bezzegváros" Prága, de azért lássuk be, hogy sok dologban előttünk járnak... Prága, 2021. augusztus 17.Villamossal a vonathoz,…..
Annak idején írtam bejegyzést a Hódmezővásárhelyen először végigmenő szegedi munkavillamosról, az első Stadler tram-train jármű Szentesre érkezéséről, az első városi próbamenetről, és az utasforgalmi próbaüzem elindulásáról, de mindig másoktól elkért képek felhasználásával. Most viszont végre én is…..
cbc 2022.05.18 20:16:15
@gigabursch: vannak rajta rendesen.
A wolsztyni gőzösözés után talán belefér még egy kis vonatozás, ezúttal itthonról. Régebben viszonylag gyakrabban kiültem baráti társaságban a kelenföldi 14/15-ös peronra, de mostanában ez kicsit kimaradt. Ez a videó is 2019-es. Elég nagy élet volt két éve, a személyvonatozó Gigantnak és a Bobós…..
cbc 2021.08.09 12:27:03
@cserepfalva: csak úgy tűnik! érdemes bármelyik elővárosi viszonylatot kipróbálni, rengetegen vannak. mint ahogy a 4-es metrón nincs utas szlogen is csak pár _nagyon szabad_ online újságíró véleménye.
cbc 2021.08.10 14:59:08
@cserepfalva: nem baj az, Dél-Budán nagyon sokat segít. Az tény, hogy érdemes lenne folytatni.
Nemrég színpompás villamosos felvételeket láthattunk Balt Korthals Altestől, most viszont átállunk a fotózás sötét oldalára, már tudniillik hogy a fekete-fehér képekhez, merthogy ilyeneket is készített: A képekhez sajnos nem kaptam dátumokat, de valahogy olyan őszi délutáni hangulat honol ezen a…..
cbc 2021.08.05 00:11:28
@nyelv-ész: itthon is volt ilyen tábla, általában laktanyáknál. amúgy sok országban a mai napig nem tolerálják a kéretlen fotózást, Isztambulban pl. igen idegesek lettek a metróban tőle. Arab országokban sem lelkesek.
cbc 2021.08.06 00:02:00
@Hamster: a legtöbb irodaházban, üzletben sem tolerálják. Sőt, utcán is egyre nehezebb, dolgoztam néhány tv műsorban, nem volt könnyű utcai vágóképeket felvenni, inkább csak elbújva, messziről lehetett.
Mostanában többször is elidőztem a fortepanon, és már nem is tudom, mit kerestem, amikor szembejött ez a fotó: Ez elvileg a Kígyó utcai Mézes Mackó. Akik még nálam is fiatalabbak (felháborítóan sokan vannak:), azok talán nem is tudják, hogy a Mézes Mackók a gyorsbüfé és az édességbolt keverékei…..
Kommentekben felmerült, hogy nem jó a villamosos oldalam dizájnja, (többek közt:) mert túl széles a szöveges rész. Jelenleg majdnem akkorára megnő az oldal tartalma, amekkorára az ablakot kinyitja az ember. Nekem ez így logikus, mások szerint korlátok közé kellene szorítani. Tesztelésként csináltam…..
cbc 2021.01.23 21:27:12
@Hamster: kár, nagy monitoron szörnyű
December elején először gördült végig villamosvasúti jármű a Hódmezővásárhely belvárosán áthaladó síneken, és most az első tulajdonképpeni tram-train, azaz az első jármű is megérkezett. Mivel a szegedi telephelyet még csak most kezdték el építeni, a lerakodás a szentesi vasútállomáson történt -…..
cbc 2021.01.12 23:02:14
@laci_52: A közönség autóval vagy busszal jár, a vonat eddig nem nagyon volt opció. Sokan járnak egyébként, bár nyilván a Szegedre behordó irány lesz érdekesebb.
cbc 2021.01.15 14:16:16
@fofilozofus: tudom, én ugyanezt írtam.
Itt a múltkori videó folytatása, hátha valakinek még nem dobta fel a youtube :) Érdemes az utca forgatagát is nézni: a kocsikat, az emberek öltözködését, vagy éppen a légkalapács kompresszorát, ami itt az indexképre is belóg balról, és amit gyerekként nagyon szerettem, nem tudom pontosan, hogy…..
cbc 2020.12.17 19:19:05
@NAR: Tarlós nagyon sokmindent megcsinált, és Demszky is. Rengeteget fejlődött Budapest. Prága ma már semmi extra. KariGeritől egyelőre értelmetlen döntéseken kívül semmit nem látni. De ennek megbeszélése nem ide tartozik. A film nagyon jó. Békés idők voltak.
Sok közlekedésbaráttal és turistával ellentétben én nem vagyok feltétel nélkül elájulva Prágától. Ott is vannak lakótelepek és elhanyagolt utcák, ott se beszél angolul az emberek többsége, ha odamész hozzájuk, és a tömegközlekedésnek se minden aspektusa olyan csodálatos. Az viszont tény, hogy sokkal…..
Csak röviden: annyira megfordult a néphangulat, hogy még az izlandi meccset is elengedte Orbán Viktor. Erre azért nem számítottunk, az eddigi hozzáállása alapján azt vártuk, hogy pénteken jelenti be a normális szigorítást.  Az elmúlt hetekben már a narancshitű szektán túl a laikusoknak is tök…..
HamPLÓ Az "új" Sky 2020.11.06 07:00:00
Sokszor írtam már a Sky Channelről, de gyakorlatilag mindig az 1987 decemberétől 1989 februárjáig tartó időszakról volt szó, amit "klasszikus Sky" címszóval szoktam illetni: rengeteg amerikai sorozat, rengeteg rajzfilm, és még több zene. 1989 februárjában azonban Rupert Murdoch, a tulaj…..
cbc 2020.11.06 21:17:43
@Hamster: akkor még nem volt ennyi szerzői jogi hiszti :))) ma már némi trükkel a Sky-ok nagy része nézhető.
cbc 2020.11.07 21:06:30
@lutria: 200.000 forint volt egy komplett szett, az első időkben 180-200 centis tányér kellett. Kb. egy új Lada ára volt.
A Járókelő 2012 óta segíti a városlakókat nem csak Budapesten, de 24 vidéki városban, hogy a közterületen észlelt problémáikat jelezhessék, és arra az illetékesek mielőbb megoldást találjanak. Gárdonyban már több mint két éve fogadják az önkénteseink az ott élők lakossági bejelentéseit, a helyi…..
Azon gondolkodtam, hogy mennyire átértékelődött gyerekkorom óta a különlegesség fogalma. Akkoriban például emberfeletti egészségi állapottal rendelkező vadászpilóták és mérnökök voltak az űrhajósok. Életveszélyes magasságokban csak akrobaták és ipari alpinisták járkáltak, és általában még ők is…..
Annak idején az idősebbek néha meséltek arról, hogy ifjabb korukban a mindenre érvényes kombinált helyett csak - fele annyiba se kerülő - villamosbérletük volt, és hogy mekkora távolságokat tettek meg azzal átszállás nélkül, merthogy a járatok régen hosszabb útvonalakon közlekedtek. Én már az egyre…..
cbc 2020.06.02 11:25:43
@tapló II.: Azért ez erôs csúsztatás, a körúton ott a villamos, a nèp mégis a bevásárlóközpontokban vásárol. Nem lehet összehasonlítani a 60-as éveket a mai világgal ès igényekkel. Nagymama munkahelye is már rég megszűnt valószínűleg a külső Váci úton. Azóta azért párszor átalakult a város.
Vonattal elég későn, 2011-ben jártam először Prágában (pontosabban kétszer átmentem rajta éjszaka korábban, de akkor nem láttam semmit a kusettből). Közvetlenül a megérkezés előtt szemem-szám eltátottam, hogy micsoda viaduktos-alagutas csomóponton áthaladva közelítettük meg a főpályaudvart: A…..
cbc 2020.05.09 18:44:56
@Hamster: igen, van már olyan vélekedés, hogy a "vasútbarátok" okozzák a legtöbb kárt a vasútnak :) pl. a Budapesten őrjöngve "cikket" író online sajtómunkás (mert újságírásról szó nincs) aki semmi helyismeret birtokában nincs ugyan, de vadul védi a senkit nem érdeklő vonalat...még rosszabb ha ehhez még egy-két politikus is betársul, és közösen együtt nincs fogalmuk sem...
Bár ebben a blogban elsöprő túlsúllyal képviseltetik magukat a villamosok, nem szeretném elfelejteni, hogy első igazán hatalmas mániám a repülés volt. Repülős könyveket gyűjtöttem, "repülős füzeteket" rajzoltam-írtam magamnak, alig vártam, hogy repülőnapra menjünk, és a Hármashatárhegy, illetve…..
Hogyan készült a magyar televíziózás emblematikus sorozata, a Szomszédok?  Miért vált óriási sikerré, és mitől népszerű még ma is? Milyen célok vezették az alkotókat, hogyan építették fel a széria világát? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a válaszokat Kudri…..
A "régi képes" bejegyzések sűrűsödése remélhetőleg segít kicsit szebbé tenni az ingerszegény home office-os, távolságtartásos napokat, úgyhogy most megint egy ilyen következik. 1972 márciusában járunk, a képeket a svájci Bernhard Studer készítette. A 6-os, a 44-es, az 59-es és a 61-es villamos…..
cbc 2020.04.16 00:23:28
@haromegesztizennegy: tessék egy kicsit utánaolvasni azoknak a "békebeli" időknek, nem biztos, hogy olyan jó volt! Az alacsonypadlós dolgokról írottak meg egyszerűen butaságok. Ugye bele sem tetszik gondolni hány egytagú "közlekedésbarát" szerveződés és weboldal őrjöngene a magas peronok miatt?
A fenti előzetesben leginkább a hétvégi filmekről van szó, de a tavasz az RTL hétköznapjaiba is változást hoz. Mivel a Keresem a családom március 21-én, a Mi kis falunk március 23-án, a Gyertek át! meg március 24-én zárja az aktuális évadot, március 27-től ez lesz az RTL-en…..
cbc 2017.03.18 02:35:58
@bovorac: BK-t drágán szállítják be a németek, régóta szabadulni akarhatnak tőle. Nem mellesleg vagy 15 éve elfáradt.
Az Egymás szemében nem volt a kedvenc műsorunk a TV2 kínálatából, de ami a nagyobb baj, mármint a csatorna számára, hogy a nézők sem szerették, így hiába terveztek eredetileg hét epizódot belőle, csak a leforgatott öt kerül adásba, azaz utoljára március 27-én lesz látható. Ez azt jelenti, hogy a…..
A SorozatWiki vette észre, hogy ezen a háten már nem lesz Detektív BT a TV2-n, mert hát a kutya sem kíváncsi rá, meg szar is. na. Amikor Dirk Gerkensszel, a TV2 vezérével interjúztam, ezt mondta a sorozatról: Említette a Detektív Bt.-t mint új műsort. Ennek mi értelme van? Pont…..
cbc 2017.03.15 19:32:39
@fran7: az állami tulajdonú MKB váltotta ki a hitelt. Ugyanaz, csak másik zseb.
Hujber Ferenc újabb ámokot futott a Mokkában, viszont a ma reggeliről már világosan kiderült, hogy csak egy szopatás az egész, összefüggéstelenül beszélt mindenről, ami eszébe jutott, vallás, Orbán a magyarok királya, a fehér király, a fekete király, mittudomén, aztán jött egy vízió is, Eurovízió,…..
Az ATV komoly igazolásokon van túl az utóbbi időben. Hamarosan elindul Sváby András új műsora (interjúnk itt), a telített zsírsavak és a fehércukor ősi ellensége Norbi, itt támasztja fel a tévétornát, Kárász Róbert a reggeli műsorba érkezett, Jaksity Kata a híradóba tért vissza, illetve Krizsó…..
cbc 2017.03.05 10:41:41
@Cuccos: na azért nem csak rajta múlik, kell hozzá egy nemzetközi tv-hálózat kipróbált formátmokkal és sok pénz. Amit ma az RTL-en este látsz mind német adaptáció.
Az RTL Spike második saját gyártású műsora (az első a Playback Párbaj volt) egy Győzike Show-ra hajazó reality lesz, amiben a Balaton Soundon eljárt idióta tánca óta Közepesen Híres Köcsögnek számító Pumped Gabó és barátnője lesz a főszereplő, és pont úgy az életükbe pillanthatunk be, mint az RTL…..