Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dynax5

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvan az a film, amiben Jurij Orlov felvásárolja a korrupt tábornokok alól az exszovjet katonai raktárak készleteit, majd afrikai polgárháborúk nem kevésbé korrupt, brutális tábornokainak adja el? A Fegyvernepperben a helikoptertől a tankig visznek mindent, az ezernyi Kalasnyikov…..
HamPLÓ Bengália a Tisza partján 2013.07.25 17:00:00
Rég írtam már Szegedről, és még régebben szerepeltek régi szegedi képek a blogban, hát most pontosan ez fog következni. Természetesen nem Indiáról lesz szó, hanem a gömbölyű orrú csuklós villamosokról, melyek valószínűsíthetően benga méreteik (ne a mai csuklósokra…..
Belsőség Francia fos? Fenéket! 2013.07.20 06:28:13
- Tönkrement a Peugeot. Döbbent csend áll be a szerkesztőségben. Csikós hitetlen, fürkésző tekintettel fordul felém, Tom leveszi fülhallgatóját, Dani arcán együttérző, vespás mosoly jelenik meg, de ő sem elégszik meg ennyivel. Bizony, itt tartunk, hogy váratlan esemény, sőt,…..
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja.Direktlink a letöltéshez...
HamPLÓ És igenis Arács! 2013.07.16 19:00:00
A héten már volt egy kis kultúra, talán belefér egy kis komolytalankodás is: Emlékeztek még Geoffrey Tribe eme képére, amiről nem voltatok hajlandóak elhinni, hogy Balatonarácson készült? Na jó, az általános többes szám talán túlzás - fogalmazzunk úgy, hogy Sir Gombóc és…..
Dynax5 2013.07.17 11:08:49
Bármennyire erőltetik az EU-nál a dilettánsok a fogyasztáscsökkentést, nem érnek el vele semmit. Csak megszívatnak jó pár embert. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A múltkor mutattam egy (gyönyörű) neonfényes képet, most jöjjön pár olyan, amin (amennyire meg tudom ítélni) inkább a higanygőz lámpák fénye dominál. Egy 52-es, de nem úgy, ahogy ma ismerjük, hanem akkor, amikor még a belső Üllői úton járt. Elég üres a kép úgy, hogy…..
Dynax5 2013.06.20 11:48:35
@Paraphone:
Nincs ebben semmi meglepő!
Ha diára fotóztak az urak akkor bizonyos típusok (pláne akkor) jóval érzékenyebbek voltak a mesterséges fényre mint a természetesre.
-Ha jó emlékszem, még mai is lehet kapni kimondottan "műfényre" hangolt színhőmérsékletű filmet (negatív+dia), hogy a műtermi képek színhelyesek legyenek.
Az általános célú filmek mind napfényre (5500°K) vannak beállítva.
A helyzet sajnos az, hogy nem csak karban nem tudjuk tartani a gépeket de sokszor fel sem fogjuk, hogy megvenni a legkönnyebb. Aztán a feketeleves. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Dynax5 2013.06.12 09:53:42
HamPLÓ Az első villamos 2013.05.31 17:30:00
Bár van némi vita arról, hogy hol és mikor indult el a világ legeslegelső tujája (1880-ban már üzemelt néhány hétig egy lóvasúti kocsiból kialakított villamosüzemű városi vasút Szentpétervárott), az első állandó, menetrend szerinti utasszállításra (tehát nem…..
Elismerték a hibát, de a cég nem akart fizetni. Az igazgató bujkált, a biztosító mosta kezeit, a kár kétmillió forint. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Dynax5 2013.05.17 11:33:42
@Pasas: Hmm... Árnyalnám a képet.

Ha ennek az esetnek a hatására egy komoly felülvizsgálat indul(na) el az összes Mo-i benzinkúton annak érdekében, hogy a jövőben elkerülhetők - de legalább is fekete/fehérek - legyenek az ilyen ügyek akkor "megérte".

-Akkor el lehetne mondani, hogy nem volt "hiábavaló" a mérgelődés, a kiadott pénz, a hercehurca...
Az Égéstér 69. adásának kommentposztja.Direktlink a letöltéshez...
Dynax5 2013.05.17 11:25:14
@determ:
-Igen van egy érdekes stílusa, de speciel a múltkori Land Rover fikázása kicsit sarkos, bár teljesen helyénvaló volt.

A mostani öreg "BMW buzulás"-on való kiakadásával is teljesen egyetértek...
Merényi Dániel riportja Sokszor gondolkodtam azon, hogy miért is nem fogtam bele valami sokkal egyszerűbb vállalkozásba. Mondjuk lenne egy frankó kis diszkontom egy panelház alatt. Reggel szépen meglibbennének a fagyis zászlócskák, ahogy a lemezajtót szélesre tárom, esténként…..
Dynax5 2013.05.16 21:24:18
HamPLÓ Fapados street view 2013.05.15 18:00:00
A Váci utcai séta előzményeként kattogtattam néhányat a Veres Pálné utcában is. Ez a hely meglehetősen előnyére változott a felújítása óta - körülbelül így kellene minden budapesti utcának kinéznie, és akkor nem sírnánk annyira Bécs után: Gyerekkoromban nagyival…..
TComment Ha újságíró, hazudik 2013.05.15 05:45:00
„Kérlek, mondd meg előre: az autótesztelővel akarsz-e dumálni, csak haverkodásból jöttél egy kis trécselésre, avagy Csikós Zsolti véleményére vagy-e kíváncsi. Nagyon nem mindegy.” Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A pekingi Tiltott Város, az egykori császári palota, ma Palotamúzeum épületeinek, környezetének átfogó értékmegőrző programjáról döntött a kínai kormány - számoltak be a kínai lapok csütörtökön. A múzeum kurátora, San Csi-hszing arról számolt be az újságíróknak,…..
Általában témakörök (korszak, típus, alkalom, stb.) szerinti mappákba szoktam rendezni Ab van Donselaar régi villamosos felvételeit, de a most következő képeket tartalmazó könyvtár neve egyszerűen csak ennyi volt:"szép". Az egyvágányú 8-as villamos az újpesti piac mellől…..
Azt meg kell hagyni, hogy öles léptekkel tör előre a Ssangyong, de eljutott már oda, ahová a Hyundai? Nem. De kevésen múlott. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Legutóbb 1979-ben ültem ilyenen, és azóta is csak kétszer láttam utasforgalomban: egyszer 1987-ben Schwerinben, egyszer pedig 2007-ben a tatai oldtimer busztalálkozón. És most végre én is feljutottam rá: Gyerekkoromban már a budapesti utcaképet ma is alapvetően meghatározó 200-as Ikarusok voltak…..
Dynax5 2013.04.08 15:53:20
@Hamster:
-Ez igaz! De sajnos az utasok kis, de annál barbárabb hányada elég jelentős pusztítást végez bármilyen tömköz. jármű belsőben...

totalcar.hu/magazin/velemeny/2012/08/29/nem_erdemlunk_ennel_jobb_bkv-t/

-Sajnos...
Van az úgy, hogy két ember egymástól teljesen függetlenül pont ugyanazt a dolgot találja ki, nem kell összeesküvés-elméleteket gyártani az ilyesmihez. Ott van például Ganxsta Zoltán és zenekarának Helldorado című albuma, aminek pont az a címe, mint a WASP nevű zenekar szintén…..
HamPLÓ HÉV '69 2013.04.03 07:00:00
Amikor Geoffrey Tribe 1969-ben Budapesten járt, nem csak a villamosok közül csíphetett el néhány olyat, ami a hetvenes évek közepétől idejáró külföldi villamosfotósok képein már nem szerepelhetett, de a budapesti HÉV vonalai is komoly változások előtt álltak. Akkoriban például a szentendrei vonal…..
Geoffrey Tribe 1969 nyarán járt (először) Budapesten, így Ab van Donselaarral ellentétben még a metró előtti idők budapesti tömegközlekedését is fotózhatta. És ez lényegi különbség: akkoriban ugyanis néhány éven belül nem csak a Rákóczi úti villamosvonalak szűntek meg, hanem az ezekre ráhordó…..
Bár tudom, hogy jobbára elég apró átfedés van egy háború kitörésének valódi oka, és a "casus belli" közt, mégis furcsa érzés egy világégés kirobbanásának okaként elhíresült helyszínt élőben látni. Eddig csak egy ilyen helyen jártam: Szarajevóban, tavaly viszont…..
Érdekes kutatásról számolt be a Mail Today napilap. A Háztartásgazdaságtani Intézet munkatársai széles körű vizsgálatot végeztek a Delhiben kapható úgynevezett „streetfood” (az utcán kapható, jellemzően olajban kisütött ételek csoportját hívják így itt) árusai…..
Dynax5 2013.03.17 15:23:08
A szexuális zaklatási ügyek nagy része még ma sem kerül nyilvánosságra, vagy főként a törvény elé, mert az érintettek fölé-alárendeltségi viszonyban vannak, az elszenvedő mondjuk, félti az állását, vagy szégyenkezik. És még mindig gyakran az áldozatot hibáztatják, nem…..
A "Muki" néven is ismeretes villamos tehermozdonyok (hivatalos definíció szerint "motoros fedett teherkocsik") gyakran felbukkannak Budapest utcáin, illetve ebben a blogban: szerepeltek itt már régi képek róluk "belszolgálati" szerepben, és "közületi" szállítás közben is. Viszont azt…..